< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Gaınward Geforce Rtx 4080 Phantom Gs 28.600tl
-
-
3090 yerine tercih edilir mi? 1080p tarkov oynuyorum sadece.
-
4K düşünmüyorsan gereksiz..
-
Teşekkür ederim. 4k 240hz yaygınlaşmadan geçmeyi düşünmüyorum.
-
Ben geçen hafta aldım memnunum. 3090 vardı boşta 30-50w spike olarak 120w harcıyordu. Bu 12-16w tek monitor, çift 20-24w anlık spike olarak 45w harcıyor beni en çok bu memnun etti. undervolt ile 3090 da 2k da assasin odysey 90fps kilitli 270 280w ara ara 300w lara varan bir tüketim söz konusuydu, bununla undervolt olmadan 120 130w ile 90fps de oynanabiliyor. Açıkçası elektirik tüketimini indirmek için aldım ve karşılığını verdi. Undervolt ile çok daha iyi olucaktır umarım, limitlerini denemedim.
Düşük fan devirlerinde biraz garip bir ses geliyor yüzde 37 den sonrası gayet iyi ses olarak duyulmuyor. Normalde gigabyte 3090 da yüzde 30 da hep açık olurdu fan sesi konusunda buna 10 basabilir orası ayrı, bunda ya 37 açık başlangıç yada 60 dereceye kadar kapalı sonrası yüksek devir olarak mantıklı, soğutma başarılı 37 de hogwarts 120fps 40derece civarıydı tabi kısa süreli deneyimler bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccguven -- 15 Mayıs 2023; 22:49:31 > -
Bende memnunum geçen hafta alıp kullanmaya başladım, WZ 2 ve Diablo IV de deneme şansım oldu, gayet tatmin edici. 23-24K tepe model 4070 Ti almak yerine 2-3 üstüne koyup hem daha iyi performans hem de daha fazla VRM imkanı sunuyor. Yukarıdaki arkadaşında belirttiği gibi tüketim ve ısı değerleri 40XX serisinde 30XX serisine göre çok daha verimli olduğu için modeller arasında çok bir fark oluşmuyor.
-
Ben de seçimden önce aldım fiyatların nereye gideceğini kestiremediğim için. Kullansam mı iade mi etsem bilemedim. Mevcutta ASUS TUF RX 6900 XT var, çok da gerekli değildi sanki.
Kartın dışı jelatin kaplı, içinden garanti belgesi çıkıyor mu, çıkıyorsa nereden garantili?
CW durumu nasıl?
Düşük devirde gelen fan sesine kafam takıldı. Motor sesiyse hiç çekilmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İçinden çıkan kağıtta garanti 3 yıl vektron elektronik yazıyor. Üretici Golden top development limited. CW önceki gaming oc 3090 daki nin aynısı, ayrı gürültülü tizzek bir cw yok, fps artışıyla gelen hafiften tok bir SssSSsSSss sesi var. Normalde kulaklıksız oyun oynatmazdı 3090, bunda rahatsız olmadan oyun oynanabiliyor. Fan sesi konusunda yüzde 30 da uğultu olduğu doğru 34 minimum yapıyorum düzeliyor, benim şansıma olabilir. Zaten fansız yarım saat bir saat 60 65 i bulmaz gibi geliyor bana 65-70 de fan aç yapabilirim. Belki ayar gerekir ama afterburner den 60 dereceye kadar fan sıfır yapıyorum ama 30 da kalmaya devam ediyor kart o yüzden şimdilik 34 de kullanıyorum, uğraşmaya vaktim olmadı.
-
Forumda incelemesini yapan bir üye vardı. Fanların üstündeki plastiğin soğutma bloğuna temas etmesinden dolayı titreşerek ses yaptığını yazmıştı. Acaba sizin kartta da benzer bir durum mu var? Bunu öğrenmek için fan hızı %30'dayken elinizle plastiğe hafiften bastırın, ses kesiliyorsa ses dış plastikten geliyor demektir.
Sanırım benimki motor kaynaklı plastik sürtmesi yok, dokundum değişiklik de olmadı. 34 de kullanmaya devam şimdilik, ben kasayı monitör arkası kapak açık duvara bakar şekilde yan koyduğum için direkt sesi almıyorum. Ama ses bu videokine benziyor bu adamınki benimkinden beter. Kimisi değişim yapmış ses kesilmiş vs karta göre şans sanırım.
johnieboyyoutubeGainward RTX 4090 Phantom Fan Noisehttps://www.youtube.com/watch?v=EhijHQH6Ypw&ab_channel=johnieboy -
Şu an sinerji de 28.000 TL,taksit seçenekleri de hiç fena değil.
-
tarkova 10 yıl yeter o kart
-
Biraz daha inceleyince dediğiniz gibi konu kapakla alakalı olabilir, çünkü düşük devirde masada titreşim oluyor yeni fark ettim, yandaki sabit tutma çubuğunu gevşettim ses gitti sanırım.
-
Fanları tutan plastik birden fazla parçadan oluştuğundan olsa gerek. Tasarım kasalım derken sağlamlıktan ödün vermişler. Ben de kartı kullanmaya başladım, çok az deneme şansım oldu. CW yok, kart GPU frekansını 2865 MHz'a kadar boost ediyor ki bu değeri kutudan çıktığı gibi veren kart çok az. Bundan önce ASUS TUF modelini almıştım, onda öyle bir CW vardı ki düşman başına. Gainward benim son dönemde favori markalarımdan biri oldu. Gainward RTX 3070'i de severek kullanmıştım. Bu karttan da uzun kullanımda memnun kalırsam yine Gainward alırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 30 Mayıs 2023; 15:44:39 >
aynı kartı 2k monitörde kullanıyorum çok güzel oldu tam 2k kartı 4080. yüksek fps de full grafiklerle oynamak gibisi yok.
-
20 yıl önce 20-30 fps ile oynadığım keyfi alamıyorum artık
-
orası öyle kesinlikle.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X