Bildirim
Gece Yolculuğu mu,Gündüz Yolculuğu mu?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Meskun mahal dışında hız limiti 90 km iken gece çıkardım uzun yolculuğa.. 90 la yol mu biter.. 110-120 giderdim.. Uzun yol dediğim öyle 500-600 km değil.. 1000 km lik yol giderdim.. Hız sınırı şimdi arttı.. Eğer gece yolculuğunu tercih edersem yazın sadece daha serin gidileceği için seçerim.. -
Gece ve gündüzün avantajları var kendince dağ yollarındaki sollamalarda gece yolculuğu tercihimdir farları takip ederek sollarım.Gündüz yolculuğununda tadı bir başka soft bir müzik açıp tın tın gitmenin keyfi de var.Yerine göre herşey güzel.quote:
Orijinalden alıntı: gareysar
Meskun mahal dışında hız limiti 90 km iken gece çıkardım uzun yolculuğa.. 90 la yol mu biter.. 110-120 giderdim.. Uzun yol dediğim öyle 500-600 km değil.. 1000 km lik yol giderdim.. Hız sınırı şimdi arttı.. Eğer gece yolculuğunu tercih edersem yazın sadece daha serin gidileceği için seçerim.. -
Bu arada ben kendi tercihimide belirtiyim;quote:
Orijinalden alıntı: unforgiv3n
Gece ve gündüzün avantajları var kendince dağ yollarındaki sollamalarda gece yolculuğu tercihimdir farları takip ederek sollarım.Gündüz yolculuğununda tadı bir başka soft bir müzik açıp tın tın gitmenin keyfi de var.Yerine göre herşey güzel.
Alıntıları Göster
İlkkez gideceğim bir yer ise kesinlikle gündüz yolculuğu,
Uzun bir yol ve yeteri kadar vaktim var ise gündüz yolculuğu,
Aşırı sıcak günlerde 4-5 saat gibi kısa sürecek yolculuklarda gece yolculuğunu tercih ederim....
-
Bildiğim yollarda gece ya da gündüz pek fark etmezquote:
Orijinalden alıntı: unforgiv3n
Gece ve gündüzün avantajları var kendince dağ yollarındaki sollamalarda gece yolculuğu tercihimdir farları takip ederek sollarım.Gündüz yolculuğununda tadı bir başka soft bir müzik açıp tın tın gitmenin keyfi de var.Yerine göre herşey güzel.
Alıntıları Göster
Bilmediğim yollarda ise gündüz yolculuğu daha uygun düşüyor.
Bu Ramazan bayramından önce Antalya'ya gitme durumumuz var.
Ramazan ayına tekabül edeceğinden gece sahur yemeğini yedikten sonra yola çıkmayı düşünmekteyiz
Sakin bir kullanım ile öğlen saatlerinde orada olmayı planlıyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-a-t-i-h -- 19 Haziran 2011; 23:54:26 >
-
ben genelde sabaha karşı yolculukları tercih ediyorum. saat sabah 4 civarı yola çıkıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h
Bildiğim yollarda gece ya da gündüz pek fark etmez
Ramazan ayına tekabül edeceğinden gece sahur yemeğini yedikten sonra yola çıkmayı düşünmekteyiz
Alıntıları Göster
-
Gece eğer yol iyiysealtımdaki araç gittiği kadarda basarım acımamquote:
Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h
Bildiğim yollarda gece ya da gündüz pek fark etmez
Alıntıları Göster
-
yaz ise araba klimasız ise gündüz işkence olur gece çıkarım klima varsa gündüz daha iyi olur. yalnız şu var; doğudan batıya gündüz yolculuğundan nefret ederim. kış ise gece çıkmam soğuk ve don olur mümkünse gündüz daha iyi.quote:
Orijinalden alıntı: laax
Gece eğer yol iyiysealtımdaki araç gittiği kadarda basarım acımam
Alıntıları Göster -
gece yolculuğunu severim ancak ülkemizde bulunan art niyetli ve toplum zararlısı insanların yüzündenquote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
yaz ise araba klimasız ise gündüz işkence olur gece çıkarım klima varsa gündüz daha iyi olur. yalnız şu var; doğudan batıya gündüz yolculuğundan nefret ederim. kış ise gece çıkmam soğuk ve don olur mümkünse gündüz daha iyi.
Alıntıları Göster
oluşan güvenlik sorunu gerekçesiyle gündüz yol alırım.. -
gece yatmaz-gündüz kalkmaz bir kişilik olduğumdan gece yolculuğu tabii ki de.. tın-tın giden memur kişilikler daha az olup,sollamalarda da far yansımaları yardımcı oluyor ayrıca.. yalnız,far ayarı şart,yerine göre boş alanlarda sis+uzun şenliği de iyi oluyor..quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
yaz ise araba klimasız ise gündüz işkence olur gece çıkarım klima varsa gündüz daha iyi olur. yalnız şu var; doğudan batıya gündüz yolculuğundan nefret ederim. kış ise gece çıkmam soğuk ve don olur mümkünse gündüz daha iyi.
Alıntıları Göster
-
Gece yolculuğunu daha çok severim.quote:
Orijinalden alıntı: rallier_61
gece yatmaz-gündüz kalkmaz bir kişilik olduğumdan gece yolculuğu tabii ki de.. tın-tın giden memur kişilikler daha az olup,sollamalarda da far yansımaları yardımcı oluyor ayrıca.. yalnız,far ayarı şart,yerine göre boş alanlarda sis+uzun şenliği de iyi oluyor..
Alıntıları Göster -
quote:
gece yatmaz-gündüz kalkmaz bir kişilik olduğumdan gece yolculuğu tabii ki de.. tın-tın giden memur kişilikler daha az olup,sollamalarda da far yansımaları yardımcı oluyor ayrıca.. yalnız,far ayarı şart,yerine göre boş alanlarda sis+uzun şenliği de iyi oluyor..
aynen ben sislerim eksik olmaz rahat olduğumdan da genelde yol müsaitse 160 altına inmem yerine göre 260 a kadar gider -
eski şehirlerarası otobus host'u olaraktan tabiikide gece yolculuğu eğer yaz ise...quote:
Orijinalden alıntı: laaxquote:
aynen ben sislerim eksik olmaz rahat olduğumdan da genelde yol müsaitse 160 altına inmem yerine göre 260 a kadar gider
Alıntıları Göster
-
uzun yolsa gündüz yolculugu gece ısıklar yüzünden gözlerim agrıyor 150-200 km den sonra...quote:
Orijinalden alıntı: Doğan.
eski şehirlerarası otobus host'u olaraktan tabiikide gece yolculuğu eğer yaz ise...
Alıntıları Göster -
gece acemi şöför sayısı daha az olurquote:
Orijinalden alıntı: Doğan.
eski şehirlerarası otobus host'u olaraktan tabiikide gece yolculuğu eğer yaz ise...
Alıntıları Göster
gece trafik yoğunluğu daha az olur
gece daha serin ve kuru olur (yaz ayları için)
gece yakıt tüketimi daha düşük olur
gece yol daha kısa sürer
... -
Eğer 3-4 saatlik bir yolculuk olacaksa güneş doğmadan 1 saat önce çıkarım.quote:
Orijinalden alıntı: witchking34
uzun yolsa gündüz yolculugu gece ısıklar yüzünden gözlerim agrıyor 150-200 km den sonra...
Alıntıları Göster -
bende gece yolculuğunu severim ve tercih ederim.quote:
Orijinalden alıntı: Arif
gece acemi şöför sayısı daha az olur
gece trafik yoğunluğu daha az olur
gece daha serin ve kuru olur (yaz ayları için)
gece yakıt tüketimi daha düşük olur
gece yol daha kısa sürer
...
Alıntıları Göster
bildiğim ya da bilmediğim yol olsun fark etmez , 90-110 arası giderim.
hatta sanat müziği eşliğinde gece yol almak bana çok zevkli geliyor. -
Aslında her ikisinin de güzel tarafları var.Benim en çok hoşuma giden zaman dilimi ise çok kısıtlı.Tam geceden gündüze geçtiği vakitler yada tam tersi gündüzün geceye geçtiği vakitler.Bu vakitler öyle olmalı ki farları yakmaya gerek kalmamalı ancak çok aydınlık da olmamalıquote:
Orijinalden alıntı: Dentex Dentex
Eğer 3-4 saatlik bir yolculuk olacaksa güneş doğmadan 1 saat önce çıkarım.
Alıntıları Göster
Kısaca yılın bu günlerinin saatlerine göre diyecek olursam: 05.00 civarı ve tersi durumda 20.00 civarı oluyor sanırım.
Ek: İlk mesajdaki fotoğraftaki zaman tam istediğim an işte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 20 Haziran 2011; 1:28:46 >
-
Parçayı açıp resme bir süre bakın ne hissettiğimi anlarsınızquote:
Orijinalden alıntı: Guest-0C8FEE75E
bende gece yolculuğunu severim ve tercih ederim.
bildiğim ya da bilmediğim yol olsun fark etmez , 90-110 arası giderim.
hatta sanat müziği eşliğinde gece yol almak bana çok zevkli geliyor.
Alıntıları Göster
Sevgiliniz nişanlınız metresiniz herneyinizse cabrio bir aracınız hafif bir meltem güneşin batışına doğru süzülüyorsunuz
-
gece direksiyon başında uyuklayan sorumsuz vicdansızlar mutlaka olur.size denk gelip gelmemesi şansınızla ilgili.birçok kişiden dinledim gece direksiyonda uyuduğunu.quote:
Orijinalden alıntı: Dentex Dentex
Eğer 3-4 saatlik bir yolculuk olacaksa güneş doğmadan 1 saat önce çıkarım.
Alıntıları Göster
örnek-1:akrabalarımla doluştuk vw volta uzun yola çıktık.yol 20 saat.bir ara baktım araç kararsız gidiyor,şeridinde kalamıyor.sürücüde derman kalmamış.diğerine devredip uyumasını önerdim.inanmayacaksanız ama adam diğer sürücüye vermek yerine önlem olarak emniyet kemerini takıp devam etti.bayağı bir çabaladım anca zor bela diğer sürücüyle yer değiştirdi.
örnek-2:adam panelvanla uzun yola gidiyor.uyku bastırınca kenara çekeceğine direniyor uykuya.uyku ağırlaşıyor bu yine pes etmiyor.sonunda direksiyon başında uyuyakalıyor ama gözleri açık.bir süre sonra kendine geliyor ama şoke oluyor.zira kendisinde olmadığı süre içerisinde bir sürü viraj dönmüş bulunuyor.çıkardığı ders ise ibretlik:vaden dolmamışsa ne olursa olsun birşey olmaz,vaden dolmuşsa yatakta uyusan bile kurtuluşun yok.yani bu elemen yine yolda uykusu gelse yine kenara çekmeyecek,öldürmeyen Allah öldürmez deyip devam edecek.
UZUN YOL OLAYINI MUTLAKA AMA MUTLAKA UÇAK İLE ÇÖZELİM.önceden alındığında bilet fiyatları gayet uygun olabiliyor.olmasa ne olur sağlığımızdan canımızdan önemlimi
Benzer içerikler
- almanya sahibinden
- pozantı rampası kaç km
- ben bilmem eşim bilir araba markası
- geri geri araba kullanmanın püf noktaları
- esp ve abs ışığı neden yanar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X