< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juveline -- 1 Ağustos 2024; 22:7:47 > |
GB ethernetim var ama internet 100 MB geçmiyor
-
-
Kontrol edeceğiniz bir diğer nokta ise kablo uçlarına basılan konnektör.
+ Cat6 kablonun içindeki 8 damarda kullanıldımı?
+ Bu damarların sıralaması doğrumu?
+ Sıralama doğru olsa bile tüm pinler temas ediyormu?
Yukarıdaki kontrolleri kablonun her iki ucu içinde yapmanız gerekiyor.
Bu soruların cevabı / cevapları hayır ise ucun kesilip yeni jack basılması ve test cihazı ile test edilmesi gerekmektedir.
-
Evet 8 uç ve sırası doğru, jakları sıktıktan sonra test cihazı ile de kontrol edilmişti. Ama yine de başka bir kablo ile deneyeceğim, teşekkürler -
Merhaba,
İlk önce fiber bağlantı var ama; hız 1GBit mi onu doğrulayın.
Hizmet aldığınız firmayı arayıp görüşün veya modem ara yüzünde bir yerlerde yazıyor olabilir.
Diğer bir yapılaması gereken Ethernet kartının sürücüsünü değiştirin. Eski sürücüler daha iyi çalışıyor olabilir.
-
modemden bak port hızını 10/100 yapmış olabilir...
-
-
Güncelleme;
Sipariş verdiğim kablo geldi 15m Ugreen cat6 kablo satın aldım, bu kablo gayet başarılı tavsiye ederim, kablo normaldekilere göre biraz daha ince 26 awg katalogda yazıyor ama yumuşak ve dış kaplaması iyi.
1000/100 mbit superonline fiber, sonuç tatmin edici.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juveline -- 11 Ağustos 2024; 22:20:44 > -
wifi hızınada bak... 2.4ghz...
-
merhaba,kesin sonuç şöyle belli olur.download yaparken ne kadar hız alıyorsun.olay budur,gerisi önemsizdir.
saygılar......................................
-
steamde kaç gözüküyor? 6.25MB/s olması gereken hız 6MB/s olabiliyordu ama 2.4Ghz wifi ile... 150mbps wifi donanımı ile...
-
merhaba,ne demek istediğinizi anlayamadım.biraz açarmısınız.............
saygışar...............................
-
modem ile ethernet iletişiminde hızı otomatik yapılmışsa 100mbps hız seçili olabiliyor router ayarına bak... steam indirimlerinde gigabit hıza geçebilir... zte garip menüsünde ethernet portunun hızını bulamadım... daha önce bulmuştum?...
-
merhaba,
benim bildiğm etherneti giga porta bağlarsın giga seviye hızları sorunsuz alırsın.ayrıca otmatik olması zaten en yüksek hız ayarıdır.bulamadığınız ayarlar için cihazınızın upgrade ini resmi siteden yapınız.
saygılar.........................................
-
normalde öyle ama zte garip şekilde kablo ve porta göre hız seçince 10/100 yapabiliyor huawei'dede vardı saçma şey... onu 1000mbps yapınca düzelmişti... fabrika ayarına alınca bile sıkıntı çıkartmıyordu... ayarın nasıl yapıldığını bulmak şart...
-
merhaba,katılıyorum gereksiz manasız bir seçenek,kafa karıştırır.
saygılar..........................
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X