Şimdi Ara

FX X8 8350 yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar benim merak attiğim bu kunuyu bana açıklayacak bir arkadaş varmı yardımcı olsun bana çok memnun olurum amad FX X8 8350 işlemci benim (m4a79t deluxe anakarta) uyarmı ?

• http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/M4A79T_Deluxe/#specifications

http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/M4A79T_Deluxe/#CPUS

msi marka 790 chipsetlere oluyorda. yukarda cpu destek listesinde uyum gözükmüyor malesef.

• senin anakart en fazla buna oluyor Phenom IIX6 1100T
  • ya arkadaşlar saolunda bende öyle biliyorum ama yalnız bu işlemci için bitane video vardı orda yorumların sonunda am3 ve am3 plus anakrlara oyulu diye söylendi bu beni sevindirmişti ama

burda benmi yanlış anladım. http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMDnin-4GHzde-calisan-yeni-nesil-FX8350-islemcisi-video-inceleme.htm
  • soket yapısı için söylemiştir yani chipset için değil senin soket yapın uygun olsa bile chip setin bu işlemciyi desteklemiyor misal benim daha önce kulladığım anakarda am3 idi fakat chip set desteği yeterli değildi zaten sana verilen linkte max neyi desteklediği yazıyor yani resmi üretici linki hata olmaz üzgünüm desteklemiyor zaten 8350 kullanacaksan sadece destek olması yetmez o işlemciyi çalıştıracak anakart özenle seçilmeli mosfetleri güçlü olmalı ve clock yapmaya uygun olmalı
    ayrıca chip setin bu işlemciyi destekliyor gürünse bile mosfetlerin wat olarak o işlemciyi besleyebilecek kuvvete sahip olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

soket yapısı için söylemiştir yani chipset için değil senin soket yapın uygun olsa bile chip setin bu işlemciyi desteklemiyor misal benim daha önce kulladığım anakarda am3 idi fakat chip set desteği yeterli değildi zaten sana verilen linkte max neyi desteklediği yazıyor yani resmi üretici linki hata olmaz üzgünüm desteklemiyor zaten 8350 kullanacaksan sadece destek olması yetmez o işlemciyi çalıştıracak anakart özenle seçilmeli mosfetleri güçlü olmalı ve clock yapmaya uygun olmalı
    ayrıca chip setin bu işlemciyi destekliyor gürünse bile mosfetlerin wat olarak o işlemciyi besleyebilecek kuvvete sahip olmalı

anakart hakkında bilgili bir kişi olarak gördüm sizi yorumunuzu okuduktan sonra. bir sorum olacak; ben ASUS M5A87 kullanıyorum. fx8350 ile birlikte. peki bu işlemciyi besleyebilecek bir anakarta mı sahibim? hani bu kötü, kesinlikle değiştir mi dersiniz? yoksa idare eder mi overclock yapmadığım sürece.

• quote:

Orijinalden alıntı: InsectKin

quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

soket yapısı için söylemiştir yani chipset için değil senin soket yapın uygun olsa bile chip setin bu işlemciyi desteklemiyor misal benim daha önce kulladığım anakarda am3 idi fakat chip set desteği yeterli değildi zaten sana verilen linkte max neyi desteklediği yazıyor yani resmi üretici linki hata olmaz üzgünüm desteklemiyor zaten 8350 kullanacaksan sadece destek olması yetmez o işlemciyi çalıştıracak anakart özenle seçilmeli mosfetleri güçlü olmalı ve clock yapmaya uygun olmalı

anakart hakkında bilgili bir kişi olarak gördüm sizi yorumunuzu okuduktan sonra. bir sorum olacak; ben ASUS M5A87 kullanıyorum. fx8350 ile birlikte. peki bu işlemciyi besleyebilecek bir anakarta mı sahibim? hani bu kötü, kesinlikle değiştir mi dersiniz? yoksa idare eder mi overclock yapmadığım sürece.

senin anakart işlemciyi besleyebilir fakat mosfetler üzerinde soğutucu bulunmuyor buda mosfetlerin ısınmasına sebep olur sana tavsiyem kasanın yan kapağına kasa içerisine hava üfleyen 12cm lik fan takmandır
    böylece hem kuzey köprüsünü hemde mosfetleri soğutmuş olursun egzoz fanlar dışarı üfler ve sadece ısınan havayı dışarı atarlar soğutma konusunda etkileri azdır doğrudan anakart üzerine üfleyen geniş bir fan bulunması tüm anakart ve donanımları soğutacaktır zaten içeriye sürekli hava basarsan çıkacağı yeri kendi bulur çok tos olur diye endişe etmeyin hızla içeri giren hava tozuda savurup dışarı atıyor egzoz fanı bulunan sistemlerde toz daha çok oluyor ben bunu çok test ettim
     FX X8 8350 yardım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay1983

selam arkadaşlar benim merak attiğim bu kunuyu bana açıklayacak bir arkadaş varmı yardımcı olsun bana çok memnun olurum amad FX X8 8350 işlemci benim (m4a79t deluxe anakarta) uyarmı ?

Çipset destekleyebilir. Zaten 760G çipsete bile zorla AM3+ soket yapıyorlar. 770/790 çipli AM3+ anakartlar da var.

Ancak anakartınızın soketi AM3. (beyaz) FX serisi için AM3+ soket (siyah) gerekiyor. Bu nedenle FX serisi işlemci takamazsınız.
    Eğer X6 serisi 1075/1090T/100T ve hatta 1055 bulabilirseniz sizi DDR4 zamanına kadar rahat götürür.
  • arkadaşlar çok yardımcı oldunuz, dileğim yerine gelmedi ama olsun yinede zahmet edip yazdığınz için saolun çok teşşekür ederim.

melikulupinar. bu arada benim şuan kullandığım işlemci phenom ii x6 1055t bunun yerine 1090T/ yada 100T alsam oyunlarda performansı arttırırmı bunu çok merak ediyorum, işlemcimi değiştirmeye değermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay1983

arkadaşlar çok yardımcı oldunuz, dileğim yerine gelmedi ama olsun yinede zahmet edip yazdığınz için saolun çok teşşekür ederim.

melikulupinar. bu arada benim şuan kullandığım işlemci phenom ii x6 1055t bunun yerine 1090T/ yada 100T alsam oyunlarda performansı arttırırmı bunu çok merak ediyorum, işlemcimi değiştirmeye değermi ?

Para verip aldığına değmeyecek bir perf artışı olur.
    Kısaca attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez.

İşlemcin gayet iyi. Millet daha Athlon 64 X2, Athlon II X2, Core 2 Duo vb ile idare ediyor.
    Giriş seviyesine Athlon II X3-450, Pentium G2020 filan öneriyoruz.
    Bir üstüne Phenom II X4-965BE filan öneriyoruz ve 2 sene gideceğini söylüyoruz.

Sizin X6-1055 çok rahat DDR4 zamanlarını görür de fazla bile gider.
    Hiç dokunmayın ve DDR4 sistemlere para biriktirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 28 Mart 2013; 23:32:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.