Şimdi Ara

Gaza yüklenince gelen şıkırtı sesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
75.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Literaryy

Ustamız anlatıyor dinlerseniz anlarsınız pul neymiş

Alıntıları Göster
    Güzel abicim işi bilmiyorsun, bilmediğim iş üzerinde idaa ediyorsun
    Adam dizel enjektörden bahsediyor, dizel enjektör de pul olur zaten , benzinlide olmaz diyorum anlamıyorsun galiba

Videoda ki motor da dCi zaten .

Not: sabır imtihanına mı tutuyorsunuz bilmiyorum , anlatana kadar göbeğimiz çatlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Güzel abicim işi bilmiyorsun, bilmediğim iş üzerinde idaa ediyorsun
    Adam dizel enjektörden bahsediyor, dizel enjektör de pul olur zaten , benzinlide olmaz diyorum anlamıyorsun galiba

Videoda ki motor da dCi zaten .

Not: sabır imtihanına mı tutuyorsunuz bilmiyorum , anlatana kadar göbeğimiz çatlıyor.

Alıntıları Göster
    Ben değiştirdim diyorum benzinli aracım var neyse boş yapmaya gerek yok konu sahibi arkadaşın bahsettiği durum enjektör sesi büyük olasılıkla yok lifter sesi yok subap sesi yok devirdaim sesi boş boş saçma sapan yorumlar adam arabayı yağsız bırakmadım susuz bırakmadım demiş konu detayında zaten

• Sorun fincanlarda :) silindir üst kapak sokulecek komple revizyon edilip fincanlar yeni takılacak. Kolay gelsin
  • O dikiş makinesi sesi buji kabloları atlatma yaparsa çıkar, benzin enjektörlerinden çıkar, egzoz manifold contaları eskimişse kaçırır ondan yapar. Özellikle yaz geldiği zaman sıcak havalarda bu ses daha çok duyulur buji kabloları çok eskimişse sıcağın etkisiyle motor bloğuna atlatma yapar düşük viteste sakin giderken sokak aralarında falan çıtıçıtı gibi dikiş makinesine benzer ses geliyosa ve çok noktalı benzin enjektörü varsa bundan gelir normaldir. Buji kabloları atlatma yapar ondan gelir. Sıcak havada yağ inceldiği için de gelir (kışın hiç bişey yokken havalar ısındıkça böyle sesler gelebilir) normaldir.
  • Adam araç performansında kayıp yok demiş halen itici sesi diyenler var iticiler arızalı olsa şak şak şak ses yapar ve arabanın çekişi ciddi hissedilir şekilde düşer
  • Merhaba aracınızın trigeri zincirli mi? Triger zinciri belli kilometreden sonra ses yapmaya başlıyor. Kaputu açıp dinleyin motor harici ses varsa triger zinciri olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Ben değiştirdim diyorum benzinli aracım var neyse boş yapmaya gerek yok konu sahibi arkadaşın bahsettiği durum enjektör sesi büyük olasılıkla yok lifter sesi yok subap sesi yok devirdaim sesi boş boş saçma sapan yorumlar adam arabayı yağsız bırakmadım susuz bırakmadım demiş konu detayında zaten

Alıntıları Göster
    Boş yapan sensin

Enjektör'ün resmini attık, üzerinde pul yok !
    Hâlâ benzinli enjektör de olmayan pulu değiştirdiğini idda ediyorsun.

Bende gelmiş senin gibi trole doğrusunu öğreticem diye uğraşıyorum.

Daha inanmıyorsan Yarın bir pompacıya git benzinli enjektör'ümün pulunu değişirdiim de de bi yerleri ile Gülsünler sana!

Yağsız bırakmadıkça lifter bozulmayacağı
    Susuz bırakmadıkça devirdaim bozulmayacağını

Yazarak Asıl saçmalayanın Kim olduğunu gösterdiğin için sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Boş yapan sensin

Enjektör'ün resmini attık, üzerinde pul yok !
    Hâlâ benzinli enjektör de olmayan pulu değiştirdiğini idda ediyorsun.

Bende gelmiş senin gibi trole doğrusunu öğreticem diye uğraşıyorum.

Daha inanmıyorsan Yarın bir pompacıya git benzinli enjektör'ümün pulunu değişirdiim de de bi yerleri ile Gülsünler sana!

Yağsız bırakmadıkça lifter bozulmayacağı
    Susuz bırakmadıkça devirdaim bozulmayacağını

Yazarak Asıl saçmalayanın Kim olduğunu gösterdiğin için sağol.

Alıntıları Göster
    Enjektörler takım değişir pulları bile beraber ayrıca lifter sesi demişsiniz ama ayrıntıya dikkat edin konu sahibi arkadaş performans düşüklüğü yok demiş lifter sesi olan arabada performans kaybı ve aşırı yakıt tüketimi olur

• Egzantrik Gergi Zinciri ya da Rulmani problemi olabilir.

Zx636 yazmış benden evvel zaten.

Bu ses yeni başladıysa son kullanılan yağın yerine daha uygun bir yağ kullanilmasi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Ekim 2019; 6:53:48 >
  • Ses kesinlikle bu değil , bu videodaki ses çok şiddetli ve rolantide yapıyor.
    Benim ses çok daha tiz ve araç yüke bindiğinde yapıyor , normalde hiçbir ses yok .
    Cevabınız için teşekkür ederim.
  • yigitali1 Y kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ustaya götürmek lazım hafta sonuna teşekkürler.
  • Evet araçta triger kayışı değil zinciri var . Ses bundan olabilir. Peki zincir sadece yükte mi ses yapar , yoksa boşta rolantide de ses yapar mı ?
  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    Rölantide de ses yapar kendi arabamdan biliyorum. Senin arabanın zincirinin konumunu bilmiyorum ama arabanın içindeyken sağ taraftan dikiş makinasına benzer ses geliyordu. Rölantide de ağır bir ses vardı. 8 parça olan triger zinciri setini değiştirince ses gitti.
  • Rolantide ses yok , sadece yüke binince ses yapıyor bende.
    teşekkürler cevabınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

Enjektörler takım değişir pulları bile beraber ayrıca lifter sesi demişsiniz ama ayrıntıya dikkat edin konu sahibi arkadaş performans düşüklüğü yok demiş lifter sesi olan arabada performans kaybı ve aşırı yakıt tüketimi olur

Alıntıları Göster
    Bakın anlaşamıyoruz, yazmaktan yoruldum artık.

Sizin bahsettiğiniz PUL dizel enjektörlerde olur , Adam arabam benzinli diyor, benzinli enjektörde PUL ne arar ?

Ben kesin lifter sesi demedim, canlı muayene etmeden teşhis zor , olabilir sadece ihtimalleri yazıyorum dedim dedim nasıl okuyorsunuz ?

Lifter sesi olan araçta performans düşüklüğü olur fazla yakar bunlara katılıyorum ancak ses henüz yeni başladıysa ne performans kaybı olur ne de yakıta fark edilir bir artış olur ...

Sizin dediğinizde araç zaten traktör gibi çalışıyor duruma gelmiştir.

Lütfen yorum yaparken kesin emin ve uzman olduğumuz konularda iddia edelim.

• Aga benim aracımdada benzer bir sorun vardı . Gaza bazınca böyle sanki benzinin akış sesini duyar gibiydim şıkır şıkır ederdi egsoz manifoltunda delik çıktı .
  • Bildirmiş olduğunuz konu hakkında bir çözüm buldunuz mu? Bende de aynı sorun var. Araç yüke bindiğinde şıkırtı, dikiş makinesi sesi gibi bir ses geliyor. Ayağımı gazdan çekince ses kesiliyor. Eğer sorunu çözdüyseniz, yardımcı olursanız sevinirim. Ustaya götürmeden bilgi edinmek istiyorum.

• @KNTLG @eagle42316

Arkadaşlar arızaları ne yaptınız çözebildinizmi acaba ?

• Bahsettiğiniz ses 1.6 CDTI dizel motordan da geliyor. Açıkçası ben çok önemsemedim, normal olduğunu düşünüyorum ama benzinli motor için de geçerli midir bilmiyorum.

• Ya arkadaşlar burada çözüm arayan arkadaşlar çözüm buldularsa nasıl çözüldüğü hakkında da geri bildirim verseler keşke :(

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.