Internet hizim 50mbit. Superonline fiber kullaniyorum. normal sartlarda torrentten download yaparken de 5.5mb/s gibi degerlerle download yapabiliyorum.
Soyle bir sorunum var ki, mesela youtube da video izleyeceksem, videonun baslamasi saatler surebiliyor. Tikliyorum, yarim saat sonra basliyor video, basladigi anda ise bar hemen alttaki bar doluyor, yani videoyu indirmekte sorun yok, videoyu indirmeye baslamakta sorun var. Isin garip tarafi, youtube linkini mozilla adres bar dan kopyalayip, jdownloader a yapistiriyorum, linki aliyor ve aninda videoyu download etmeye basliyor. cogu zaman 3mb/s uzerinde hizlarla iniyor. Yani sorum su, jdownloader in yapabildigini neden mozilla yapamiyor ne gibi bir fark olabilir. Artik care olarak youtube dan video izlemiyorum, linki kopayalayip videoyu download edip o sekilde izliyorum, kesinlikle daha hizli oluyor.
Bunun disinda, ayni sebepten oldugunu dusundugum bir sorun daha yasiyorum. Yani birini cozersem digerinin de cozulecegine inaniyorum. Mozilla uzerinden direct download yapacaksam, download un baslamasi da ayni sekilde 20 dk surebiliyor, download basladiktan sonra tum hiziyla download yapabiliyorum. Ya da ayni linki eger herhangi bir download manager a kopyalarsam ve download u bu programlar uzerinden baslatirsam hemen basliyor.
Yukaridaki ornekleri mozilla firefox uzerinden verdim ama ayni sorun internet explorer'da da opera'da da oluyor. Windows 7 professional kullaniyorum.
Videoları farklı tarayıcılardan izlemeyi dene sorunun devam ediyor ise Firefox güncellemeni öneririm Ayrıca flash playerini güncellemende hız konusunda yardım edebillir.