Şimdi Ara

Gazi üniversitesi,tüm İibfler ve Gazi hukuk hakkındaki soruları cevaplıyorum. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
2
Favori
6.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eskiden iyiydi, şimdi değil diyene sorunuz. Hangi alanda kötüye gitmiş? Somut ve yorum yapmaya yetecek kadar veri koyarsa önünüze o yorumu değerlendirebilirsiniz. Yok koyamazsa, yuvarlak sözlerle geçiştirmeye çalışırsa itibar etmeyiniz. Bir iddiası olan ortaya somut delillerini de koyabilmeli. Örneğin hocaları eskisi kadar iyi değil dedi diyelim. Açınız URAP,ARWU,QS vb. sıralamaları, bakınız. Hocaların akademik başarısı düştüyse bu, sıralamalara da yansır. İddianın doğruluk ihtimali yüksektir. Düşmediyse iddianın doğruluk ihtimali düşüktür.
  • merhaba50 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam herkes birşey söylüyo işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazi Diş tercihlerim arasında uzman diş hekiminden üniversiteler için tavsiye alırken gazi diş geliyorsa kaçırma eğitimi çok kalitelidir dedi.1-2K ile kaçıradabilrim bilmiyorum ama dedikleri kadar diş konusunda iyi bir üniversite mi?
  • WhiteChocolate07 W kullanıcısına yanıt
    Evet gerçekten iyidir. Ankara’da diş tedavisi için de Gazi dişe çok gidilir. Pratik yapma konusunda en iyi orada öğrenebilirsin. İçeriği hakkında pek bir bilgim yok Gazi dişin. Sadece tecrübe.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçlar belli olduğuna göre son “YUKARI”mızı yapalım bakalım. Alalım soruları

• Hacı bayram veli siyaset bilimi ve kamu yönetimi kazandım hocam isim değişikliği sıkıntı yaratmaz umarım ileride

• mophiss kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. İş için sıkıntı olmaz sanırım. Kalite aynı kalite

• Hacı bayram veli edebiyat fakültesine sıhhıye yada kızılay civarından en basit nasıl gidilir bilgisi olan var mı? Otobüs metro dolmuş vs. farketmez beşevler civarında sanırım.
  • Hocam bana İTÜ geldi. Matematik dersinde kullanılacak kitap olarak Calculus yazıyor. Siz de Calculus mu kullandınız? Zor mudur? Zevkli midir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • marut06 kullanıcısına yanıt
    Kızılay'dan 220,221 özel halk otobüsleri; 340,383 EGO otobüsleri ile merkez yerleşkeye(fen-edebiyat fakültesi) gidebilirsiniz. Sıhhiye'den de Cebeci-Dörtyol-Teknikokullar dolmuşları var. Muhtemelen başka dolmuş hatları da geçiyordur. Bilenler ekleme yapacaktır.

Otobüs, dolmuş, metro, teleferik güzergahlarını; geçiş saatlerini vs. buradan görebilirsiniz:
    http://map.ego.gov.tr:8080/ego/index.aspx
  • İibf lilere avukatlik yolu 4 sene icinde acilir mi? Cunku iibf'liler de hukukcular kadar hukuk dersi goruyor. Bu gundeme geliyorsa yakinda gercek de olur, sizce 4 seneye yetisir mi?

• mitya karamazov kullanıcısına yanıt
    Burası Türkiye, gelecekte ne olur bilmem. Ancak İİBF'lilerin de hukuk dersleri görmesi onları da hukukçu yapmaz. Eğer mesele ders görmekse, hukuk kursları açalım. Bir yıl kursa devam edenler hukukçu olsun. Olur mu? Olmaz. Neden olmaz. Bir alıntı yapayım:

quote:

İyi hukuk fakültelerinin "müfredat" ları oldukça insicamlı/tutunumludur. Dolayısıyla, hukuk tahsili de insicamlıdır. Bu tutunumu sağlayan elbette en başta hukukun insicamı veya onun bir disiplin oluşudur.
    Yani dersler ve konuları çoğunlukla birbirlerine gönderme yapar ve iç irtibatları vardır. Hepsini bilmeden birini yerine yerleştirmek zor hatta bazen imkansızdır. Bu yüzden, hukuk eğitimi "disiplinli" bir eğitimdir. Fakat mesela Kamu Yönetimi eğitimi böyle değildir; zira "müfredat" hukuktan ekonomiye, maliyeden sosyal bilimlere kadar uzanır. En iyi terimle bir "aşure" dir. Birleştirici bir eğitim değildir.
    Oysa mesela tıp eğitimi de bir "disiplin" eğitimidir. Dersler birbirlerine gönderme yapar ve doktor adayı "şu dersi de almayıversin" diyemezsiniz. Tıp eğitimi biraz da bu yüzden uzundur. Çok farklı organların hastalıkları aynı semptomlara yol açabilir.
    Hariçten birini tıp fakültesindeki derslerden birini şurada burada okudu diye doktor saymak ne kadar akıl dışıysa birkaç hukuk dersi aldı diye birini hakim yapmak da o kadar akıldışıdır.
    Tr'de aidiyetsizlikten yani "benim mesleğim" ("benimki)) duygusunun eksikliğinden de ileri gelen liyakatsızlık önemli bir sorun ama onran daha önemli bir şey varsa o de kurum gelenek ve habitusuyla literate bilgi ve zihin arasındaki uyumsuzluk ve çürüme.
    Aslında bu kadar liyakat bile çok. Yazık okuldaki o emeklere.
    Tr'de mesleki açıdan gayet yeterli mimar ve inşaat mühendisi mi yoktu! O kadar çok vardı ki. Şurada daha 20 yıl önce koca kasabalar göçtü depremde, bir çırpıda. Bu bilgiyle ilişkili liyakaksızlıktan ileri geldi demek, ne bileyim, artık ...
    Örnek: mahkemelerin önlerine gelen bir davada uygulayacakları kanunu anayasaya aykırı bulduklarında karar vermesi için dosyayı anayasa mahkemesine gönderme yetkileri vardır. Anayasa hukuku okumamış bir "hakim", diyelim ki bir avukatın bu yöndeki savını karara nasıl bağlar?...

Kaynak:https://twitter.com/muratonderman/status/1016687212740702208
    (Anayasa hukuku dersi ile ilgili örneğe takılmayınız. İİBF bölümlerinde genellikle anayasa hukuku dersi var. Yazı o günkü bir olayla ilgili yazıldığından dolayı bu örnek verilmiş. Yazının ana fikrini dikkate alınız.)

Konuyla ilgili başka bir yazı daha. Ancak bu nispeten siyasi içeriğe de sahip olduğu için alıntı yapmıyorumm.
    https://twitter.com/muratonderman/status/1018115049767014400

• hacı bayram veli iktisat kazanmışım burada isteğe bağlı hazırlık varmı?
  • muratcimen98 M kullanıcısına yanıt
    Hayır, yok. Tercih kılavuzunda, isteğe bağlı hazırlık olan bölümlerin özel koşul ve açıklamalar sütununda, 46 yazar.
    quote:

Bk.46. İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

http://www.osym.gov.tr/TR,15240/2018-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-kilavuzu.html

• Hocam merhaba ben hacettepe ve gazi hukuk arasinda kaldim gaziyi daha cok istiyorum aslinda basarisindan dolayi ama adi kafami kurcaliyor mezun oldugumuzda diplomamizda haci bayram veli mi yazacak ileride sıkıntı yaratir mi? Bir de gazinin hocalari degisir mi isim degisikligiyle?

• Hayır kullanmadım. Ama Matematik dersi çok zor değil. O yüzden korkmaya gerek yok.

• mitya karamazov kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hukukçular kadar hukuk dersi görmüyoruz. Evet hukuk derslerimiz var ama 4 sene boyunca hukuk fakültesi öğrencisinin 1 senede göreceği kadar hukuk dersi alıyoruz. İleride ne olur kimse bilmiyor. Sistemler çok çabuk değişiyor ülkemizde o yüzden bilemiyorum

• muratcimen98 M kullanıcısına yanıt
    Maalesef yok. Fakat olsa bile hazırlık sınırlarımız İpek iyi değil.

• Önümüzdeki bir iki sene değişmeyecek. Fakat daha sonra hocalar başka üniversitelere geçer mi bilemiyoruz. Evet diploma hacı Bayram Veli yazacak. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çünkü kalitesini etkileyecek değişimler yaşanmadı.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.