Şimdi Ara

FX 6300 için soğutucu bakıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, 1 ay önce topladığım sistemde tek sorunum işlemci fan sesi. Aklımda contac30 almak vardı, bugün baktım vatan bilgisayarda stokta yokmuş. Başka hiçbir yerde de bulamadım. Bunun yerine CM Hyper 212 EVO alsam sizce nasıl olur? Sessiz olması benim için çok önemli. Başka tavsiyeniz olursada bütçem max. 150 tl.

• Cooler master hyper t4 al.12mm fanli ve ikinci fan destegide var.84tl fiyati.overclock yapmicaksan paran cebinde kalsin.sessiz ve performanslidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omfarcan kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, benim de işlemci ile ilgili ilk defa bugün bir sıkıntım oldu. Oyunun ortasında bilgisayarı kapattı. Yeniden başlattım, 10 saniye içerisinde ısı değerleri ile ilgili bir hata verdi, tekrar kapattı.
    Bu önermiş olduğun soğutucu işimi görür mü acaba. Ve de link atabilir misin?
  • Sistem kendini kapiyosa sogutucun islemci yuzeyine temas etmiyodur.hypet t4 un linki.
    http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-t4-lga775_1155_1156_1366_2011--am2_am2-am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html

• almışken iyisini alayım diyorum, overclock da yapıcam. O yüzden hyper 212 evo almaya karar verdim. Olumsuz yorum pek görmedim, herkes memnun.

Bu arada kasam asgard 382 600w.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForBlack -- 17 Mayıs 2014; 23:02:39 >
  • İmzamdaki soğutucu iyi boşta 10-15 derce arası,ama biraz büyük.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmzamdaki iyi boşta 10-15derece arası ama biraz büyük

• ForBlack kullanıcısına yanıt
    Kac para vercen su an seidon 120v 148 tl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çok fazla seçenek sunuyorsunuz, hangisine karar vereyim bilemedim. Millet hep bu fiyata hyper 212 evo önerdiğini gördüğüm için aklıma yatmıştı. Sizin önerdiklerinizi hiç bilmiyorum, araştırmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barisbu

İmzamdaki iyi boşta 10-15derece arası ama biraz büyük

Boşta 10-15 derece gerçek bir değer olamaz.pc nin bulunduğu oda sıcaklığının 15 dereceden az olması lazım ki o değerleri alabilesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gibbon4071

quote:

Boşta 10-15 derece gerçek bir değer olamaz.pc nin bulunduğu oda sıcaklığının 15 dereceden az olması lazım ki o değerleri alabilesin.

Çekirdek sıcaklığıdır. Normal için ortalama bir 20 daha ekle

• quote:

quote:

Ben Coretemp in yalancısıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: Gonullu

quote:

quote:

Çekirdek sıcaklığıda o kadar olmaz, ufacık işlemcinin kendisi 30-40 dereceyken çekirdekleri nasıl 10 derece olacak Sensörler sıkıntılı hep maalesef amd çipsetinde.

Çekirdek yerine direk cpu çekirdeğine göre yorum yapmak sağlıklı olur.

Fx 8350 ve cooler master evo 212 ile boşta 30-32, tam yükte 55-56 görüyorum. Tabi hava sıcaklıklarına göre birkaç derece oynayabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

quote:

quote:

Çekirdek sıcaklığıda o kadar olmaz, ufacık işlemcinin kendisi 30-40 dereceyken çekirdekleri nasıl 10 derece olacak Sensörler sıkıntılı hep maalesef amd çipsetinde.

Fx 8350 ve cooler master evo 212 ile boşta 30-32, tam yükte 55-56 görüyorum. Tabi hava sıcaklıklarına göre birkaç derece oynayabiliyor.

Çekirdek sıcaklığı olmuyor mu o? Çünkü benim külüstür Intel'de böyle. Genel olarak 40 derece ise Core#1 için 25 falan gösteriyor. Soğutma bölümünde de - derecelere kadar indirdim diyorlar, bakıyoruz ki cekirdek sıcaklığı. Ya dediğiniz gibi sensörlerde sorun var, ya da tam fiziksel bir sıcaklık değil bu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çekirdek sıcaklığı olmuyor mu o? Çünkü benim külüstür Intel'de böyle. Genel olarak 40 derece ise Core#1 için 25 falan gösteriyor. Soğutma bölümünde de - derecelere kadar indirdim diyorlar, bakıyoruz ki cekirdek sıcaklığı. Ya dediğiniz gibi sensörlerde sorun var, ya da tam fiziksel bir sıcaklık değil bu.

Ana çekirdek sıcaklığı demek istedim, yanlış yazmışım.

Çekirdek sıcaklıkları > cpu içindeki çekirdek modüllerinin sıcaklığı.
    Cpu sıcaklığı > cpunun çekirdek harici ana sıcaklığı.

Cpu genel sıcaklığı doğru ölçüyor ama çekirdeklerde bir yanlışlık var maalesef, 3-5 derece gösterdiği oluyor sensörler yanlış okuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 18 Mayıs 2014; 0:32:01 >

• http://www.vatanbilgisayar.com/nic-c4-lga775_1150_1155_1156_1366_2011--am2_am2-_am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html çok araştırdım tt gerçekten çok kaliteli bir soğutucu yapmış ve 212 evo tek fan bu ise 2 fanla geliyor ve cidden diğer soğutuculara göre ince bir yapısı var ama ses konusunda çok bir şey diyemiyorum kullanmadığım yada forumda kullanan birini görmediğim için ama aklında bulunsun bir araştır derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative13

http://www.vatanbilgisayar.com/nic-c4-lga775_1150_1155_1156_1366_2011--am2_am2-_am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html çok araştırdım tt gerçekten çok kaliteli bir soğutucu yapmış ve 212 evo tek fan bu ise 2 fanla geliyor ve cidden diğer soğutuculara göre ince bir yapısı var ama ses konusunda çok bir şey diyemiyorum kullanmadığım yada forumda kullanan birini görmediğim için ama aklında bulunsun bir araştır derim

Evo yada çift fan takılabiliyor, kutudan aparatı çıkıyor ben orjinal yedek fanıyla denedim etkisi yok denecek kadar az tam yükte 1 derece oynuyor boşta aynı. Petek kalitesi ve bakır boru sayısına göre farklılık gösteriyor, bir noctua alırsanız o zaman çift fanın ekmeğini yersiniz :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: creative13

http://www.vatanbilgisayar.com/nic-c4-lga775_1150_1155_1156_1366_2011--am2_am2-_am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html çok araştırdım tt gerçekten çok kaliteli bir soğutucu yapmış ve 212 evo tek fan bu ise 2 fanla geliyor ve cidden diğer soğutuculara göre ince bir yapısı var ama ses konusunda çok bir şey diyemiyorum kullanmadığım yada forumda kullanan birini görmediğim için ama aklında bulunsun bir araştır derim

Evo yada çift fan takılabiliyor, kutudan aparatı çıkıyor ben orjinal yedek fanıyla denedim etkisi yok denecek kadar az tam yükte 1 derece oynuyor boşta aynı. Petek kalitesi ve bakır boru sayısına göre farklılık gösteriyor, bir noctua alırsanız o zaman çift fanın ekmeğini yersiniz :)

ne olursa olsun tek fan ile çift fan arasında performans fakrı olur diye düşünüyorum hele yük altında ayrıca bu model benim çok hoşuma gidiyor nedense ama ses konusunda tereddütlerim var yakın bir zamanda alıp inceleme yapacaktım ama ertelemem gerekti,

edit: ayrıca bu işlemcideki plakadan dolayı borular direk temas etmediği için daha uzun ömürlü bu soğutucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 18 Mayıs 2014; 1:02:19 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.