Şimdi Ara

Galaxy S3 Cyanogenmod 11 [4.4.4] Kurulum ve Kullanım Rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
28
Favori
96.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S4 Active için Cyanogenmod tarafından hazırlanmış bir ROOM yok. XDA forumlarından portlanmış hallerinin indirebilirsiniz. Ancak ne kadar sağlıklı olur bilemem. S4 için olan ROM yüklenirmi bilmem. isterseniz deneyin yüklenmezse hata oluşmaz. Fail der sadece.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaburgaNecmi -- 14 Haziran 2014; 11:01:05 >
  • KaburgaNecmi kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Bende az önce xda ya üye oldum. Sanırım Cyanogenmod işi olmayacak.

SuperSu ile Samsung'un kullanmadığım defaul programlarını kaldırsam performansa etki eder mi ? sizce.
  • SuperSu ile programları kaldıramazsınız. O ROOT hakkı isteyen programlara izin verip vermemeniz için vardır.

Titanium Backup adlı programı tavsiye ederim. S Voice Chat On.... Bunlar gibi 10larca gereksiz şeyi kaldırabilirsiniz. Performans artışı sağlayacaktır.

Xposedte kurmanızı tavsiye ederim. Harika kişiselleştirmeleri var.
  • hocam CWM link patlamış. Yenilersen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mk.

hocam CWM link patlamış. Yenilersen sevinirim.

Teşekkürler Düzelttim
  • İlk kez rom yükleyeceğim için kafamda soru işaretleri var, telefonun 6 ay daha garantisi var ama beklemek de istemiyorum, çünkü bazen çıldırtıyo telefon.
    1-Romun stabilitesi nasıl?
    2-açılmayan ya da düzgün çalışmayan uygulama var mı? Sensör ler falan çalışıyor mu mesela?
    3-% 10 şarjdan % 100 e kaç saatte ulaşıyo şarj aleti ile şarj ederken?
    4-şarjı ortalama ne kadar gidiyo, mobil veri ya da wi-fi açıkken
    5-kernel yükledinizmi? yoksa stok kernel cyanogenmod ile birlikte stabil ve verimli kullanılabiliyor mu?
    6-son olarak, yüklemeden hemen sonra çok hızlı oluyor telefon ama 1-2 ay şişmeye başladığı söyleniyor. Bunun bi çözümü var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7-wi-fi çekim gücü nasıl stok roma göre?
    8-2g ve 3g çekim gücü nasıl, konuşmada (ses karşı tarafta anlaşılıyomu) ya da internete girmede sıkıntı var mı?
    9-müzik ses seviyesi ve kalitesi nasıl, poweramp ile müzik dinlemede sıkıntı varmı?
    10-imei silinmesi gibi bir durum oluyomu? Forum larda bahsediyorlar.öyle bi durumla karşılaşmamak için yapılabilecek bir şey varmı?

• 7-wi-fi çekim gücü nasıl stok roma göre?
    8-2g ve 3g çekim gücü nasıl, konuşmada (ses karşı tarafta anlaşılıyomu) ya da internete girmede sıkıntı var mı?
    9-müzik ses seviyesi ve kalitesi nasıl, poweramp ile müzik dinlemede sıkıntı varmı?
    10-imei silinmesi gibi bir durum oluyomu? Forum larda bahsediyorlar.öyle bi durumla karşılaşmamak için yapılabilecek bir şey varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: cyrano_13

İlk kez rom yükleyeceğim için kafamda soru işaretleri var, telefonun 6 ay daha garantisi var ama beklemek de istemiyorum, çünkü bazen çıldırtıyo telefon.
    1-Romun stabilitesi nasıl?
    2-açılmayan ya da düzgün çalışmayan uygulama var mı? Sensör ler falan çalışıyor mu mesela?
    3-% 10 şarjdan % 100 e kaç saatte ulaşıyo şarj aleti ile şarj ederken?
    4-şarjı ortalama ne kadar gidiyo, mobil veri ya da wi-fi açıkken
    5-kernel yükledinizmi? yoksa stok kernel cyanogenmod ile birlikte stabil ve verimli kullanılabiliyor mu?
    6-son olarak, yüklemeden hemen sonra çok hızlı oluyor telefon ama 1-2 ay şişmeye başladığı söyleniyor. Bunun bi çözümü var mı?
    7-wi-fi çekim gücü nasıl stok roma göre?

Tüm sorularını tek tek cevaplıyorum:

1-Rom stabil. temiz bir kurulum ile sorun yaşamazsınız. Geçişler animasyonlar vs çok hızı şaşırabilirsiniz
    2-Tüm sesnsörler düzgün çalışıyor. açılmayan uygulama hatalar yok.
    3-Normal şarj süresi kadar ne uzun ne kısa
    4-Stok romdan birazcık fazla gidiyor şarj SS'lerde belirttim.
    5-Kernel yüklemedim gerek yok bence. ama diğer kernellerde stabil çalışıyor isterseniz kurun.
    6-Ben uzun zamandır kullanıyorum şişme yok aynı hız devam
    7-Wi-fi de sıkıntı yok aynı verimi alıyorum
    8-İnternet veya konuşmada sıkıntı yok
    9-Kendi müzik çalarını görsel olarak beğenmedim google play music kullanıyorum. Kendi ses ekolayzeri var gayet güze hatta daha güzel.
    10-Telefonunuz orjinalse imei sorunu olmaz

NOT: Eski sürümlerde uyanmama sorunu ile karşılaştım ama düzeltmişler. 2. olarak ayarlarda ekran geçişlerini ayarlarken trebuchet çöktü hatası alıyordum onuda düzeltmişler.
    NOT 2: Hala nightly sürümde olduğu için ufak sorunlar olabilir. ama gözüme çarpan bişi yok şuan Stable sürüm ile kusursuz olacaktır 1-2 ayı kaldığını tahmin ediyorum

19 haziran nightly sürümünü tavsiye ederim şuan bunu kulanıyorum hatası yok gibi.
    20 haziran ile 4.4.4 sürümüne geçti ama hemen kurmayın.

Klavyede yazmak zorlayabilir sizi swiftkey ücretsizken kurun ve aosp klavyeyi iptal edin. Hem çok şık hemde Türkçe sözlüklü.
    Tema'lar var ayarlarda görürsünüz. hoşunuza gidenleri indirin Şahane oluyor.

Yüklediğinizde görüntü sönük gelebilir. ayarlar>ekran ve ışıklar>advanced display(en altta)>scenario>UI yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaburgaNecmi -- 20 Haziran 2014; 20:23:56 >

• Çok teşekkür ederim tüm sorularıma üşenmeden cevap vermişsiniz. Kafama takılan konularda beni aydınlattınız.

Sanırım birkaç güne kurulumu yaparım, zaten konunun başında ayrıntılı anlatmışsınız.

Ama nightly sürümü yerine snapshot m7 sürümünü kursam daha stabil olmaz mı? Her ne kadar 19 haziran tarihli nightly stabil demişsiniz, ama snapshot sürümler nightly sürümlere kıyasla daha az hata barındırıyor sanıyorum.
  • cyrano_13 C kullanıcısına yanıt
    Evet daha stabil olur. Telefon uygulaması görsel olarak zayıf onun için 19 haziranı kurdum. 4.4.3te renklide

Ama henüz hiçbir sürüm tam olarak hazır değil. Günlük kullanıma uygun olsalarda stabil sürüm çıkmadı

• Gayet açıklamalı anlatmışsın konuyu eline sağlık dostum. Görsellik olarak vs sevdim rom'u ama nedense şarjı bana çabuk bitiyor gibi geldi orjinal haline göre birde güç tasarrufu modu fln bulamadım sanırım yok orjinal halinde güç tasarruf modu şarj süresini gayet iyi hale getiriyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batwoone

Gayet açıklamalı anlatmışsın konuyu eline sağlık dostum. Görsellik olarak vs sevdim rom'u ama nedense şarjı bana çabuk bitiyor gibi geldi orjinal haline göre birde güç tasarrufu modu fln bulamadım sanırım yok orjinal halinde güç tasarruf modu şarj süresini gayet iyi hale getiriyordu.

Geliştirici Seçeneklerini açın performansa gelin işlemci seçeneğini ondemand yapın stokla aynı çalışma prensibi...

Güç tasarrufu ordan yapılabilir. Acil durumlarda powersave yapabilirsiniz ama donar

• bu romu kurduktan sonra rehberimde sorunlar çıktı. import ettiğim rehber dosyam sürekli siliniyordu kendi kendine... karmakarışık bir hal aldı. ama diğer yönlerden gayet güzel stabil ve hızlı.

sadece rehber sorun teşkil etti yada ben birşeyi yanlış yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mk.

bu romu kurduktan sonra rehberimde sorunlar çıktı. import ettiğim rehber dosyam sürekli siliniyordu kendi kendine... karmakarışık bir hal aldı. ama diğer yönlerden gayet güzel stabil ve hızlı.

sadece rehber sorun teşkil etti yada ben birşeyi yanlış yaptım.

Sanırım hatalı bişi yaptınız belirttigim programı kullandınız mı?? Anlattığım şekilde

• busabah 4.4.4 e güncelledim :) çok iyi çalışıyor..birde geliştirici seçeneklerini bulamadım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyduccu

busabah 4.4.4 e güncelledim :) çok iyi çalışıyor..birde geliştirici seçeneklerini bulamadım :(

telefon hakkında > derleme numarası'na 7kere seri tık tık yapın.

Menüye performans modu eklenir
  • Saol necmi..hallettim eline saglik

• Bu adam eli opulesi adam bu adam sahane bi adam bu adam on numara bes yildiz adam ne sorduysam cevapladi cok tesekkur ederim hocam sana

Edit: hocam son bi soru daha kusura bakmassan simdi ben farkli bir cygane mod yuklemek istesen gene en bastan root islemindenmi baslicam
    Birde ram temizleme islemi icin clean master tarzi uygulamalarmi yuklicez ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eufrat -- 25 Haziran 2014; 1:22:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalberke

Bu adam eli opulesi adam bu adam sahane bi adam bu adam on numara bes yildiz adam ne sorduysam cevapladi cok tesekkur ederim hocam sana

Edit: hocam son bi soru daha kusura bakmassan simdi ben farkli bir cygane mod yuklemek istesen gene en bastan root islemindenmi baslicam
    Birde ram temizleme islemi icin clean master tarzi uygulamalarmi yuklicez ?

Farklı CM derken güncel sürümlerden bahsettiniz sanırım ayarlarda güncelleme var son güncellemeyi indirip kurun. Hiçbir ayarınız değişmeden güncelleme yapmış olursunuz.

Ram konusunu kafaniza takmayın. Clean master gibi saçma şeylere gerek yok. Home tuşuna basılı tutarak gelen son uygulamalar bölümünü temiz tutun. Cmde orda gördüğünüz herşey tam anlamıyla çalışır stok romdaki gibi hafızaya alınmaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.