Şimdi Ara

🍀 Garanti BBVA [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
45
Favori
44.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
35. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pek sanmıyorum hocam, "Meslek Bilgisi" bölümünde yalnızca listelenen mesleklerden birini seçtiriyor.

Web'de görüntülenen "İş, Meslek Bilgileri" bölümünün yalnızca meslek kısmı eklenmiş gibi görünüyor. İş bilgilerini düzeltmek mümkün gözükmüyor gibi.
  • Arkadaşlar, M&S kart aidat iadesi için ne yapmalıyım? Daha önce birkaç ay kullandım ama mil az verdiği için kullanmayı bıraktım. Az önce hesap özetinde kart aidatı borcu olarak 1.131 TL’yi görünce şok yaşadım. Sanki önceden de ödemiştim. Kart 1 yıldır bende.
  • Dream Machine kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, 180 gün aralıksız kullanılmayan kartlardan aidat alınamaz. Şayet aidat yansımadan 180 gün öncesinde bir işlem yaptıysanız kart aktif kabul edilir ve aidat yansıtılır.

İhtimal vermiyorum ancak bir yıl içerisinde iki kez çekildiğinden şüpheleniyorsanız, Garanti BBVA Mobil'den kartınıza tıkladıktan sonra Kart Hareketleri / Ekstre bölümünden Ekstre'yi seçerek geçmişte hangi ayda yıllık kart aidatı alındığını görüntüleyebilirsiniz.

Muhtemelen geçen sene bu zamanlarda aldığınız için kartınız ikinci senesine girmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 12 Ekim 2024; 15:57:50 >
  • Savunma Sanayii Fonu Katkı Payı Hakkında Bilgilendirme

Merhaba dostlar, bilindiği üzere yakın zamanda meclise sunulacak olan kanun teklifi içerisinde kredi kartlarını ilgilendiren bir konu var, bu sebepten ötürü Garanti BBVA Ana Konu sahibi olarak sizleri bilgilendirmek isterim.

İlgili Kanun Teklifinin, Madde 4, g bendi aşağıdaki şekildedir;

quote:

“g) 23/2/2006 tarihli ve 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu kapsamında çıkarılan kredi kartlarından aynı Kanunun 9 uncu maddesine göre belirlenen limiti 100 bin Türk lirası ve üzerinde olan kartların hamillerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 TL pay (Kartın yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenmesi halinde ilgili yıl için pay ödenmiş ise ayrıca pay alınmaz, kartın herhangi bir sebeple iptal edilmesi halinde alınan pay iade edilmez. Fiziki bir kartın limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ayrıca pay alınmaz.),”

Bu maddede yer alan maktu tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Kanunun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında, takvim yılı başından geçerli olmak üzere, artırılarak uygulanır. Bu şekilde hesaplanan maktu tutarların lira kesirleri dikkate alınmaz.”

Yasa kapsamında örneklemek gerekirse; sahip olunan Shop&Fly Mastercard ve ona bağlı Shop&Fly AMEX ya da yine ona bağlı Shop&Fly Sanal Kart'larınız ya da yine ona bağlı çıkartılmış Ek Shop&Fly kartınız için ayrı ayrı vergilendirme yapılmaz. Vergi yalnızca, limiti 100.000 TL üzerindeyse ana kartınız olan Shop&Fly Mastercard/VISA'dan alınır.

quote:

+ Shop&Fly Mastercard/VISA (vergiye tabi)
    + Shop&Fly AMEX (vergiye tabi değil)*
    + Shop&Fly Ek MC/VISA (vergiye tabi değil)*
    + Shop&Fly Sanal Kartlar (vergiye tabi değil)*

*Shop&Fly Mastercard/VISA ana kart olmak ve bu kartların ona bağlı olması şartıyla.

Kanun teklifi kabul edilmesi halinde 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecektir. Bankalar yasa öncesi müşterileri bilgilendirecektir.

🍀 Garanti BBVA [ANA KONU]

Her ihtimalde kart limitlerini düşürmek isteyen müşteriler için, bu işlemin Garanti BBVA Mobil'den nasıl yapıldığını anlatmak isterim;

quote:

1) Garanti BBVA Mobil'e giriş yapın.
    2) Hesap ve Kart sekmesine tıklayın.
    3) Kartlar sekmesine tıklayın.
    4) [Kredi Kartınız]'ı seçin.
    5) Kart Ayarları'na tıklayın.
    6) Limit/Ödeme Bilgileri'ne tıklayın.
    7) "Limitinizi azaltmak istiyorsanız işleminizi buradan yapabilirsiniz" yazısındaki "buradan" yazısına tıklayın.
    8) Açılan sayfada yeniden [Kredi Kartınız]'ı seçin.
    9) En üstte limit bilginizin altında yer alan, "Limit Artır/Değiştir" yazısına tıklayın.
    10) Talep edilen limit kısmına, istediğiniz limiti yazın.

DİKKAT: Limit bilgisi girildikten sonra aşağıda beliren kutucuğu işaretlemeniz durumunda yalnızca kredi kartı limitiniz değil, toplam müşteri limitiniz de düşürülür. Eğer müşteri limitinizin değişmesini istemiyorsanız bu kutucuğu işaretlemeden devam edin.

🍀 Garanti BBVA [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 12 Ekim 2024; 20:48:22 >

• @iDoctor Garanti BBVA, vakıfbank sky limit, işbank iş'te limit gibi bankacılık ürünleri arasınd limit aktarımı yapılabilecek bir bankacılık hizmeti sunuyormu veya sunacakmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curky -- 12 Ekim 2024; 22:7:8 >
  • curky C kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, geç cevap için kusura bakmayın. Bildiğim kadarıyla BBVA'nın şu an böyle bir ürünü yok, ileride olur mu hiçbir fikrim de yok.

Sadece Vakıfbank olsa, Garanti umursamayabilirdi ama İş Bankası'nı her daim rakip olarak gördükleri için benzer ürünler çıkararak rakip olmak isteyebilirler.
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • ertelenmiş 750 tl öyle söylenti mevcut

• DarthWorm kullanıcısına yanıt

Erteleme değilde

Her yıl Ocak 5-15 arası bakilacak.

Eğer kart 100.000 be yukarısı ise alinacak 90-99.000 ise alınmayacak.

Bankalar ile konuşulup bonuc/chip/mil teklif edilsin sözleri var.

• DarthWorm kullanıcısına yanıt

Olay 750 değil aslında.

Para bizim degil bankanın borc veriyor ondan istiyor devlet.

*Diyanete harcanan bütçeden kesilsin

*Milletvekili maaşından kesilsin

*Bankada parası olandan kesilsin

*Dolar/Euro hesabı olandan kesilsin.

*Borsa yatirim kripto para kullananlardan kesilsin.

*2-3 evi olandan kesilsin

*2-3 arabası olandan kesilsin

*Maaşı 40.000 ve üzeri olandan

*Al-Satci galericilerden

*Emlakçılardan

*Rent-a car arac kiralamacilardan kesilsin!!

• ibo83 kullanıcısına yanıt

maaşı 40bin üzeri olan yeterince vergi veriyor ki 40bin para değil bu devirde.

bankada parası olandan vergi kesilsin demişsiniz, neden ? tüketmeyip birikim yaptıkları için mi ? bugün bu halde olmamızın sebebi olmayan para ile yapılan tüketim değil mi ?

normalde ekmeği bile kartla alırım ki fiş kesmeyen esnaf paşa paşa o fişi kessin. ama 750tl yi aldıkları anda bende nakite dönerim şahsen.

yazdığınız bazı maddeler komik. vergi adaleti sağlanmalı demeniz yeterli. mesela fiş kesmeyen bir esnaf, neye göre gelir beyan ediyor ? ettiği gelir beyanı doğru mu ? asıl konuşulması gereken bunlar.

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

Haklısınız ama benim param yok.

Banka bana 170.000 limitli kart vermiş.

O zaman bu para bankanın devlet benden degil bankadan alsın kesinti yapsın.

Benim bankada param olsa yatırım/birikim 750tl degil 1000 tl kesilsin ama olmayan paradan

Hatta sahibi banka iken neden 100.000 üstü kesinti yapılacak.

Ne oldu insanlar 2 ay önceden söylediler 99.000 düşürdüler limiti.

2 ay sonra çıkıp kart limiti 60.000 yukarısı 750.000 mi versin diyecekler...

Sözde şöyle böyle iyiyiz Almanya, Amerika dünya bizi kıskanıyor kasa boş!!

Utanmasinlar Canlı yayin yapip IBAN verip para istesinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 17 Ekim 2024; 0:38:18 >
  • Ödeme güvenceli kredi nedir, emekli zaten krediyi çekecek kişi. Bankaya güven olmaz huylandırıyorlar insanı.

• Aidatsız bonus var mı?
  • Erce WPREY kullanıcısına yanıt
    Bonus flexi var hocam aidatsız
  • oktay1910 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

• Arkadaslar

Kullanabilecegim en iyi kart suanda hangisi? Bonus trink kullaniyorum. Shop&fly mi yoksa digerleri mi?
  • Garanti bankası ilginç bir şekilde hem avans hesap hem kredi limiti musluklarını açtı bana çok tuhaf. aylardır herşeye red veriyordu dün kendi teklif gönderdi. aynı bankada kk yapılandırmam mevcut ama 13 aydır düzenli ödüyorum.

• Arkadaşlar garanti Bankası 675 TL kart ücreti kesmiş bunu iade alabilmenin herhangi bir yolu var mı teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.