Şimdi Ara

Gece Yolculuğu mu,Gündüz Yolculuğu mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
9.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben gece yolculuğunu daha çok seviyorum ama ilk defa gececeğim bir yol ise gündüz gitmeyi tercih ediyorum.
  • Geçen temmuz yıllık izne ayrıldım. Planımız sabah 5-5,30 da Erzincan'dan yola çıkıp akşam üstü yine 5-5,30 arası Afyon'a varmaktı. Neyse akşam yemek-çaydan sonra bagajlarımızı yerleştirdik sabah erkenden yola çıkacaz diye. Sonra akşam 8,30 gibi kafa esti, hadi gidelim dedik düştük yola. Bu bölgeyi bilenler varsa iki tane yüksek geçit var birisi sakaltutan diğeri kızıldağ geçidi. ikiside 2000 rakımın üstünde. Neyse sakaltutan'a yaklaştık dedim 'Allah Allah sakaltutanda yola aydınlatmamı döşediler' bir vardık ki kamyon konvoyu olmuş, takıdık peşlerine, yolda çalışmada var. 2nci viteste çıktık yarım saatte sakaltutanı, kızıldağ yine aynıydı. Daha sonra ciddi bir kaza atlattık, önümde bir kamyon seyrediyordu bende onu takip ediyorum, kamyon birden kendini sağ şeride attı, otobüs ile kafa kafaya kaldım, bi kaç saniyeyle kurtardım. meğer yol tek şeride düşmüş çalışmadan dolayı ama ne kamyoncu nede ben bunu fark etmediğmizden ve karşıdan gelen araçların şeridinde ilerliyormuşuz. bir kaç kez çok yakın olmasada yola tilkiler falan çıktı. onlarda büyük risk. yol güzergahında Sivas'tan sonra en yakın mola verilebilecek yer Yozgat'ta, coşkun dinlenme tesisleri. oraya yaklaşık saat 3,30 gibi vardım ama acayip yorulmuştum, son yarım saat zulüm geldi ama duracak yer yoktu. bir saat kestirelim dedik, bir uyandık sabah 6,30 olmuş saat. ondan sonrada tıngır mıngır gittim. uykusuz kalan yol resmen eziyet gibi geldi. Saat 12,30 gibi afyona vardık. Kendimizi hem boşuna bu kadar yorduk hemde tehlikeye attık. Bu kadar uzun yola hayatta gece çıkmam artık.

• Geçen sene yaz Şebinkarahisar'dan dağ yolundan Giresun merkez'e indim 120 km civarı bir uzaklık ama berbat bir dağ yolu

Bilen bilir Eğribel geçidi bu yol üzerinde o yolu nasıl gittim bilemiyorum dolmuşlar bile oradan 4-5 saate iniyor dedi yerel halk

Hava zifiri karanlık,tipik karadeniz iklimi yüksek dağlar ve üzerindeki bol yeşillik yolu daha da bir karanlık yapmakta

Telefon çekmiyor,ilerisi görünmüyor ve eğribel de karşıdan bembeyaz bir şeyin aracımıza doğru geldiğini fark ettim

Uçsuz bucaksız bir sis bulutu zaten yolu göremezken eğribelde aracın önüne doğru kafayı eğerek gidiyoruz

Durup mola verilecek bir yer değil korkunç bir yer nemli iklim ve sisinde bastırması ile kurbağalar ve tilkiler yola fırlamaya başladı

Bir kurbağa camımıza vurdu,kaçtı arabada bir panik havası oluştu öyle bir sıkmışım ki kendimi bir an elimin sıkmaktan uyuştuğunu hissedebildim

Allah korusun araç bozulsa yardım alacak bir araç ya da insan yok arabanın sisin içinden sıyrıldğında fark ettim aşağıda evlerin lambaları gözüküyor.

Sevindik ama git git bitmiyor yol o kadar karanlık ki nasıl anlatılır bilemem ondan daha karanlık olamaz imkansız

Araca bir şey olsa kaderimize razı bir Allah'ın kulu denk gelirse,gelse bile o kadar korkunç yerde kimse durup yardım edemez

Şebinkarahisar çok güzel bir yer ama o yolu gördükten sonra Eğribel geçidini gündüz geçerim daha doğrusu bilmediğim tüm yollar için geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-a-t-i-h -- 21 Haziran 2011; 0:12:40 >

• Gece Zigananın tepesinde olacam altımdada Yeni berlıngom olacak ohhhhh

• quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

Geçen sene yaz Şebinkarahisar'dan dağ yolundan Giresun merkez'e indim 120 km civarı bir uzaklık ama berbat bir dağ yolu

Bilen bilir Eğribel geçidi bu yol üzerinde o yolu nasıl gittim bilemiyorum dolmuşlar bile oradan 4-5 saate iniyor dedi yerel halk

Hava zifiri karanlık,tipik karadeniz iklimi yüksek dağlar ve üzerindeki bol yeşillik yolu daha da bir karanlık yapmakta

Telefon çekmiyor,ilerisi görünmüyor ve eğribel de karşıdan bembeyaz bir şeyin aracımıza doğru geldiğini fark ettim

Uçsuz bucaksız bir sis bulutu zaten yolu göremezken eğribelde aracın önüne doğru kafayı eğerek gidiyoruz

Durup mola verilecek bir yer değil korkunç bir yer nemli iklim ve sisinde bastırması ile kurbağalar ve tilkiler yola fırlamaya başladı

Bir kurbağa camımıza vurdu,kaçtı arabada bir panik havası oluştu öyle bir sıkmışım ki kendimi bir an elimin sıkmaktan uyuştuğunu hissedebildim

Allah korusun araç bozulsa yardım alacak bir araç ya da insan yok arabanın sisin içinden sıyrıldğında fark ettim aşağıda evlerin lambaları gözüküyor.

Sevindik ama git git bitmiyor yol o kadar karanlık ki nasıl anlatılır bilemem ondan daha karanlık olamaz imkansız

Araca bir şey olsa kaderimize razı bir Allah'ın kulu denk gelirse,gelse bile o kadar korkunç yerde kimse durup yardım edemez

Şebinkarahisar çok güzel bir yer ama o yolu gördükten sonra Eğribel geçidini gündüz geçerim daha doğrusu bilmediğim tüm yollar için geçerli

Yalnız güzel macera olmuş.

• Selam,
    Her an vahşi hayvan çıkabilir endişesi ile gündüzü tercih ediyorum. İstanbul merkezli olduğum için sabah 6'yı kaçırırsam 9'dan sonra çıkıyorum.
  • gece gündsüz farketmez hertürlü eğlence buluruz
  • Yeni şöför için gece yolculu tavsiye eder misiniz? ( sakarya -Malatya yaklaşık 1000 km )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece tercihimdir

Yol bossa basarim

Tektuk bile arac varsa max 110la giderim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shipp12 kullanıcısına yanıt
    Yeni sofor icin geceyi birakin uzun yolu tavsiye etmem. Yol rahat olur trafik olmaz sagdan soldan cikan olmaz ama hiziniz yuksektir cok dikkatli olmak gerekir. 2-3 yillik soforseniz sikinti olmaz pek ama ilk aylarinizsa bence cikmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: shipp12

Yeni şöför için gece yolculu tavsiye eder misiniz? ( sakarya -Malatya yaklaşık 1000 km )

Yeni sofor iseniz sabah 05.30da yola cikmanizi oneririm.

Hem saat 06gibi güneş doğuyor.

Kayseride mola verir biraz yatarsınız yada kırıkkale mola verirsiniz yarım saat 1saat civarı sonrada Kayseride dinlenirsiniz uyku molası sonrasında Malatya zaten :).

• Gece

Gündüz

• quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Yeni şöför için gece yolculu tavsiye eder misiniz? ( sakarya -Malatya yaklaşık 1000 km )

Kayseride mola verir biraz yatarsınız yada kırıkkale mola verirsiniz yarım saat 1saat civarı sonrada Kayseride dinlenirsiniz uyku molası sonrasında Malatya zaten :).

gun dogumunda gidisli gelisli yolda karsidan gelen arabanin mesafesini kestirmek zordur. uzak dersin sollamaya cikarsin dibinde bitiverir

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

gun dogumunda gidisli gelisli yolda karsidan gelen arabanin mesafesini kestirmek zordur. uzak dersin sollamaya cikarsin dibinde bitiverir

Orasınıda düşünmek lazım elbet.

• Şafak sökmeden çıkın yoldayken yeni aydınlanır hava da serin olur mis

• Daha önceki mesajımı görenler gece yolculuğunu tercih ettiğimi görecektir. Fakat artık fikrim değişti. Bundan sonra gündüz yolculuğu. İstanbul'dan sabah 6 da, serinlikte çıkacam. Eğleşe eğleşe gidecem. Akşam vakti gideceğim yere varacağım. Hem etrafı da görmüş olacağım.
  • Ben uzun yolda giderken sürekli oyalanmaktan hoşlanmam. Çeşme gör dur el yüz yıka az ilerde dur yemek ye daha ilerde tekrar dur lokum pişmaniye vs al O yüzden yolları güzel olan bir yere gidiyorsam kesinlikle gece gitmeyi severim. Hem serin oluyor hem ortalık sakin oluyor.

• bende gece yolculuğunu tercih ederim;

+2017 yılındayız bütün tr yollarında trafik var, gece yollar daha tenha oluyor
    +duble yollardaki dağbaşı gibi yerlerdeki kırmızı ışıklar yanıp sönüyor beklemeden geçiyorsun
    +dünyanın en iyi kliması da olsa güneş altında duran araba bunaltıyor

-geceleri yolu iyi görmek gerek tehlikelidir
    -uykunuzu iyi ayarlamanız lazım, arabadakiler de uyursa yalnız kalıyorsun, müzik açamıyorsun

geçen sene istanbuldan 11de çıktım sabah 8de alanyadaydım, o kadar da bastık 130-140ın altına düşmedim yine de bitmek bilmedi yol, gündüz gitsem o yolu 15 saat falan sürerdi sanırım
  • Gece yolculuğunu tercih ederim.
  • ben gece yolculuğunu daha çok seviyorum, yollar sakin,radar yok,yazın serin oluyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.