Şimdi Ara

GARANTİ BANKASI CEPBANK SAÇMALIĞI - AÇIK MI YOKSA BUG MU? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
125
Cevap
3
Favori
9.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bu yüzden dönem dönem ekran görüntüleri alırım.

Bir keresinde ortalama 400 tl limiti hiç ediyordu az kalsın garanti bankası aradım ekran görüntülerini v.s yolladım harcama yapmadan direk 400 tl limitim eksilmişti itirazlarım sonucunda işte sistemse hata v.s denerek 400 tl limitime eklendi.

Peki ben bunu farketmesem ne olucaktı ? o yüzden dikkatli olun arkadaşlar benim nerdeyse elim alıştı rutin olarak haftalık ekran görüntüsü alırım veya ciddi bir harcama yaptıysam devamında ekran görüntüsü alır sık sık kontrol ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

Zamanında yurtdışı alışveriş yapıp, işlemi iptal etmiştim. Provizyon 7 ila 14 iş günü, iş saatleri içerisinde hesabınıza yansır denmişti. Müşteri hizmetleri de yanlış biliyor sanırım.

Ben borcumu ödediğimde borç provizyondan da siliniyor, bakiyem de artıyor. İstiyorsanız şuan provizyonda bekleyen tl yükleme işlemim var. Bi kaç üst mesajda görebilirsiniz. Ödeyeyim ve provizyondan düşüyor mu düşmüyor mu birlikte görelim.

Kart geçmişi siliniyor diyorum anlamıyorsunuz. Olayı tekrarlama imkanım olduğunda videoya alacağım umarım o zaman açıkça görebilirsiniz. Evet açık yok fakat benim geçmiş işlemlerim siliniyor birden, ödediğim para da hiç oluyor :) Gerçekten hiç açık yok.

Borç yapar yapmaz eve gelip ödüyorum faizden bahsediyorsunuz. İlginç :)

Tüm bankaların prosedürler farklıdır ancak genel calısma prensibi aynıdır. Sizin ekranlarnızdan düşer. Kafanız karışmaması için ancak bankacılık sistemlerinde yaptıgınız tüm işlemler gözüküyor bunu belirtiyorum.
    Provizyondaki işlemin iptal edilmesi harcamayı yaptıgınız firmanın günsonu almasına baglıdır. Kasadan günsonu aldıgında iptal edilen bir işlem varsa o anda provizyondan silinir. 7-14 iş gününü bulabildigi içinde size böyle bilgi verilir. Yaptgınz işlemde herhangi bir yanlıs durum yok. Tekrar belirtiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

Çok basit haliyle anlatmıştım oysa ki.
    Dün harcama yapıyorum ve bu harcamayı hesabımdan ödüyorum. Yani borcumu kapatıyorum harcamayı sıfırlamış oluyorum.
    Yarın fatura ödüyorum ve faturayı ödedikten sonra dün kapattığım borcum yeniden devreye giriyor. Oysa ki ben dün ödeme yaptım, paramı hesabımdan aldı. Tekrar yapmamı istiyor.

Yani fatura ödeyince dün yapmış olduğum borç kapama işlemi buga girip geçmişten siliniyor ve tekrar bana yansıtılıyor.

arkadaş seni anlamak asla mümkün değil :)
    kredi kartıyla ödeyip, aynı gün borcu ödüyorsan o zaman niye kredi kartıyla ödüyorsun ?
    üstelik hesabımdan ödüyorum dediğine göre vadesiz hesabın var demektir ,o zaman niye oradan ödemiyorsun ?

Aynen hocam resmen bankayı trollüyor yada başka bir iş var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaynak-Hedef belliyse nereye gidecek paran? Dünya kadar yazmışsın da çoğu lazım olmayan bilgi. 50 TL kart harcaması yapıp bu miktarda parayı bir banka hesabından(asıl muğlak nokta burada zaten) karta aktarmışsın. Para karta ulaşır ve "güncel işlemler" sekmesinde görünür, görünmezse "provizyon bekleyen işlemler" kısmında (uygulamada bu ekran olmayabilir ama müşteri hizmetleri görür) görünür her iki durumda da limite yansır. Genel prosedür dışındaysa bu kadar gürültü yapmak yerine kaynağa (ödemenin yapıldığı hesaba) bakılır, oradan çıkış varsa kolayca bulunur ve düzeltilir 2 dakikalık görüşmeyle çıkış yoksa da tekrar yaparsın bi zahmet paran yerinde duruyordur.
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Ne biliyim hocam ilk kartım yani dediğim gibi, üniversitede bi defa aldım hala onu kullanıyorum
    Ek olarak dediğiniz şekilde yapsam bile, yaşadığım bu olay nasıl çözülecek, göz mü yumacağım yani? Tekrar ödeyeceğim borcumu, öyle mi? :)
  • Temkinli davranmak her zaman iyidir, en iyisini yapmışsınız hakkınızı aramakla.
    Ben de şuan hakkımı arıyorum ancak hala anlamayıp karşı çıkanlar var
  • ennnes58 kullanıcısına yanıt
    Anlatmak istediğim şeyi anlamıyorsunuz ki.
    Benim yaptığım işlem neden geçmişten siliniyor hesap hareketlerinden? Neden gelen ve giden yok oluyor ve bana sadece gideni gösteriyor tekrar?
  • fenerli1965 F kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bankayı trollüyorum, haçkerim ben, geçmişteki hareketleri falan sildim komple. Bankaya komplo uygulucam algı yaratıyorum ben bir haçkerim
  • Hocam bakın,
    Olay benim harcama yapıp yapmamam değil veya benden 3-5 kuruş gitmesi değil.
    Ben diyorum ki;

Neden benim yaptığım harcamayı ve ödediğim borcu geçmişten siliyorlar? Hadi sildin, iyi güzel. Tekrar niye bana ödediğim borcu karşıma çıkarıp ödememi istiyorsun? Ödedim ya zaten ben bunu?
    Bankayı arıyorum o da göremiyor geçmişte öyle bir işlem. Diyor ki beyefendi emin misiniz ödeme yaptığınızdan, evet diyorum adım gibi eminim. E biz görüntüleyemiyoruz diyorlar. Görüntüleyemezsin tabi ki. Çünki geçmişten silindi. İkinci defa oluyor bu. Umarım önümüzdeki fatura dönemimde de aynı problem olur da video çekip buradan herkese gösterebilirim böylece kolaylıkla anlayabilirsiniz.
  • Hiç müşteri hizmetlerini arayıp rapor falan oluşturttunuz mu bu konu ile ilgili? Belki belirli yerlere iletebilirler böylece yazılımsal sorunları giderebilirler, eğer dediğinz gibiyse cidden sıkıntı.

"Bu tarz sorunlardan insanin basi yanmadigi surecr kimse raporlamadigi gibi yansa bile farkinda olmayan epey insan var." şurada çok haklısınız, bu olay benim başıma ikinci defa geliyor ancak hala "trollediğimi" düşünen insanlar var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zarangoz

O değilde garanti one bir açığı var hile programıyla bedava para ekleyebiliyorsun hesaba. Ama denemek istemiyorum tehlikeli olabilir.
    Tabi telefonda root olması gerek. Şöyle ki 2 hesap açıyorsunuz hesap birinde belli miktar para olması gerek. 0.90 mesela 1 TL olmaz. 0.9 yazıp aratıyorum sonra hesaptan hesaba atıyorum sonra 0.89 aratıyorum programı kapatmadan. Birkaç kez yapıyorum. En sonunda 3 tane kalıyor. 1 tane olmaması gerek 3 ayrı. hepsini seçip 999.999.999 yapıyorum hesapta 999.999.999 TL oluyor.
    Sonra atm ye gidip çekiyorsunuz ertesi gün de FBI peşinize düşüyor.

veritabanı önemli olan görsellike hiçbirşeye yaramaz :D

• Bundan daha tehliklri aciklarin sikayetlere ragmen cozulemedigi uygulamaya yapilan yorumlardan anlasiliyor.

Birey dikkat ettigi surece kotu senaryolara yol acacak aeil tehlikeyi 1 2 yil evvel yadamistim.

Karsi taraf hesap tutarindaki yukselmeyi gordugu halde isleme dair harketlerse bilgi bulunamiyordu.

1 2 gun sonra hesap hareketlerunde olmasi gereken bilgiler gorundu.

Ki garanti digital bankacikigi son derece iyi uygulayabilen kurumdur.

Cok daha kotuleride vardir.

Misal

Isim ve ibani tutturup yanlislikla para aktarma durumunda

Beni ilgilendirmez diyen banka da var.

Karsi taraftan onay aldiktan sonra paranizi iade edende var.

Digital dunya dikkat edilirse cozum edilmezse problemdir.

10.000 yerine vurgul hatasi nedeniyle 10 dolara btc satan onlarca sahis var.

Ve geri alma ihtimali gunumuzde sifir.

Sigortalanmadigi surece.

• zepharoth kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hocam deneyecegim Tesekkurler

• AnestezistAdayi kullanıcısına yanıt
    Ben senin dediğini anlıyorum fakat sen beni anlamıyorsun. Bu ödemeyi yaptığın bir vadesiz hesap var değil mi? Bakiyenin tutması için buradan para çıktığını gösteren bir kayıt da vardır herhalde. İşte bu çıkış ispat için yeter. O kadar karmaşık yazıyorsun ki hiç bişey anlamıyorum senin sorunun ödemeyle birlikte harcamanın da ortadan kalkması değil sanırım sadece ödeme bacağının olmaması bu durumda vadesiz hesaptaki kaydın karşılığını sorarsın bankaya olur biter.

• Durumda bi saçmalık yok. Kredi kartı borcu extre kesildikten sonra ödenir. Ondan önce yaptığın ödemeler limit açmış gibi olursun. Erken ödediklerin aynı bekleyen provizyon gibi sistemde durur, fatura kesim tarihinden sonra hesaptan düşer. Kredi kartını banka kartı gibi kullanamazsınız. Şöyle daha açık anlatayım:

150₺ bi harcamamı 3 takside böldürdüm. 2. Ayında extre gelmeden önce 100₺ ödeyip kapattım. Ama kartıma baktığımda; borcum hala görünüyor ve yatırdığım para yoktu. Banka ile iletişime geçtiğimde bu paranın bekleyen provizyon gibi sistemde tutulduğu, extre gününde çekileceği söylendi. Bende paramı başka bi vadesiz hesabıma iade istedim, incelenip gönderildi.

• O değil de kredi kartı borcunu 10dk sonra niye kapatıyorsun sorunlu musun sen? Kapatacaksan nakit harca. Sonraki döneme yansır ödediklerin bankanın suçu yok yani.

• Bak cidden sinirim bozuldu ya sen kim kredi kartı kullanmak kim. O kartı hemen kapattırıyorsun ve bir daha kart falan kullanmıyorsun tamam mı?

Kart borcu eve gidince ödenmez, hesap kesilince ödenir...

• Müşteri hizmetlerini aradığımda bu durumla ilgili hiç bişey yapamayacağını söylüyor.

Evet çıkış oluyor sadece ödeme yaptığım esnada.
    Ancak fatura ödediğimde,
    Vadesiz hesabımdaki tl hareketi de siliniyor,
    Kredi kartı hareketlerindeki tl hareketi de siliniyor.

Böylece vadesiz hesabımda para açığı oluşuyor, param eksilmiş ama nereye gitmiş görünmüyor kayıtlarda. Belirttiğiniz gibi ödeme bacağı görünmüyor. Videoya alıp daha da sabit bir kanıt sunduktan sonra üzerine düşeceğim. Teşekkürler yorumlarınız için.
  • Kampanyaavcı kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen benziyor ancak aynı denmesi zor olur, benim geçmişteki hareketler de siliniyor çünki :D Bu arkadaşların yine nereye ne gittiği belli
  • Severuslion kullanıcısına yanıt
    Peki birşey diyeceğim,
    Ben ayakkabı dünyasından 300 liraya ayakkabı almıştım, 6 taksit her ay 50 tl ödeyeceğim diye düşündüm.
    2 ay 50 50 ödedim, 3. ay kalan 200 lirayı bi anda ödedim. Borcum da silindi, yatırdığım para da orada duruyordu. Ben garantide hiç soruna yaşamadım bu zamana kadar bu olay dışında.

Ekstrem geldi 15'inde, peki neden alınan ücret tekrar tarafıma iade edilmedi ki? 6'sında 12.50 tl, 15'inde 13.77 tl puf oldu yok oldu ikisi de. 25 küsür tl içerideyim. Ekstrem kesildi gelen giden yok

Benim size anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz, ekstre olayları herşey bir yana.
    Benim geçmişte yaptığım işlem neden siliniyor onu anlamıyorum. Benim tek derdim bu, neden bişeyler gizlermişçesine siliyorlar benim yaptığım ödeme kanıtını?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.