Şimdi Ara

GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
9.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: geberit

Sanal kredi kartı değil yalnız paracard yani atm kartı varmı yapıkredide?.

Var hocam ben de YapıKredi'deyim hem banka hesabın için (banka kartı değil !, banka kartının sanal kartı gibi düşün) hem de kredi kartın için ayrı ayrı sanal kart oluşturabiliyorsun ve bunu internet bankacılığından çok rahat yapabilirisn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 18 Ocak 2018; 18:4:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus-

Ödediğiniz borç ekstre dönem içi işlemler'e yansımamış. Dikkat ederseniz ekstreden kalan borcunuz sıfır gözüküyor. Sorun yok. Gelecek ay ekstrenizde görürsünüz yaptığınız ödemeyi. Herhangi bir ödeme yapmanız gerekmiyor.

Bakın, ekstreye yansıyor. Orada kalıyor bir sorun olmadan. Ödediğim para da görünüyor yaptığım harcama da. Ancak fatura ödedikten sonra neden siliniyor benim bu hareketlerim? Ben borcumu ödedim neden tekrar borcumu yansıtıyosun ki? Ödediğim hareketi de siliyorlar geçmişten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    İlginç bir olay. Kasıtlı yapılıyorsa büyük bir dolandırıcılık söz konusu el altından. Umarım bir çözüm bulabiliriz veya bir açıklama gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Sanal kredi kartı değil yalnız paracard yani atm kartı varmı yapıkredide?.

Aynen hem sanal banka kartı hem sanal kredi kartı var hangini istersen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus-

Ödediğiniz borç ekstre dönem içi işlemler'e yansımamış. Dikkat ederseniz ekstreden kalan borcunuz sıfır gözüküyor. Sorun yok. Gelecek ay ekstrenizde görürsünüz yaptığınız ödemeyi. Herhangi bir ödeme yapmanız gerekmiyor.

Bakın, ekstreye yansıyor. Orada kalıyor bir sorun olmadan. Ödediğim para da görünüyor yaptığım harcama da. Ancak fatura ödedikten sonra neden siliniyor benim bu hareketlerim? Ben borcumu ödedim neden tekrar borcumu yansıtıyosun ki? Ödediğim hareketi de siliyorlar geçmişten.

Hesap kesim tarihiniz ayın kaçı? Faturayı hesap kesim tarihinden önce mi ödediniz yoksa sonra mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 18 Ocak 2018; 19:21:51 >

• Kredi Kartı ödemesi yaptığını belirtmişsin.
    Muhasebe Alacak/Borç üzerinden çalışır.
    Kredi Kartı alacaklı hesap olur peki borçlu hesap hangisiydi ? vadesiz hesabın mı ?
    yoksa direk ATM'den mi yatırdın ? EFT mi yaptın ? bunu mesajda göremedim.

Eğer vadesiz hesabından yaptıysan, vadesiz hesabın hareketlerinden 50 TL'lik işlem görünmesi gerekiyor.
    Eğer görünmüyor ise; son yapılan 5 işlemin bakiyelerinden kalan bakiyeyi hesaplayabilirsin.Hesap sonucunda 50 TL'lik fark var ise dediğin doğrudur.
    Ama 50 TL lik fark yok ise; yaptığın kk ödeme işlemini sen yaptığını sanmışsın,bazen uygulama işlemini yaptım diyebilir fakat sistem muhasebesini oluşturmamış demektir.Bunun kontrolü için ödeme yaptıktan sonra hesap hareketlerine bakman yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRK_Z7D -- 18 Ocak 2018; 20:32:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

İlginç bir olay. Kasıtlı yapılıyorsa büyük bir dolandırıcılık söz konusu el altından. Umarım bir çözüm bulabiliriz veya bir açıklama gelir.

Para hesap harrketlerinden gözükmüyor o yüzden bir işlemde yapamıyorum ama belki hesaplarımıza girdiğini görebilmemiz lazım

• halilcrs kullanıcısına yanıt
    Bankaya sunabileceğim bir durum yok ki. Yakınımda olan şube sanırım en yoğun şube. İlgileneceklerini de düşünmüyorum 3-5 lira için uğraşmazlar sanırım. En iyisi eğer bu "kesin" bir problemse, önümdeki fatura tarihini bekleyip herşeyi kanıt haline getirebilmek.
  • aenescan1994 A kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz ancak dediğim gibi üniversite zamanımda almıştım bonus genç aidatsız ismi altında, öyle yıllardır kullanıyorum hiç ihtiyaç duymamıştım farklı karta vs. Ancak bu olayı farketmem biraz kuşkulandırdı beni.
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Elimizde hiç bişeyimiz kalmadı ki garantimiz kalsın hocam :D
  • DaRK_Z7D kullanıcısına yanıt
    Vadesiz hesabımda borç yok hocam. Ben muhasebeye alacağını ödüyorum zaten, bunun peşine düşmesi için bir sebep yok ki.
    Bir kaç mesaj yukarıda da anlattım, harcadığım 13 lira ise, ödediğim de 13 lira olmalı. Ama ben 13 lira yerine 26 lira ödüyorum çünki önceki ödediğim sayılmıyor.
    Dediğinize gelecek olursak, hesap bakiyemden 26 tl düşüyor bu açığı farkettiğim için bu konuyu başlattım zaten.
    Yani ödediğim, harcadığımı geçiyor bu da hesap sonucumda açık yaratıyor.
  • 5 yıllık bankacıyım böyle bi işlem yapan müşterim olmadı tebrik ederim

Örnek 1000 lira kredi kartı limitin var 50 lira alışveriş yaptın hesap kesim tarihi 1 hafta sonra diyelim,sen 50 lirayı da geldin eve vadesiz hesabından kredi kartına aktardın (benim olaydan anladığım bu)

Bu durumda 50 lira harcamadan sonra kalan kredi kartı limitini 950den tekrar 1000e çıkarmış oldun. Dönem içi yapılan işlemler, gelecek ekstre için borcu ödediğin anlamına gelmez. Sen kredi kartına para yatırmış oluyorsun. Eğer böyle işlemler yapacaksan vadesiz hesap kartını kullanabilirsin. Ekstre kesildikten sonra 50 lira borç hanene yansır, ödedikten sonra da kredi kartı limitin 1050 lira olmuş olur. Bu dipnot olsun kredi kartına kredi kartı limitinden %50den fazlasını yatıramazsın ya da Ziraat Bankası nda öyle sadece

• Çok saçma ve tutarsız bir konu.

Birincisi : Siz parayı nereye öderseniz ödeyin, hesap hareketi görmemek mümkün değil. Hesaba giren çıkan tüm hareketler anlık olarak yansır.

İkincisi, siz iski faturası ödediniz, 26 lira. Hesaptan da para çıktı. Burada iki işlem var. İşlemlerden birisi faturanın ödenmiş olması, bu iski tarafında gerçekleşir. Siz aynı faturayı iki kere ödeyemezsiniz. Aynı faturayı fatura numarası ile tekrar ödemek istediğinizde ödenecek fatura bilgisi bulunamadı şeklinde uyarı verir. İşlemlerden diğeri ise hesaptan paranın çıkmış olması, bu da banka tarafından işlenir. Sizin hesabınızdan giden bu para mutlaka hesap hareketlerine yansır, öyle para da gitti fatura da ödenmedi gibi bir şey söz konusu olamaz.

8 liralık yemek harcaması yaptıktan sonra 8 lira karta ödemek konusuna gelince, bu normal bir şey. Yapılabilir. Ama buraya yazılması sadece konuda laf kalabalığına yol açıyor. Pek çok kişinin yaptığı bir şey. Sıkıntı yok yani, zaten sizde de bununla ilgili bir problem yok. E niye yazdınız o zaman. Dediğim gibi, konu kirliliğinden başka bir şey değil

• gøød chãrlotté kullanıcısına yanıt
    Hesap kesim tarihinden önce ödeme yapılamıyor mu? Sanki yapılıyor ben yapıyorum yani de. Dediğinizi anlamadım

• AnestezistAdayi kullanıcısına yanıt
    Sen kredi kartı kullanmayı bilmiyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın cidden konuyu 2 kere okudum anlamadım öne çıkarsakta yetkili adam görsede bakmaz zaten
  • benim çıkarımım; sen bir harcama yapıyorsun ama kredi kartlarında bu harcamalar anında yansımaz maximum mobil kullanıyorum, 3 gün beklemede kalan harcamalarım olduğunu biliyorum.. bu harcama aktif olmuyor.. sen harcamadan hemen sonra ödeme yaptığın için borç ödemesi de söz konusu olmuyor ve bu yüzden para kredi kartının bağlı olduğu hesabına yatıyor.. bu da uygulamadan görünmüyor olabilir..

bir defa kredi borcum 148 küsür idi 150 yatırdım para üstü vermiyordu bankamatik. para otomatik olarak kartın bağlı olduğu hesaba yattı, ekstre zamanında da o para kredi borcunun ödenmesi olarak otomatik olarak harcanmıştı..

umarım sorun bundan kaynaklıdır ve çözülür
  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt
    Otomatik ödeme talimatı verdiğim internet faturasını tarihi gelmeden kendim ödedim. Sonrasında talimattan ikinci kez ödendi fatura. Banka sorumluluk kabul etmedi. Internet sağlayıcım ile görüştükten sonra hatalarını tespit ettiler ve bir sonraki ay faturamdan düşüldü ücret. Yani aynı fatura birkaç kez odenebiliyor ödemeyi alan şirketin sistemine bağlı olarak.

• code-ShaRK kullanıcısına yanıt
    Nasıl kullanacağım ki?
  • Çok basit haliyle anlatmıştım oysa ki.
    Dün harcama yapıyorum ve bu harcamayı hesabımdan ödüyorum. Yani borcumu kapatıyorum harcamayı sıfırlamış oluyorum.
    Yarın fatura ödüyorum ve faturayı ödedikten sonra dün kapattığım borcum yeniden devreye giriyor. Oysa ki ben dün ödeme yaptım, paramı hesabımdan aldı. Tekrar yapmamı istiyor.

Yani fatura ödeyince dün yapmış olduğum borç kapama işlemi buga girip geçmişten siliniyor ve tekrar bana yansıtılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.