Cihazim pna Windows CE 5.0 dir. Garmin navigasyon programini kullanmak istiyorum. Su an igo yuklu bunun yerine garmin in yazilimini kullanmak istiyorum. Nasil yapabilirim?
tesekkurler saygilar
Yapamassın ne yazıkki Garmin in programı sadece garmin de çalışır....Ona en yakını igo 8 kulanmaktır...
Kusura bakmayınız 4.40 üzerinde çalışan Nüvi 200 kullanıyorum haritada 2008.07 ancak en basit versiyonu ile doğru çalışan gümncel bir haritası ile İgoyu bin kez tercih ederim.Son yolculukta istanbul Bodrum arası kullanımda (ki Başar haritalarında köy yolları sürati 10 km ye kadar düşürülmesine rağmen) Bodrum'a gidişte Milasa gelmeden 10-15 km önce sağa başkaca yola girmeye yönlendiriyor google dan baktım resmen köy yolu ,igo ise çok iki eski versiyon haritada bile bu şekilde gönlendirme yapmıyor.Önerdiği yol seçenekleri çok sağlıklı ve doğru.Kullandığınız harita versiyonuda 2008.04 veya 2008.07 olursa tahmin ederim sonderece keyifli bir sürüş olur. Garminde yazılım nedeni ile malesef bu keyfi yaklamak imkansız.Ancak cihaz kalitesi şarj ve ekran görünürlüğün ve kalite oldukça iyi yazılım ve harita desteği iyi.Ancak yazılım ne kadar destekli olsada özünde çok eksik.Birde harita görüntüleri animasyon gibi bir krokiyi izliyormussunuz gibi araç kullanıyorsunuz. Harita ile ilgili başkaca bir sorun daha belirtmek istiyorum.Dönüşte İzmir içinden Menemene yönlendim İzmirin yeni yapılan otobanın son 3-4 km lik kısmı 2008.07 haritasında dahi yok ,ayrıca Menemene giden yolda da Çiğli Askeri hava alanı civarında hritada hatalr var yol olan yerde harita yok ,haritada yol görülen yer ise tarla vs.Devam edeyim kuzeye çıkıp Çandarlıdan içeriye girdiğinizde Çandarlıya kadar sorun yok,Çandarlı Deniz köy arasında ,haritada ki yol daha deniz kenarından gidiyor ,oysaki gerçek yok daha içeriden ve kuzey yönlü geçerek tepelere tırmanarak Denizköy köyüne ulaşıyor buradan çıkıştada sola dönerek Bademli Köyü üzerinden Dikiliye ulaşabiliyorsunuz.Bu yolda bademli köyüne kadar deniz kenarından giden rotası tamamen hatalı Bademli Dikili arası çok küçük yol ile örtüşmeme hatası dışında problemsiz.
Merhaba,
Rota tercihlerinde dahakısa mesafe seçili kalmış olabilir. İst-Bod. için dahakısa süre seçili iken garminin pc,xt ve nüvi platformlarında 2008.04 haritası ile milas üzeri geçiş vermekte ancak kısa mesafe seçerseniz milasa uğramadan köy yoluna saptırıyor.
Beklenmedik her rota durumunda tercihleri, izinli veya yasaklı seçimleri kontrol etmekte fayda var.
İyi yolculuklar..
Bilgecik yorumlarınıza katılıyorum
Bir kaç sayfa önce Garmin program eksikliklerini yazmıştım. Sizin de belirttiğiniz gibi cihaz kalitesi özellikle de alıcısı ve hızı mükemmel ancak gps işlemi için bunlar tek başına yeterli değil.
Belçikadan Türkiye'ye karayoluyla seyahatim esnasında cihazı iyice test etme imkanı buldum. Sonuç berbat. Garmin hakkında özellikle harita ve nevigasyon özelliğine bol yıldızlı puanlar veren bütün inceleme sitelerini kınıyorum.
Özellikle Türkiye haritası berbat ötesi. Paralı yol seçili olduğu halde İpsala İstanbul arası silivriden otobana çıkmak istediğimde sahilden gitmekte direndi. Mahmutbey gişelere kadar bu olay devam etti yolları bildiğimden çok sorun olmadı.
Yine İstanbul fethiye arası bilecik burdur fethiye şeklindeki güzergahta defalarca köy yollarına hatta bazen yol bile olmayan yerlere sokmaya kalkıştı yolu bildiğimden ciddiye almadım. Aynı yolun fethiye , izmir ,bursa, ist dönüşünde aynı saçmalıklar devam etti.
Avrupa haritası kısmen kullanılabilir olsa da (Evimin numarası bütün cihaz haritalarında olmasına rağmen Garminde yok. ) Turkiye haritsı kesinlikle işe yaramaz. Türkiye'de kullanmak üzere bu cihazı alacaksınız kesinlikle tavsiye etmiyorum. Avrupadaysanız program ve haritaları çok daha iyi olanlar varken zaten Garmin almaya gerek yok.
Öncelikle tüm secimlerim ve ayarlarım doğru en kısa değil elbette en hızlı seçili konuyu bilerek ve isteyerek eleştiriyorum nedenide bence Garmin yazılımından kaynaklı çünki aynı haritanın (Başarsoft) 2008.01 versiyonuki biliyorrsuuz problemli bir versiyon ,buda PDA'mda yüklü lisanslı 2008.07 den daha mantıklı yollar öneriyor ve igo 6 plus ın gerek görselliği gerekse,hızı dogruluğu bu çok eksik ve sorunlu harita ile bile Garminden çok çok ilerde ...Bence sorun haritada değil Garminin yazılımında....
daha oncede sormustum sanırım kullanan yok nuvi310 nasıldır.navia ya alternatif dusunuyorum
chemucell Tom Tom veya mio dan şaşma Garmine hiç yaklaşma.
NÜVİ 310 UN MODASI GEÇTİ ARTIK ESKİ BİR CİHAZ (ŞAHSİ GÖRÜŞÜM)
EĞER BLUETOOTLU Bİ CİHAZ DÜŞÜNÜYORSAN ŞU ÜRÜNLERİ Bİ İNCELE..
gpsturk fena cihaza benzemiyor igo8 basarsoft fiyatta biraz 500 altında olsa iyi olurdu.
Bluetoot, igo8, 3yil guncelleme, başarsoft, 4.3" ekran 500 ytl aşağısı olsa diyer markalar ne satacak :)
evet oldukca iyi bir donanıma sahip bir model next lerde bir cıksında kararı ona gore vereyim
ARKADAŞLAR MERHABA, BENİM BİR SORUM OLACAK.. BEN DÜN GARMİN NÜVİ 310 ALDIM. GENEL OLARAK ASLINDA 3-5 GÜN SONRA SİZLERE CİHAZLA İLGİLİ GENEL DEĞERLENDİRMEMİ ANLATACAKTIM ANCAK BİR SORUN OLUŞTU. CİHAZDA PROBLEM YOK AMA HARİTADE TÜRKÇE KARAKTERLER BOZUKLUĞU VAR YANİ İSTANBUL = YSTANBUL VB. ŞEKİLDE ÇIKIYOR. BUNU DÜZELTEBİLİRMİYİZ, YOLU VAR MI?
garmin.com dan cihazı update et. gelen pgogramın içerisinde sanırım text update olacak. o işini görür
hayırlı olsun kaca ve nereden aldın?mahsuru yoksa tabi.
quote:
Orjinalden alıntı: tefes
ARKADAŞLAR MERHABA, BENİM BİR SORUM OLACAK.. BEN DÜN GARMİN NÜVİ 310 ALDIM. GENEL OLARAK ASLINDA 3-5 GÜN SONRA SİZLERE CİHAZLA İLGİLİ GENEL DEĞERLENDİRMEMİ ANLATACAKTIM ANCAK BİR SORUN OLUŞTU. CİHAZDA PROBLEM YOK AMA HARİTADE TÜRKÇE KARAKTERLER BOZUKLUĞU VAR YANİ İSTANBUL = YSTANBUL VB. ŞEKİLDE ÇIKIYOR. BUNU DÜZELTEBİLİRMİYİZ, YOLU VAR MI?
HIZLIAL.COM'DAN 360 YTL'YE ALDIM ARKADASLAR.. 1GUN SONRA ELIME GELDI UYDUYU ARAMASI BAZEN 2-3 DK SÜRÜYOR AMA HARITA VE GENELDE MAKINASI IYI.. SU TURKCE KARAKTER SORUNUNDAN DA BIR KURTULSAM
Biri de bize Acer D150 ye nasıl IGO yuklendiğini anlatsa çok seviniriz.
Sayın Garmin zottegem ve diğer arkadaşlar;
Ben de bir avusturya tatili yapacağım önümüzdeki hafta, bu kapsamda bir navigasyon cihazı almayı düşünüyorum , Birkaç sorum olacaktı, zaman bulup cevaplandırabilirseniz sevinirim :
1- Cihazı avusturyadan almamın maliyet açısından bana bir karı olur mu?
2- Garmin almayı düşünüyorum, ancak çok fazla bilgim yok. Profesyonel ve amatör kullanım için modeller varmış. Örneğin Garmin60csx daha çok profesyonel kullanım içinmiş, ve yurtiçi ile yurtdışında sorunsuz çalışıyormuş, amatör olanlarda ise yurtdışında kısmen problem yaşanabiliyormuş. Bu konuda fikri olan var mı ?
3- Diğer bir önemli nokta, fm kanalı üzerinden ses sistemine navigasyon cihazının aktarılabilirliği. Bu sorunsuz bir şekilde gayet rahat ve etkin çalışan bir sistem midir ? Malum aracımda mp3 çalar yok, cihazın böyle bir güzelliği var ise multimedia özellkleri olan model tercih edeceğim.
4- Son bir soru, avusturyada yaşayan bir arkadaşım navigasyon cihazlarının radarları dahi gösterdiğini söyledi. Bu cihazların bu özelliği türkiye de mevcut mu ?
2 nin cevabını aldım, 60csx daha çok trekking amaçlı ya da marine amaçlı imiş...4 ün de cevabını aldım, türkiyede henüz radarlar standart olmadığı için bu hizmet yok. Diğer sorular halen cvp bekliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: sugurlu84
Arkadaslar amerikadan garmin nuvi 200 gelecek fakat icime bir kurt dustu, icerisinde sadece usa, hawai ve panama haritalari var sanirim, simdi ben bu aleti sadece turkiye de kullanacam, garmin orjinal olarak bana harita konusunda yardimci olacak mi yoksa diger yollarimi deniycem?
Arkadaşım ben de ebay üzerinden bu cihazdan getirtmeyi düşünüyorum. Türkiyeye göre yarı fiatına falan mal oluyor. Acaba bir gümrük sıkıntısı yaratır mı? Malum bayram da yaklaşıyor, gümrükler daha müsamahalı oluyormuş. Ne dersiniz?
düşük fatura kestirmeye çalış rakam 100 usd den yukarıolursa gümrüğe takılır yada biri yanında getirsin.