Şimdi Ara

fx 8320 ve gtx 970 overclock yapmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese merhaba overclock ile ilgili önemli sorularım olacaktı. öncelikle 3 hafta sonra şu ekran kartını alacağım.
    www.vatanbilgisayar.com
    Zotac Gtx970 Amp! Extreme Core Edition Gddr5 4gb 256bit Nvidia Dx12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx970-amp!-extreme-core-edition-gddr5-4gb-256bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

ve aldığım zaman bu ekran kartına ve şuan elimde olan fx 8320 ye overclock yapmayı planlıyorum. sizce yapmalı mıyım ve ekran kartı overclock yapmak için müsait midir çünkü o.c yapılması durumunda ömrünün kısaldığını duymuştum ve aynı zamanda bu ekran kartının o.c için çok uygun olduğunu duymuştum sizce bu doğrumudur çünkü 3 yıl daha bu ekran kartını kullanmayı planlıyorum sizce bi aksilik çıkar mı? ve birçok yerde nvidia ekran kartlarının amd işlemcilerle tam performans verememesi gibi olumsuz eleştiriler duymuştum bunun sebebi nedir ve işlemciye o.c konusunda yüklensem bu durum düzelirmi?

• oc çek ikisinede vga en az 1500mhz cpu en az 4.7ghz
  • bu konuda bilgiliysen biraz daha detaylı konuşurmusun ya da diğer soruları cevaplarmısın eğer biliyosan?
  • ekran kartına göre işlemci çok düşük kalır 4.5 ghz hatta 4.8 ghz overclock yapsan bile fx işlemcide pek fark olmuyor yeni oyunlarda 3-4 fps anca fark eder
  • zaten overclock yapmasam bile şu sene içerisinde çıkacak hemen hemen her oyunu ultrada oynayacağımdan eminim. OC yapmamın sebebi darboğaz olmamasını sağlamak (bi nebzede olsa) ve ve ekran kartına az da olsa uyumlu gidebilmek ve bu da neden gerçekleştiremesin ki ?
  • Kartı aldıktan sonra bak darboğaz olur ise düşünürsün o.c yapmayı tabi burada önemli olan faktör anakartın?
  • furkan722 F kullanıcısına yanıt
    970SLi yapacaksanız,overclock yapmalısınız.Onun harici overclock yapmak zorunda değilsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.