Şimdi Ara

Galaxy S5 Root İşlemi ve Sonrası (Knox Sayacını Arttırmaz.) [LOLIPOP GELDİ.]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
4
Favori
7.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu method xda adlı yabancı forum sitesinden alıntıdır.

Gerekli Araçlar
    -ANG2 ve sonrası bir Rom yüklü olması
    -PC ODIN 3.10 BURADAN
    -NE2 kerneli BURADAN
    -Telefonunuza ait en güncel rom kerneli BURADAN
    NOT: Eğer uygun kernel yok ise Sammobile'dan telefonunuza uygun en güncel romu indiriyoruz ve 7-zip yardımıyla açıp içinden"boot.img" dosyasını çıkarıyoruz. Daha sonra BURADAKİ DOSYA ile .tar.md5 dosyası haline getiriyoruz.

-Towelroot ve Supersu BURADAN

METHOD 1:

1. Herşeyden ÖNCE Towelroot ve Supersu'yu telefonumuza yüklüyoruz.
    2. Download moduna alıyoruz ve telefonumuzu orjinal usb kablosu ile bağlıyoruz. (Download modu için: Ses Kısma+Güç Tuşu+Home Tuşu Sarı ekran geldikten sonra Ses Verme tuşuna basıyoruz. Anlamayanlar için RESİM.
    3. PC ODIN'i açıyoruz ve AP seçeneğine tıklayıp daha önce indirdiğimiz NE2 kernelini seçiyoruz. Start'a basıyoruz.

NOT: Telefonu yeniden başlattıktan sonra kasacaktır ve birçok hata ile karşılacaksınız "Tamam" diyerek onları önemsemiyoruz. Ayrıca Towelroot'un çalışabilmesi için internet bağlantısı gerek unutmayın.

4. Towelroot'u açıp "make it ra1n" diyoruz.
    5. Supersu'yu açıp Su Kodlamasını güncelleyip Knox'u devre dışı bırakıyoruz.
    6. Telefonumuzu tekrar download moduna alıyoruz ve Rom'unuza uygun indirdiğiniz kerneli flaşlıyoruz.
    7. Yeniden başlat ve işlem tamamdır. Artık telefonunuz Knoz sayacı artmadan rootlanmış oldu.

.tar.md5 Dosyası Oluşturma

- Gerekli dosyalar bölümünde verdiğim linkten dosyayı indirip masaüstüne çıkarıyoruz ve güncel romunuzdan çıkardığınız "boot.img" dosyasını "batch.bat" adlı dosya ile aynı yere kopyalıyoruz. Daha sonra "ImgToTar.MD5.bat" dosyasına çift tıklayıp açıyoruz ve işlem tamamdır. "boot.img" dosyası ile aynı yerde "boot.tar.md5" dosyasını göreceksiniz.

ÖNEMLİ NOTLAR

- Custom Rom, Custom Kernel, Custom Recovery yüklemek Knox sayacını ARTTIRIR.
    - Bu yöntem birçok kişi tarafından sorunsuz bir şekilde kullanılmıştır. Ancak aksiliktir ya eğer cihazınızda oluşmuş veya oluşabilecek hasar ya da hasarlardan SORUMLU DEĞİLİM!!!

ROOT SONRASI İŞLEMLER

Evet arkadaşlar gelelim root ettikten sonra ne yapacağımıza. Bu konulara uzak olup ama içlerinde özgür olma kısıtlanmadan telefonu kullanma hevesi ile yanıp tutuşan arkadaşlar için tavsiyelerde bulunacağım.

Öncelikle tam bir root yetkisine sahip olabilmek için Busybox kurup yüklemeliyiz. Bunun için markette aratıp yüklüyoruz. Daha sonra uygulamayı açıp root yetkisi veriyoruz ve install diyoruz.

Ben tam olarak elde ettiğim roottan sonra ilk iş olarak SD Karta Yazma Sorununu düzeltiyorum. Bunu da 2 dokunma ve bir kez yeniden başlatma ile çözüyorum. Uygulamayı yükleyip root erişimi verin ve işlem tamamdır. Daha sonra yeniden başlattıktan sonra uygulamayı silebilirsiniz.

Sihirli uygulamamızı BURADAN elde edebilirsiniz.

Daha sonra EFS BACKUP alıyorum güvenlik için. Ne olur ne olmaz yani dünyanın binbir türlü hali var.

Bunu da BURADAN indireceğimiz uygulamamız ile yapıyoruz. Kullanımı kolaydır. Anlamadığınız bişey olursa konuda sorabilirsiniz.

Bu uygulamalar dr.ketan adlı xda geliştiricisine aittir.

KNOX SAYACINI ARTTIRMADAN CUSTOM ROM YÜKLEME

Arkadaşlar öncelikle söylemeliyim ki biraz zahmetli bir işlemdir. Şöyle ki Custom ROM'u yükleyebilmemiz için Mobile ODIN Pro'ya ihtiyacımız var.

Mobile ODIN Pro

Üzülerek söylemeliyim ki Mobile ODIN Pro S5'in Türkiye sürümü G900FQ'da yazılımsal farklılıktan dolayı çalışmamaktadır. Bunun çözümü ise G900F Rom'u yüklemek. Hangi Rom'u yüklemeliyiz diye sorarsanız aşağıda tavsiye ettiğim sürümleri belirttim. Aşağıda belirttiğim Rom'lardan birini indirip PC ODIN ile yüklemelisiniz. Ardından tabiki root etmelisiniz. Yukarıda anlattığım yöntem ile.

Gerekli Araçlar

- G900F Rom'u BURADAN

NOT: Aşağıda verdiğim Rom'lardan 1 veya 2 numaralı Rom'u yüklemek istiyorsanız ANH6, 3 numaralı Rom'u yüklemek istiyorsanız ANJ1 sürümünü indirmelisiniz.

- Mobile ODIN Pro
    - Custom ROM

Yükleyebileceğimiz Custom ROM'lar

1. [ROM][Oct 11][G900FXXU1ANH6][4.4.2][ART][Knox 0x0] NeatROM v2.4

2. [ROM][G900F][NH6][17Oct]FoxHound The Phantom Pain 1.1 | Aroma | Aosp | Multi DPI

3. [ROM][G900F][ALEXNDR] ★ ANJ1 ★ Developer Base, Multi CSC, Safe De-Bloat, KNOX 0x0

Yapılacak İşlemler

1.Telefon hafızasını PC'ye veya hafıza kartına yedekleyin.
    2. Uygulamalarınız yedekleyin.(Titanium Backup önerimdir.)
    3. Verdiğim 3 Custom Rom'dan birini indirin ve indirdiğiniz dosyanın md5'ini kontrol edin. (Marketten Md5 checker ile)
    4. Mobile ODIN Pro'yu yükleyip açın. Gelen uyarılara sırasıyla "OK" ve "Download" deyin. Yüklemenin bitmesini bekleyin.
    5. "OTA / Update ZIP" seçeneğine basıp indirdiğiniz romu seçin.
    6. "Enable EverRoot", "Wipe data and cache", "Wipe Dalvik cache" seçeneklerindeki tikleri kaldırın.
    7. "Flash firmware" seçeneğini seçin.
    8. Bu adımda Aroma Yükleyici kendiliğinden açılacaktır. İsteğinize göre seçim yaparak yüklemeyi bitirebilirsiniz.

#STOCK FIRMWARE BÖLÜMÜ#

Lolipop için Sammobile linki:

http://www.sammobile.com/firmwares/download/39833/G900FXXU1BNL2_G900FXEO1BNL1_XEO.zip/

Lolipop için hızlı link:

https://mega.co.nz/#!O5wTCRZa!yviLD-eCNfjsJn8-o5WUUNU2xSL-siYmr3MIuCyBcq4

DİKKAT! ÖNEMLİ!!!

Android 5.0'a (Lolipop'a) geçtikten sonra 4.4.2'ye (Kitkat'a) dönmek malesef şu an için mümkün değil. Bunu göze alarak Lolipop'a geçiş yapın!!

Ayrıca Android 5.0 için root yöntemi henüz yok. Kısa süre içinde çıkacak.

Güncellenecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcia -- 4 Aralık 2014; 16:39:40 >

• Hadi hayırlısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun konu umarım daha da bilgiler gelmeye devam eder aynı yöntemle bende 2 gün önce rootladim herhangi bir sıkıntı olmadı
    Konu içinde teşekürler hocam

• Bugünlük bu kadar vakit bulabildim ancak güncelleyeceğim. Modlar ve Knox sayacını arttırmadan rom yüklemeyi anlatıcam.

• Guzel konu takip

• Önlerden yerleşelim :)

Bide CM ciktiginda haber verirsin :)

• hocam bu verdıgın kernel lerden dıgerlerını denedınız mı hıc ben mesela ng7 kullanmıstım fark gorememıstım
  • Turcia T kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun hepimize.bi bilgi paylaşmak istiyorum ben G900F modelinin "G900FZHU1ANI2"stock sürümünü yükledim sonra rootlamak için aynı yöntemi yaptım sıkıntısız oldu,demekki F modellerine gelen güncellemeleride kullanabilecez.kernel uyumsuzluğuda yok çünkü ikiside snapdragon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talha733

Önlerden yerleşelim :)

Bide CM ciktiginda haber verirsin :)

Unofficial ama yine de CM

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2863848

• quote:

Orijinalden alıntı: ASC33

Hayırlı uğurlu olsun hepimize.bi bilgi paylaşmak istiyorum ben G900F modelinin "G900FZHU1ANI2"stock sürümünü yükledim sonra rootlamak için aynı yöntemi yaptım sıkıntısız oldu,demekki F modellerine gelen güncellemeleride kullanabilecez.kernel uyumsuzluğuda yok çünkü ikiside snapdragon.

Hocam Mobile ODIN Pro çalışıyor mu o sürümde bir dener misin?

• Yeni guncele yapip ayni yontemle rootladim ama sanki stabil degil gibi kararsizliklar ve ram kullanimi yuksek

• quote:

Orijinalden alıntı: Turcia

quote:

Orijinalden alıntı: ASC33

Hocam Mobile ODIN Pro çalışıyor mu o sürümde bir dener misin?

Eline sağlık ,çoğumuzun işine yarıyacak bir paylaşım.Gerçi ben sayacı zaten arttırdım ama root yapmaktan korkanlara iyi bir çözüm oldu.
    Konu hayırlı olsun kardeşim :)

• Teşekkürler abilerim. İnşallah daha da iyi olacak konu. Mesela ilk olarak sayacı arttırmadan rom yüklemeyi anlatacağım.
    Hadi bakalım Kolay gelsin kardeşim...

çalışmadı
  • Telefonu sayaç arttırmadan root yapan arkadaşlar root erişiminizin tam olması için supersu.apk'yi kurup bu yolla knox'u devre dışı bırakıp su kodunu güncellemeniz lazım,sonra 3.aşama Busybox kurup root validator programı ile root erişiminin kontrolünü yapın. sonuç şu aşağıdaki gibi olmalı yoksa tam root yetkisi alamamış olursunuz:
     Galaxy S5 Root İşlemi ve Sonrası (Knox Sayacını Arttırmaz.) [LOLIPOP GELDİ.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASC33 -- 11 Ekim 2014; 16:21:55 >

• sdcardrw yani sdcard yazma problemi içinde System/etc/permissions altında bulunan "platform.xml" adlı dosyayı açıp
    ilgili bölümdeki sdcardrw bölümlerini aşağıdaki yaparsanız bu problemde halledilmiş olur.

<permission name="android.permission.READ_EXTERNAL_STORAGE" >
    <group gid="sdcard_r" />
    <group gid="media_rw" />
    </permission>

<permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" >
    <group gid="sdcard_r" />
    <group gid="sdcard_rw" />
    <group gid="media_rw" />
    </permission>

<permission name="android.permission.ACCESS_ALL_EXTERNAL_STORAGE" >
    <group gid="sdcard_r" />
    <group gid="sdcard_rw" />
    <group gid="sdcard_all" />
    </permission>

<permission name="android.permission.WRITE_MEDIA_STORAGE" >
    <group gid="media_rw" />
    </permission>

yapamıyanlar için istenirse benim elimde hazırladığım dosyayı upload edebilirim.

• telefona tam root yetkisi verdikten sonra "rootexplorer" yardımıyla system/app/ altında bana göre gereksiz bulduğum uygulamarı çıkardım bunun ram-hız ve batarya katkısı olduğuna inanıyorum denemek istiyenler için çıkarılabilecek uygulamaları ve dosyaları aşağıya liste şeklinde yazıyorum.;

-100Game_Samsung_
    -Bluetooth Test.apk
    -Blurb.apk
    -Books.apk
    -Bridge.apk (Knox kokuyor)
    -ChatON_Market
    -Chrome.apk
    -ChromeCustomizations
    -Deezer-4.2.2
    -DeezerTroffer
    -DigitalClockEasy
    -Drive
    -Dropbox
    -DropboxOOBE
    -DualClockDigital
    -Flipboard
    -FWUpgrade (güncellemeleri yapamazsınız.)
    -GearManagerStup
    -GeoLookout
    -GMS_Maps (Haritalar) ben Nokia maps ve İGO'yu kullanıyorum.
    -GoogleCalendarSync
    -GoogleContacsSync
    -Hangouts
    -Headlines
    -KnoxAgent
    -KnoxAttestationAgent
    -KnoxSetupWizard
    -LocalFota (güncellemeleri yapamazsınız.)
    -Magazines
    -Music2.apk
    -MusicCommonUtility
    -MusicLiveShare
    -PhotoTable
    -PlayGames
    -Samsun_Sinema
    -SamsunAppsWidget
    -SamsungContents
    -SdpProvider
    -SecDict.apk
    -SMag.apk
    -Street.apk
    -TravelServices
    -UserDictinaryProvider
    -VideoEditör_Lite
    -Videos
    -WlanTest.apk

priv-app içindende

-CloudAgent
    -DiagMonAgent
    -FotaClient
    -Kies.apk
    -KLMSAgent.apk
    -NoiseField
    -PhaseBeam.apk
    -ScloudBackup
    -ScloudDataRealy
    -sCloudDataSync
    -sCloudQuotaApp
    -sCloudSyncCcalendar
    -sCloudSyncContacts
    -sCloudSyncMemo
    -sCloudSyncSBrowser
    -sCloudSyncSNote3

şimdilik bukadar. dediğim gibi çıkarın demiyorum çıkarılabilir diyorum.bilmiyen hiç bişeye ellemsin sonra aksaklıklar oluşabilir.

• Note2 için de geçerli mi ? Knox sayacına etki eder mi ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.