Şimdi Ara

Game of Thrones kitap mı dizi mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Game of Thrones bütün kitaplarını aldım.Dizinin sezonlarıda mevcut. Bildiğim kadarıyla her sezon 1 kitabı kapsıyormuş.

İlkönce kitabımı okuyayım diziyi mi izleyim ? Yoksa ikisini beraber mi götüreyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her zaman için kitap daha iyidir. Ayrıca kitap daha ayrıntılıdır, o dünyayı kafanda kendin yaratırsın. Diziyi izlemedim, galiba son sezonlarında kitaptan farklılaşmaya başlamış. Tavsiyem kitaplarını ilk önce bitir, izlemek istersen de sonra diziyi izle.
  • Tavsiyem once kitabi oku. Ama kitaptan sonra diziyi izlersen hayal kirikligina ugrayabillirsin.

Aslinda diziyi kitaptan bagimsiz olarak dusunmek lazim. Ilk 4 sezon benzer gidiyor da sonra tamamen fakli yollara giriyorlar. Alakasiz olduklarini dusunursen cok guzel dizi.

Neyse tavsiyem once kitabi oku.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LannTheClever

Tavsiyem once kitabi oku. Ama kitaptan sonra diziyi izlersen hayal kirikligina ugrayabillirsin.

Aslinda diziyi kitaptan bagimsiz olarak dusunmek lazim. Ilk 4 sezon benzer gidiyor da sonra tamamen fakli yollara giriyorlar. Alakasiz olduklarini dusunursen cok guzel dizi.

Neyse tavsiyem once kitabi oku.
    İlk önce kesinlikle kitabı oku. İlk olarak kitaba başladığında karakterlerden tut o evrene dair herşeyi özgür bir şekilde hayal edeceksin ama önce diziyi izlersen ister istemez aklında hep dizideki karakterler ve mekanlar canlanacak, hayal dünyan kısıtlanacak ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Game of Thrones bütün kitaplarını aldım.Dizinin sezonlarıda mevcut. Bildiğim kadarıyla her sezon 1 kitabı kapsıyormuş.

İlkönce kitabımı okuyayım diziyi mi izleyim ? Yoksa ikisini beraber mi götüreyim ?

Önce diziyi izle bence ben önce diziyi izledim dizide efektler 10 numara şuan ilk kitabı okuyorum 460 ta falanım Tüm ayrıntılar gözüme geliyor

• Filmini felan izlediğim bir kitabı okumak bana saçma geliyor olayların genelini biliyorsun o yüzden bir yerden sonra sıkıyor o yüzden ilk önce kesinlikle kitabı okumalısın ben dayanamayıp ilk diziyi izledim kitap çok sıkıcı geldi

• Diziyi izleyip kitaba başladım. Kitap çok daha detaylı. Karakterler bölüm bölüm anlatılıyor, ne düşündüklerini biliyorsun ve empati yapıyorsun bu da kitabı daha etkileyici yapıyor.
    Şu an seriye sıfırdan başlasam ya kitapları önce okurdum ya da ilk sezonu izleyip kitaplardan devam ederdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Slitheen kullanıcısına yanıt
    2.sezonu bitirmek üzereyim. 5.sezon kitaptan ayrıymış sanırım. Diziyi bitirip (tamamiyle 2018 de bitiyor galiba) öyle kitaplara başlıcam. Hem çoğu detayı unutmuş olurum böyle kitap daha güzel gelir.

• 742793 kullanıcısına yanıt
    3. Kitabı yeni bitirdim sonunda öyle bir şey oldu ki dizi de hiç bahsi bile geçmedi. Ama bence çok önemli bir olaydı. Spoiler vermiyim şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Slitheen

3. Kitabı yeni bitirdim sonunda öyle bir şey oldu ki dizi de hiç bahsi bile geçmedi. Ama bence çok önemli bir olaydı. Spoiler vermiyim şimdi
    bence diziyi izle. kitap bence sıkıcı. zor bitirmiştim ilk 2 kitabı. çok detay var.
  • Kitap iyi ama bi kapatıyorum kendimi eddard catlyn robb jon dany ulan dany nerden çıktı diyorum kapatıyorum stark lar dışında her kes ölsün

• Kitap tabiki Boyle asoiaf serisine sıkıci diyende ilk defa gördüm.

• Oberyn kullanıcısına yanıt
    Diziyi bitirdim ilk kitapta az kaldı %70'ini bitirdim. Konuyu acali baya oldu

Kitap kesinlikle daha iyi. Bolumlerin nasil bittigini anlamadim. Sıkılmadım hiçbir yerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Diziyi bitirdim ilk kitapta az kaldı %70'ini bitirdim. Konuyu acali baya oldu

Kitap kesinlikle daha iyi. Bolumlerin nasil bittigini anlamadim. Sıkılmadım hiçbir yerinde.
    Kitap inanılmaz sürükleyici ve kurgusu aşmış. Evreni güzelleştiren ama dizide olmayan birçok karakter ve olay var. Kitabı bitirdikten sonra dizi hayal kırıklığı oldu bende birçok yönden ve bitiremedim.
  • Şu anda diziyi izliyorum fakat bazı yerlerde boşluk olduğunda "kesin kitapta bunu açıklamıştır" diye aklımdan geçirmeden edemiyorum. Ayrıca bir arkadaş kitaplarda karakterlerin neyi ve nasıl düşündüklerini biliyorsun demiş, katılıyorum; kitabın zevkinin de buradan geldiğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 7 Mart 2016; 22:40:04 >
  • Hocam eger cok ilerlemediysen kitaba basla. Ilerlemissen de basla.

Ben ilk diziyi izledim sonra kitaplari okudum.kesinlikle kitaplar daha iyi. Dizide olmayan bircok karakter var ve dizideki olaylar kitapta daha farkli daha guzel sekilde aciklanmis.

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Üçüncü sezonun ortasındayım hocam. Ben de bir arkadaşın dediği gibi dizi bittikten bir müddet sonra okurum diye düşünüyorum

• Kitabini 4 e kadar iki defa okudum 5 i de 1 defa okudum. Dizisini de 2 3 defa izledim galiba ikiside gayet iyi ama kitabi cok daha iyi sasirtici. 6.kitabi okumadim daha alamadim bulamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: SonJnow

Kitabini 4 e kadar iki defa okudum 5 i de 1 defa okudum. Dizisini de 2 3 defa izledim galiba ikiside gayet iyi ama kitabi cok daha iyi sasirtici. 6.kitabi okumadim daha alamadim bulamadim

6.kitap cikmadi daha.

Ben de bugun 4.kitaba basladim da ilk defa sıkıldım ya.

Farkli karakterler olunca herhalde.

• Cikmadan spoiler mi yedim ben şimdi :o

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.