Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
685
Cevap
65
Favori
56.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 24-25 bandına inmeden alınmaz. Ben de takipteyim 2 haftaya olması gereken seviyeye ulaşır umarım. Zaten bir de adaptör masrafı çıkaracak.

• Sanırım hediye olayı yok olsa hb yapardı takasta bir şey olur mu bakmak lazım. Bu arada fiyatları Avrupa ile aynı yapmışlar o yönden tebrik etmek lazım 256 800 oyro kabaca 31 küsur lira.
  • S24+ ve A55 ile görsel karşılaştırmalı güzel bir inceleme videosu gelmiş, hatta bazı kanallar bu videonun sahnelerini (ç)alıp kendileri incelemiş gibi koymuşlar.

Shane Symondsyoutube
    Preorder S24 FE ($400 instant trade in, 50% off Watch FE & 25% off Buds3) ➡ https://howl.link/zg7z51uazqwd7 In this video we are going to be unboxing the new Samsung Galaxy S24 FE in the Blue color. I will give also give my first impressions on S24 FE after a few hours of personal usage. Thanks for watching! Gaming Controller: https://geni.us/UZ7UO7 Game played in the video: Super Mario Strikers (Gamecube, Dolphin Emulator) Stardew Valley Timestamps 0:00 Intro 0:16 Colors & Specs 0:32 Unboxing 0:53 First Look 1:13 Physical Tour 1:47 Display First Look 2:16 Weight Compared to S23 FE 2:45 Comparisons 3:52 Biometrics 4:25 6.7" Display 5:36 iPhone 16 vs S24 FE 5:57 Performance (Exynos 2400e) 6:19 Gaming 6:56 Cameras 8:13 Galaxy AI 10:04 Battery Life 10:31 Final Thoughts 12:04 Your Thoughts? #samsung #s24FE #galaxys24fe Subscribe to Shane Symonds YouTube Channel: http://bit.ly/newSSub Affiliate links are in this description. I may earn a small commission at no extra charge to you.
    https://www.youtube.com/watch?v=N3X04pNlmVQ
  • 128GB olanın hafıza aşırı düşük ufs3.1 ile geliyor. Malum ufs4.0 için en az 256GB lısı var . Geçen yıldan beri böyle ...

256GB ve 512GB modellerinde UFS 4.0 ile geliyor.

İncelemelerde 128 GB mı değil mi dikkat edin ...

Samsung Türkiye için kendi resmi sitesinde ürün tanıtımı koymadan bu şekilde satılması da tüketiciyi kandırmadır ÇAKALLIKTIR ( Tüketiciyi Yanıltmadır ! ) ...

SM-S721BZADTUR

SM-S721BLBGTUR

Galaxy S24 FE - NamuWiki

• Samsung marka yeni bir cihaz geldiğinde; yurt dışı fiyatlarına bakarak değerlendirme yapmak hata yapmaktır.

Şöyle ki; yine yeni çıkan 14T modeline baktığımız 12 GB RAM, UFS 4.0, daha küçük ebatlarına rağmen 5000 mAh batarya görüyoruz. Tabii ki iki telefonun da birbirine karşı avantaj dezavantajları var. Ancak Samsung'un asıl eksik olduğu; yüksek ram, en az 256 GB depolama ile serinin çıkması, ebatlarına göre düşük kalan pil ile yüksek hızlı şarj konusunda bir türlü kendini geliştiremediği veya geliştirmek istemediği ortada. Hadi kutu içeriğinde adaptör çıkmamasını es geçelim.

2020'de çıkan S20 5G modelinde Exynos 990 ile 12 GB RAM kullanıp, 2024'te çıkardığı -kısıtlanmış olmasına rağmen- çok daha güçlü olan Exynos 2400e yongasında 12 GB RAM kullanmaması büyük hata olmuş. Bana kimse "S24+ modeli ile farkı olsun diye" tarzı bahaneler üretemez.

Bunun yanında çok yakın fiyatlarda S23 ve S24 varken kullanıcı neden bunu alsın diyecektim ki; az önce bu iki modelin fiyatlarının Samsung tarafından zam yediğini fark ettim. Yoksa kısıtlanmış Exynos'lu, UFS 3.1'li, 25W süper yavaş şarjlı, 4 saat ekran süreli, 128 GB RAM'li bir cihazı; 7 yıl güncelleme garantisine kanıp kim alır değil mi? Tabii ki Samsung kazığı yemekten doymayan vatandaşlarımız...

• gnsnc G kullanıcısına yanıt
    Hocam kamera videolarına, karşılaştırmalarına baktım oldukça başarılı. Fazlasıyla iyi diyebileceğim bir kamerası var. Ekranı da büyük. 7 sene güncelleme sözüne karşılık fiyatı uygun bir cihaz çıkmış. Amiral gemisi değil ki kıyaslamaya girelim? Telefonda 4 tane kriterim var; ekran, pil, kamera, güncellik. He oyun oynayanlar için tabi daha mantıklı cihazlar var. Fotoğraf-video çeken, internette gezinen, metin-haber okuyan biri için gayet ideal bir cihaz. Şu an fiyat fazla şişik zaten bunun hakkı maksimum 25 olmalı. 30K bandına çıkıldığında tabii ki daha mantıklı seçimler var.
  • 256 GB modelde kesin olarak ufs 4.0 mevcut mu? Bayağı bir site gezindim bazısı var diyor bazısı 3.1 standart diyor.
  • Model ile ilgili görüşler yazılmaya başlandığına göre ben de kendi düşüncelerimi aktarayım.

Geçtiğimiz hafta Galaxy S24 FE ile ilgili haberleri okumaya başladıktan sonra bu modeli ciddi olarak düşünmeye başladım ve karşıma yine geçtiğimiz hafta lansmanı yapılan Xiaomi 14T modeli çıktı. Geçiş yapacağım yeni telefonda istediğim asıl çipset Qualcomm Snapdragon olduğu için bu yönde de araştırma yaptım ve bu sefer de karşıma Poco F6 Pro çıktı.

Toparlamak gerekirse;

Galaxy S24 FE - Exynos 2400e

Xiaomi 14T - Mediatek Dimensity 8300 Ultra

Poco F6 Pro - Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Bellek tarafında ise Galaxy S24 FE tüm versiyonlarında 8GB ile sunulurken, Xiaomi 14T ve Poco F6 Pro minimum 12GB ram ile gelmekte hatta 16GB versiyonları dahi bulunmakta.

Fiyatlandırmaya bakıldığında;

Galaxy S24 FE 256/8 - resmi çıkış fiyatı henüz belli olmasa da muhtemelen 32-33.000 TL seviyesinde olacaktır.

Xiaomi 14T 256/12 - 29.999 TL

Poco F6 Pro 256/12 - 31.999 TL

Tüm bunlara bakıldığında S24 FE'nin hem fiyatı yüksek kalmakta(Xiaomi 14T'ye göre) hem de bellek miktarı daha düşük durumda. Yazılım tarafına bakıldığında ise Xiaomi/Poco tarafında uygulamalarda reklamlar çıktığı söylenmekte ve açıkçası bu durum bana çok kabul edilebilir gelmiyor. Her ne kadar kapatılabildiği yazılsa da bu cihazların sade yazılımlara sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce bu nedenle Android One cihazlar kullanıyordum ancak artık onlar da geride kalmış durumda. Şu anda kullanmakta olduğum Galaxy A52s hem Qualcomm Snapdragon çipsetli hem de reklamsız bir Android deneyimi sunmakta. Donanım kadar üzerindeki yazılımın ve bu yazılımın stabil olarak çalışmasının da bir o kadar önemli olduğunu düşünüyorum.

İlerleyen günlerde Galaxy S24 FE ve Xiaomi 14T'nin karşılaştırmalı videolarını görmeye başlayacağız. Bu testler 30 bin TL bandında telefon seçimini oldukça etkileyecektir.

• babayı izle kullanıcısına yanıt

UFS 3.1 512GB bile olabilir. Ama Türkiye cihazları için testler yapılmalıdır. Anca öyle belli olur .

Hız testleri basit bir sıralı okuma yazma testi kafidir.

• sarppy kullanıcısına yanıt

14T şuan çok mantıklı yanında tablet,saat ve kulaklık hediyesiyle geliyor sitesinden alırsanız.

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

Evet, şu an 14T ile beraberinde aşağıdakilerden birini hediye olarak seçebiliyorsunuz.

Redmi Pad SE 8.7 inch 4 GB + 64 GB

Redmi Watch 4

Xiaomi OpenWear Stereo

Xiaomi Massage Gun Mini EU

Xiaomi Smart Band 8 Pro 

Xiaomi Smart Doorbell 3

Mi Smart LED Desk Lamp Pro

Samsung tarafında ise muhtemelen takas desteği olacaktır ve buna ek olarak eğitim indirimi programına dahil edilecektir diye düşünüyorum. Bu ikisi birleştirildiğinde güzel rakamlara düşülebiliyor.

Honor 200 pro incelediniz mi?

Poco serilerinin kamera paketi çok zayıf, maliyeti düşürmek için 4-5 yıl öncesinin sensörlerini koyuyorlar.

Samsung'un da bilinen donanım eksikleri harici exynos işlemcili modellerinde modem kısmı sıkıntılı, şebekeye zor bağlanma, zayıf çekim, 3G-4G bağlantı kararsızlığı ve mobil veride fazla pil tüketimi var.

şuan 30k civarının en mantıklı modeli honor 200 pro (12 ram - 512 rom)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 30 Eylül 2024; 1:39:6 >
  • samsung buraya özel fiyat belirliyor yoksa bu telefon rakiplerinden pahalı çıkardı. Bu fırsat varken samsung tercih etmek lazım. Yazılım tarafında diğerlerinden daha başarılı ve kamerası fiyat segmenti için başarılı. Cihazın s24 ultra ile örnek çekimlerine bakabilirsiniz. Hızlı şarj gibi durumlar dışında tercih etmemek için pek neden görünmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cLk

Honor 200 pro incelediniz mi?

Son zamanlarda adından sıkça söz edildiğini görüyorum ancak kavisli ekran tasarımı S6 Edge döneminden beri pek alışamadığım ve hoşuma gitmeyen bir özellik. Bu nedenle yazdığım diğer modeller daha ön plana çekti benim için. Fotoğraf/video çekim kalitesi ve yazılım stabilitesi hangisinde daha iyiyse ona yöneleceğim muhtemelen.

• Bende bakınıyorum şu aralar. S24FE nin ekran çerçevesinin kalın olması, hızlı şarj olmaması, pil kapasitesinin düşük olması, uygun fiyatlı modelin 8/128 GB olarak satışa çıkması, Xiaomi14T ye göre kamera özelliklerinin de kısıtlı olması sebebiyle, toplam paket olarak daha iyi seviyede olduğunu düşündüğüm 14T yi tercih edeceğim.
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Eski bir amiral gemisi Xiaomi kullanıcısı olarak Xiaomi(Poco) telefonlar için dediğiniz yoruma katılıyorum. Poco'nun kamera altyapısı satıldığı fiyata göre cidden oldukça kötü. Exynos'un bazı sıkıntıları olsa da bu telefon 24bin civarına inerse oldukça talep edilebilir bir telefon bence.

S23FE ile zayıf çekim ve fazla pil tüketimi haricinde bir sıkıntım yok. İstanbul E5 kenarındaki çok kalabalık ama hiçbir operatörün çekmediği bölgemizde zayıf çekim benim açımdan dezavantaj değil. VoWiFi çok güzel çalışıyor.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Size katılıyorum. A ile S serisini görünüş olarak birbirinden ayrıran neredeyse hiç birşey yok. Bir tek ekran açılınca ekran/kasa oranından fark ediliyor. Sırf bu yüzden maliyet düşüyorsa birde Samsung az da olsa çeneyi kalın bırakıyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.