Şimdi Ara

GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
9.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Scavenger Of Human Sorrow kullanıcısına yanıt
    ANINDA yansıyor. Postan çekilir çekilmez direk olarak cepbankamdan görüyorum saniyesinde.
    -12.50, GIDA A.Ş yazıyor mesela.
    Ben de bu harcamanın borcunu vadesiz hesabımdan hemen ödeyerek kapatıyorum,
    +12.50 yazıyor.

Fatura ödüyorum bu iki hareket de ortadan kayboluyor. Ödediğim parayı kaybettiğimle kalıyorum ve yenisini ödememi isteyerek tekrar karşıma çıkarıyor dünün harcamasını.

Olay çok farklı yani. Videoya çekebilirsem gösterebileceğim.
  • Garanti'nin bende "Sanal Kart" olayından şikayetçiyim.

Yıllar önce "Asıl Kart xx01" üzerine bir sanal kart açtım. "Sanal Kart xx01" diye sanal kartım oluşturuldu.
    Ama bir nedenden dolayı "Asıl Kart xx01" kapattırmak durumunda kaldım ve yeni kart istedim.
    Yeni kart geldi. "Asıl Kart xx01" --> "Asıl Kart xx02" olarak gayet güzel bir şekilde bilgilerim aktarılmış olarak geldi.
    Ama işin garibi şuydu. "Sanal Kart xx01" hâlâ aynı kart bilgilerine sahipti. Ve o günden bu yana "Sanal Kart xx01" ile alışveriş yapamıyorum. Durumu kaç kez "Garanti Bankasına" ilettim ama sallayan olmadı.

Büyük ihtimalle "Asıl Kart xx01" --> "Asıl Kart xx02" değişimi/aktarımı yapılırken "Sanal Kart xx01" --> "Asıl Kart xx01" kartına bağlı kalmış ve yeni kart olan "Asıl Kart xx02" bağlanmamış/eşleştirilmemiş.

Velhasılı kelam sanal kartı kullanamıyorum ve sağolsun Garanti hiç yardım tenezzülünde bile bulunmuyor :)

• 2 defa aynı olayı yaşadım ama hocam sizce tesadüf olabilir mi? İkisi de farklı bir dükkan, kartım olmadan da tekrar çekemezler yani ödeme yansıtamazlar ek olarak. Hadi ikisi de kurnaz çıktı ileri seviye dolandırıcılar ve kartımı kopyaladılar pos cihazından ve ikinci defa çektiler(?). Bunu da ihtimalden varsayalım en iyi halde.

3. defa deneyeceğim fatura tarihim geldiğinde ve herşeyi videoya alacağım. Yine aynı şey olursa olay tesadüf olayını aşmış demektir.
  • MoRTaLSouL kullanıcısına yanıt
    En iyisi ikisini de komple iptal ettirin yeni kart isteyin
  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Siz olayı hiiiç mi hiç anlamamışsınız. Olay benim faturayı iki defa ödemem değil ki? Faturayı ödedikten sonra dün yaptığım ödeme hareketlerinin silinmesi ve dünün borcunun tarafıma yansıtılması.

Dün yemek yiyorum, 8 lira tutuyor ve bunu kredi kartımı kullanarak ödüyorum. Dolayısıyla kredi kartımın 1000 tl limiti 992 tl ye düşüyor, Eve gelip cepbankdan vadesiz hesabımı kullanarak kredi kartı borcumu kapatıyorum. Ve tekrar 992+8 = 1000 tl oluyor. Borcum falan kalmıyor.

Hesap hareketlerinde de
    -8 TL GIDA olarak görünen işlem,
    +8 TL GIDA ya dönüşüyor ve ödemiş oluyorum.

Buraya kadar tamam.
    Ancak ertesi gün bir fatura işlemi yapıyorum ve bir bakıyorum ki dün yaptığım -8 +8 işlemleri tamamen yok olmuş. Ve üstüne üstün fatura ödedikten sonra tekrar bakıyorum ki -8 TL GIDA borcum görünüyor. Ve tekrar kart limitim 992 tl ye düşüyor. İlk sayfadaki SS lere göz atabilirsiniz, orada bilgiler mevcut.

Bunun neresi kirlilik veya laf kalabalığı anlayamadım.

D.N; Faturalar sorunsuzca ödenmiş oluyorlar, faturayla ilgili sorunum yok. Olay dünün borcu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 19 Ocak 2018; 0:46:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhangokhan33

kusura bakmayın cidden konuyu 2 kere okudum anlamadım öne çıkarsakta yetkili adam görsede bakmaz zaten

Cep bankta iki hesabınız var. Kredi kartıyla harcama yapıp hesap kartıyla mı ödüyorsunuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gøød chãrlotté kullanıcısına yanıt
    2, 2.5 yıldır kartımı bu şekilde kullanıyorum hiç bir ekstre zamanında böyle bir sorun yaşamadım. 600 700 tl harcama yaptığım oldu, eve gelip yine hemen ödedim ve ekstre zamanında yansımadı bana.
    Olay fatura ödedikten sonra yaşadığım bu ilginç sorun.

Ek olarak neden geçmişteki hareketlerim komple siliniyor ki? Hadi dediğiniz gibi olduğunu varsayalım, benim ekstrem 14 ünde kesiliyor.

6 ocakta yemek yiyip ödüyorum.
    Ertesi gün yani 7 ocakta fatura yatırıyorum ve tekrar 6 ocakda ödediğim borç tarafıma yansıyor ve 6 ocaktaki ödeme işleminin hareketleri komple siliniyor. E 7 ocak benim ekstre tarihim değil ki?

Bu zamana kadar hiç sorun yaşamadığım dediğim gibi. Olay fatura ödedikten sonra başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 19 Ocak 2018; 0:50:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

ANINDA yansıyor. Postan çekilir çekilmez direk olarak cepbankamdan görüyorum saniyesinde.
    -12.50, GIDA A.Ş yazıyor mesela.
    Ben de bu harcamanın borcunu vadesiz hesabımdan hemen ödeyerek kapatıyorum,
    +12.50 yazıyor.

Fatura ödüyorum bu iki hareket de ortadan kayboluyor. Ödediğim parayı kaybettiğimle kalıyorum ve yenisini ödememi isteyerek tekrar karşıma çıkarıyor dünün harcamasını.

Olay çok farklı yani. Videoya çekebilirsem gösterebileceğim.

mobil uygulamaları ben de kullanıyorum... kredi kartımdan harcadığım anında uygulamada borç olarak çıkıyor. mesela -23.50 tl bim alışverişi gözüküyor ama bu bakiyemden düşmüyor. beklemede kalıyor ve atıyorum 3 gün sonra harcama olarak bakiyemden düşüyor..

Ben kontrol ettiğimde direkt olarak düşüyor. Provizyonda dursa bile bakiyemden düşüyor. Ekte görüntüler mevcut, akşam tl yükledim. Onların görüntüsü;

GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU?

13.77 olan benim bu konuyu açmama sebebiyet veren harcama, hala ödemedim onu. Sorun çözülene kadar da ödemeyi düşünmüyorum.
    20 tl olan ise tl yüklemem.

Toplam harcamam 13,77 + 20 tl = 33 tl 77 kuruş.
    1000 - 30,77 = 966,23 TL gördüğünüz gibi güncel bakiyem.

Yani 1 gün bile geçmiyor, anlık olarak direktmen olarak düşüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 19 Ocak 2018; 1:32:52 >

• quote:

Ben kontrol ettiğimde direkt olarak düşüyor. Provizyonda dursa bile bakiyemden düşüyor. Ekte görüntüler mevcut, akşam tl yükledim. Onların görüntüsü;

13.77 olan benim bu konuyu açmama sebebiyet veren harcama, hala ödemedim onu. Sorun çözülene kadar da ödemeyi düşünmüyorum.
    20 tl olan ise tl yüklemem.

Toplam harcamam 13,77 + 20 tl = 33 tl 77 kuruş.
    1000 - 30,77 = 966,23 TL gördüğünüz gibi güncel bakiyem.

Yani 1 gün bile geçmiyor, anlık olarak direktmen olarak düşüyor

bunu çözmenin iki yolu var... garanti bankası sorunun çözümünde katkıda bulunmuyorsa o bankadan uzaklaş.. bende senin gibiyim borcumu anında ödüyorum. enpara ile iş bankası işte üniversiteli kredi kartı kullanıyorum.. kart borcu ödemelerini ekstre geldiğinde ödüyorum faiz ödemiyorum..

2. yöntem aynı bugun oluşması için çabalayacaksın ama video kayıtları gibi elinde delil oluşturarak. daha sonrası firmaya mail atıp çözüm bekleyeceksin olmadı tüketici mahkemesi..

Teşekkür ederim cevabınız ve önerileriniz için.

Yeni fatura dönemini bekleyip tekrar neler olacağını göreceğiz.
  • Öncelikle cogu şeyi cok biliyorum sanıp uanlıs bildigini söylemeliyim. İş saatleri dışında da provizyondan işlem yansır. Provizyondaki bakiye limitinden düşer.Sen borcunu ödesen bile o borç ordan silinmez.
    En indirgenmiş haliyle anlatayım

Gelir Gider
    -50 tl 50 tl

Bu şekilde kart işlemlerinde görürsün . Başka bir borcun vardır. Faizli bir işlem yaptıysan onun faizi yansımıştır. Vs vs. Bosuna yaygara yapma acık olmasının imkanı yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fkaplan

Otomatik ödeme talimatı verdiğim internet faturasını tarihi gelmeden kendim ödedim. Sonrasında talimattan ikinci kez ödendi fatura. Banka sorumluluk kabul etmedi. Internet sağlayıcım ile görüştükten sonra hatalarını tespit ettiler ve bir sonraki ay faturamdan düşüldü ücret. Yani aynı fatura birkaç kez odenebiliyor ödemeyi alan şirketin sistemine bağlı olarak.

Otomatik ödeme tlimatları faturanın son ödeme gününde ödenir. Bu tüm bankalarda bu şekildedir. Banka memnuniyetiniz acısından işlem yapmıs. Herhangi bir hata yok

• ennnes58 kullanıcısına yanıt
    Zamanında yurtdışı alışveriş yapıp, işlemi iptal etmiştim. Provizyon 7 ila 14 iş günü, iş saatleri içerisinde hesabınıza yansır denmişti. Müşteri hizmetleri de yanlış biliyor sanırım.

Ben borcumu ödediğimde borç provizyondan da siliniyor, bakiyem de artıyor. İstiyorsanız şuan provizyonda bekleyen tl yükleme işlemim var. Bi kaç üst mesajda görebilirsiniz. Ödeyeyim ve provizyondan düşüyor mu düşmüyor mu birlikte görelim.

Kart geçmişi siliniyor diyorum anlamıyorsunuz. Olayı tekrarlama imkanım olduğunda videoya alacağım umarım o zaman açıkça görebilirsiniz. Evet açık yok fakat benim geçmiş işlemlerim siliniyor birden, ödediğim para da hiç oluyor :) Gerçekten hiç açık yok.

Borç yapar yapmaz eve gelip ödüyorum faizden bahsediyorsunuz. İlginç :)
  • Zarangoz kullanıcısına yanıt
    Tamamen görsel bugdur o, banka taraflı değeri değiştiremezsiniz :)
  • Yaklasik 1 yildir.

Cep subesi sifresini degistirdikten sonra onceki ve sonraki sifre ile giris yapabiliyorsunuz.

Bir diger hatasi ise sifreyi 1 karakter fazla yazdiginizda dazla karakteri silsenizde giris yapmaniza izin vermemesidir.

Uygulama verilerini sildiginizde sorun cozulmekte..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç bir durum, yine de güvenlik önlemi için verileri silmekte fayda var.
  • Arada bir uyhulamayi silip deniyorum hala yapiyor mu diye.

Degisen bir sey yok.

Defalarca formatladigim vihazda yapinca sifir aldigim cihazda da sonrasinda chrome da sonuc ayni olunca sistemsel hata oldugunu anladim.

Uzun suredir tarayicida sorun vikmiyor ama mobul uygulama da hala sorun devma ediyor.

Teli birine vermek zorunda kalinca diken ustundeyim adeta.

Cunku bazen sifre istemeden kendigikinden de giris yapabiliyor.

Yanilmiyorsam 2 3 hafta once son guncellemeyi aldi.

Sonrasinda firsat bulup komple cihaz sifirlama ile denemedim.

Bu tarz sorunlardan insanin basi yanmadigi surecr kimse raporlamadigi gibi yansa bile farkinda olmayan epey insan var.

2 saat once musteri hesaplarini bosaltan bankacilar tutuklandi.

Onlarca musteriden 2 si haretkerden suphelenip bankaya basvurmus..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Çok basit haliyle anlatmıştım oysa ki.
    Dün harcama yapıyorum ve bu harcamayı hesabımdan ödüyorum. Yani borcumu kapatıyorum harcamayı sıfırlamış oluyorum.
    Yarın fatura ödüyorum ve faturayı ödedikten sonra dün kapattığım borcum yeniden devreye giriyor. Oysa ki ben dün ödeme yaptım, paramı hesabımdan aldı. Tekrar yapmamı istiyor.

Yani fatura ödeyince dün yapmış olduğum borç kapama işlemi buga girip geçmişten siliniyor ve tekrar bana yansıtılıyor.

arkadaş seni anlamak asla mümkün değil :)
    kredi kartıyla ödeyip, aynı gün borcu ödüyorsan o zaman niye kredi kartıyla ödüyorsun ?
    üstelik hesabımdan ödüyorum dediğine göre vadesiz hesabın var demektir ,o zaman niye oradan ödemiyorsun ?

• MoRTaLSouL kullanıcısına yanıt
    Kullanamadığınız sanal kartı MH ile görüşüp iptal ettirin sonra internet şubesinden aktif kartınıza bağlı yeni sanal kart oluşturun, daha önce eski sanal kartımla psnde hata almaya başlayınca böyle yapmıştım şimdi hem psnde hem de istediğim her yerde kullanabiliyorum, sanal kart oluşturduktan sonra illa süresi dolana kadar kullanmak zorunda değilsiniz, istediğiniz zaman MH ile görüşüp iptal ettirebilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.