Şimdi Ara

Galaxy S4 ekranım kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün telefonumu yere düşürdüm ve ekte göreceğiniz üzere Galaxy S4'umun ekranı sol üst köşeden kırıldı. Öyle ki telefonum arkaplanda hala çalışıyor (gelen maillerin ya da diğer notificationları vs duyabiliyorum, ekranın sol üst köşesinde bulunan yanıp sönen notification ışığı da çalışıyor) fakat ekran simsiyah hiçbir şey göremiyorum.

Telefonu 3 ay önce Amerika'dan almıştım ve maalesef sigortam yok. Şimdi bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? 10 gün sonra Amerika'dan Türkiye'ye geleceğim. Türkiye'de bu işin çözümü yaklaşık 500 TL ye patlar diye araştırdım. Burada amazondan ya da ebay dan falan lcd ekran falan alayım desem onlar da yaklaşık 200$ civarı. Ayrıca her ne kadar sorunum çok büyük ihtimalle lcd ile ilgili olduğunu düşünsem de acaba başka bir şeylerde sorun var mıdır acaba diye düşünmeden edemiyorum. Bu yüzden buradan orjinal ekran alayım Türkiye'de monte ettiririm fikri biraz riskli geliyor.

Dediğim gibi sizlerin öneri ve fikirlerinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Galaxy S4 ekranım kırıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IInnAAnnCC -- 7 Eylül 2013; 6:38:51 >

• Kaç cm yüksektrn düştüde kırıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

Kaç cm yüksektrn düştüde kırıldı.

Kaç cm den düştü tam olarak söyleyemem ama karın izamdan düştü, boyum da 1.87
  • Benimde büyük korkum bu çerçeve cam ile o kadar bitişik ki yer yok düştüğü zaman kırılma ihtimalli çok yüksek bence oralarda halletmekte daha mantıklı daha ucuza denk gelir yada yeni bi cihaz alıp burada o cihazı satabilirsiniz

• Tabi ki Amerika'da yaptır. Amazon'dan alma bence git Samsung servisine orjinal parasını ver yaptır. Kendin yaparsan yapışkanı tutmaz ve ekran güzel oturmaz. Amerika'da Samsung ekran ve LCD'yi 200$ gibi bir fiyata yapar diye düşünüyorum. Ekrana dokununca işliyor mu hiç denedin mi ? Eğer o da çalışmıyorsa 200$'dan biraz yüksek bir fiyata yaptırırsın. Samsung'un servisi her zaman en iyidir.

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdaminTeki

Tabi ki Amerika'da yaptır. Amazon'dan alma bence git Samsung servisine orjinal parasını ver yaptır. Kendin yaparsan yapışkanı tutmaz ve ekran güzel oturmaz. Amerika'da Samsung ekran ve LCD'yi 200$ gibi bir fiyata yapar diye düşünüyorum. Ekrana dokununca işliyor mu hiç denedin mi ? Eğer o da çalışmıyorsa 200$'dan biraz yüksek bir fiyata yaptırırsın. Samsung'un servisi her zaman en iyidir.

İyi forumlar.

Öneri için teşekkürler. Ekrana dokundum ama hiç çalışıyor hissi almadım, sanıyorum ki işlemiyor. Ama yanda bulunan tuş kilidi butonuna bastığımda ekranın en altında bulunan "geri menü tuşu"nun ışığı yanıyor mesela. Ama dediğim gibi ekrandan hiç görüntü alamıyorum ve ekranla ilgili hiçbir şeyi işletemiyorum.

• Yeniden merhaba arkadaşlar,

Öncelikle kısaca başımdan geçen süreci anlatayım ve sorunum hala çözülmediği için sizlerden önerilerinizi bekliyorum.

Telefonu Amerika'dayken yaptıracak sürem olmadığı için Türkiye'de servise yaptırırım demiştim. Türkiye'ye geldim ve Kadıköy'deki Samsung Yetkili servisine götürdüm telefonu. Telefonu Amerika'dan T-mobile'dan aldığım için modeli farklı (SGH-M919 modeli). Oradaki hanfendi bana telefonun çakma olduğunu iddia etti :D Her ne kadar Tmobile'dan aldığımı onların model numaralarının farklı olduğunu anlatmaya çalışsam da kabul etmedi. Ben de oradan çıkıp yine Kadıköy'deki Başarı Teknik Servisine gittim. Çok şükür burada telefonun orjinal olduğu kabul edildi fakat bu modellerin ekranları farklı oluyormuş. Orada ellerinde bulunan uygun ekranı taktıgında telefon açılmadı, yani uyumsuzluk sorunu gibi bir şey var. Ve ellerinde uyumlu ekran yok, kimseye de yaptıramazsın falan diyorlar.

Bu durumda ne yapacağımı şaşırdım, dünya para verip aldığım telefon şu anda kullanılmaz halde elimde kaldı, parasıyla bile yaptıramıyorum. Amerika'daki Samsung servisiyle görüştüm telefonu bize yollayın diyorlar. O da çok meşakatli bir iş ona pek başvurmak istemiyorum. Ayrıca onlara göndersem bile onlar yaptıktan sonra bana geri gönderirlerken telefonun gümrükte takılmasından falan korkuyorum.

Her türlü öneriye, fikre açığım. Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    samsung galaxy s5 kasma problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arakadasinda ayni sekilde kirilmisti servise verdi komple ekran ve cerceve degisti 430 lira masraf cikardilar

• IInnAAnnCC I kullanıcısına yanıt
    Şuradaki linkten yedek parçayı sipariş edip, geldiğinde burada herhangi bir servise yaptırabilirsiniz.

http://www.aliexpress.com/item/The-HOTEST-OEM-SGH-M919-Galaxy-S4-LCD-and-Digitizer-Assembly-for-samsung-complete-display/936443752.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 29 Eylül 2013; 16:25:51 >
  • 10 gun suren varken yaptirsaydin keske. ebay gibi sitelerden uyumlu ekrani siparis edip burada iscilik karsiliginda taktirmak tek cozumun gibi duruyor. eger yurtdisina gonderirsen telefon mutlaka gumrukte takilir. imei kayitliysa tamire gonderdim deyince normalde problem cikmamasi gerekir ama riske atmaya degmez. sana haber vermeden, imei nosuna bakmadan sak diye geri de gonderebilirler. belli olmaz.
    ekran, digitizer, tuslar vs hepsi birlesik. degisince sorun kalmaz. cok merak ediyorsan ucuza mhl kablo edinip tv ekranindan goruntu alarak bakabilirsin cihazin fonksiyonlarina.
  • Eğer Amerika'da biraz daha durabilirseniz kesinlikle oradaki telefonu aladığınız yere irtibata geçerek amerikadaki size en yakın samsung servisine verin, yapılış ücretini de sorgulayın, aciliyetin söz konusu olduğunu Türkiye'te döneceğinizi bildirin en geç 15 günde verirler ve Türkiye'dekinden daha az ücrete yapacaklar diye düşünüyorum. Türkiye'de yaptırırsan daha pahalıya yaptırırsınız diye düşünüyorum ama ilk amerikada ki servisten ücret bilgisi alın, 200 dolar veya üstünde bir fiyat çekerlerse Türkiye'de de yaptırırsın sıkıntı olmaz. Ama kesinlikle ilerde sıkıntı çekmemek için resmi servislerle görüşün. Öyle ebay vs ile uğraşmayın. Yılların bana verdiği tecrübeyle söylüyorum bunu size. Bu tür durumlarda ebay'dan vs en son çare'dir. Ayrıca telefonun başka aksamlarınında zarar görme ihtimali elbet var ama siz telefonu artık hiç açık bırakmayın kapatın kutusuna kaldırın yapılana kadar. Çünkü bu vaziyette açık kaldığı sürecede başka sıkıntısı varsada daha da zarar görür. Zor bir durum olduğunu biliyorum ama iyi düşünün iyi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ystipi -- 29 Eylül 2013; 17:08:25 >

• kemalboran kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öneri için. Sanırım uygulayacağım yöntem bu olacak ki başka bir çözüm göremiyorum :) Önerdiğinize göre bahsettiğiniz site güvenilir bir site sanırım ben daha önce hiç alışveriş yapmadım buradan.
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    10 gün sürem vardı ama bunun 4 gunu haftasonuydu falan, kısacası 5 iş günüm vardı ki yeterli değildi. Bir de Türkiye'deki servisi aramıştım sormuştum, yaparız demişlerdi ücreti karşılığında. Ben nereden bileyim ekran uyuşmazlığı falan olacağını

Ayrıca şu anki herkesin tahmini (benim de öyle) ekranı değiştirdiğimde telefonu yeniden eskisi gibi kullanacağım yönünde. Umarım farklı bir sorun/hasar daha yoktur. mhl kablodan falan bahsetmişsiniz ama açıkçası hiçbir bilgim yok bu konuda. Biraz daha bilgilendirebilir misiniz?
  • Ystipi kullanıcısına yanıt
    Ben Amerika'dan döndüm maalesef şu anda İstanbul'dayım. Dediğiniz gibi ebay ya da aliexpress gibi sitelerden sipariş vermek son çare ancak son çare aşamasında geldim sanırım. Dediğim gibi Türkiye'deki servisler bizde uygun ekran yok, yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Amerika'daki servis bize gönder biz yapalım diyor ancak gümrük sıkıntısı var. Birkaç arkadaş sağolsun öneride bulunmuşlar, artık düşünüp taşınıp bir şeyler yapmak gerekiyor. Ama hala önerilere açığım :)
  • telefon micro usb uzerinden mhl destegine sahip. bir adaptorle hdmi uzerinden goruntu alabilirsin. tv ekraninda telefonun ekrani goruntecektir. baska bir telefondan cagri atarsin, mesaj gonderirsin, e-mail atarsin sonucunda calisiyorsa zaten anlarsin yani ekran disinda bir sey icin endise etmene gerek kalmaz.
  • amerikada yaptırsaydınız keşke.burada forum içinde bir vatandaş 150-200 TL ye yapıyor ona bir danışın.birde birşey sormak istiyorum telefonda kılıf varmıydı,varsa ne tip kılıf vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IInnAAnnCC

Ben Amerika'dan döndüm maalesef şu anda İstanbul'dayım. Dediğiniz gibi ebay ya da aliexpress gibi sitelerden sipariş vermek son çare ancak son çare aşamasında geldim sanırım. Dediğim gibi Türkiye'deki servisler bizde uygun ekran yok, yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Amerika'daki servis bize gönder biz yapalım diyor ancak gümrük sıkıntısı var. Birkaç arkadaş sağolsun öneride bulunmuşlar, artık düşünüp taşınıp bir şeyler yapmak gerekiyor. Ama hala önerilere açığım :)

K.bakmayın konunun açılış tarihine bakmadan cevap yazmışım Türkiyedeki tüm servislerle görüştünüz mü? En son çare delta servis ile de görüştünüz mü?

• IInnAAnnCC I kullanıcısına yanıt
    aliexpress Türkiye'nin sanalpazar gibi bir alışveriş sitesidir, satıcılarla alıcıları bir araya getirir. Önemli olan güvenli ve feedbacki iyi olan satıcılardan alışveriş yapmaktır. Linkini gönderdiğim ürünün satıcısının feedbacki iyi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 29 Eylül 2013; 18:17:30 >
  • TIMERIDER kullanıcısına yanıt
    Hiçbir kılıf yoktu. Zira kılıf kullanmaya karşı bir insan(d)ım. Telefonu dizayn olarak beğendiğim için almıştım, kılıf takıp dizaynını bozacaksam ne anlamı kalır diye düşünüyordum ki başıma bunlar geldi.
  • Ystipi kullanıcısına yanıt
    Ben samsung genel merkezi, samsung kadıkoy yetkili servisi ve kadıkoy başarı teknik servisiyle görüştüm o kadar. Başka kimlerle görüşebilirim? Delta servis ile de görüşmedim, yarın arayacağım. Teşekkürler bu arada
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.