Şimdi Ara

Galaxy S5 aldım pişman oldum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
5
Favori
7.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mtyg

quote:

Orijinalden alıntı: tatliyasin

Beyfendi direk telefonunuzu geri iade edin 14 gün içerisinde iade etme hakkınız var. Almazlarsa yasal yollara başvurup tazminatta alabilirsiniz.

Iade urun ayipli ise olur. Cayma hakki internet alisverislerinde gecerli o da 7 gun. 14 olmadi daha.

Ben ipad mini mi iade ettim bu şekilde iade etmek istiyorum dedim aldılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle keşke almadan önce bize sorsaydın diyorum.
    Sonrasında da şunları söyleyeyim.4 yıldır falan iPhone içindeyim,kısa bir süre S4 aldım sırf ekranı cezbettiği için.Ama sonradan çok pişman oldum ve iş işten geçmişti.Telefon 1 ay sonra menüde bile kasan çöp bir telefon olmuştu.Anladığım bir şey var ki o da benim iOS a alıştığımdan dolayı androidde yapamamam.Yani S5 le iyi geçinemeyebilirsin,ben S4 kullanırken iOS 7.0 lı iPhone 4lere bile imrenerek bakıyordum.Ve 2 ay geçmesine rağmen alışamadım telefona.Sonuç olarak sattım ve tekrar iPhone 5 aldım.Uygulama konusuna gerçekten katılıyorum iOStan sonra çok kullanışsız geliyorlar
    Sonuç olarak yerinde olsam hazır telefon tam yayılmamışken,biraz zarar edip iki telefonu da satar 5S 32gb veya 64gb alırdım.Onu da yeni iPhone çıktığında satıp,düşük hafızalısını çok fiyat farkı etmeden alırdım.
    Kasa yamulması da şehir efsanesi değil,biri ben diğeri abimde olmak üzere iPhone 5lerimizin köşeleri düz oldu,6gen olma yolunda telefonlar .Tamam düşürdüm mü düşürdüm ama S4ü bundan daha çok düşürdüm onda sadece küçük çizikler oluştu.

• Üstteki birkaç arkadaş samsung en kötü serisi S serileridir(S2 hariç) Samsung nedense galaxy S serilerine note serileri kadar önem vermiyor. Samsung alacaksanız note serisi alın S serisi çöp
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mtyg

quote:

Beyfendi direk telefonunuzu geri iade edin 14 gün içerisinde iade etme hakkınız var. Almazlarsa yasal yollara başvurup tazminatta alabilirsiniz.

Iade urun ayipli ise olur. Cayma hakki internet alisverislerinde gecerli o da 7 gun. 14 olmadi daha.

Ben ipad mini mi iade ettim bu şekilde iade etmek istiyorum dedim aldılar.

neresi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: corsten

1.5 senedir iphone5 kullanıyordum, çok memnundum ama ekranı ufak gelmeye başlıyordu ve sıkılmıştım. İşte terfi edince kutlamak için yeni telefon alayım dedim ve samsung galaxy S5 aldım. Şuan hem iphone5im duruyor, henüz satmadım, hemde yeni aldığım galaxy var.

Samsung Galaxy S5'in ekranı çok güzel, birşey izlemek çok keyif veriyor ama iş uygulamalara geldiğinde hata yaptığımı anladım. Aynı uygulamalar androidde sanki yarım kalmış gibi, iphone ile kıyaslanamaz. Telefon hızlı, o konuda sıkıntı yok. Gündüz fotoğraf çekimleri de çok iyi ama flaşsız gece çekimlerinde iphone5 im daha iyiydi. Ön kamera da tam bir facia, selfie iyi çekilmiyor. Android daha önce de kullanmıştım ama şimdi kitkat 4.4.2 olduğu halde androidden tiksindim.

İphone5im hala elimde, henüz satmadım. Samsung'u satsam mı? iphonea geri mi dönsem ne yapsam bilmiyorum. Yeni aldığım telefonu iki gün kullanıp satarak eski telefonuma geri dönersem bütün arkadaşlarım da geri zekalı olduğumu düşünecek :)

Şimdilik idare etsem iphone6 çıkınca satıp iphonea geri mi dönsem ne yapsam bilmiyorum. Kendim kaşındım samsung aldım ama keşke hiç almasaymışım. 2200 tl verdim 3 gündür kullanıyorum, satmak istesem kaça satabilirim?

Belki saçma bir konu olmuştur ama duygularımı paylaşmak istedim, kötü hissediyorum. 1.5 önce aldığım telefonu daha çok seviyorum.

Çok talihsiz bir mesaj olmuş.

• Samsung pişmanlıktır...

• 15 gün içerisinde sorgusuz sualsiz geri iade hakkın olması lazım.

Bu arada ben de Note3 aldım, telefon kendisi çok güzel ama Android in allah..... bu kadar mantar bi işletim sistemi olamaz ya. Yok abi cacık olmaz çok net.

ben de yeni iphone çıkınca ios a geri döneceğim eğer büyük ekranlı telefon çıkaracaklarsa.
  • samsung çok fazla reklam yapıyor,,lg ve sony nin çok daha iyi telefonları var ,lg g3 ve sony z2 çıkacak ben olsam onları beklerdim
  • Popüler olandan her zaman nefret etmişimdir. Bu yüzden Iphone veya Samsung Galaxy almam. Aslında Iphone gerek işletim sistemi, gerek tasarımı ile çok güzel telefon.Fakat sokaktaki apaçilerde bile Iphone var.
  • Geçenlerde konu açmıştım iphone 5'im çalındı diye . 1 aydır samsung s4 kullanıyorum arkadaşımdan 1-2 ay kullanmak için aldım sonra satıcak zaten iphone5s'e geçti . Kamerası ekranı falan güzel ama cyonogenmod yüklememe rağmen hala klavye iphone akıcılığında değil. Browser leş . Kaydırırken kasıyor sonra zoom in zoom out yaparken resimler geç geliyor , parmak hareketlerime aynı saniyede tepki alamıyorum . Mesela android'deki instagram ios'e göre adi duruyor . Bildiğin içim kararıyor o adi uygulamalar yüzünden . Nisanda 2. El 5s alıp iphone macerama geri dönücem sıfır almak zaten mantıksız bence . Birde icloud'un ne kadar kaliteli olduğunu google'ın adi bulut sisteminden sonra anladım . Şimdi 5s alınca tüm fotoğraflarım whatsapp mesajlarım kişilerim çok rahat bir şekilde yeniden yüklenicek o anı düşününce bile mutlu oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 23 Nisan 2014; 22:53:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlkönce s5 i neden almak istediğini düşün ve o sebep seni teselli etsin
    Hem S5 güzel cihaz,hele ekranı ve kamerası harika geldi bana,
    Canını boşuna sıkıyorsun gibi...
    Üstte bir arkadaş da demiş;
    Olay biraz da alışkanlıklarla alakalı bence,
    Daha 3 gün olmuş,zamanla alışırsınız diye düşünüyorum.

• Bir icloud, anahtar zinciri, itunes U, appstore gibi apple servislerini kullanmayan bir insana durumunuz garip gelebilir. Fakat şöyle bir durum var bu servislerin sunduğu kolaylığa ve rahatlığa alışan bir insan androidde rahat edemez. 2 ay önce note 2 den 5s e geçtim bu zamana kadar niye beklemeşim dedim. Adamların sunduğu her servisin, koyduğu her özelliğin üzerinde çok fazla düşünüldüğü o kadar belliki. Öyle bir sistem düşünün ki sadece güncellemeden güncellemeye cihazı kapatmanız gerekiyor onun dışında reset gerektirecek hiç bir problem yaşamıyorsunuz. Cihazı güncelliyorsunuz, cihazın en son yedeklenmiş halini hemen tekrardan yüklüyor internnetten. Şifreler, notlar, fotoğraflar, ayarlar hiçbirşey kaybetmiyorsunuz, cihaz da yaptığınız en ufak bir değişiklik icloud ile anında diğer cihazınızda. İtunes U yu bir açıyorsunuz dünyanın sayılı üniversitelerinin online dersleri, dil kursları hepsi elinizin altında. İphonda okuduğunuz bir kitapta bir bölümün altını çiziyorsunuz hop ipadde de aynı değişiklik. Kısaca apple bu işe kafa yoruyor gerçekten eklediği özellikler hava da kalmıyor ve ciddi anlamda hayatınızı kolaylaştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeznoraa -- 23 Nisan 2014; 23:01:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

quote:

Orijinalden alıntı: sirreal911

100 den fazla kez dedim 101inci olsun .
    Apple uygulamarı daha akıcı ve daha farklı abi....
    bak tamam samsung galaxy s5 parmak okuyucusu apple kamera sony ekran samsung gibi toplama bişey yapmış iyi güzelde Android işletim sistemi 2 tık geride ios 7ye göre. millet galaxy s5 + alemünyüm kaplama + İos lu bir telefon istiyor. iphone 6 ile bu geleblir. Çünkü bu zamana kadar ihtiyaçlarımı hep karşıladı. ne eksikte yapmadı adamlar.

şarj ve ince çerçeve.
    bakınız:G2

Lg ye de helal olsun adamlar herşeyi yaptı insanlar dönüp teşekkür etimiyor .
    Bildiğim kadarı ile android te en uzun pil ömrü sunan telefonlardan biri + hızlı + tasarıım iyi + fiyat çok uygun + yeni özellikler ekran tıklama GRAM gibi özellikler ...

• Satmayın kullanın hocam samsunglar çok değer kaybediyor hemen
    2200e aldınız ya 1750-1900 arası satabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500tl cash verebilirim pm
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulholland dr.

quote:

Orijinalden alıntı: frapsxxx

quote:

Orijinalden alıntı: applem26

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YediyuzYetmisYedi

2200 lira verip neden android alinir acaba? Ayni donanim ayni ozellikler 1100 lira. Oda android.
    1500 lira uzerinde hicbir android telefon fiyatini haketmiyor.

Haklısın g2 varken neden s5 almış şaşırdım hemen hemen aynı özellikler , bu arada bana görede ip5s 2000 lirayı hakketmiyor. O düşük donanımı , ufacık ekranı ve kısıtlı işletim sistemiyle ederi en fazla 1000 tl dir.

1000 tl mı? Yapmayın lütfen bu kadar da, 5S kullanıyorum su an her ne kadar yamuldugu cizildigi gorulse de (basıma gelmedi su ana kadar) sonuc olarak kasa dökme metal ile oluşturuluyor onu geçtim 64bitlik işlemci (ileride faydasını göreceğiz bence) sorunsuz touch id ve kamera kalitesi yetecek zaten iOSun bile bu fiyatta etkisi var bence ha bence 2000 tl hiçbir telefona verilmez ben aylık oduyorum vodafonea şahsen direk çıkarıp 2000tl peşim vermem normal fiyatı 1749 tl olmalı

Evet ederi max 1000 tldir , siz bir kullanıcı olarak neden fiyatının yüksek olmasını istiyorsunuz onuda anlamış değilim

Ufacık ekran
    Yetersiz ve artırılamayan hafıza ( 32 ve 64 gb olanlar tam kazık.)
    Yetersiz pil kapasitesi
    Ortalama kamera kalitesi ve ois yok
    Kısıtlı ve özgür olamayacağın bir işletim sistemi.
    Dayanıksız çizilip yamulan kasası
    Demode kalmış tasarımı
    vs...

Tüm bunlar üst üste gelince 2014 yılında iphone almanın hiçbir esprisi yoktur , eğer 2-3 yıl önce olsaydı alın derdim çünkü rakibi yoktu. Bir zmanlar nokia dan başkası yalan abi deyip daha sonra nokia geri kaldı dediysek şuan aynısını apple iphone için diyoruz. Ben gözlemlerimde oldukça tarafsızımdır , birçok insanın göremediklerini erkenden görürüm.

Eğer iphone 6 da yukarıda yazıklarım olan eksikliklerini giderirse o zaman alternatif olur , şuan hiçbir şekilde önemi kalmamıştır.
    Siz telefondan memnunsanız , dediklerimi dikkate almayın ben genel olarak konuşuyorum.

Siz genel konuşmaktan ziyade boş konuşuyorsunuz, hiç kusura bakmayın.

Bir telefonun olmazsa olmazı işletim sistemidir. Dolayısıyla bu işletim sistemini uygulama ve telefon donanımlarıyla en stabil halde sunan firma ise bir adım öndedir. Bu bağlamda önde olan ise Apple. Pil kapasitesi demişsiniz fakat örnek vermek gerekirse 5s, sahip olduğu düşük değerli pili öyle iyi kullanıyor ki (1570 mAh) söz konusu S5 2800 mAh kullanmak zorunda kalıyor daha iyi değerleri tutturabilmek adına. Bunun en büyük sebebi ise Android işletim sistemi.

Demode tasarım demişsiniz, kime göre neye göre? Android cephesinden One deseniz anlarım da, konu estetiklik ise Galaxy serisi kategori dışıdır bana göre. iPhone gayet hoş bir tasarıma sahip.

5S'te soyulma, yamulma vs. ben ne söyleyene rastladım ne de gördüm.

iOS işletim sistemidir iPhone'u iPhone yapan. Açık kod uzmanlarına sorarsanız, Android'in tarihten silinmesini isterler. Uygulamalardır Android'i yöneten. iOS ise uygulamaları yönetir.

Rakamlar pazarlama stratejisidir, bu saatten sonra 50 megapiksele de, 10 gb ram'e de takılmıyordur umarım kimse. Çünkü bunlar son kullanıcıyı etkileyen faktörler hiçbir zaman olmadı. Ne telefonlar piyasaya sürüldü ve bu rakamlar uğruna satıldı ve sonuç pişmanlıktan başka bir şey değildi.

pil konusunda yanlış düşünüyorsun belki işletim sisteminin bir etkisi vardır ama senin dediğin boyutlarda değil ,çünkü s5 üzerinde 2,5 ghz hızında çalışan sd 801 işlemci var s4 üzerinde ise 1,6 ghz hızında bir işlemci var ve 2600mAh pil kullanmış,anlayacağın böyle bir pil kullanmasının sebebi tamamen android değil kullanılan işlemci ve ekran kartının seviyesinden kaynaklanmaktadır, bunun dışında zaten donanım olarak fotoğraf makinası dışında donanım olarak s4'ten bir farkı yok ancak piyasadaki en kaliteli kameraya sahip telefon şu anda s5'tir çok övülen z2'den daha iyi bir kameraya sahiptir, 20 megapixellik z2 kamerasından iyi fotoğraf çekebilmektedir,önemli bir özellik değilmiş gibi atlamak olmaz,
    Bahsettiğin ram olayına gelince üzerindeki işlemciye 512 ram kullanmak 801'in hızını düşürecektir kaldıki z2'de aynı işlemci 3gb ram'le birlikte sunulmaktadır, intel i5 seviyesinde bir işlemciden bahsediyoruz 2gb ram'ın altında bir ram kullanılması gerçekten komik olur
    ios iyi bir işletim sistemi olabilir android'ten ama Apple'ın düşük donanımı kazık paralara satmasını gerektirmez ya da madem çok hızlı bir işletim sistemi neden samsung ya da sony seviyesinde donanım kullanıp hızına hız katmıyor görülüyorki reklam stratejisinden Apple daha fazla faydalanıyor ve insanları premium donanım, işletim sistemi ve tasarım diyerek dolandırıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zultaran -- 23 Nisan 2014; 23:30:37 >

• nokia kullansan yine pişman olursun o sisteme alıştığın için samsung veya nokia seni zorlar
  • forumda çekiliş yap

• quote:

Orijinalden alıntı: Python

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Verre

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Verre

Konu tamamen taraflı.
    1-iPhone 5 piyasadaki çoğu telefondan iyidir ama iPhone'lar içerisinde bir fiyaskodur.5c ve 5s ile düzelmiştir.
    2-S5 ile 5 kıyaslanamaz s5 alır.Malzemesi plastik ama s4 teki gibi değil daha kaliteli 5c ile aynı kalitede.
    3-Su geçirmez oluşu,kamerası,ekstra özellikleri ile yine s5 alır.

Tamam,asla hiçbir telefon bence şu an 5s den iyi değil ama s5,5 ten iyidir,NOKTA.

Androidi sevmediniz olabilir ama S5 e çamur atmak yanlıştır.

İmzama ramen görüşüm budur,beni bilen bilir

ip5 ile ip5s arasında hiçbir elle tutulur fark yok. ip5 den iyi olan telefon her halükarda ip5s dende iyidir

-iPhone 5 in boya sorununa çözüm bulundu
    -7.1 ile daha da iyi olan touch id si var.
    -64 bit işlemcisi yeter.
    A7 ile yapacakların sınırı yok.
    Daha ne olsun

Geç bu işleri arkadaşım parmak izi filan hikaye tamamen pazarlama ürünüdür.,DAha önceden parmak izi olsun diye yokluk mu çekiyordunuz ?
    5s ile hala boya kalkıyor ve hala telefonlar yamuluyor. DEğişen birşey yok.
    Ekran aynı , kamera kalitesi aynı ,kasa tasarımı aynı , işlemci farkını ise anca test yazılımında görebilirsin.

A7 işlemciyle uzaya roket fırkatıp a6 işlemciyle anca facebooka mı giriyoruz ? Ne farkından bahsediyorsun.
    Apple ın her yıl yaptığı gibi 5s de 5 modelinin cilalanmışıdır fazlası değldir.

64 bit olsa ne yazar altı üstü telefon , 64 bit işlemcinin en önemli avantajı 3 gb üstü belleği adresleyebilmesidir.Ama işe bakın iphone 5s de sadece 1 gb ram var

ULan appple 2500 liraya telefon satıyorsun koysana 2 gb ram , ne diye gıdım gıdım özellik veriyorsun. 2-3 dolar maliyetten kaçıyorsun sonrada gelip a7 a8 diye reklam yapıyorsun.Belki bugün 1 gb ram yetiyordur ama 2 sene sonra yetmeyecektir.

Hacı o mantıkla yapan android var işte varmı ? 2 sene önceki 512 mb-1 gb ram li android cihazlar ile şimdikiler bir değil fazla fazla veriyorda kullanan varmı işte ? z2 de 3 gb bellek var,birsonraki sene 4 olacak 64 bite geçecekler z2 de noldu çöp oldu gitti,1080p ekran diye tutturdular bu senede 2k lar 4k lar gelicnede gene donanım uçacak hayda gitti s5 ler g2 ler z2 ler donanım veriyorda birsonraki seneye yada öbür ki seneye okadar arttırıyor ki senin elindeki cihazın bir bakmışsın çöp olmuş,sat 2. elde satabilirsen

Velhasıl kelam apple tam ortasında takılıyor ne donanımı abanıyor nede yazılımı,2 sene önceki cihaz ile hala yenisi kıyaslanıyor,touch id olayı ise çok iyi bundan önceki parmak izi okuyan cihazları biliyorsundur,kanser ederler s5 de aynı mantık üstünden kaydırıyorsun falan sene olmuş 2014 2004-5-6 yıllarındaki o notebooklarda olan parmak izi olayının aynısını kullanıyorsun,touch id olayının iyiliği devamlı appstoredan şifre girmiyorsun uygulama satın alırken,androidde daha bunlar yok,hoş gelecekte nezaman allah bilir,apple çıktığı günden beri sistemine entegre etti,adamlar yani sistemide donanımıda entegre yapıyor.

Androidde bile donanımlar ortada hacı benim kullandığım ultrabook 2 çekirdek i5 işlemci 4 gb bellek 128 ssd var,ekranıda 1366x768 13.3'' cebindeki 5 inçlik telefon tabletin donanımı 8 çekirdek yada 4 çekirdek işlemci 2-3 gb bellek 1080p ekran ufaccık,yaptığın iş ile bilgisayarda yaptığın bir değil,hatta bilgisayarda yaptığın işin yüzde 1 i bile değil,sadece dokunarak hükmettiğin cihazda ne yapacaksın ki zaten ? oyun oynarsın face twitter fotoğraf vs. o android her yeni sürüm çıkınca ne hikmetse birde 512 mb bellekte bile akıcı çalışıyor safsatasını yayıyorlar allah aşkına varmı 512 mb kullanan amiral gemisi bunla övünüyorlar birde,'' ooooo 512 le akıyorsa bizim 2-3 de yağ gibi olur'' sonra bir bakıyorsun anaa rehber kasıyor,kaydırmalarda atlıyor,bu işin donanımın sonu yok hacı pc ile konsol kapışması,intel-amd kapışması,nvidia-amd kapışmasına dönüyor sonu yok yani sen ihtiyacına göre cihazı belirleyip devam edeceksin bukadar basit,konuyu açan arkadaşa hak veriyorum bende kanıp snapdragon 800 lere 2 gb belleklere 1080p ekranlara kandım,giden paramın haddi hesabı olmadı,gerisin geriye döndüm iphone'a virüsü reklamları arayüzün bilmemnesi üreticinin sorumsuzluğu vs saymakla bitmez yani,benin için verdiği donanımı yazılımla entegre kullanıyormu,kullanışlımı abidik kubidik saçma sapan sorunlarla boğuşacakmıyım gibi şeyler istemiyorum,benim kullanımına iphone uyuyor yani cebimde 5-6 inçlik tabletler,kahve tepsileri taşımak istemiyorum,kışın palto cebinde rahat edipte yazın elde tepsi gibi gezdirmek istemiyorum.

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem mağazadan almadıysa internetten vs. 7 gün dolmadıysa koşulsuz iade hakkı var,ki dolmamışta ama mağazadan görüp aldıysa öyle bir hak yok,teknosanın insiyatifine kalmış yani sağlam siniriniz varsa görevli beni kandırdı iphone'dan iyi dedi aldım ama iphone'dan iyi değil iade edeceğim almazsanız şöyle şikayet ederim böyle ederim diye mağazanın ortasında bağırır çağırırsa belki yani birde medyaya haber vereceğim mağazanın önünde telefonu parçalayacağım da diyebilir,hani yapanları gördüm şahsen müdür gelip iadesini alıyordu,eskilerin tabiriyle biraz yırtık olmak lazım.

+1

• Ayrıca, android konusuna girecek olursam, android ram canavarıdır, 2-3 sene öncesine kadar 512 mb lik ramli cihazları 1000 tl üzeri sattılar millete şimdi kasıyor yetmiyor deniyor neden sistem habire genişliyor adeta bir canavara dönüşecek yakında. 3 gb lik cihazlar 2-3 seneye çöp olacak yalnız google android cihazlar hariç onlar da donanımları eskidiğinden gözden düşecek. Bunlar hep pazarlama taktiği yani. Benim küçük oğlanın 4s i var hala vızır vızır çalışıyor ve bence 1-2 sene daha idare eder. Androidde bu kadar uzun ömürlü ve stabil cihaz bulmak zor. Bence firmalar bada nokia belle s40 gibi java tabanlı ve daha hafif sistemlere ağırlık vermeliler bu işin sonu yok. Telefonlarla yazılım mühendislik çizimi felan yapmadığımıza göre adı üstünde telefon alo desin mesaj atılabilsin sosyal medya ve nete girsin bazı oyunları oynatsın ki -yüksek çözünürlük ve bu oyunları oynatacak çözünürlükte ekranları olan telefonların da gerek sistem gerek ise şarj nedeniyle can çekiştiğini biliyoruz- bence bunlar hepsi gereksiz ve tüketime yönelik. İphone aslında ios yazılımıyla bir nevi kendi stabil linux unu oluşturdu diğerleri ise google trenine binip sonu olmayan bir yerlere gidiyor derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 23 Nisan 2014; 23:58:04 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.