Şimdi Ara

Kasları kaç saat dinlendiriyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
40.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm kas gruplarını haftada sadece 1 kere çalıştırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Two Stroke -- 17 Mayıs 2012; 18:09:06 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kasları Ne Kadar Dinlendirmelisin?

Kas geliştirme yolculuğunda, uygun dinlenme kadar yoğun antrenman da önemlidir. Kasların antrenman sonrası kendini onarmak ve büyümek için zamana ihtiyacı vardır. Peki kasları kaç saat dinlendirmelisin?

Dinlenme süresi, kas grubunun büyüklüğüne, antrenman yoğunluğuna ve bireysel faktörlere bağlı olarak değişir. Ancak genel bir kural olarak şunları göz önünde bulundurmalısın:

• Küçük kas grupları (örneğin biceps, triceps) 24-48 saat dinlenmeye ihtiyaç duyar.
    • Büyük kas grupları (örneğin göğüs, sırt, bacaklar) 48-72 saat dinlenmeye ihtiyaç duyar.
    • Ağırlık kaldırma antrenmanları, vücut ağırlığı antrenmanlarına göre daha uzun dinlenme süreleri gerektirir.
    • Yeni başlayanlar, deneyimli sporculara göre daha uzun dinlenme sürelerine ihtiyaç duyabilir.

Önemli İpuçları:

• Kas ağrısını dinle: Kas ağrısı, kaslarının dinlenmeye ihtiyaç duyduğunun bir işaretidir.
    • Aynı kas grubunu üst üste günler antrene etme: Her kas grubuna antrenmanlar arasında yeterince dinlenme süresi vermelisin.
    • Yeterince protein al: Protein, kas onarımı ve büyümesi için gereklidir.
    • Yeterince uyu: Uyku, kasların iyileşmesi için çok önemlidir.

Kasların dinlenme süreleri kişiden kişiye değişebileceğinden, ihtiyaçlarını belirlemenin en iyi yolu kendi bedenini dinlemektir. Kas ağrısına dikkat et, antrenman programlarını kademeli olarak artır ve gerektiğinde dinlenme süresini ayarla.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • normalde buyk kaslar icn 72 saat kuck kaslar icn 36 saattir. Eger bu sureyi gectkten sonra dahi agrı devam ediyosa bi sorun olmaz antremana girilebilir. Kısacası ortalama bisi solemek gerekirse aynı kası 2 gun icnde bi daha calstrmak yanlıs bnce cunku overtrain olma ihtimalin cok yuksek olur.
  • bacak çalışmasında tam 3 gün !

cuma günü çalıştım ve bugün pazartesi olmasına rağmen hala ağrıyor, koşamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Into_to_Wild

bacak çalışmasında tam 3 gün !

cuma günü çalıştım ve bugün pazartesi olmasına rağmen hala ağrıyor, koşamıyorum.
    Üç günde bir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Üç günde bir

Alıntıları Göster
    ben 24 saat dinlendiriyorum, gün aşırı antremana gidiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forrest Gump

ben 24 saat dinlendiriyorum, gün aşırı antremana gidiyorum.

Alıntıları Göster
    dün 1 yıl aradan sonra tekrar başladım hafif giriyorum et kesilmesi olmasın diye ama c.tesi pazar dinlendiricem kasları 2 günde 1 de yani çarşambaları daha hafif öyle ter idmanı olsun diye takılıcam koşu olsun mekik olsun falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren1s

dün 1 yıl aradan sonra tekrar başladım hafif giriyorum et kesilmesi olmasın diye ama c.tesi pazar dinlendiricem kasları 2 günde 1 de yani çarşambaları daha hafif öyle ter idmanı olsun diye takılıcam koşu olsun mekik olsun falan

Alıntıları Göster
    2 gün çalışıp 1 gün off biçiminde gidiyorum
  • kasların kendini onarma süresi 48 saattir.
    Besin takviyeleri ile bu süreler aşağı çekilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

kasların kendini onarma süresi 48 saattir.
    Besin takviyeleri ile bu süreler aşağı çekilebilir.
    2 gün her iki gundede her bölgeyi calıstırıyorum 1 gun dinleniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebbx41

Alıntıları Göster
    Büyük kas grupları 72 küçük kas grupları 48 saat dinlendirilir. 2 gün art arda yaptığınız antrenmanda aynı kasları çalıştırmayın. Sonrasında 1 gün boşluk vermeden aynı rutine başlarsanız overtrain olabilirsiniz.

Örneğin ilk gün göğüs ikinci gün omuz yaptınız büyük kas olarak. Sonra hiç ara vermeden aynı antrenmanı yaparsanız yani göğüs girerseniz doğru olmaz. Çünkü 48 saat boşluk yetmeyecektir göğüs ve omuz gibi kaslara.

• quote:

Bu rutin teoride "zaman olayına aykırı gibi görünse de pratikte uygun bir rutindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Bu rutin teoride "zaman olayına aykırı gibi görünse de pratikte uygun bir rutindir.

yeni başlayanlar için değil mi bu rutin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParZ

quote:

quote:

Yeni başlayan için hergün tüm kasları çalıştırmak pek doğru olmayabilir. Haftada her kasa 2 gün ayırıp büyük kasları 72, küçük kasları 48 saat dinlendirecek şekilde bir başlangıç daha olumlu olacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ParZ

quote:

quote:

Yeni başlayan için hergün tüm kasları çalıştırmak pek doğru olmayabilir. Haftada her kasa 2 gün ayırıp büyük kasları 72, küçük kasları 48 saat dinlendirecek şekilde bir başlangıç daha olumlu olacaktır.

Alıntıları Göster
    Sporda yeniysen 1 gün ara ile spor yapman lazım ve yüklenmemen lazım. 6 ayı doldurduktan sonra günleri sıklaştırabilir, zor ağırlıkların altına yatmaya başlayabilirsin. Bu tabiki bünyeden bünyeye, vücud dan vücuda değişmektedir. Bunun için deneme yapılmalı, vücud sıkıntı çekmiyorsa devam edilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bolu Beyi

Sporda yeniysen 1 gün ara ile spor yapman lazım ve yüklenmemen lazım. 6 ayı doldurduktan sonra günleri sıklaştırabilir, zor ağırlıkların altına yatmaya başlayabilirsin. Bu tabiki bünyeden bünyeye, vücud dan vücuda değişmektedir. Bunun için deneme yapılmalı, vücud sıkıntı çekmiyorsa devam edilmeli.

Alıntıları Göster
    haftanın 2 günü spor yapmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnyglle

haftanın 2 günü spor yapmıyorum

Alıntıları Göster
    pazartesi
    salı
    tatil
    perşembe
    cuma
    tatil
    tatil
  • quote:

Orijinalden alıntı: iRugged

pazartesi
    salı
    tatil
    perşembe
    cuma
    tatil
    tatil

Alıntıları Göster
    2-3 gün dinlemesi zorundadır. Vg sporunun en önemli kurallarından biriside iyi dinlenmektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearMachıne

2-3 gün dinlemesi zorundadır. Vg sporunun en önemli kurallarından biriside iyi dinlenmektir.

Alıntıları Göster
    [ben artık 1. gün göğüs, kol,karın çalışıyorum, ertesi gün omuz,bacak,karın,kanat çalışıyorum. ertesi gün dinlenme. Ama antremanlar çok hayvani olduğu için, ağrıları, yorgunluğu tam atamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: egos_108

normalde buyk kaslar icn 72 saat kuck kaslar icn 36 saattir. Eger bu sureyi gectkten sonra dahi agrı devam ediyosa bi sorun olmaz antremana girilebilir. Kısacası ortalama bisi solemek gerekirse aynı kası 2 gun icnde bi daha calstrmak yanlıs bnce cunku overtrain olma ihtimalin cok yuksek olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cruck

quote:

Orijinalden alıntı: egos_108

normalde buyk kaslar icn 72 saat kuck kaslar icn 36 saattir. Eger bu sureyi gectkten sonra dahi agrı devam ediyosa bi sorun olmaz antremana girilebilir. Kısacası ortalama bisi solemek gerekirse aynı kası 2 gun icnde bi daha calstrmak yanlıs bnce cunku overtrain olma ihtimalin cok yuksek olur.

Alıntıları Göster
    Ağırlık çalışıyorsanız en az 48 saat. Kardiyo tarzı bir çalışma için 24 saat yeterli olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.