Şimdi Ara

Gece araç kullanmak, miyop ve astigmat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
10.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4 yıldır düzenli olarak göz doktoruna giderim. Gözlük vermişlerdi. Bende evde takıyordum, tv izlerken, pc başında işlerimi hallederken vs.

Bu şubat ayında yine doktora gittim. Artık tv da alt yazıları okuyamamam, araç kullanırken tabela okuyamam vs en önemlisi doktorun verdiği gözlüğünde yetersiz geldiğini fark edip anladim ki gözler ilerlemiş. En önemlisi, gece araç sürüşüm yada gece görüşümün zayıf kaldığını anlayıp tekrar doktora gittim.

Doktorada söyledim artık gözlük kullanıcam, görüşüm zayıf gecede araç süremiyorum. Onlarda baktı, 1.75 - 1.25 miyop var ve astigmat varmış. Astigmatın numarasını hatırlamıyorum. Bende yakışan günlük rahat kullanabileceğim bir gözlük yaptırdım. Gözlükcüyede söyledim. Böyle böyle gece araç kullanırken zayıf filan, oda bu gözlükle rahat edersin dedi.

Ama arkadaşlar bu gözlükle bile sanki gece araç kullanırken zorlanıyorum. Gündüz hiç bir problem yok. Gözlük çok rahat görüşüm vs ama gece sanki bir tık yine rahatsizim. Nedir sizce bu durum, yardımcı olursanız sevirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Astigmat ve Miyopinin Gece Araba Kullanımına Etkisi

Astigmat ve Gece Araba Kullanımı

Astigmat, korneanın düzensiz eğriliğinden kaynaklanan bir göz kusurudur. Bu durum, gece araba kullanırken ışığın kırılmasında bozulmalara neden olabilir. Astigmatı olan kişiler, özellikle karşıdan gelen araçların farlarını rahatsız edici bulabilirler.

Miyopi ve Gece Araba Kullanımı

Miyopi, yakındaki nesneleri net bir şekilde görme yeteneğinin azaldığı bir göz kusurudur. Gece araba kullanımı sırasında miyopi, yol işaretlerini ve diğer nesneleri görmeyi zorlaştırabilir.

Gece Araba Kullanırken Görme Sorunları

Astigmat ve miyopi, gece araba kullanırken aşağıdakiler gibi görme sorunlarına neden olabilir:

• Karşıdan gelen farların parlaması
    • Yol işaretlerinin ve diğer nesnelerin bulanıklaşması
    • Göz yorgunluğu
    • Baş ağrıları

Gece Araba Kullanma İpuçları

Astigmat veya miyopi varsa, gece araba kullanırken aşağıdaki ipuçlarını takip etmek yardımcı olabilir:

• Anti-parlama gözlükleri takın: Bu gözlükler, karşıdan gelen farların parlamasını azaltmaya yardımcı olur.
    • Koruyucu gözlük kullanın: Sarı veya turuncu renkli lensler, gece görüşünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • Farlarınızı ayarlayın: Farlarınızı, karşıdan gelen araçların görüşünü engellemeyecek şekilde ayarladığınızdan emin olun.
    • Sık sık mola verin: Göz yorgunluğunu azaltmak için sık sık mola verin ve gözlerinizi dinlendirin.

Sonuç

Astigmat ve miyopi, gece araba kullanmayı zorlaştırabilir. Bu görme sorunlarına sahip kişiler, karşıdan gelen farların parlamasını azaltmak, gece görüşünü iyileştirmek ve göz yorgunluğunu önlemek için önlem almalıdırlar. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek gece araba kullanırken daha güvenli ve rahat bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Astigmat maalesef böyle. Gece sürüşünü mahvediyor. En iyisi gözü çizdirmek. Bu yüzden gece yolculuğu benim için zulüm
  • bendede gündüz net ama gece sorunu olmuştu. astigmat benimki. gece ışıklar falan sanki çift gözüküyo gibiydi. titreşimli bi görüntü vardı. aks değeri vardır reçetenizde. benimkinde bi değer vardı ama camı yapan gözlükçü yanlış değerlerde yapmış. tekrar yaptırınca düzeldi gece görüşü. eğer bu titreşimli bi görüntü varsa mutlaka aks değerlerindendir. gözlüğü ölçtür. ve reçetedeki aks değerleriyle bi karşılaştır.
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt
    Valla öyle hocam, kaliteli gözlük camı yaptırdım sürekli kullanıcam diye yine gece sıkıntı benim için, bu sene uzun yola gittim. Yine cesaret edip gece çıkamadım.
  • Normal gözlüklerin üstüne bu link de verilen gözlüğü takarsanız belki işe yarar.

• maydemir52 M kullanıcısına yanıt
    Hocam eski gözlüğümü götürmüştüm. O ölçüldü, sonra doktor dedi 0.25 büyüme var. Bana da yeni gözlük yazdı. Anlattım tabi böyle böyle gece araç sürüşü filan vs sonra bir kağıt verdi ben gözlükçüye gittim. Güzel bir çerçeve beğendim ve kullanmaya başladım. Ama o kadar aks filan detaylı bilmiyorum. Pekte ilgi alanım değil.

Astigmatı araştırdığımda kesinlikle astigmat yani doktorunda dediği gibi, gözlüksüz mümkün değil gece araç kullanmam ışık çok yayılıyor. Zaten miyop var uzağı okuamıyorum bulanık, hem gece hem astigmatta yayıyor durum vahim yani, gözlükle bir nebze ama zannetmiyorum ki gece uzun yol yapayım
  • Benim de göz numaralarım aşağı yukarı aynı gece yağmurlu havalarda gözlük bile olsa yolu görmek imkansız oluyor ama onun dısında pek sıkıntı yasamıyorum
  • Aynı sorunu bende yaşıyordum gözler 3.75 -1.25 astigmat gözlük olmadığı zaman bırak önü görmeyi gostergeleri okuyamıyordum. 800 lira verdim en kaliteli cam aldım yok yine aynı , iş yerinde arkadaşım Allah razı olsun ondan dedi iki seçeneğin var ya cizdiriceksin yada lens kullanicaksin şimdi çizdirmek mantıklı gelmedi birazda çekindim açıkçası öyle bir şey ki göz falan mazallah dedim lens alayım bari gittim doktora lens verdi bana , ya ben bu lensleri taktım şöyle bir haftada alıştım sadece şunu belirtmek isterim ki ben nasıl 10 sene boyunca gözlük kullanmışım hayatımda en büyük pismanliktir yani çok büyük nimet hocam eğer dusunurseniz muhakkak tavsiye ederim . Lens direk göz mercegine oturdugu için gözlükten iki kat daha kaliteli görüş sunuyor.

3 sene oldu lens var gözümde bir gram pişmanlığım yok gözlük derdinden kurtuldum yok bir ortama girdin camlar buharlandı yok camlar toz kaptı vs kurtuldum.

Muhakkak herkes bir şans vermeli bence lense .

Gece araba sürmek bilgisayar başında olmak çok rahatladım hiç sıkıntı yaşamıyorum. Bazen unutuyorum uyuyorum banyoya lens ile giriyorum neler neler

Bir bakın bence hocam aklınızda bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 6 Ağustos 2020; 0:10:26 >

• Gözlerimde 5 küsür miyop 2 civarı astimat var. Göz yapısı gereği çizdirmeyi önermiyorlar ve lens de bi 5 sene kullandım artık sıkıldım kuruluk yapıyordu. Uzun yol yapmayı sevsemde gündüz yolculuğu yoruyor. Gece yolculuğunu sevsemde ışıklar yoruyor. Sizi çok iyi anlıyorum hocam. Düzgün lazer yapan bir yerde çizdirmeyi düşünebilirsiniz. Astimatınızın olması lens işini biraz daha zorlaştırıyor. Küçük gözlüyseniz zaten takmak dahi zor oluyor. Allah kolaylık versin vallahi.
  • Aynen hocam, yağmur yağar dert. Buğu yapar dert. Tozlanır dert. Toz olur dert. Sil, temizle, yeri geldi koru kolla, sırf bu gözlük yüzünden ve iyi para verdiğim için ki gerekli mecbur aldım anlattığım gibi göz durum belli, sırf bu gözlüğe bir şey olmasın diye denk gelip döveceğim 2 - 3 kişiyi sırf gözlüğe birşey olur diye salı verdim :)) derdi çok yani..

Lenste bu zamana kadar kollayamam hijyende tutamam diye yada uyurum lens takılı filan diye düşünmedim ama sizin bu denli faydasını gördüyseniz bir düşünücem. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıng365

Valla öyle hocam, kaliteli gözlük camı yaptırdım sürekli kullanıcam diye yine gece sıkıntı benim için, bu sene uzun yola gittim. Yine cesaret edip gece çıkamadım.
    kisa zamanda numaraniz yukseldiyse yakin zamanda tekrar yukselme ihtimali yuksek gibi. cok para dokmeseydiniz keske camlara.
  • Guardianum kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Gerçekten çok sıkıntı yaşamayan bilemez. Yinede şükür allah beterinden saklasın ne diyeyim ama gerçekten şöyle gece, akşam rahat araç kullanmayı özledim. Hadi aracıda geçelim yürüyerekte gezsem yine zor. Gözlük var tamam ama yinede zayıf yani gece, rabbim şifa verir inş benim gibi bu durumda olan arkadaşlarıma
  • quote:

Aynen hocam, yağmur yağar dert. Buğu yapar dert. Tozlanır dert. Toz olur dert. Sil, temizle, yeri geldi koru kolla, sırf bu gözlük yüzünden ve iyi para verdiğim için ki gerekli mecbur aldım anlattığım gibi göz durum belli, sırf bu gözlüğe bir şey olmasın diye denk gelip döveceğim 2 - 3 kişiyi sırf gözlüğe birşey olur diye salı verdim :)) derdi çok yani..

Lenste bu zamana kadar kollayamam hijyende tutamam diye yada uyurum lens takılı filan diye düşünmedim ama sizin bu denli faydasını gördüyseniz bir düşünücem. Teşekkür ederim.
    Bende sizin gibi düşünüyordum ulan göz enfeksiyon kapar bir şey olur unuturum falan gerek yok diyordum sonra önyargılarımı kırdım gittim aldım iyi kide almışım bence bir şans veriniz , iki kutusu 200 TL 6 aylık.

Yine son karar sizin olurda alırsanız falan sormak istediklerinizi sorabilirsiniz , hayırlı geceler dilerim.

• oguz298 kullanıcısına yanıt
    Kaliteli bir çerçeve kaliteli bir cam alırsam bu dertten kurtulurum dedim ama dediğim gibi olmadı. Gözlerimde ilerleme olduğunu hissetmiyorum. Önceki gözlüğümde hissetmiştim ve 0.25 büyümüştü galiba astigmatım da büyümüştü, doktorun öyle söylediğini hatırlıyorum sanki şubat ayında gitmiştim.
  • quote:

Teşekkür ederim hocam. Gerçekten çok sıkıntı yaşamayan bilemez. Yinede şükür allah beterinden saklasın ne diyeyim ama gerçekten şöyle gece, akşam rahat araç kullanmayı özledim. Hadi aracıda geçelim yürüyerekte gezsem yine zor. Gözlük var tamam ama yinede zayıf yani gece, rabbim şifa verir inş benim gibi bu durumda olan arkadaşlarıma
    1990 modası yaptırıp colormatik gözlük yaptırdım. Güneşle kararıyor. Direksiyon başında iyi oluyor çok aşırı da kararmıyor ama genel manada işimi görüyor. Gözlük camında çizik olmadığı sürece adapte oluyorum ama baş ağrısı yapıyor bir süre sonra ve mola verme ihtiyacı hissediyorum bende. Allah hepimizin yardımcısı olsun valla.
  • Tamam çok teşekkür ederim. Iyi geceler hocam
  • Guardianum kullanıcısına yanıt
    Evet kesinlikle heleki gözlük takmadiğım zaman baş ağrısı yapıyor ve sonuçta bir yazı okuyamıyorsun, durakta bekliyorum toplu taşıma araçlarının numaralarını nere gittiğini, hangi araç olduğunu anliyamiyorum. Yüz seçemiyorum ama dediğim gibi gündüz gözlüğümle herşey çok güzel, iş geceye döndümü gözlükte olsa yinede sıkıntı. Galiba birde lens deneyecem hayırlısı artık
  • Bende de astigmat var gece görüntü dağılıyor. Bende sadece çalışırken gözlük kullanıyorum, günlük gündüz hayatımda bir problem yok ama gece sürüşüne çıktığım da benim de görüntü dağılıyor. İşin kötü tarafı gözlüğü takamıyorum araç kullanırken feci mide bulantısı yapıyor.
  • quote:

Evet kesinlikle heleki gözlük takmadiğım zaman baş ağrısı yapıyor ve sonuçta bir yazı okuyamıyorsun, durakta bekliyorum toplu taşıma araçlarının numaralarını nere gittiğini, hangi araç olduğunu anliyamiyorum. Yüz seçemiyorum ama dediğim gibi gündüz gözlüğümle herşey çok güzel, iş geceye döndümü gözlükte olsa yinede sıkıntı. Galiba birde lens deneyecem hayırlısı artık
    Nacizane tavsiyem hocam gözyaşı damlası alan ve yanınızda hep olsun gözünüze kurudukça damladın faydası çok olmuştu bana
  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    Alışmaya çalışın hocam allah korusun gece gözlüksüz rahat bir görüntü olmadan araç kullanmak çok sıkıntı, bir kaza yapabilirsiniz. Kendinize, bir başkasına yada malınıza zarar gelebilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.