Şimdi Ara

gazda stop ediyor?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracım toyota Corolla XLİ 1997 model. BUndan 7-8 ay evvele, yani gaz taktırana dek böyle bir sorunum yoktu. O tarihlerde Voltran marka sıralı olmayan gaz sistemi taktırdım 2 arkadaşımla beraber. Onların arabaları da aynı marka ve model sayılır. Bundan 1-2 ay önce ilk sorunları yaşamaya başladım. Aracı sabah soğukta çalıştırdığımda, rölanti devri, 800-900 arası oluyor. Biraz gaz verince bu rölanti 1100-1200 arasına çıkıyor, eğer sürekli benzinle çalıştırırsam sorun yok, bir süre sonra, yani motor ısınınca devir 800lere düşüp normal haline geliyor. Ama eğer arabayı çalıştırdıktan hemen sonra 2000-2300 devir arasına çıkarıp gaza geçirirsem( bu geçiş otomatik oluyor)ve arabanın rölantisi 2-3 dakika içinde yavaş yavaş düşerek stop ediyor. Bu arada arabaya gaz vereyim desem de fayda etmiyor, toparlamıyor ve yine stop ediyor. Yani rölanti düşüyür düşüyor ve stop ediyor. Sonra da tekrar benzinle de gazla da çalıştırmak bir süre mümkün olmuyor. Bu kış bir kaç kez bu şekilde araba kapının önünde kaldı sabahları. Benzinle çalışıp gidersem bir süre yani motor ısınıncaya dek sorun olmuyor, gaza geçirip devam ediyorum o zaman. Ama benimle beraber taktıran arkadaşlar, sabah çalıştıtır çalıştırmaz gaza geçirip ısıtmaya bile gerek duymadan sadece 15-20 dakika rölantide çalıştırıp gidiyorlar. Ve benim dikkatimi çeken bir başka nokta da onlar arabayı çalıştıtır çalıştırmaz soğuk havalarda rölantiler 1400-1500 arası oluyor. Oysa benimki 800-900de başlıyor ve ben bir kaç kez gaz verince yavaş yavaş 1100-1200e çıkıyor anca. Yardımcı olabilrseniz sevinirim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventgum -- 11 Ocak 2009; 17:11:19 >

• merhaba,
    Sizin sorununuz soğuklarla başladığına göre, gaza geçiş devrini biraz daha yükselttirin,
    anahtarı 3000 devire ayarlattırın, ve aracı çalıştırır çalıştırmaz benzinle hemen harekete geçirin 1,5-2 km
    deviri 3000 üstüne çıkarmadan gidin ve sonra pedala basarak deviri yükseltip lpg ye geçin birde bu şekilde deneyin sonucu buraya yazınız .
  • merhaba, cevap için teşekkürler. Aracı düğmesinden benzine alıp 1-1.5 km benzinle kullandıktan sonra gaza geçirince sorun olmuyor zaten. ama sabahları ister benzinde ister lpgde ilk çalıştırdığımda arabanın rölanti devri 800-900 arası oluyor ve bence bu, bu soğuklarda az.bu durumda lpgye geçirmeyip dediğim gibi bir kaç dakika benzinde gittikten sonra lpgye geçince sorun yok, ama direkt lpgye geçireyim dersem, anlattığım şekilde yavaş yavaş rölanti düşüyor ve araba stop ediyor. bir daha da çalıştırmak bir süre mümkün olmuyor.Arabaya gazı ilk taktırdığımda 3700-4000 devir arası lpgye geçiyordu, fazla geldi gidip taktırdığım yerde ayarlattım, şimdi 2000-2200 devir arası geçiyor. Birde arkadaşlarım (aynı model, marka araç ve lpg kit ile) sabahları arabalarını çalıştırıp 15-20 saniye ısıtarak, (o da lpg ile) sorunsuz yola çıkabiliyorlar. Lakin onların motor soğukken rölantisi 1500 civarında, ısındıktan sonra 800 civarına iniyor. Bu da bana arabamda genel anlamda bir rölanti sorunu olabileceğini çağrıştırıyor????

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    benzinde stop etme
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.