Şimdi Ara

Fx6300 Sıcaklık problemı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 1 ay kadar önce bi kaza sonucu kasaya sıvı teması oldu ve anakartta arıza meydana geldi , anakartı tamir ettirip tekrar kullanmaya basladığımda dikkatimi çeken işlemcinin sıcaklığı tamirden öncesıne göre çok fazla olmasıydı. 3 Defa termal macunu değiştirdim acaba yanlış veya eksik mi koydum diye fakat sıcaklıkta bir değişme olmadı. Size göre sorunun kaynağı nedir ?
    Tamirden önce 45-55 arasıydı şuan 60-65 .. Fanın Hızını biraz düşürdüğümde 70 lere kadar çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: RS94

Merhabalar. 1 ay kadar önce bi kaza sonucu kasaya sıvı teması oldu ve anakartta arıza meydana geldi , anakartı tamir ettirip tekrar kullanmaya basladığımda dikkatimi çeken işlemcinin sıcaklığı tamirden öncesıne göre çok fazla olmasıydı. 3 Defa termal macunu değiştirdim acaba yanlış veya eksik mi koydum diye fakat sıcaklıkta bir değişme olmadı. Size göre sorunun kaynağı nedir ?
    Tamirden önce 45-55 arasıydı şuan 60-65 .. Fanın Hızını biraz düşürdüğümde 70 lere kadar çıkıyor

Resmi küçültüp koyarsanız daha iyi olur .

macun sürülümü kontrol ettinizmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alonso Menendez

quote:

Orijinalden alıntı: RS94

Merhabalar. 1 ay kadar önce bi kaza sonucu kasaya sıvı teması oldu ve anakartta arıza meydana geldi , anakartı tamir ettirip tekrar kullanmaya basladığımda dikkatimi çeken işlemcinin sıcaklığı tamirden öncesıne göre çok fazla olmasıydı. 3 Defa termal macunu değiştirdim acaba yanlış veya eksik mi koydum diye fakat sıcaklıkta bir değişme olmadı. Size göre sorunun kaynağı nedir ?

Resmi küçültüp koyarsanız daha iyi olur .

macun sürülümü kontrol ettinizmi ?

2 defa macunu değiştirdim aynı

• Macunda hala problem olabilir. Oc yapılmış olabilir. Yuksek voltajda calışıyor olma ihtimali hayli yüksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 6100 de 50 civarında takılıyor bu aralar umarım termal macundur
  • Hocam boştaki sıcaklıksa eğer benim keşfettiğim, sistem boştayken çok saçma değerler gösterebiliyor sensörler.Örneğin ben şu an internetteyim onlarca sayfa açık arkada çalışan programlar var işlemcim 4,4 ghz te sabit voltaj çalışıyor sıcaklık 35 derece.Ancak Bios ta sistemde hiç yük yokken 46-49 derece :) Burdan anladığım sensör tam boş durumda yanılabiliyor.
  • benim fx 6300 de anakart yakınca aşırı ısınma başladı boşta 45 lerde geziyor :(
  • belki hortlatmış olcam konuyu ama
    yeni takılan kondansatörler veya bobinler ayarsız akım veriyor olabilir
    fazla voltaj veriyorsa ( ölçüm değerleri de yanıltıcı olabilir)
    sebebi o olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.