Şimdi Ara

FX 8350 4.6 ghz O.C sıcaklık değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8350 FX 4.6 ghz O.C sonrası prime 95 ile 1 saatten fazla yaptığım test sonrasında stabilite sağlanmış gözükmekte, sıcaklık değerlerim ise boşta 45 derece yük altında 71 derece de sabitleniyor. Sizce bu değerler normal midir ?

Donanım :

İşlemci :AMD FX 8350
    Anakart : ASUS M5 PRO 990FX R2.0
    Ram : Corsair XMS 3 1600 Mhz 4 GB X 4 : 16 GB
    Ekran Kartı : Asus GTX 680 Direct CU II Top Edition
    Psu : Cooler Master Real Power M620 +80
    Kasa : Cooler Master CM 690 - II Advanced
    Ssd : Kingston SSD NOW 120 GB
    Hdd : Seagate 7200 rpm 500 GB
    Soğutucu : Seidon 120 V

• 1 saatten fazla prime95 71 derece yapabilir ama bosta niye 45 derece daha dusuk olmasi lazimdi seidon varsa.radyator egzos fan gorevi gorup kasa icindeki sicak havaya mi maruz kaliyor acaba?kasa kapagi acikken denesene bir daha ama 1 saat tutmana gerek yok bostaki sicaklik kafama takildi ama yukteki de cok az degil biraz daha ciksa kapanir.bende kapandi 3dmark sky diver demosunda 4.9 1.55v voltaj varken.prime degil de bu sky diver demosu guzel isitiyor denemek istersen.
  • Sıvı soğutmanın farkı/özelliği bu. Boşta her ne kadar yüksek olsa da ,yük altında , boştaki değerin üzerine, fazla çıkmasına müsaade etmiyor.

Hava soğutma öyle değil. Boşta 45 derece olan bi hava soğutma ile prime yapmaya kalkın, 80 dereceleri geçer.
  • Selamlar;

Aslına bakarsan benimde aklımda takıldı o nedenle sordum, gerçi stok ghzde 38 - 40 civarındaydı zaten, yğkte 80 gördü sonrasında indi ve 71 de sabitledi, bu ısılarda çalıştırmak sorun yaratır mı çünkü oldukça stabil 4.6 da şu an :) hiç bozmak istemiyorum
  • Verdiğiniz voltaj nedir 4.6 için ?
  • bilgi_ter kullanıcısına yanıt
    1.42V şu an.
  • yeygun kullanıcısına yanıt
    Ramler 4x4 GB gözüküyor , rica etsem 2x4 GB olarak bi deneyebilir misiniz ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600 BIOS'da 95 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ramleri azaltmamı mı söylüyorsunuz ? sıcaklıkta fark yaratır mı ? kasayı açmam lazım :) tamam deniyorum.
    denedim, sıcaklıklar aynı seyirde +-2 derece gibi bir fark var.
    cpu/nb voltaj kaç veriyorsunuz ?
  • auto, bu videodaki ayarları uyguladım.http://www.youtube.com/watch?v=JCHbHs7G1GY
    auto da kullanıyorum. Bu videodaki ayarları yaptım.

http://www.youtube.com/watch?v=JCHbHs7G1GY
  • CPU Power Phase Conrtol Extreme'den bir tık alta alın ..
    CPU Voltage Frequency Auto'dan 450 yapın
    Dram Current Capability %120 yapın
    Dram voltage frequency 400 yapın
    Dram Power Phase Control Extreme'den bir tık alta alın

Bir de bu ayarları bir deneyebilir misiniz ..
    Ayarları yaptım. Boştaki sıcaklık 3 - 4 derece yükseldi, prime yapıp yükte kontrol edeceğim.
    CPU Voltage Frequency Auto'dan 450 yapamıyorumi max 400 veriyor.
    son 10 dk. prime ile deniyorum, 80 dereceye hiç çıkmadı, 75 gördü sonrasında 69 derecede stabil kaldı fakat ram timeinglerim 11-11-11-28 olduğunu farkettim, bir sorunmudur.
    Ramleri yine 4x4 GB denediyseniz belki auto o değerleri vermiş olabilir , sanırım 2x4 GB 9-9-9 gibi değerleri ve Dram voltaj 1.5 V olarak manuel girerseniz bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum ..
    CPU Vol. Freq bende 550 ye kadar gidiyor , sizde 350 olarak deneyiniz ..
    Önerdiğim DİGİ+ değerlerini girdiyseniz eğer voltaj da fazla dalgalanma olmaması lazım ..

CPU LLC Extreme 'den Ultra High 'a çekin
    CPU Power Phase Conrtol Extreme'den bir tık alta alın ..
    CPU Voltage Frequency Auto'dan 300 yapın
    Dram Current Capability %120 yapın
    Dram voltage frequency 400 yapın
    Dram Power Phase Control Extreme'den bir tık alta alın , OPTİMİZED yanılmıyorsam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.