Şimdi Ara

Gazlı havya kullanan varmı aranızda ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nasıl kullanılıyor hangi gaz koyuluyor diğerlerinden iyimidir ?

pillimi daha iyi gazlımı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-teknik-elektronik-devre-montaj-proskit-8pk-101-2-gazli-havya-kargo-4,95-tl-191675044/detay/

• Kullanmadım ama onlar daha çok smd için kullabılıyor zannediyorsam. Yani günlük kullanıma pek uygun olmayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardunyocu

Kullanmadım ama onlar daha çok smd için kullabılıyor zannediyorsam. Yani günlük kullanıma pek uygun olmayabilir.

günde 2 3 parca şeyi lehimlemek için uygun değilmidir
  • dediğim gibi sıcak hava üflemeli havyalar surface mount devre elemanlarını (genellikle mikroişlemciler) lehimlemek amacıyla kullanılırlar. günlük birkaç lehim işi için eğer devre yapıyorsanız kaliteli bir kalem havya, yok ben priz bağlantılarını vs yapacağaım diyorsanız tabanca havya kullanabilrsinz.

(örneğin benim smd ile işim olmuyor devre yapacağım zaman olsun birşeyin tamir edilmesi gerekn anlar olsun hep kalem havya kullanırım. tabanca şeklindekiler çok pratik sayılmazlar.)
  • ardunyocu kullanıcısına yanıt
    adam gazlıdan bahsediyo sen üfürükten gazel okuyon... sadece zorunlu hallerde kullanılır ince işlere gelmez..
  • evde elektirk yok nereye takıp lehim yapıcam ondan bassediyorum gazlı yada pilli onun için soruyorum

smd ile uğraşan kim ki 500 liralık takım var önümde taşınmıyorki
  • Takım çantamda aşağıdaki dremel gazlı havyayı kullanıyorum. Kablo lehimleme, transistör vb malzemelerin söküm takım işlerinde kullanışlı. Yalnız çok sıcak çalıştığından kart ile uzun süreli temas ettirmemek gerek. Kullanırken kendi sağlığınız için;

Sıcak artık gaz çıkışını yüzünüze ve karta temas ettirmeyin.
    Kapattığınızda soğutmak için kenara koyup soğumasını bekleyin.
    Çıkan gazı solumayınız.
    Yanınızda reçine ve ya pasta da bulundurunuz. Sıcaklık yüksek olduğundan lehim çabuk bozunmakta.

Yalnızca lehim için değil, içerisinde farklı uçlarda bulunmakta, kesme, eritme, ateş-sıcak hava vs

Kullandığım ürünün resmi;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IItwentysixII -- 15 Aralık 2014; 17:37:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ustad bana gore elektitikliden daha iyi kullaniyorum
    Güneş pili lehimlemede bir nımara

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

adam gazlıdan bahsediyo sen üfürükten gazel okuyon... sadece zorunlu hallerde kullanılır ince işlere gelmez..

anlamadım bu bahsettikleriniz tüple mi çalışıyor da ben üfürükten gazel okuyorum

ya sahi bilmiyorum pilli olunca özelliği ne oluyor, bildiğimiz sıcak hava üflemelilerden farkı ne ki
    pilli olan ucu ısınıyor normalleri gibi galiba
    yeni nesil senin gibi okuduğunu anlamıyor görmek istediğini görürüyor akıl insana saksıda toprak olsun diye verilmemiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

yeni nesil senin gibi okuduğunu anlamıyor görmek istediğini görürüyor akıl insana saksıda toprak olsun diye verilmemiş..

doğruyu anlatmaktan ziyade neden laf sokmaya çalışıyorsunuz? benim okuduğumu ne kadar anlayıp anlamadığımı bir örnek üzerinden ölçebileceğinizi zannetmiyorum. kendinizden küçüklere laf atınca adamlık mı oluyor bu
    heryere abuk sabuk msj yazmandan belli...davuldan ses gelir ama tın tın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.