Şimdi Ara

GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
9.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yanımda nakit taşımayı sevmiyorum, en iyisi yakın zamanda hesap kartı çıkarayım. Hele bi şu olay açıklığa kavuşsun da hayırlısıyla.

Benim anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz. Olay benim 2 dakika veya 5 gün sonra kapatmam değil. Bu konuda hiç sorun yaşamıyorum zaten. 2 seneden fazladır bu şekilde işlem yapıyorum hiç bir sıkıntı doğmadı.
    Olay fatura ödedikten sonra ortaya çıkan, geçmişteki hareketlerimin silinmesi olayı.

Video çektiğimde anlayacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 19 Ocak 2018; 18:39:34 >
  • dtsaykopat kullanıcısına yanıt
  • Vadesiz hesabındandaki para azalıyor mu? Yani 100 vardı 50 TL kredi kartına yatırdın. Vadesiz hesapta 50 kalması lazım. O zaman bankayı ara vadesiz hesabımdaki 50 TL nereye gitti diye sor. Ayrıca şubeye gittin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Evet para düşüyor. Ancak geçmişte işlem yok.

Bankaya gidip görüşeceğim, iş yerinden izin almam gerekiyor, izin için de bir gerekçe sunmam lazım. İlk fırsatta gideceğim, sıradaki faturayı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 19 Ocak 2018; 19:22:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

Ben anlamadım sanırım malım.

Hocam
    Allah da seni güldürsün

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

Nasıl kullanacağım ki?

Gerçekten kredi kartı kullanmayı bilmiyorsun hakaret olarak algılama.
    Kredi kartınla alışveriş yaıpı eve gelip vadesiz hesaptan hemen ödemek nedir güzel insan.
    Hesap kesilmesini bekleyip ondan sonra ödeyeceksin. Borçla alakalı mental bir sıkıntın fobin falan varsa bankamatik kartı kullan. Bak ne güzel vadesiz hesabın varmış o hesabına ait bankamatik kartın yok mu. Yoksa da çıkart onunla yap alışverişi. Senin ödediğin paraların hiç olma ihtimali yok zayıf ama olabilir de sen sistem hatası yaptırırsın hesap kesilmeden neden kredi kartına paray yatırır insan. Hadi zor zamanda limiti açmak için yatırırsın falan ama her alışverişten sonra o tutarı vadesiz hesaptan ödemek sistemdeki açığı da yakalayabilirsin çünkü kredi kartı kullanımında akla ziyan ters işler yapıyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• code-ShaRK kullanıcısına yanıt
    Hahahahahah
    Dediğim gibi, ilk kartımdı bu. Üniversite zamanında sundular, aidat falan yok dediler. E dedim alayım ordan burdan alışveriş yaparım internette kullanırım falan.
    2, 2.5 senedir bu şekilde kullanıyorum al/eve gel öde şeklinde. Mental olarak rahatsız hissediyorum tik olmuş oradaki limit düz 1000 olmayınca sinir ediyor :D

Ancak fatura ödedikten sonra geçmiş hareketin silinmesi olayına takıldım ben, yoksa farketmezdim bile
  • AnestezistAdayi kullanıcısına yanıt
    Borç yiğidin kamçısıdır Abartmamak kaydıyla
    Kapitalist dünya düzenindeyiz
    Maddi gelir artışın borçlarınla doğru orantılıdır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ennnes58 kullanıcısına yanıt
    Tabiki hata var. Ödenmiş bir fatura ikinci kez nasıl ödenebilir ? Ancak burdaki problem bankadan kaynaklanmiyor. Banka günü geldiğinde alacaklı firmanın servislerine ödeme işlemini gonderdiginde karşı taraftan ödemenin daha önce yapıldığı bilgisi gelmeli ve ödemeyi almamali. Sonuç olarak bu işlem hatalıdır ancak benim durumumda hatali telekom sirketidir...

Tamam da erken ödeyip adamlara faiz kazancı sağlıyorsun. Bence yapma ama sen bilirsin.

O kaydı silen kişi bariz şekilde “müşteri hesaplarını boşaltmak” diye bilinen suçu işlemiş oluyor, savcılığa gidin hatta müşteri hizmetlerine bunu yapacağınızı söyleyin şikayet oluşturun. Bundan sonraki işlemlerinizde de mutlaka vadesiz üzerinden “kredi kartı borç ödeme” ekranından yapıp dekontu mail adresinize gönderip ekstre kesilene kadar saklayın.

• dtsaykopat kullanıcısına yanıt
    Hiç bu kadar detayı bilmiyordum hocam, sadece sıradan bir kart kullanıcısıydım yanında nakit taşımayıp karttan ödeme yapan birisiydim yani.
    Çokça şey öğrendim bu konuda.

Şu olay bi açıklığa kavuşsun da hayırlısıyla.
  • Sıradaki fatura tarihini bekliyorum, umarım aynı şey tekrar yaşanır da bir kanıtım olur bankaya karşı.
  • Daha önce benzer bir olay benimde Başıma gelmişti garanti kredi borcunu atmden ödememize rağmen kredi borcu düşmemişti. Sistemsel sıkıntıları var insanları zor duruma düşürüyorlar.

• Flowles kullanıcısına yanıt
    Sonradan çözülmüşmüydü peki?
    1998 den beri bankalarla çalışıyorum zarflarla para yatırırdık eskiden o zamanlar bile başıma böyle birşey gelmedi. Kurumsal hesaplarda hata olur çünkü işgücü bakımından insan emeğinin yoğun kullanıldığı esnek sistemlerdir ama bireysel işlemler acemi personelin hatasına yer bırakmayacak şekilde otokontrol prensibiyle genelde belli bir düzen içinde sorunsuz işler.

• Konuyla alakası yok ama garantinin şöyle bir saçmaliği daha var bu sorunu sadece garantide yaşıyorum hesap kesim tarihinden önce bir alışveriş yapıyorum sonra hesap kesimi oluyor. Yaptıgım alışveriş iptal oluyor ve son ödeme tarihinden önce kartıma yansıyor. Fakat o borçtan düşmüyor. Borcum olmamasına rağmen o parayı karta yatırmam gerekiyor. Yatırdıktan sonrada artı bakiye olarak geri çekmek zorunda kaliyorum. Diğer bankalarda böyle bir sorun yok.

• Hesap kesim tarihini bekleyin o zaman herşey yerli yerine oturur

• quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

Ne biliyim hocam ilk kartım yani dediğim gibi, üniversitede bi defa aldım hala onu kullanıyorum
    Ek olarak dediğiniz şekilde yapsam bile, yaşadığım bu olay nasıl çözülecek, göz mü yumacağım yani? Tekrar ödeyeceğim borcumu, öyle mi? :)

borcunu niye tekrar ödüyorsun bir türlü anlamadım gitti :)
    ayrıca yaşadığın olayı anlamadım ki ?

misal bende dün maximum ile alışveriş yaptım (2 ayrı yerden) eve gelip internet bankacılığından baktığımda hiç alışveriş gözükmüyordu (bekleyen işlemlerde dahi görünmüyordu) ama bu gün baktığımda görülüyor (bu tip durumlar olabiliyor)

üstelik yapılan ödemeye dair mutlaka banka kayıtları vardır ,gidip bankadan baktıra bilirsiniz
    orada dahi görülmüyorsa siz zaten o ödemeyi yapmamışsınız demektir (yaptığınızı zannediyor olabilirsiniz ) bunun başka açıklaması olamaz
    1993 yılından beri kredi kartı kullanırım ve şimdiye kadar sizin söylediğiniz durumu ne yaşadım ,ne de duydum

sadece otomatik ödeme verenlerde değişik sorunlar yaşadığını söyleyenler gördüm

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    15'inde kesildi ancak hiç bir değişen durum yok :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.