Şimdi Ara

G-MAN'İN KİM OLDUĞU AÇIKLANDI... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
27.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SouL InvictuS

G-Man Gordon'un gelecekten gelen hali. Freeman'a doğru şeyleri yapabilmesi için sürekli yol gösteriyor ve bu şekilde gelecekte olacak felaketi önlemeye çalışıyor. Zaten oyunun sonunda ( Half Life serisinin sonunda yani ) göreceksiniz Gordon yanlış tercih yapıp dünyayı felakete sürükleyince zamanda geri dönüp geçmişteki haline o hatayı yaptırmamaya çalışacak.

mantıklı..
  • mantıklı teori
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouL InvictuS

Lol yemişler seni ya da arkadaşını ya da arkadaşın seni...

G-Man Gordon'un gelecekten gelen hali. Freeman'a doğru şeyleri yapabilmesi için sürekli yol gösteriyor ve bu şekilde gelecekte olacak felaketi önlemeye çalışıyor. Zaten oyunun sonunda ( Half Life serisinin sonunda yani ) göreceksiniz Gordon yanlış tercih yapıp dünyayı felakete sürükleyince zamanda geri dönüp geçmişteki haline o hatayı yaptırmamaya çalışacak.

Birkaç yıl sonra " vay lan SouL dediydi de inanmadıydık " dersiniz.

bu arada Valve'ın Brooklyn'de ofisi yok bildiğim kadarıyla.

Zaten böyle olması daha mantıklı isim benzerliği bile aynı ama işveren meselesi kafa karıştırıyor orayı nasıl açıklayacaksın acaba paralel evrenler yada bütün şehirlere ayrı hizmet eden birçok g-man olabilirmi

• Üzgünüm ama katılmıyorum.
    1.Eğer babası olsaydı onu kurtardığı gibi ölüme sürükleyecek şeylere neden olmazdı
    2.İlk oyunun sonunda sana yokolma veya uyutulma seçeneklerini sunmak yerine uyutmayı seçerdi
    3.Nihilant ölmesine rağmen hala emir almaktan bahsediyor.Madem Nihilant onu hapsetmişti o öldükten sonra kimden emir alıyor?
    4.Nihilant ölmeden önce dile gelip gman hakkında şunları söylemişti.Sen sadece bir insansın,o sadece bir insan değil.Ve ardından öldü.
    5.Eğer 2 boyut arasında sıkışmış olsaydı istediği zaman zırt pırt görünmezdi ve istediği an zamanı durduramazdı.Alyx'ide diriltemezdi.O adamda olağanüstü birşey var.
    6.Gmanin Gordonla genetik bi bağı olduğunu düşünmüyorum hatta onun bir insan görünümünde ayrı bir varlık olduğunu düşünüyorum.
    Bu düşünceni bozduğum için üzgünüm ancak söylemeden edemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 8 Mayıs 2011; 16:29:16 >

• Hayal gücüne hayranım. G -man ın kim olduğunu Valve bile bilmiyorken siz nasıl bileceksiniz :D .
  • quote:

Orijinalden alıntı: macera05

Hayal gücüne hayranım. G -man ın kim olduğunu Valve bile bilmiyorken siz nasıl bileceksiniz :D .

• Dostum destekli atsaydın bari Gordon'ın gelecekte hali falan diye babası ne oyunu da mı oynamadım Türk dizisi ile karıştırdın galiba HF'yi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Üzgünüm ama katılmıyorum.
    1.Eğer babası olsaydı onu kurtardığı gibi ölüme sürükleyecek şeylere neden olmazdı
    2.İlk oyunun sonunda sana yokolma veya uyutulma seçeneklerini sunmak yerine uyutmayı seçerdi

o zaman gman adrian shephard ın babasındır onu direk uytuyo
  • Saçma
  • The scratched out one is Gabe Newell.

He got scratched out because he was too fat.
  • Bence en güzel teori Gman'in aslında bizim esas oğlan Gordon Freeman'ın yaşlı hali olmasıydı. Bence öyle olması daha heycan verici. Ama en güzeli LOST
  • 7.gman hakkında onlarca teori üretildi, hepsi teori olarak kaldı. kimileri tamamen saçmalıktı, kimileri çok mantıklı teorilerdi fakat bir yerde tıkandı. işte half-life'ı bu yüzden seviyorum. şimdi dalayım gman'e derin olarak. zira günlerimi sadece düşünerek harcadım bu oyun ve kurgusu hakkında.

en bilindik teorilerden biri, gman'in amerikan ajanı olması, tamamıyla saçmalık, bırakın amerikan'ı, dünya'da insan diye bir şey kalmamış özgür temelde ki gman var olsun bu kadar güçlü bir şekilde. o yüzden bu amerikan ajanı olayı tamamıyla saçmalık, düşünmeye bile gerek yok.

gman, bir race-x'li. race-x, nihilanth adlı yaratığın yönettiği(ölmeden önce) gezegen. kafanıza atlayan yaratıkların, vortiguantların, zombielerin gezegeni. half-life 1'in sonunda oraya gidip, nihilanth'ı öldürüyorduk. önce nihilanth'ı anlatayım kısaca. nihilanth, race-x'teki her canlının ruhuna sahip bir canlıdır, gezegenin lideridir, the combine işgalinden sonra oraya atanmıştır, yani bir kukladır. biz gordon freeman olarak nihilanth'ı yok ettiğimizde, o bize gman'den bahseder, akıllı ol, sen insansın ama o değil, daha garip bir olayı var der. nihilanth, yani the combine'ın kuklası öldükten sonra, önceleri bize elektrik atıp öldürmeye çalışan vortiguantlar, bizim, yani insanların tarafına geçer. kaldı ki, nihilanth ölürken bile gman hakkında bunları söylüyorsa, bu demektir ki gman hem the combine'dan, hem insanlardan, hem de nihilanth'tan daha yüksek bir yerdedir. hatırlarsanız race-x'e gitmemizin sebebi, gman için çalışmamızdır. bu anlattığım, gman'in race-x'li bir üstün varlık olma ihtimalini arttırıyor ama emin olamayız.

bunların haricinde, gman the combine'ın adamı olabilir diyenler var. onlara basitçe bsg diyorum, hiç alakası yok, zira gordon freeman adlı genç fizikçiyi the combine'a kırdıran kişi gman'dir. the combine, evrenin en güçlü imparatorluğuna sahip ırktır. işgal ettiğin gezegenlerdeki canlıların üstün dna'larını alır, kendi birlikleriyle birleştirir. bu yüzden adı "the combine"dır. gman, half-life 2'de araba sürerken çatısı olmayan bir binadan dürbünle baktığımızda, insanlarla görüşür. o insanlarla 10 km sonra omuz omuza çatışırız. bu demektir ki, gman'in hem the resistance, yani the combine işgalinin bitmesini isteyen insanlarla ilişkisi var, hem de race-x'ten olan vortiguantlarla. ikinci bölümde the combine bizi kovalarken bir konteynıra üstünden giriyorduk, bir insan bir de vortiguant vardı hatırlarsanız. siz içeri girdikten 1.5-2 saniye sonra vortiguant, televizyonu kapatıyordu. televizyonda da gman vardı.

gman, half-life 1'i bilemiyorum, küçüktüm oynadığımda fakat, half-life 2'nin her bölümünde(birkaçı hariç) karşımızda çıkıyor. sandtraps, water hazard, nova prospekt vs. olmak üzere, citadel bölümleri hariç her bölümde, uzaktan olsun, yakından olsun, bize gözüküyor. üstün güçlere sahip olduğunu buradan da anlayabiliyoruz. zira hem ortalıkta bizim kontrol ettiğimiz kum örümcekleri, hem de combine askerleri cirit atarken, sağda solda rahat rahat geziyor, sonra siktir olup gidiyor. sanki bizi kontrol ediyor, bir şeylere bakıyor, her şey yolunda mı diye hep peşimizde hissi uyandırıyor.

bütün bunların haricinde gman, zamanı durdurabiliyor, istediği insanı istediği boyuta ve portala sokabiliyor. kabul etmeyeni de binlerce race-x'li yaratığın bulunduğu gezegenlere yolluyor (bkz: half-life 1 in sonu). opposing force olsun, half-life olsun, ana karakterler hep göte geldi, zamanın çok yavaş aktığı bir boyuta saklandı veya gman tarafından kullanıldıktan sonra ölüme terkedildi.

gman, tanrıdır. bu da başka bir teori, ama yanlış bir teori. tanrının gücü sınırsızdır, istediğine istediğini yapar. ama half-life ep 1'in başında, gordon freeman'ı cukkalamak isterken yeniden, vortiguant'lar geldi ve sen bi' gel hele arkaya, görüşek dedi. her neyse, geyik bir yana, gman bizi alırken, vortiguantlar geldi ve onu bir güç kafesi içine hapsetti kısıtlı bir süre, gman ise sadece "we'll see about that." demekle yetindi.

bunun haricinde dr.kleiner'ın laboratuarında black mesa çalışanlarının olduğu bir fotoğraf var. orada wallace breen'in suratı karalı, çünkü wallace breen, the combine'ın kuklası. nihilanth'ın insan versiyonu yani. fotoğrafta en sağda duran kişi, gman veya gman'in ikiz kardeşi. gman diye bahsettiğim kişi en sağda, ellerini utangaç bir çocuk misali birleştirmiş kişi, solunda gordon freeman var.

http://www.lychesis.net/o...1/ep2_outland_11b0000.jpg +

teorileri destekleyecek son bir detay vereyim. borelias adlı gemiyi oyunun manyakları bilir. hiçbir oyunda karşımıza çıkmamıştır, sadece ep 2'de demoda görmüşüzdür. bu gemide nedeni bilinmeyen bir güç vardır. eli vance, o geminin ne pahasına olursa olsun yok edilmesini ister zira bu gemideki güç yanlış insanların eline geçerse, çok kötü şeyler olacaktır. the combine (bildiğim kadarıyla) gemiye çoktan çıkmıştır. gman de bu geminin yok olmamasını ister. ama şöyle bir gariplik var, ne yok olmasını ister, ne de insanlar veya the combine tarafından kullanılmasını.

http://mythosblog.files.w...-two-borealis-artwork.jpg +

son olarak bir özet geçeyim, çok kafa siktim. gman tanrı değil, gücü sınırlı, ama çok güçlü, hem the combine'dan, hem race-x'ten, hem de insanlardan. gman'in hem vortiguantlarla, hem insanlarla, hem de gordon freeman ile ilişkisi var. bana kalırsa, gman ne tanrı, ne amerikan ajanı, ne de race-x'li bir görevli. gman, düzeni korumaktan yana olan bir canlı. bütün amacı bu. zaten yaptıkları da bunu gösteriyor. the combine'a karşı insanları destekliyor ama, insanların hiçbir zaman the combine'ın üzerine çıkmasına izin vermiyor. yani bütün amacı, olan düzeni sağlamak, yaptığı bütün eylemler de bunu gösteriyor.

ep 3 son olacakmış, merakla bekliyoruz. kurguyu öğrenelim, şu sırrı çözelim, ben de rahat rahat uyuyabileyim artık.

edit:http://www.youtube.com/watch?v=smkF9T2ECRs +

, videoda gman'in birinci oyundaki görünmeleri konu alınmıştır. orada bir yerde "i have recommended your services to my, eerm, employers mr.freeman." diyor. yani bu demektir ki, gman "en üst" nokta değil, iş verenleri var.

Alıntıdır

Ama teori mantıklı geldi G-Man ın çalıştığı kurul (artık herneyse) evrende düzeni sağlamak için vardır yani yukarıdaki yazıda yazdığına göre combineların gücünü dengede tutmaya çalışıyor hemde insanların combineların gücünü geçirmemeye çalışıyor bu kurul (Bu kurulda G-Man gibi birsürü çalışan var) Buna göre evrendeki gücü dengelemeye çalışıyorlar

• Allahını seven konuyu uplamasın.
  • Bu tartışmanın sonu gelmez. En iyisi oyunu bekleyelim ve neler olacağını görelim.... diyeceğim de oyun da çıkmıyor ki arkadaş
  • "nihilanth, race-x'teki her canlının ruhuna sahip bir canlıdır, gezegenin lideridir, the combine işgalinden sonra oraya atanmıştır, yani bir kukladır. biz gordon freeman olarak nihilanth'ı yok ettiğimizde, o bize gman'den bahseder, akıllı ol, sen insansın ama o değil, daha garip bir olayı var der. nihilanth, yani the combine'ın kuklası öldükten sonra, önceleri bize elektrik atıp öldürmeye çalışan vortiguantlar, bizim, yani insanların tarafına geçer. "

Zzzzzzt! Yanlış cevap. Nilinanth, Combine işgali sonra Vortigaunt 'ları alıp kaçan türünün son örneğidir. Combine ile Xen arasında hiçbir bağ-anlam-ilişki-sevişme yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TehErozbey -- 20 Kasım 2011; 9:38:08 >
  • Ben EVET diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macera05

Hayal gücüne hayranım. G -man ın kim olduğunu Valve bile bilmiyorken siz nasıl bileceksiniz :D .

• quote:

Orijinalden alıntı: 96ahmet96

http://www.youtube.com/watch?v=oS-Ppk_sD-I

İzle izlettir, Tartış... herkes youtube üzerinden teorilerini yazsın lütfen.

Ne alakası var? O fotoğraftaki Gordon Freeman. Yanında Eli ve Dr. Kleiner ile aynı dönemde birlikte çalıştıkları diğer bilim insanları da var.
  • saçma bi teori oldugunu biliorm :D aklıma başka bişey gelmedi...senin fikrin ne?
  • Kusura bakma ama resmen saçmalamışsın.Valve sırf sizin gibiler için Gman ile Gordonun birbiriyle hiçbir bağı yok diye açıklama bile yaptı.İkisi tamamen ayrı ve alakasız kişiler ayrıca Gman sadece insan değil bunu ilk oyunu anlayanlar Nihilantın ölmeden önceki son sözlerinden anlayabilirler.
    ''Sen sadece bir insansın,o sadece bir insan değil''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 5 Aralık 2011; 20:12:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.