Şimdi Ara

Galyum metalini nereden buluruz(Eline koyunca eriyen metal)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
33.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Youtubeda birkac video gordum.Balmumuyla sekil veriyorlar falan.Bu galyum metali nereden alinabilir? Pahali veya nadir bir sey midir?
    Merak edenler youtube'a Gallium yazarsa neyden bahsettigimi gorebilirler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• up
    galliumsource.com bu sitede 15 grami 40 TL'den satiliyor.Peki bunlari Turkiyede satan yer var mi?

• Nereyi soyacan lan?

Ganimete ortaksam galyum benden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

Nereyi soyacan lan?

:) Ben aslinsa model araba filan yaparim diye dusunmustum ama 15 grami 20 dolar bu meretin.Hic degmez yani.

• Yukarı. Nerden buluruz gençler bunu
  • internetten kimya firmalarıyla irtibata geç bulursuun ama pahalıdır o

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de arıyorum, yok mu bulan? yurtdışından getirtsek gümrükten geçer mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yari metaldir eger cevrede elektronik devre elemani ureten fabrika varsa bulursun ama koreye çine filan gitmen lazim
    Onun yerine kursun veya kalay kullanabilirsin kursunu bicakla kesebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nereyi soyacan lan?

Galyumla soygun nasıl yapılacak reis?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Horrt bende istiyorum galyum buldunuz mu?

• Galyum bu elleyince ele bulaşan metal değil mi. Dikkat et derim.
  • Eğilen kaşık olayı galyumdan değil mi.Adam eliyle ısıtıp büküyor.Belki kaşık olarak bulabilirsin.
  • gereksiz işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih

quote:

Nereyi soyacan lan?

Galyumla soygun nasıl yapılacak reis?

Hocam ben de tam bilmiyorum sıvıyken katı halde olan bir metale dokundurulduğunda metal çürümeye başlıyor. Onunla ilgili bir video vardı.

Mesela şunun gibi hocam:https://www.youtube.com/watch?v=4HKpMYJ-6go

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 10 Haziran 2017; 15:0:45 >

• sipariş elime geçti... gayet keyifli çocuklarla rahatlıkla deney yapılabilir... izlediğim birkaç video yu denedim başarılı....

bu arada merak edenler için siparişi aşağıaki linkten verdim

Gallium Metal 99.99% Pure 100 Grams
    https://www.amazon.com/gp/product/B01G3M17XW/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

$24.40 kredi kartına 100 TL olarak yansıdı....

yanlız Türkiye ye kargo ile kimysal madde getirtmek kargo firmaları açısından sıkıntılı olması sebebiyle başka yoldan bi kargo ile getirttim o da yakaşık 140 TL ye maloldu..

Galyum metalini nereden buluruz(Eline koyunca eriyen metal)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 24 Ocak 2018; 13:59:8 >

• Tolga_06tr kullanıcısına yanıt
    Galyuma şekil verebiliyormusun? Eline aldığında eriyormu? Sağlık için tehlikeli mi? Son olarak yurt dışından nasıl geldi? farklı yol demişsin onu soruyorum. Teşekkürler.
  • Galyum yerine civa daha kolay bulurdun ancak sağlığa zararlı.
  • Herkeste galyum metali arıyormuş deseydiniz toptan sipariş verirdik

• quote:

Orijinalden alıntı: vırvır

Galyuma şekil verebiliyormusun? Eline aldığında eriyormu? Sağlık için tehlikeli mi? Son olarak yurt dışından nasıl geldi? farklı yol demişsin onu soruyorum. Teşekkürler.
    quote:

Galyuma şekil verebiliyormusun?

metalleri eriterek nasıl kalıplara döküm yoluyla şekil verebiliyorsam galliuma da aynı şekilde şekir verebiliyorum tek fark galliumda bunu 30derecede bile yapabiliyorum aluminum için 700derece gerekiyor

quote:

Eline aldığında eriyormu?

evet 30derece üstünde sıvı haldedir

quote:

Sağlık için tehlikeli mi?

bildiğimiz çok büyük bir tehlikesi yok sadece deride birikme yapıyor uzun süre temas edince bunun yanında klorlu su ve yüksek sıcaklık kombinasyonundan uzak tutun çok yüksek sıcaklıkta klor gazıyla beraber tepkimeye girerek gallium triklorid oluşuyor ve solunduğunda akciğer ödemi hatta felce kadar gidiyor

• vırvır kullanıcısına yanıt
    şöyle söyliyim bu ufak miktarda galyum un bir zararı olacağını düşünmüyorum... sıcak suyun içine koyduğunuzda hemen erimeye başlıyor rahatlıla elinize alabiliyorsunuz akışkan olduğu için ben ufak kalıplara dökerek kışın balkona bırakarak dondurdum... basit bir şekilde. plastik kaşık kalıbı buldum ona döktüm.. ya da ufak kek kalıpları da olabilir....

kargo yolu ile türkiyeye gelmesi yasak madde.... ancakwww.shopbyamex.com sayesinde getirtebildim bu yolu kullanabilmek için garanti bankası amerikan express kart sahibi olmak gerekiyor...

ancak amerikadan kargo getiren bikaç özel firma daha var sanırım internetten araştırıp getirtebilirlermi sormak gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 5 Haziran 2018; 15:36:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.