ben de geceyi severdim ama bu kadar gece hız yapma meraklısı olduğunu bilmiyordum. artık gündüz ilk tercihim olur.
İnanın gece daha risksiz sollamalar vs ler en azından far takibi yapabiliyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: idemo
ben de geceyi severdim ama bu kadar gece hız yapma meraklısı olduğunu bilmiyordum. artık gündüz ilk tercihim olur.
Gece, serin ve sakin gitmek içindir. Gece hız yapmak mantıklı bir davranış değildir. Bizim arkadaş 2005 yılında, gece Ankara-Bolu otobanında 2005 model Opel Astra arabası ile karanlıkta 190 ile giderken önüne aniden çıkan köpeğe çarptı. Köpeğin kafası vucudundan ayrıldı. Pert oldu hayvancağız. Arabaya da 4500 TL masraf çıktı. Kaynaşlı'da Kervan Opel yetkili servisine çekildi araba. Gece yarısı arabasız kaldı.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
quote:
Gece, serin ve sakin gitmek içindir. Gece hız yapmak mantıklı bir davranış değildir. Bizim arkadaş 2005 yılında, gece Ankara-Bolu otobanında 2005 model Opel Astra arabası ile karanlıkta 190 ile giderken önüne aniden çıkan köpeğe çarptı. Köpeğin kafası vucudundan ayrıldı. Pert oldu hayvancağız. Arabaya da 4500 TL masraf çıktı. Kaynaşlı'da Kervan Opel yetkili servisine çekildi araba. Gece yarısı arabasız kaldı.
Ben bir hayvana veya insana çarpsam ve durum felaketle sonuçlansa herhalde araba kullanmayı bırakırdım geçmiş olsun hayvanlara insanlardan daha çok üzülüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: laax
quote:
İnanın gece daha risksiz sollamalar vs ler en azından far takibi yapabiliyorsunuz
o konuda haklısınız. ama gece hız yapma merakı olanları da anlamıyorum. önlerine aniden birşey çıksa ne yaparlar. yoksa gece tenha yollarda araç sürmenin keyfi ayrı.
Gece yolculuğu bu ülkede riskli.Farları yanmayan kamyonlar,yol kenarında duran araçlar...
Ben en çok sabaha karşı yola çıkmayı seviyorum.Yeni günün başlangıcında aydınlık,sessiz ve boş yollar.
Gece yolculugunu daha cok severim. Gündüz kullanmak çok yoruyor beni.
Gece yolculugu sakat Türkiyede hele bulundugum yerde uzunu gözüne sokuyorlar resmen
Memleketimin hangi yolunda ne zaman yol çalışmasıyla ya da arabayı yoldan çıkartacak kadar büyük bir kasisle karşılaşacağımız belli olmadığından ve araçların büyük çoğunluğunun far ayarları bozuk olduğundan(daha doğrusu bilerek bozulduğundan) ve Allah korusun bir arıza ya da kaza anında sıkıntılı durumlar oluşabileceğinden ve geceleri karşınızdan gelen araç şöförünün uyuma ihtimali daha fazla olduğundan mecbur kalmadıkça sabah erken vakitte çıkılan gündüz yolculuğu tercihimdir.
quote:
Parçayı açıp resme bir süre bakın ne hissettiğimi anlarsınız Sevgiliniz nişanlınız metresiniz herneyinizse cabrio bir aracınız hafif bir meltem güneşin batışına doğru süzülüyorsunuz
resmen kayar araç
quote:
Orijinalden alıntı: lucadris24
quote:
Parçayı açıp resme bir süre bakın ne hissettiğimi anlarsınız Sevgiliniz nişanlınız metresiniz herneyinizse cabrio bir aracınız hafif bir meltem güneşin batışına doğru süzülüyorsunuz
resmen kayar araç
bu yolu ancak v8 keser.
Gece yolculukları her zaman bana daha tatlı gelmiştir.
Yolculukta yanımda bulunan kişi ya da kişiler ve kullandığım otomobilde önemli. Kullandığım otomobil D sınıfı dizel bir otomobil olsa, yanımda Gisele Bündchen olsa, hoparlörden The Eagles-Hotel California, Sting-Shape of my heart tarzında şarkılarla yolculuk etmek bence son derece zevkli olurdu.
quote:
quote:
quote:
resmen kayar araç
bu yolu ancak v8 keser.
Arkadaşlar. Bu yolun tam olarak bu şekilde aynısı Bolvadin-Çifteler arasında var. Aynen bu şekilde. Gerçekte o kısımda arabayı sürmek büyük zevk. Kırkpınar köyünü geçer geçmez başlıyor. Hatta video bile çektim orada.
quote:
quote:
quote:
resmen kayar araç
bu yolu ancak v8 keser.
şu yol türkiyede olsa 280 leri geçerim herhalde yani var mı aranızda bu yolda 2 km ötesini görüp basmıycak olan?
quote:
quote:
quote:
quote:
resmen kayar araç
bu yolu ancak v8 keser.
şu yol türkiyede olsa 280 leri geçerim herhalde yani var mı aranızda bu yolda 2 km ötesini görüp basmıycak olan?
sağdaki araba radar galiba..
quote:
Orijinalden alıntı: Salih
quote:
quote:
quote:
quote:
resmen kayar araç
bu yolu ancak v8 keser.
sağdaki araba radar galiba..
süper tespit yüzbaşım :D
Bu yolun tıpkısı Türkiye'de var. Nerede olduğunu yukarıda yazdım. Aynen böyle bir gidiş, bir gelişli. Her sene geçiyorum.
fotoğraftaki yolun geri kalan kısmı düz mü değil mi bilmiyoruz
o yüzden hızlanana kadar uç taraftaki viraja varırsınız diyorum
quote:
Orijinalden alıntı: okuryazargezer
fotoğraftaki yolun geri kalan kısmı düz mü değil mi bilmiyoruz
o yüzden hızlanana kadar uç taraftaki viraja varırsınız diyorum
tam gaz yokuş aşşağı rahat rahat 270 vurur diyorum :D
Gece yolculuğunu severim de tehlikeli. Kendimden eminim; ama karşımdakinden değilim. En son İzmir-İstanbul arası gecenin bir vakti otobüsümüzün önüne tırın biri kırdı. Korna vs. sonra şoför topladı. Belki de uyuyakaldı. Herhalde bomboş yolda şeritten çıkacak değil.
yabancı olduğum yolda; ne kadar sıcak, ne kadar bunaltıcı da olsa gündüzü tercih ederim.
bildiğim yolda; tercihen gece. ancak gündüzleri de yol kenarında uygun noktalarda mola verip, kısa yürüyüşler çok hoş oluyor :)