Şimdi Ara

Garip işlemci problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işlemci phenom x4 965
    2*4 gb corsair vengance ram kitim vardı.

Bu şekilde sistemim sorunsuz çalışıyordu.
    Fakat yaptığım işlemlerde ram yetersiz kaldığı için aynı corsair vengance 2*4 gb kit daha aldım.
    Toplam 16 gb ram olması gerekiyor.

Fakat anakart 8 gb olarak gösteriyor. Anakartı servise gönderdim sorun yok diyerek geri gönderdiler.
    Bende bunun üzerine farklı bir işlemci ile denedim. fx 4100.
    Bu işlemci ile 16 gb ram sorunsuz çalıştı.

Sizce bu sorun bir uyum problemi falan mıdır. yoksa işlemcimde hata mı vardır ?

• http://www.asus.com/Motherboards/M5A97_EVO/#support_QVL

Buradaki dosyayı indirip incelemeni ve kullandığın ramler ile karşılaştırmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shit.kaka -- 5 Nisan 2013; 14:53:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: montajci

asus m5a97 evo anakartım
    işlemci phenom x4 965
    2*4 gb corsair vengance ram kitim vardı.

Bu şekilde sistemim sorunsuz çalışıyordu.
    Fakat yaptığım işlemlerde ram yetersiz kaldığı için aynı corsair vengance 2*4 gb kit daha aldım.
    Toplam 16 gb ram olması gerekiyor.

Fakat anakart 8 gb olarak gösteriyor. Anakartı servise gönderdim sorun yok diyerek geri gönderdiler.
    Bende bunun üzerine farklı bir işlemci ile denedim. fx 4100.
    Bu işlemci ile 16 gb ram sorunsuz çalıştı.

Sizce bu sorun bir uyum problemi falan mıdır. yoksa işlemcimde hata mı vardır ?

işlemcinin sitesini atarmısın ? işlemcin 8gb destekliyo olabilir.
  • biosta ne kadarını goruyor, 8 gb goruyorsan o kadar desteklıyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys

biosta ne kadarını goruyor, 8 gb goruyorsan o kadar desteklıyordur

amd fx 4100 ile 16 gb görüyor hem biosta hem windowsta. ama phenom x4 965 ile 8 gb görüyor hem bios hem windowsta.
  • O zaman phenom x4 965 8 gb a kadar destekliyor, ramlerde sorun yok.
  • Amma sallamissiniz.. amd islemcilerde bellek boyutu neye baglidir anakarta... islemciye degil. Islemciye bagli olan kisim sadece ram kontrolcusudur boyutla ilgilenmez kontrolcu. yani 965 sadece ddr3 yada ddr2 ram kullanabilecegini belli eder. 8gb ram ile sınırlamaz kendini...

olay su olabilir ramlerin hepsi aynı anda atıyorum 1600mhz calisamiyordur bu yuzdende yarisini calistiriyor olabilir bu yuzden biosunu sifirlayip ramleri dusuk mhz de deneyerek calistirmak daha akillica olacaktir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir ısınma
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Amma sallamissiniz.. amd islemcilerde bellek boyutu neye baglidir anakarta... islemciye degil. Islemciye bagli olan kisim sadece ram kontrolcusudur boyutla ilgilenmez kontrolcu. yani 965 sadece ddr3 yada ddr2 ram kullanabilecegini belli eder. 8gb ram ile sınırlamaz kendini...

olay su olabilir ramlerin hepsi aynı anda atıyorum 1600mhz calisamiyordur bu yuzdende yarisini calistiriyor olabilir bu yuzden biosunu sifirlayip ramleri dusuk mhz de deneyerek calistirmak daha akillica olacaktir.

bios sıfırladım defalarca, güncel bios denedim, eski bios denedim, çözüm olmadı. 1333 denedim 1600 denedim xmp modu açık kapalı denedim hep sonuç aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shit.kaka

http://www.asus.com/Motherboards/M5A97_EVO/#support_QVL

Buradaki dosyayı indirip incelemeni ve kullandığın ramler ile karşılaştırmanı tavsiye ederim.

inceledim kardeşim anakartta am3 de de am3+ da 4 slot 4 gb benim ramları çalışması gerektiği yazıyor. anakarttan olduğunu düşünmüyorum artık.
  • Arkadasim 1333 ten daha asagida calistirman gerekebilir. benim hatirladigim 965 1333mhz destekli ama bir yerde birseyi atliyorsun... Yoksa calismamasi imkansiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.