Kesin öyledir. YouTuberlar daha iyi egitimli diyorsun yani. Afad konusunda herkesten daha deneyimli bu YouTuberlar. Vay anasını be... Ne youtubermis.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM (DEPREM) (9. sayfa)
-
-
Ahmet Demirtwitter“HATAY FECİ BİR ŞEKİLDE YIKILMIŞ... #borsadaislemleriptaledilsin #secimdestekleridepremzedelere Muğla Valiliği Depremin 3 Yazıklar Tuğba Son 3 Kapattılar Birlik Zamanı Oğuzhan Uğur Yunanistan #hatayiskenderun #TurkeyQuake https://t.co/4HEAYPjL8P”https://twitter.com/AhmetDemir_63/status/1623248399783936003
-
iskenderun'un boşaltılmaya başlandığına dair söylentiler duydum.
2 gündür iskenderun sahilini deniz suyu bastığını, denizin yükseldiğini falan söylüyorlardı.
birisi hava durumuna göre alçak basınç olmuştur, deniz kabarmıştır dedi.
bir başkası rüzgar yönü o tarafa doğrudur denizi şişirmiştir dedi.
şahsen ilk duyduğumdan beri, belki de iskenderun denize kayıyordur, bölge çökmüştür, batıyordur diye düşünmüştüm.
bu söylentiyi duyunca, zaten aynı şeyi düşündüğüm için bana mantıklı geldi.
yumuşak zemin ise, iskenderun körfezine doğru kayma, batma olabilir.
MarineTraffic: Global Ship Tracking Intelligence | AIS Marine Traffic
sitesinden bakıyorum, iskenderun körfezindeki gemi trafiğine.
askeri çıkarma gemileri, nakliye gemileri bölgeye intikal ediyor mu diye...
-
Alakasız ama Arkadaşım abisinin asker ziyareti için ailesiyle İskenderuna gittiğinde güzel ve oranın denize karadenizden farklı demişti deniz sanki karadan yukarıda gibi gözüküyor demişti. Türkiye’nin her yeri farklı güzel demiştim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Madem mesajinda "gerçekler" dedin o halde şu gerçeğe bi açıklama getir.
Hatay 20 yıldır chp de, belediyeler keza chpde. İmar yetkisi de chp li belediyede, neden deprem merkezine en uzak il oldugu halde en çok yıkım Hatay'da oldu?
Bu gerçeği bize açıklar mısın?
Bugun siyaset yapma günü değil dediğimde kiziyorsunuz ama bugun o gün değil... Bugün birlik olma günü, birbirini şikayet etme günü değil.
Boyle bir deprem daha önce dünya uzerinde olmadı. Peşpeşe iki deprem ilk kez bizde oluyor.
Zaten binalarin çoğu ilk sarsintida degil ikincisinde yıkıldı.
Eksikler var, yanlış yapılan organizasyonlar var ama bunlari tartismanin günü bugün değil.
Adana'ya gittiğimde "buranın rakımı deniz seviyesinden aşağıda" demislerdi, tuhaf gelmişti bana.
Ne yani eksi 3 mü demiştim. Cidden öyleymiş. Sonradan öğrenmiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farazicosmos -- 8 Şubat 2023; 16:25:29 > -
denetim filan değil bile bile lades.
-
İspanyol Deniz Kuvvetlerine ait
Juan Carlos I ve Galicia adlı LPD - büyük yardım ve lojistik gemiler İskenderun'a ulaşmış.
Juan Carlos I gemisi bizim LHD lojistik helikopter gemimiz olan Anadolu gemisinin abisi, aynı dizayn.
España en Turquíatwitter“Ships Juan Carlos I and Galicia of the @Armada_esp have arrived to the Iskenderun area, where they will initiate the support activities. 🇪🇸🤝🇹🇷 #SpainwithTürkiye”https://twitter.com/user/status/1623344255216365569
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 10 Şubat 2023; 16:17:26 >
-
Iste bu yuzden en cok yikim Hatayda oldu. 20 yildir ulkeyi yonetenlerde ayni…
Sagduyunun yerini ideolojiler alirsa sonuc bu olur.Halk EkranıyoutubeHatay Belediye Başkanı Depremden 2 Hafta Önce Hükümeti Böyle Uyarmışhttps://www.youtube.com/shorts/PBPQtpqBjZM?feature=share
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 8 Şubat 2023; 21:5:45 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Sonuç olarak; Orman yangınlarında da Hükümet sınıfta kaldı, Son depremlerde de Hükümet sınıfta kaldı.
Ülke yönetilemiyor. Hazırlıkların zamanında ve tam olarak yapılmaması, organizasyon eksikliği gözler önünde. Tüm Türkiye bunu izliyor.
Yine de akıllanırmıyız?, bu kafalar ile mümkün gözükmüyor. Olan yine millete oluyor. Milletin adını ağızlarından eksik etmiyorlar ama yine acıyı çeken Millet oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 8 Şubat 2023; 21:29:45 > -
K.marasta, hatay, adiyaman gibi depremin cok hasar verdigi bolgelerde, saglam kalan konutlar yokmu? Hasar almayan evlerine giren insanlar varmi merak ediyorum, yoksa banasinda kabaca hasar gormeyenler geri girdilermi evlerine
Kentsel Dönüşüm yetkisi Çevre Bakanlığında.
Belediye “Bu binanın yenilenmesi lazım” dese bile bakanlık onayı olmadan çivi çakılamaz.
Cok uzuldum.
Kahramanmaras ve hatayda birer aracimiz vardi esnaf arkadaslarla yardim goturduk.marasdan ankaraya doncek bir arac vardi numarasini pm ile atayim.
Malatyada bir irtibatim yok ama bilmaya calisacam simdi.
En azindan yemek gida konusunda destek olalim...
Edit buldum. Diger ihtiyaci olanlarda ulassin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 8 Şubat 2023; 22:19:55 >
Paylasalim yayalim lutfen. Çok onemli
-
dostum yıkılan ve ağır hasarlı evler varmış.Resmen koskoca şehir yok olmuş..
varsada bence sayıları çok azdır, millet soğuktan ölmek üzere oralarda
-
Hocam Gaziantep merkez haricinde bütün ilçeler çok kötü durumda yıkım konusunda evt benim ev çok hasar gormedi ama ben bile giremiyorum ve çoğu insanda girmiyor mecbur kalmamaları haricinde o bölgelerde nasıl girsinler 🙄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Askerler bu işte hiçbir şey yapamaz. Sadece arama kurtarma yapabilir. O da elleriyle. Onları normal insanlar da yapıyor zaten. Askerin elinde vinç kepçe vs yok. Burada önemli olan zaten. Yüksek kesici aletleri, kepçe, vinç, iş makineleri.
Asker de senin benim gibi insan. Bu aletler makineler olmadan elinden birşey gelmez.
Tonlarca ağırlığı ellerinle kaldıramazsın.
Toplam 6bin 7bina göçmüş. Aynı anda eş zamanlı olarak arama kurtarma bu kışta hiç bir ülke yapamaz. Biraz mantıklı düşünün. 6-7bin tane kepçe vinçin var mı? Olanların çoğunluğu zaten istanbulda.
Normalde fay hattı olan yerlere devlete ait iş makineleri, vinç, kepçe doğal afetler için hazır tutulması gerekiyor. Bunun için böyle bir planlama yapılması gerekiyordu.
Yangın için de aynısı yangın ihtimali olan bölgelerde yangın araçları hazır tutulması gerekiyor ve yillik bakimlarinin yapılması gerekiyor. Devletin yanlışı burada. Her olayı istanbuldan yönetemezsin
Siz çok önemli bir unsuru ihmal ediyorsunuz:
Askerde disiplin ve emir komuta zinciri vardır.
Sıradan vatandaşın cehaleti ile kıyaslanamaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X