Şimdi Ara

Gece araç kullanmak, miyop ve astigmat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
11.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hiç göz kuruluğu çekmedim hocam. Öyle olsa kesinlikle kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıng365

Hiç göz kuruluğu çekmedim hocam. Öyle olsa kesinlikle kullanırım.
    Lens kullanırken olacaktır sanıyorumki onun için söyledim hocam.
  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    O gözlük camından kaynaklıdır. Bende kaliteli gözlük camları vardı numara değişince sıradan cam taktırdım. Kafamı sağ sola biraz hızlı hareket ettirince midem bulanır gibi olmaya başladı daha önce yoktu.
  • Gözlugun cerceveleri veya bittigi yer isiklari sektirip tekrar gozunuze yansittigi icin rahatsiz eder cami ne kadar iyi olsa da. Lense gecin bence uzerine gunes gozlugu takabilme rahatligi baska oluyor ayrica bu zamanda maskeyle disari cikinca gozluk buhar yapar, lensin de kurumasini engeller.
  • Tek care torik lens yada cizdircen hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ağustos 2020; 2:24:55 >
  • Benimde sağ gözümde göz tembelliği var. Bir kere viraj alırken kaldırma sağdan çıkıp indim. Arabanın sağ tarafı park yamulması çizdiği içinde. Sağ şeriti hiç bir zaman referans alarak yol gidemiyorum. Sağ aynayı iki kere kırdım. Sağ taraf benim için yolda yürürken bile işkence. Sanırım solcuyum.

Sağ gözüm normalden daha az görüyor. Cocuklar hariç Tedavisi de yok. YouTube vs. Göz alıştırmaları var. İlk başta biraz göz damarlarını ağrıttığını hissettim. Ama sonra geçiyor. Günde 15 dakikalık alıştırmalar yapıyorsun.

Bu alıştırmaları tavsiye ederim. Belli bir zaman sonra daha net görmenizi sağlıyor.
  • Bende de aynı sıkıntılar vardı.Özellikle gece hele bir de yağmur varsa çok kötüydü görüş.Lense geçtim.Kışın biyere giriyorum gözlüğüm buğu yapmıyor,istediğim güneş gözlüğünü alıp takıyorum direkt.Bence bir lensi deneyin.
  • Benzer derecelerde göz problemi bende de mevcuttu. Colormatik yaptırmadım, yeni bir teknoloji varmış uv etkisiyle kararıyor. Açıkçası gece ve gündüz problemsiz kullanıyorum. Bahsettiğiniz sorunlar düz camlı gözlükler varken mevcuttu. İsterseniz gözlükçünüzle bir görüşün. Sanırım fotokromik cam olarak geçiyor. Bu camlar karardığında bayağı güneş gözlüğü gibi oluyor gözlük.
  • Koltuğu en üste getir ışığın bir kısmından kurtulmuş olursun. Kararan dikiz aynan yoksa onuda indir o da rahatsız eder. Arkalara 3, yanlara 2 numara film yaptır faydası olur. Bende astra j cosmo var camı sanki gece film varmış gibi ışığı bir miktar kırıyor çünkü geçenlerde bir arkadaşın cliosunu kullanırken biraz zorlanmıştım. Sanki cam ışığı direk içeri alıyordu. Bu yüzden ön cama kaliteli, gece görüşü engellemeyen film yaptırabilirsin.
  • bende de miyobik astigmat var ben de lens istiyorum ama sakar bir yapım olduğundan ya lensi düşürürüm yada yanlış biryere oturturum diye korkuyorum en büyük sıkıntı da herkes gözlükçüye gidip gönlünce güneş gözlüğü alırken ben camlarının uyabileceği model seçiyorum sonra camlar yapılsın diye bekliyorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

bende de miyobik astigmat var ben de lens istiyorum ama sakar bir yapım olduğundan ya lensi düşürürüm yada yanlış biryere oturturum diye korkuyorum en büyük sıkıntı da herkes gözlükçüye gidip gönlünce güneş gözlüğü alırken ben camlarının uyabileceği model seçiyorum sonra camlar yapılsın diye bekliyorm
    Yok hocam insan alışıyor ben ilk gün 30 dakikaya takmıştım lens şimdi 3 saniye sürmüyor suyuna ellerine tırnak kesimine dikkat ettiğin sürece sıkıntı olmuyor , tabi her lens insanın gözüne uymuyor kişiden kişiye değişiyor :)

Kendine uygun lens markası + iyi bir solüsyon ile mutlu mesut yaşarsın .

• teşekkür ederim.
  • aynı sorun bende de var. çok zorunlu olmadığı sürece gece çıkmıyorum yola. ama gözü çizdirmeyi düşünüyorum yapacak bir şey yok
  • zeiss'in drive safe camları var ama olumlu olumsuz pek yorum bulamadım internette.

• 0.75 benim degerler sizinkinden daha fazla. Ben de çizdirmekten korkuyorum :))

lens çok önerdiler ama takıp çıkarmak çok korkutuyor. ama sizin mesajiniz baya cesaretlendirdi beni. Haftalik gunluk hangi lens iyidir. Markalari var midir. Cok yabanciyim lens konusuna.

Mesela geceye 7 saatlim yolum kaldi. Korktum suan otelde konakliyorum sabahi bekliyorum. Lens olursa gece yolculuklari nasil oluyor
  • Merhaba göz doktoruyum. Gece zorlanıyorum derken yine okumakta mı zorlanıyorsunuz yoksa ışıklar patlıyor gibi mi oluyor?
  • batma kaşınma kuruma olmuyomu lenste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail76

0.75 benim degerler sizinkinden daha fazla. Ben de çizdirmekten korkuyorum :))

lens çok önerdiler ama takıp çıkarmak çok korkutuyor. ama sizin mesajiniz baya cesaretlendirdi beni. Haftalik gunluk hangi lens iyidir. Markalari var midir. Cok yabanciyim lens konusuna.

Mesela geceye 7 saatlim yolum kaldi. Korktum suan otelde konakliyorum sabahi bekliyorum. Lens olursa gece yolculuklari nasil oluyor
    Hocam ben aşağıda vereceğim linkteki ürünü kullanıyorum oldukça mennunum , içinde 6 adet var her bir adet başına bir şey gelmediği sürece 1 ay kullanım süresi var bazen ben 40 gün kullandığım oluyor. Zaten 30-40 gün sonrası eski netlik kayboluyor farkediyorsunuz artık değişim zamanı geldiğini.

Haftalık lens yerine günlük lens tavsiyemdir çünkü göz korneası hava alması gerekiyor gözüde dinlendirmek gerekiyor örneğin ben sabah 7 de uyanıyorum takiyorum akşam 10-11 gibi cikartiyorum iş yerinde bilgisayar başında çok duruyorum mesleğim gereği 28 saat yolculuk yaptım arabada tek başıma hiç uyumadan tık demedi gözler çok şükür ışık patlaması ışık saçması tabiki karşıdan uzunları yakmış hanzolara karşı bir şey yapamıyor lens :)) ama güneş gözlüğünü normal göz üzerine takma büyük lüks yahu diyor insan :)

Velhasıl kelam gece yolculuklari olsun günlük rutin olsun çok büyük bir nimet benim için lens . Senelik maliyeti bana 500 TL , yani sigara içen birinin aylık sigaraya verdiği tutarı ben gözüm için veriyorum benim gözüme çok gözükmüyor ama tabi kişiden kişiye değişir lens fiyat skalası. Sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olurum bide olurda alirsaniz lens verdiğim linkteki siteden alın optikciler müthiş pahalı kutudan 100 TL oynuyor.

www.lensmarket.com
    Acuvue OASYS for ASTIGMATISM Toric (Astigmat) Lens
    https://www.lensmarket.com/johnson/oasys-toric

• quote:

Orijinalden alıntı: highflyeer

batma kaşınma kuruma olmuyomu lenste.
    Batma kaşınma meselesi çok ince bir mesele hocam , batma varsa mesela lenste toz vardır veya solusyon kabına koyduğumuzda içindeki su yeterince temizlememistir veya gözünüz o lens markasına uyumlu değildir göz aks dereceside batma yapabilir oldukça iyi bir doktor muayanesi sonucu size verdiği reçete ile sorun yasayacaginizi zannetmiyorum o yüzden bir defaya mahsus ilk recetede özel doktor tavsiyemdir.

Kuruma meselesi bende hiç olmadı ama olanlarda genellikle günlük lens alıp onu 4-5 gün cikarmayan kişilerde oluyor veya kalitesiz solusyon kullanımında kaynaklanmaktadır .
  • drknl35 kullanıcısına yanıt
    Okumakta problem yok hocam. Ama dediğim gibi görüşüm zayif, nasil anlatsam şimdi. Yoldaki bir seti az görüyorum gibi yada yolda bir taş filan olsa gündüz gibi değil. Gündüz zerre problem yok
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.