Şimdi Ara

GALATASARAY- NEUCHETEL XAMAX MAÇI HAKKINDA DÜŞÜNDÜKLERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TÜRK TAKIMLARININ UNUTULMAZ MAÇLARINDAN İLKİ......

Tarih 9 kasım 1988, güneşli bir çarşamba günü...
    Ben henüz 6 yaşındayım...
    ve hayatım boyunca unutamayacağım bir maç izledim...
    Yer Ali Sami Yen, takım Galatasaray, rakip Neuchatel Xamax..
    3-0'lık malubiyetin rövanşı...
    ayrica ilk kez bir Türk spikerin bağırmaktan sesinin kısıldığı maçtır.
    ilker yasin 5. golü doğru dürüst duyuramamış,
    zaten çatlamış olan sesini toptan parçalamaya çalışmıştır.
    maçın olayı Tanju Çolak'ın attığı 4.goldür. unutulmaz, unutulamazzz.

takımımızın 5-0 kazanarak tur atladığı ve birçok spor adamına göre yurdum futbolunda uluslararası başarıların başlangıcı olan maç...
    olaylı geçen ilk maçı neuchatel 3-0 kazanmıştı. çıkan olaylarda kalecimiz simoviç'e polis köpeği saldırmış ve son derece demoralize olan gs oyuncuları farklı yenilgiden kurtulamamışlardı.
    bu haksızlıklar üzerine uefa'dan da ciddi bir ceza gelmeyince milletçe savaş boyalarımızı sürmüştük ve rövanş maçıyla gelen 5-0'lık galibiyetle birlikte sokaklara dökülmüştük.

İLK ONBİR.:
    1. zoran simoviç
    2. ismail demiriz (bülent korkmaz)
    3. semih yuvakuran
    4. cüneyt tanman
    5. erhan önal
    6. metin yıldız
    7. uğur tütüneker
    8. cevat prekazi
    9. mirsad kovaçeviç
    10. tanju çolak
    11. savaş koç (arif kocabıyık)
    yedekler:
    hayrettin demirbaş
    ilyas tüfekçi
    muhammet altıntaş

goller:
    uğur tütüneker dk.19 (1-0)
    tanju çolak dk.54 (2-0)
    uğur tütüneker dk.77 (3-0)
    tanju çolak dk.80 (4-0)
    tanju çolak dk.89 (5-0)

BU MAÇI 90 DK'SI NEREDEN BULUNUR BİLEN VARSA pm yada mail ATARSA SEVİNİRİM
    cipcivil@gmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cipcivil -- 10 Mart 2005, 23:44:42 >

• ben unutmuşum
  • quote:

Orijinalden alıntı: JoHnCAREVV1903

ben unutmuşum
    izlediğim en güzel maç kimilerine göre de türk futbol tarihinin dönüm noktası
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcsabri

izlediğim en güzel maç kimilerine göre de türk futbol tarihinin dönüm noktası

Alıntıları Göster
    Futbol böyle oynanır derim başkada birşey demem,fanatikte olsa biraz olsun yüzü olan kimsede bence başka birşey demez...

• quote:

Orijinalden alıntı: BUGATTI

Futbol böyle oynanır derim başkada birşey demem,fanatikte olsa biraz olsun yüzü olan kimsede bence başka birşey demez...

Alıntıları Göster
    ben okuldan kaçıp gittim o maça :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ytopcu

ben okuldan kaçıp gittim o maça :)

Alıntıları Göster
    BU 90dk YI BİLEN BULAN YOKMUDUR YA.
    KİMSEDE Mİ OLMAZ BÖYLE GÜZEL TAARİHİ BİŞİY.
    GERÇİ 1988 DE BAYA ESKİ YA OZAMAN NE XP VARDİ NE 98. HATTA WİNDOWS VARMIYDI..
    WİNDOWN 3.1 91YILINDAMI 92 YILINDAMI NE ÇIKMIŞTI :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cipcivil

BU 90dk YI BİLEN BULAN YOKMUDUR YA.
    KİMSEDE Mİ OLMAZ BÖYLE GÜZEL TAARİHİ BİŞİY.
    GERÇİ 1988 DE BAYA ESKİ YA OZAMAN NE XP VARDİ NE 98. HATTA WİNDOWS VARMIYDI..
    WİNDOWN 3.1 91YILINDAMI 92 YILINDAMI NE ÇIKMIŞTI :)

Alıntıları Göster
    LAf açılmışken Galatasarayın 2000 yılındaki uefada oynadığı maçların görüntülerini indirebileceğimiz bir adres varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvan2004

LAf açılmışken Galatasarayın 2000 yılındaki uefada oynadığı maçların görüntülerini indirebileceğimiz bir adres varmı ?

Alıntıları Göster
    XAMAX MACINI BEN DE ISTIYORUUUUM
    KİMDE WARRR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalas -- 11 Mart 2005, 1:24:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalas

XAMAX MACINI BEN DE ISTIYORUUUUM
    KİMDE WARRR

Alıntıları Göster
    Ne maçtı be dün gibi hatırlıyorum o maçı. Filmine bile gerek yok zihnimde hala 5 çekiyorum avrupaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Ne maçtı be dün gibi hatırlıyorum o maçı. Filmine bile gerek yok zihnimde hala 5 çekiyorum avrupaya

Alıntıları Göster
    En ilginci de, Mustafa Denizli ilk maçta 3-0 yenilmişler, Bunun Türkiyesi var diyor,
    Herkes hadi ordan sende, diyip dalga geçiyor, İnanların başında Mustafa Denizli var, Hoca inanınca, futbolcular ve taraftarlar da inanmaya başlıyor,
    Ve rüya mı mucize mi? 5 - 0,

Türk insanının, Türk futbolcusunun kendisine güvenmesi ve büyük düşünmesindeki en büyük etken, şu anda İranda mücadele veren Mustafa Hocadır.

Feneri şampiyon yapmış yaranamamış, Galatasarayı coşturmuş yaranamamış,,, ilginç,

• quote:

Orijinalden alıntı: VEDAT_06

En ilginci de, Mustafa Denizli ilk maçta 3-0 yenilmişler, Bunun Türkiyesi var diyor,
    Herkes hadi ordan sende, diyip dalga geçiyor, İnanların başında Mustafa Denizli var, Hoca inanınca, futbolcular ve taraftarlar da inanmaya başlıyor,
    Ve rüya mı mucize mi? 5 - 0,

Türk insanının, Türk futbolcusunun kendisine güvenmesi ve büyük düşünmesindeki en büyük etken, şu anda İranda mücadele veren Mustafa Hocadır.

Feneri şampiyon yapmış yaranamamış, Galatasarayı coşturmuş yaranamamış,,, ilginç,

Alıntıları Göster
    beyler ali şen faktörünü unutmussunuz (bilenler bilir )
    ama tanju nun golüde çok güzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedoa -- 11 Mart 2005, 10:41:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tedoa

Alıntıları Göster
    ali şen Fenerbahze'li deil mi ya. gsnin ilk maçta yenilmesinde mi rolü oldu acaba... :)
    ben olayı şuna bağlıyorum. türk insanını gaza getirirsen imkansız diye bişey tanımaz. örnekler okadar çokki. başta kurtuluş savaşımız,çanakkale savaşında tonluk topun mermisini tek başına kaldıran eleman, gemileri karadan denize indirme olayı, sonra gidin bi otosanayiye istanbulda aklınız çıkar adam ne parçalardan neler yapıyo.... spor olarak gsnin manchester maçı (2-0 dan 3-3), real maçı (2-0 dan 3-2)....
    dostlar sözün özü:
    zor diye birşey yoktur, imkansız zaman alır....

• quote:

Orijinalden alıntı: cipcivil

ali şen Fenerbahze'li deil mi ya. gsnin ilk maçta yenilmesinde mi rolü oldu acaba... :)
    ben olayı şuna bağlıyorum. türk insanını gaza getirirsen imkansız diye bişey tanımaz. örnekler okadar çokki. başta kurtuluş savaşımız,çanakkale savaşında tonluk topun mermisini tek başına kaldıran eleman, gemileri karadan denize indirme olayı, sonra gidin bi otosanayiye istanbulda aklınız çıkar adam ne parçalardan neler yapıyo.... spor olarak gsnin manchester maçı (2-0 dan 3-3), real maçı (2-0 dan 3-2)....
    dostlar sözün özü:
    zor diye birşey yoktur, imkansız zaman alır....

Alıntıları Göster
    vallaha ya o maçı bulan varsa haber versin
    maçı izleyemedim ama merak ettim şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: tedoa

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Tedoa

Ali şen başkan GS = 5-0

O maçINda TEKRARI SÖZ KONUSUYDU maç tekrarlanacak diyordu dünya basını ama O dönemlerin FENERBAHÇE başkanı Ali ŞEN çıkıyor yola ve UEFA ya gidiyor... UEFA kapısından çıkar çıkmaz dediği şey : GALATASARAY TAKIMI MAÇI KAZANMIŞTIR. BU MAÇIN TEKRARI OYNANMAYACAKTIR. İşte büyük takımın büyük başkanı bu şekilde bir görüşme sonucu olayları halletmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TooBy

quote:

Orjinalden alıntı: Tedoa

Ali şen başkan GS = 5-0

O maçINda TEKRARI SÖZ KONUSUYDU maç tekrarlanacak diyordu dünya basını ama O dönemlerin FENERBAHÇE başkanı Ali ŞEN çıkıyor yola ve UEFA ya gidiyor... UEFA kapısından çıkar çıkmaz dediği şey : GALATASARAY TAKIMI MAÇI KAZANMIŞTIR. BU MAÇIN TEKRARI OYNANMAYACAKTIR. İşte büyük takımın büyük başkanı bu şekilde bir görüşme sonucu olayları halletmiştir.

Alıntıları Göster
    Allah aşkına diğer takımlar kendine buradan pay çıkarma çabasına girişmesin. Her konudan kendinize pay çıkarırsanız eğer sizlere yapacak iş düşmez. Yapmışsa helal olsun ama futbolcuların sanki hiç mi payı yok, bir de ..t ister öyle bir maçı tekrar etmeye. Değil cimbom siiirt köy hizmetleride oynayıp kazansaydı hiçbir kuvvet o maçı tekrar ettiremezdi...

• quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Allah aşkına diğer takımlar kendine buradan pay çıkarma çabasına girişmesin. Her konudan kendinize pay çıkarırsanız eğer sizlere yapacak iş düşmez. Yapmışsa helal olsun ama futbolcuların sanki hiç mi payı yok, bir de ..t ister öyle bir maçı tekrar etmeye. Değil cimbom siiirt köy hizmetleride oynayıp kazansaydı hiçbir kuvvet o maçı tekrar ettiremezdi...

Alıntıları Göster
    ALİ ŞEN konusunda Tedoa haklı ben o zaman 14 yaşındaydım ve dün gibi hatırlıyorum televizyon maçı 90 dk. bittikten sonra banttan verdi ben maçı evde radyo'da trt de dinledim spiker maçı ağlaya ağlaya anlatıyordu yanlış hatırlamıyorsam ilker yasindi valla bende radyoda maçı dinlerken gollerden sonra sevinç gözyaşları döktüm tanju ve ugurun golleriyle rövanşı muhteşem bir skorla aldık aldık ama avrupanın utanmaz dönekleri trübünlerden atılan yabancı maddeler yüzünden galatasarayı hükmen mağlup sayılacagını bildirdi tüm türkiye buna isyan etti bir çok kimsenin galatasarayın hakkını aramak için emegi geçti en büyük emegide ali şen yaptı kendisi yurtdışında tanınmış bir işadamlarındandı ve yurtdışşında baglantıları iyiydi galatasaraya yapılan haksızlıga karşı uefanın toplantısı yerinde çok ugraştı ve neticede hakkımızı aldıkbunda alişenin katkısıda büyüktür bunu kimse inkar edemez

şimdi günümüzde böyle degil herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalhirca -- 11 Mart 2005, 19:56:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalhirca

ALİ ŞEN konusunda Tedoa haklı ben o zaman 14 yaşındaydım ve dün gibi hatırlıyorum televizyon maçı 90 dk. bittikten sonra banttan verdi ben maçı evde radyo'da trt de dinledim spiker maçı ağlaya ağlaya anlatıyordu yanlış hatırlamıyorsam ilker yasindi valla bende radyoda maçı dinlerken gollerden sonra sevinç gözyaşları döktüm tanju ve ugurun golleriyle rövanşı muhteşem bir skorla aldık aldık ama avrupanın utanmaz dönekleri trübünlerden atılan yabancı maddeler yüzünden galatasarayı hükmen mağlup sayılacagını bildirdi tüm türkiye buna isyan etti bir çok kimsenin galatasarayın hakkını aramak için emegi geçti en büyük emegide ali şen yaptı kendisi yurtdışında tanınmış bir işadamlarındandı ve yurtdışşında baglantıları iyiydi galatasaraya yapılan haksızlıga karşı uefanın toplantısı yerinde çok ugraştı ve neticede hakkımızı aldıkbunda alişenin katkısıda büyüktür bunu kimse inkar edemez

Alıntıları Göster
    Tüylerim diken diken oldu
    arkadaslar
    Bende 8 yasındaydım
    Ne maçtı ama...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kemalhirca

televizyon maçı 90 dk. bittikten sonra banttan verdi

Yazınızı okuyunca aklıma geldi. Ben de okuldan çıkarken kapı görevlisine kaç kaç diye sormuştum. 4-0 demişti. Sevine sevine eve geldim. Bir baktım maç 1-0. Nasıl küfretmiştim adama hala hatırlarım. Azıma ne geldiyse sövüyordum. Taa ilk yarı bitene kadar bir yandan maçı izledim bir yandan adama sövdüm. Devre arası 2 - 3 dakika sürünce uyandım olayın banttan olduğunu.

İyi o gol furyası ilk yarıda olmadı. Banttan seyredip her golde avazı çıktığı kadar bağıran bir ben olurdum heralde. Konu komşuya rezil olurdum harbiden

• quote:

Orijinalden alıntı: vozer

quote:

Orjinalden alıntı: kemalhirca

televizyon maçı 90 dk. bittikten sonra banttan verdi

Yazınızı okuyunca aklıma geldi. Ben de okuldan çıkarken kapı görevlisine kaç kaç diye sormuştum. 4-0 demişti. Sevine sevine eve geldim. Bir baktım maç 1-0. Nasıl küfretmiştim adama hala hatırlarım. Azıma ne geldiyse sövüyordum. Taa ilk yarı bitene kadar bir yandan maçı izledim bir yandan adama sövdüm. Devre arası 2 - 3 dakika sürünce uyandım olayın banttan olduğunu.

İyi o gol furyası ilk yarıda olmadı. Banttan seyredip her golde avazı çıktığı kadar bağıran bir ben olurdum heralde. Konu komşuya rezil olurdum harbiden

Alıntıları Göster
    vaybe sanki daha dün gibi aklıma geldikçe o günler zaman ne çabuk geçmiş tam 15 yıl tüm futbolcular ölümüne oynadı imkansız olan birşeyi başardı tribünler sesi kısılıncaya kadar çılğınlar gibi stadı inletip bagırdı radyodaki spiker golleri ağlaya ağlaya benide sevinçten ağlata ağlata maçı anlatması hala kulaklarımda cipcivil bizlere tekrar o muhteşem günü hatırlattıgın için sonsuz teşekkürler

• quote:

vaybe sanki daha dün gibi aklıma geldikçe o günler zaman ne çabuk geçmiş tam 15 yıl tüm futbolcular ölümüne oynadı imkansız olan birşeyi başardı tribünler sesi kısılıncaya kadar çılğınlar gibi stadı inletip bagırdı radyodaki spiker golleri ağlaya ağlaya benide sevinçten ağlata ağlata maçı anlatması hala kulaklarımda cipcivil bizlere tekrar o muhteşem günü hatırlattıgın için sonsuz teşekkürler

Alıntıları Göster
    o maç unutulurmu be hala dün gibi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.