Herkese merhabalar, yaklaşık 1 ay önce başlayan sorunum inişli çıkışlı devam etmekte. Geçen ay kar yağışından sonra arabaya ilk bindiğimde motor ısınmasına rağmen lpg ye geçiş göstergesindeki ışık sabitlenmeyip sürekli yanıp söndü. Aracı tekrar calistirdigimda bu kez sabitlenip gaza geçmiş gibi göründü ancak 5 saniye sonra gaz bitiş sesi çıkıp benzine dönmeye başladı. Ustaya gösterdiğimde ecu arızası olduğunu kardan dolayı su almış olabileceğini söyledi. Tankta gaz olmadığı ihtimalini de düşünüp gaz almaya gittim neredeyse boş olan tank 20 liralık gaz alınca pompa attı. Daha sonra bu şekilde bazen gazda bazen benzinde arabayı kullanmaya devam ettim. 1 hafta sonra araç birden normale döndü gaza geçiş ve kullanimda problem kalmadı. Bugün tamamen gaz bitti tekrar gaz aldım pompanin yavaş ilerlediğini gördüm. 30 liralık gaz almama rağmen lpg ışıkları full gösteriyor ve ilk baştaki arızaya geri döndü. Full görünen ışıklar 5 saniye sonra gaz bitiş sesi çıkartıp benziye dönüyor aracı tekrar calistirdigimda bu kez hiç gaza geçmeden Işık yanıp sönüyor. Bugün şamandıra arızasi aklıma geldi. Bu şekilde bir arıza yaşayan çözümü konusunda fikri olan biri var mıdır acaba? Teşekkürler.
Şamandıra arızası lpg benzin geçişine etkisi yoktur diye biliyorum gaz bitince benzine geçer şamandıra herhangi bir veri göndermez ha arızalı olur gaz çubuğu yanlış gosterir o ayrı. Ecu olabilir ustanın dediği gibi. Motorun belirli bir sıcaklığa gecmesi gerekiyor lpg ye gecis yapılmadan önce bu bilgi gitmiyor olabilir.