Şimdi Ara

Garip bir boot problemi?Acil yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar restart yaptığımda boot'ta yaşadığım problem şu şekilde:

PC'ye restart atarken henüz başlangıç ekranında(dos ekranında) bilgisayar tamamen kapanıyor(elektrik gidiyor) ve ardından 4-5 saniye sonra pc kendiliğinden tekrardan restart ediyor ve normal şekilde boot ediyor?
    Windows açıkken kendiliğinden kapanma problemi yok.Bazen Restart atarken sadece boot ekranında oluyor bu durum?

Bu problem nedeniyle güç kaynağı(güç kaynağında başka problemler de vardı) , anakart ve sistemin kurulduğu olduğu harddiski(bad sektörlü idi) garantiye göndermiştim.
    Harddisk ve güç kaynağının değişimi oldu.Anakartta ise bir arızaya rastlanmadı.
    Fakat halen bu problem devam ediyor

Not1:Windows kurulumundan sonra sürücü harflerini değiştirmek zorunda kalıyorum , 3 sata harddiskim var ve kurulumdan sonra disk harfleri şu şekilde karışıyor.Sistemimin kurulu olduğu disk C: F: şeklinde iki parça ; diğer sürücüler de diğer harfleri alıyor.Bu sürücü harflerini formattan sonra tekrardan düzenlemek zorunda kalıyorum.
    Not2:Sistemdeki disklerin numaraları disk yönetiminden baktığımda çoğu zaman değişiyor.Sistemimin kurulu olduğu disk DİSK 0 iken ,bir sonraki açılışta DİSK 1 oluyor.Bazen de Disk numarası sabit kalıyor.
    Not3:Bir ilgisi var mı bilmiyorum ama AHCI mod ile windows 7 kurulumu yapıyorum(gerçi IDE ile kurulum yaptığımda yukarıda problemler yine aynen geçerli)ve BIOS da hiçbir SATA aygıtı gözükmüyor.Ayrıca açılışta da normal açılış ekranında IDE aygıtları bulamadığı için burayı hızlıca geçiyor ve SATA aygıtlandığı ikinci bir ekran geliyor ve PC'nin açılışı bu şekilde devam ediyor.

Yukarıda anlattığım, zaman zaman tekrarlanan sadece restarttaki boot probleminin nedeni ne olabilir?

Acil olarak birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• 1. yapman gereken. bios a gir F9 A BAS YAda cıkıs bölümünde loaad defult yazar onu tıkla bios bir sıfırlasın
    2. anakart modeline göre kendi support sitesine girip son güncel bios uplade etmelisin.

egerki hic sıfırlayamassan bios üzerinden bilgisayarının kapağını ac bios pili ve arkasındaki güc kablosunu sök 5dk bekle ardından tak
  • Dediğiniz gibi BIOS'u default değerlere alınca restarttaki kendinden kapanma problemi düzeldi sanki , henüz bir problem çıkarmadı bu yönde

quote:

Not2:Sistemdeki disklerin numaraları disk yönetiminden baktığımda çoğu zaman değişiyor.Sistemimin kurulu olduğu disk DİSK 0 iken ,bir sonraki açılışta DİSK 1 oluyor.Bazen de Disk numarası sabit kalıyor.

Fakat bilgisayarı her açtığımda DISK numaralarının değişmesi devam ediyor
    Üstelik yeni farkettim , sistemdeki diskler tıpkı bir usb aygıt gibi davranıyor , windowsda çıkarılabilir disk olarak gözüküyor.Sanırım bu hot swapping özelliğinden dolayı.
    BIOS'da bu özelliği kapatacak bir menu bulamadım.
    Bu iki sorunu nasıl çözebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: fezaBil

1. yapman gereken. bios a gir F9 A BAS YAda cıkıs bölümünde loaad defult yazar onu tıkla bios bir sıfırlasın
    2. anakart modeline göre kendi support sitesine girip son güncel bios uplade etmelisin.

egerki hic sıfırlayamassan bios üzerinden bilgisayarının kapağını ac bios pili ve arkasındaki güc kablosunu sök 5dk bekle ardından tak

Disklerin sürücü harflerini BIOS'daki harddisk önceliğine uygun olarak düzenleyince , artık DISK numaraları değişmiyor ,bu problem de düzeldi

Fakat şöyle bir sorunum daha var:
    Windows'da herbir diskim sanki USB bellek gibi çıkarılabilir aygıt olarak gözüküyor?Bu durumu nasıl düzeltebilirim?

• Biraz önce tekrar baktım , DISK numaraları yine rastgele değişiyor

Ben de anakartın DVD'sindeki AHCI sürücülerini yükleyerek windows kurulumunu yeniden yapmaya karar verdim.

Yalnız bunu yaparken nasıl bir sıra izlemeliyim:

İşletim sisteminin olduğu diski böldükten sonra AHCI sürücülerini yükleyip windows kurulumuna devam etmeliyim?

Yoksa

Önce kurulum ekranında AHCI sürücülerini yükledikten sonra diski bölüp biçimlendirip sonrasında windows 7 kurulumunu gerçekleştirmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 8 Şubat 2012; 11:08:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.