Şimdi Ara

Galaxy S26 serisi Exynos 2600 ile gelebilir: Geliştirme süreci yolunda gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Galaxy S26 serisi Exynos 2600 ile gelebilir: Geliştirme süreci yolunda gidiyor
    Samsung'un bugün piyasaya sürülen Galaxy S25 serisi, dünya genelinde Qualcomm'un Snapdragon 8 Elite işlemcisini kullanıyor. Şirket kendi geliştirdiği Exynos 2500 yonga setinin üretiminde yaşadığı problemlerden dolayı böyle bir karar aldı. Ancak Samsung, gelecek yıl Galaxy S26 serisiyle beraber kendi işlemcisine dönüş yapabilir.

Verim beklenenin üstünde

Güney Koreli The Bell'in haberine göre, Samsung gelecek sene için hazırladığı amiral gemisi işlemcisi Exynos 2600'ün geliştirme sürecinde planlandığı gibi ilerliyor. Samsung'un 2nm (SF2) sürecinde üretilecek olan işlemcinin test üretiminde verimin %30'ün üzerinde olduğu belirtliyor. Bu değer düşük gibi görünse de, beklenen verimin üzerine çıkıldığı rapor ediliyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S25 Ultra ekranı, S24 Ultra'dan daha kolay çiziliyor

İşler ters gitmezse, Exynos 2600'ün yılın ikinci yarısında seri üretime hazır hale getirilmesi ve son çeyrekte de seri üretimin başlaması hedefleniyor. Bu takvime göre, önümüzdeki senenin Ocak ayında piyasaya çıkması beklenen Galaxy S26'da yeniden Exynos işlemcilerini görebiliriz.

Samsung'un System LSI bölümünün, Exynos 2500'deki gecikmelerin tekrar yaşanamaması için Exynos 2600'ün seri üretimine büyük kaynak aktardığı bildiriliyor. zamanında kaynak aktardığı bildiriliyor.

Samsung'un 2nm sürecinin, 3nm ile karşılaştırıldığında %12 daha yüksek performans ve %25 güç verimliliği sunacağı belirtiliyor.

Kaynak:https://www.thebell.co.kr/free/content/ArticleView.asp?key=202502061542014040107638
    Kaynak:https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s26_series_could_return_to_exynos-news-66435.php

• Bu exynosun sonu amd gibi olucak gibime geliyo. Pek sıcak bakamasam da piyasada işlemci çeşitliliği olması en azından fiyst konusunda rekabeti çeşitlendirebilir ve fiyat konusunda da güzellikler olabilir. Tabi bu fiyat güzellikleri bizim ülke için geçerli olmaz orası ayrı 😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her sene aynı muhabbetler. Bir bitmedi bu gelecek serinin Exynos ile geleceği haberleri.

• anilk91 kullanıcısına yanıt

intel gibi olacak demek istedin heralde

• dodofran D kullanıcısına yanıt
    İyi anlamda söylemiştim ben ama 😁 zamanında amd intelin çok gerisindeydi şuan boynuz kulağı geçti, aynı durum exynos için de olurmu manasında söyledim.

• anilk91 kullanıcısına yanıt

anladım hocam :D ama exynosta pek öyle bi durum yok gibi.. mediatek için dediğiniz geçerli olabilir. snapdragonun o baskınlığını kırdı özellikle orta alt seviyede. son birkaç yıldır da üst seviyelerde dimesnty ultra serileriyle baya iyi iişler yapıyor

• İşlemci çeşitliliği iyidir fiyatı uygunsa ne mutlu kullanıcılara. Her telefon ferrari olmayacak sonuçta. Temel sosyal medya tüketimi içerik tüketimi için yeterli performans ve uzun pil ömrü yani verimlilik için exynos ideal olur uygun fiyatlı olduğu sürece lakin orta segment telefonlarda olması gerek gidipte S26 yani S serisine koyarsa o zaman millet eleştirir tabi koy adam gibi snapdragon her sene yok exynoslu gelebilir bıktık bu haberlerden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Ben tersini anladınız sandım 😁 ama bende pek ümitli değili, verdikleri sentetik değerler güzel değerler ama stabilizasyon sorunları çok geriye atıyo işlemciyi maaleaef.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.