Şimdi Ara

Galaxy Note20 | 20 Ultra [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.843
Cevap
114
Favori
437.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akuruk

Merhaba OnePlus 8 pro ile Samsung note 10 plus arasında kaldım tavsiyeniz nedir
    Hocam oneplus 8 pro öneririm kesinlikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba,

17 Ağustos'tan itibaren telefonu kullanıyorum. Genel olarak izlenimlerim şu şekilde;

Öncelikle şunu belirteyim, uzun süredir iPhone kullanıcısıydım. Dolayısyla Android işletim sistemli bir telefona alışmak benim için biraz zaman aldı diyebilirim.

Kamera;

Kamera, fotoğraf çekiminde gerçekten çok iyi. Özellikle gece çekimlerde ortam ışığını çok iyi alıyor. Fotoğraf çekiminden sonra da anladığım kadarıyla yazılımsal bir müdahale ile görüntüyü daha da aydınlık hale getiriyor. Video çekiminde de fotoğraf kadar yoğun kullanmadım fakat herhangi göze çarpan bir kötü durumla karşılaşmadım.

Beğenmediğim tarafı ise (belki de uygulama ile alakalı bir durumdur)özellikle Instagram üzerinden ön kamera ile fotoğraf çekmek istediğimde (Hikaye göndermek için) görüntü inanılmaz yakın. Yani 2 kişiyi kadraja bir türlü sığdıramıyorum. Telefonun kendi kamerasından çekip atabilirsin diyebilirsiniz fakat bu sefer Instagram'daki anlık filtreleri uygulayamıyorum.

Cesaretimi toplayarak deniz suyunda da çekim yapmayı denedim ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. (Denizin altında 15-16 sn. kadar bekledim)

Genel olarak kamera performansını çok beğendim. Pro modda daha da iyi sonuçlar alınacaktır fakat henüz o aşamaya geçemedim.

Performans;

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki çok fazla oyun oynayan bir insan değilim. Şuan yalnızca Clash of Clans yüklü. O nedenle oyunlardaki performansıyla alakalı herhangi bir yorum yapamayacağım.

Bunun haricinde, telefonu Adaptif Güç Modu'nda kullanıyorum. Performans olarak tüm beklentilerimi karşılıyor. Herhangi bir takılma ya da yavaşlama ile karşılaşmadım.

Sistem Optimizasyon widgetına baktığımda ise genel olarak Ram kullanımı 3.9 ile 4.1 GB arasında seyrediyor.

Telefon yukarıda da bahsedildiği gibi kamera kullanıldığında ısınıyor. Fakat öyle el yakarcasına bir problem ile karşılaşmadım. Onun haricindeki işlemlerde rahatsız edici herhangi bir ısınma problemi ile karşılaşmadım.

Özetle telefon genel olarak gayet performanslı ve kamera dışındaki ısınma durumu bence kabul edilebilir seviyede.

Batarya;

Telefonu genellikle Adaptif Güç Modunda kullanıyorum. Wifi, Bluetooth, Senkronizasyon, Konum ve Dolby Atmos sürekli açık. Ortalama 1-1,5 günü rahat çıkarıyorum.

Buds Live;

Şuan elimde ilk AirPods'da var. Bana nedense AirPods'daki sesler daha tok geliyor. Fakat Buds Live'ın dokunmatik fonksiyonu kesinlikle AirPods'a göre daha iyi çalışıyor. Belki EQ ayarı yapılarak aradaki seslerin farkı da ortadan kalkabilir.

Genel olarak ilk izlenimlerim bu şekilde. Merak ettikleriniz varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_chn -- 3 Eylül 2020; 14:26:20 >

• chn_chn C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler çok güzel bir değerlendirme yazısı olmuş teşekkürler.

Siz renk olarak hangi renk aldınız? ve memnun musunuz?

batarya konusunda herkes çok olumsuz konuşuryor. ama siz 1, 1.5 gün diyorsunuz baya fark var. acaba sebebi ne merak ettim. Sizde şebeke kopmaları oldumu bu süre zarfında ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 3 Eylül 2020; 14:39:19 >
  • Daha önce Note 10+ ve Turkcell ile son zamanlarda azalsa da yaşadığım sıkıntıları henüz note 20u ile yaşamafım, bilginize.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oxiabit O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben siyah renk tercih ettim. Bundan önceki telefonum beyaz renkti bu sefer değişiklik olmasını istedim. Fakat Note 20'deki yeşil renk olsaydı kesinlikle onu alırdım. Batarya konusunun sebebini açıkçası ben de bilmiyorum fakat sabah 7:30'da şarjdan çıkardım şuan şarjım %80. Çok yoğun kullanmadım. Şebeke kopma problemi hiç yaşamadım. Kullandığım hat Turkcell.
  • Selamlar. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü telefonum geldi. Ben de siyah renk tercih ettim ama maalesef budslar bronz renk. 3 yıldır iphone x kullanıyorum . Pil performansı iyice kötüleşince note almaya karar verdim. İ phonu babama verecektim ama maalesef whatsapp mesajlarını note telefona aktaramadığım için 2 teli de birden kullanıyorum şu an için. Pil konusunda şu anki kulanımıma göre bir günden fazla performans alabiliyorum. Kamera kullanımında ısınma bende de mevcut ama kılıf kullanmaya başladığımdan beri telefonunı ısınması rahatsız edici olmuyor. Gece modunda eşimin iphone 11 ile kıyas yaptım. Kendi adıma ip 11 daha iyi sonuç verdi. Görsel zeka kapalı olarak daha iyi sonuç alabilirim belki. Telefon, iphone x e göre çok daha hızlı ve s pen olması da oldukça işime yarayan bir özellik.

• ercub kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. Ben iOS den Android'e aşağıdaki linkteki program ile WhatsApp konuşmalarımı aktardım. Siz de bir göz atın derim.

Özgür Bilgeyoutube
    iPhone'dan Android'e ya da Android'den iPhone'a Whatsapp Aktarma (%30 İndirim Kodu açıklamada.)
    https://www.youtube.com/watch?v=zoEaW33a22Y&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_chn -- 3 Eylül 2020; 20:55:1 >

• akceyavuz A kullanıcısına yanıt
    Getirdiğimiz ülkedeki cihaza ve banta gore değişir. Ben hep Turkcelldeyim ve her tur cihazi kullandim su an snapdragon note 20 ultra kullaniyorum be oncekilerde ne bunda kopma ya da sebeke kaybi diye birşey yok. Nereden almaniz gerektigini bilmelisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 3 Eylül 2020; 22:35:46 >
  • yuh be. samsung note 20 ultranın exynos versiyonunda termal soğutma için hiçbir şey kullanmamış.
    snapdragonda ise soğutma için bakır boru gibi ısıyı dağıtıcı şeyler koymuşlar.

iyice bozdular artık. exynos olan modele para verilmez boşuna. iphone daha mantıklı o fiyat aralığında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuasudba -- 4 Eylül 2020; 1:35:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaancakir K kullanıcısına yanıt
    Bulasma hocam.

• Herkese selam, dün buds live hediyesinin son gününde note 20 ultra siyah model alarak aranıza katıldım. Şimdilik note 8'den eski uygulamaları aktarma, ayarları yapma vs ile geçiyor. Detaylı kullanım ve pil bilgisini en az 1 hafta sonra paylaşırım.

İki telefonu yan yana koyduğum zaman note 8'in ekranı beyaz bir sayfada pembemsi kalıyor, note 20 ise beyaz. Bariz bir fark var ama benim note 8'in ekranı da gitmiş olabilir emin değilim. Her iki telefondan da instagramı açıp fotoları karşılaştırdığım zaman note 8'deki tonlar daha çok hoşuma gitti, note 20 genel olarak çok beyazımsı kalıyor, yani tonlar daha açık. Ekran renk özelliği canlı olarak seçili ancak gelişmiş ayardan beyaz dengesini değiştirdiğimde vs hiç bir değişiklik olmuyor. Ya iki cihazı kıyaslamayı bırakıp tek tel. Kullandığımda gözüm alışacak ya da bilemedim bir ayarı var mı?

Dün özellikle kamerasını çok kullanma imkanım oldu, bir doğumgünündeydim. Açık hava koşullarında beklediğim üzere mükemmeldi, hem 4k 60 fps video çektim, hem video çekerken videodan fotolar çektim. Hepsinin kalitesi mükemmel, renklerin canlılığı mükemmel. 4k 60 fps inanılmaz bir deneyim, gören şaşırıyor. :) Ön kamerasını çok çok başarılı buldum note 8'e göre. Tek çekim diye bir mod var, o da iş yapar, güzel şeyler çıkarıyor.

Note 8 bana hiç takılmıyor ve gayet hızlı gibi geliyordu, ikisini kıyasladığım her alanda şok oldum. En son iphone 5'ten note 7 ve ardından 8'e geçtiğimde yaşamıştım bu hissi :)) Uygulama açılışları, internet hızına bağlı sandığım gecikmelerin hiç olmaması vs beni çok memnun etti.

İnternet hızı demişken ikisinin wifi hızını da kıyasladım elimdeki kısıtlı imkanla. Bulunduğum evde 35/4 mbit hız var, modemin yan odasındayken note 8, 21/4 çekerken note 20 ultra 35/4 çekiyor çok şaşırdım. Testi tekrarladım sunucular vs aynı, gene aynı sonuç çıktı. Telefondaki modemin çok daha iyi olduğu aşikar. Kendi evime gittiğimde daha yüksek hızlarda da kıyaslamasını yaparım.

1 günlük kullanımım ve kıyaslamalarım sonucu şimdilik gayet memnunum. Her şey oturduktan sonra pil de üzmezse daha ne olsun. Düşünenlere fikir vermesi açısından deneyimimi paylaşmak istedim. İyi günler herkese.

• ugur_91 U kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

Bende Note 8 sahibiyim ve telefonu değişicem. Note 20 veya iPhone 12 Pro alıcam kısmetse. Pil konusu benim için çok önemli, Note 8 den bu konuda hiç memnun değilim, zamanla karşılaştırma yaparsanız bende yararlanırım
  • Tekrardan Herkese Merhaba,

Aşağıda Note 20 Ultra ile çektiğim ve hiç düzenleme yapmadığım fotoğrafları görebilirsiniz. Genelde 4:3, 16:9 ve Canlı Odak moduyla çekim yaptım. 108 MP'lik örneği ne yazıkki şuan için paylaşamıyorum.

Galaxy Note20 | 20 Ultra [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_chn -- 4 Eylül 2020; 16:38:58 >

• Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkali -- 4 Eylül 2020; 21:30:34 >
  • bjkali kullanıcısına yanıt
    Ani bir karar olmuş hocam. Neden böyle bir karar verdiniz? ilk mesajınızdaki sıcaklık meselsinden dolayımı? yoksa telefona alışamadınız mı?
  • bjkali kullanıcısına yanıt
    Bu arada nerden almıştınız bilmiyorum ama online shop.samsung.com.tr den aldıysanız 14 gün içinde koşulsuz iade garantiniz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 4 Eylül 2020; 18:55:39 >
  • Arkadaşlar yaklaşık 20 gündür cihazı kullanıyorum ama pil konusunda sıkıntı yaşıyorum. 5 saat ekran süresi alamadım. Sizlerde durumlar nasıl?

Galaxy Note20 | 20 Ultra [ANA KONU]   Galaxy Note20 | 20 Ultra [ANA KONU] 

• Birkaç günlük kullanımdan sonra deneyimlerimi aktarayım. Öncelikle ben ne kadar ısındı ne kadar soğudu çok  takip eden biri değilim.  En başından beri note serisi kullanan (buna rağmen de her son çıkan note modelini almayan) bir kullanıcıyım. Son telefonum note8 son zamanlarda sapıtmaya başladığından  modele duyduğum sempatiyle samsung mağazasından eski telefonu vererek bu modeli aldım. İşim gereği de kolay not alabilmek ve sunduğu imkanlar hayatımı kolaylaştırıyor bunuüzden çok da düşünmedim.

Acelesi olmayanlar değişim için samsung'un online mağazasından değişim yapabilirler. Samsung online mağaza note 8 için 3800 teklif ederken buds live vermiyordu. Buna karşılık fiziksel mağaza 2500 tl teklif etti.  Ben de yanında buds da olduğu için kabul ettim.

Cihaz şık, kameraya falan diyecek bir şey yok. Okuyanlar kamerayı çoktan incelenmiştir. Ben kullanımdan bahsedeyim.

Güvenlik olayı çözülmüş,  parmak izi, yüz tanıma hepsi sorunsuz. Hiç aksamadan çalışıyor. Gece karanlık odada bile yüz tanıma sorunsuz.

Cihaz ilk şarjdan sonra her nedense çok ısınarak pili hızlıca bitirdi. Öyle ki instagram uygulamasında dahi cihazın arkası ciddi anlamda ısındı.

Sorun olduğunu düşünürken, 2. Şarjdan sonra böyle bir sorun olmadı. Normal kullanımdan 1 günü rahat çıkartıyor şuan. Isınma da hiç olmadı.  İnternette batarya kalibrasyonu falan yazıyor ama çok aklıma yatmadı. Bu cihaz toplanınca açılıp deneniyordur herhalde.

Kamera çıkıntısı benim hoşuma gidiyor açıkçası ama cihazı masaya düz koymamayı tercih ediyorum. Düz koyunca sallanıyor çünkü. Bir de kamera çizilirse korkusu var elbet. Spigen falan gğzel bir kılıf yaparsa alınır.

Kalemin hissiyat ve yazma tepkisine bayıldım. Belki note 10 plusdan geçen birisi için olay değildir ama note 8 den sonra devrim oldu benim için.

Buds 3. Gün kargoya verildi. Yutiçi kargoyu bekliyorum deneyimlemek için.
    Eski telefonu almaları, buds hediyesi ve kdv düşünce 7200 lira civarında gibi bir ödeme çıkmış oldu cebimden. Bana sağladığı fayda açısından kabul edilebilir ancak 13k olarak düşünürsek  bir telefon için yüksek elbette.

Bu arada ilk 6 ay içinde kullanıcı hatasıyla dahi ekran kırılırsa Samsung Türkiye bu ekranı 99 TL karşılığında değiştiriyor dedi mağazadaki adam. 2 gün önce başladığını söyledi bu garantinin. Bu da aklıma ekranlarda kronik bir sorun mu var acaba diye sormayı getirdi ister istemez. İnternette bununla ilgili bir şey bulamadım.

İletebileceklerim şimdilik bunlar. İyi ya da kötü karşılaştığım ekstrem durumlar olursa burdan paylaşırım yine. Selamlar

• Dream_Rocker kullanıcısına yanıt
    Dostum hayırlı olsun güle güle kullan hangi fiziksel mağazadan aldın acaba ben istanbulda ikamet ediyorum şu ekran garanti olayını bende arayıp sorayım..

• chn_chn C kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflar çok çok güzel

2. Ve 4. fotoğraflarda ki mekanlar neresi?

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.