fx 8120 ye xigmatek red scorpion 12 cm soğutucu yeterlimi acaba?
yeterli yeterli o/c yaptım 4 ghz de en fazla 68 derece oldu
not: konuyu başlatan da benim cevalayanda çift kişilik değilim yani
quote:
Orijinalden alıntı: bekir_sahin_38
yeterli yeterli o/c yaptım 4 ghz de en fazla 68 derece oldu
not: konuyu başlatan da benim cevalayanda çift kişilik değilim yani
Güzel soğutucudur ben Sunbeam CCF kullanıyorum oldukça tatmin edici.Bu arada editleyebilirdin düzenle seçeneğinden ama neyse.
4 ghz üstü yetmez sıcaklık baya artar eskı sogutucumdu ordan biliyorum:)
quote:
Orijinalden alıntı: gacvokem
en fazla 4.1 yaptım 4.1 üzerine çıkınca çekirdekler hata vermeye başladı
quote:
Orijinalden alıntı: bekir_sahin_38
quote:
Orijinalden alıntı: gacvokem
en fazla 4.1 yaptım 4.1 üzerine çıkınca çekirdekler hata vermeye başladı
aynen yetmiyor 4.1 ghz nin üstünde noctua NH -14 öneririm 4.5 ghz de stabil kulanırısın iyi bir oc de 5 kadar sorun olmaz, ben 4.5 de stabil kulanıyorum sıcaklık 30-35 kasanında farkı var söyleyeyim
Bende de fx 8120,red scorpion soğutucu,anakartımda asrock 990fx extreme3.4 ghzde sıcaklık 60lara ulaşmıyor iyi sıcaklıklar.4 ghznin üzerine çıktıgımda oyun oynarken bir şey yok sıcaklık normal ama amd overdrive,cinebench,süper pi,prime 95 bunları acıp stabilite testi yapayım diyorum donuyor.4 ghzde yapacaksam zaten turbo ile geliyor hıza adanada hava sıcak zaten o.c kapattım bende.neden donuyor olabilir?
XIGMATEK RED SCORPION 12 CM 3 isı borulu ve sbccf kadar buyuk değil. max fanı 1500 rpm döner. içinden çıkan macun çok kalitesiz. amd am3-am3+ larda fan yonu asagıdan kasa yukarsına dogru üfleyecek halde takılıyor. yeni cıkan versionunda 1555 ve diğer tüm aparatları bulunmakta, sbccf ye göre pahalı ve etkisiz soğutma.
sbccf 12 cm 4 ısı borulu. kırmızı akrebe göre büyük. max fanı 2000 donuyor denılsede bendeki 1890 gordu maximum. içinden çıkan macun çok kaliteli. amd am3-am3+ larda fan yönü kasa önünden arka egzos çıkışa doğru takılmakta üflemekte. 1555 intel aparatı ayrıca satılmakta, yada daha pahalı modelınde bulunmakta.
2 sogutucuyuda denedim tx2 macunla, sunbeam ccf tam yükte 5-6 derece daha iyi soğutmakta.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme