Şimdi Ara

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM (DEPREM) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
8
Favori
20.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
108 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Neden hodjam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canskru kullanıcısına yanıt

Bir de enkaz altında nefes alamama durumu var.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

en şeffafı çünkü

• seçimler kesinlikle ertelenecek.

en iyi ihtimal Ekim - Kasım ayları

1 yıl ertelenip seneye mayıs ayına da bırakılabilir.

hiç bir hükümet

böyle bir başarısızlık, beceriksizlik ortaya çıkmışken,

halkın öfkesi, nefreti tavan yapmışken

seçime gitmez, gidemez.

ayrıca fiziki olarak da şartlar propaganda ve seçim yapmaya müsait değil.

10 ilin nüfusu 13 milyon

bu 13 milyon kişinin bir kısmı sağlam evlerine yaşamaya devam etse

bir kısmı ülkenin değişik yerlerine göç etse

bir kısmı hısım akraba yanına sığınsa

en az 5 milyon kişi çadırda, konteynerde barınmaya mecbur kalacak.

5 kişilik aile desek en az 1 milyon aile = 1 milyon çadır / konteyner

ayrıca bunların iş yerleri kalmadı, iş kalmadı, normal bir ticari faaliyet oluşturacak zemin kalmadı.

yani yıllarca sadece gelecek yardımlarla hayatlarını idame ettirecek haldeler.

seçimi nerede nasıl yapacaksın,

propaganda yapmaya giden bir kişiyi taşla sopayla kovalarlar emin olun.

bu kadar öfkeli, travmatik kişi oy kullanacak mı?

kullanırsa hükümete oy verir mi?

hem akla, hem mantığa uygun tek bir yol var o da seçimlerin ertelenmesi....

EDİT: (ekleme)

ülkenin her yerinden tarikat şeyhi, hocaefendi vs. toplayıp -ramazan da geliyor-

oralarda "kader" bahsinden konuşmalar yaptıracaksın.

"şehitlik, cennet" vs. anlattıracaksın.

"Allah sevdiği kullarına dert verir, mertebesi, takvası yükselsin diye" söyleyeceksin

dini kullanarak tepkileri azaltmaya çalışacaksın.

şu an düşününce mantıklı geldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 7 Şubat 2023; 14:51:7 >

• adolf1 kullanıcısına yanıt

2-3 haftaya deprem unutulur hocam,burası Türkiye.Ders çıkarılsa zaten bu durumlar tekrar tekrar yaşanmazdı

• Deprem kuşağı olarak Allah aşkına bu ülkede hangi inşaat adam gibi denetleniyor, inşaat yapılmadan önce zemine zemin iyileştirmeleri yapılıyor mu? Bu kadar insanın vebali buna göz yuman bu binaları yapan yaptırmasına izin veren insanların ve yönetimin üstünedir. Bas bas bağırıyor ülkenin değerli bilim insanları Naci Görür, Celal Şengör vs. Büyük Marmara depremi gelecek diye nerede var hazırlık ve de olmayacak. Millet bahçelerinde kek yeriz artık.

Burdaki ben de dahil birçok insan üstünde oturduğu evin zeminin ne olduğunu, elverişli değilse zemin iyileştirmesi yapıldığnı, temele attıkları betonların testlerinin düzgün yapıldığını veya denetleme firmaları tarafından doğru düzgün denetlendiğini bilmiyor. Önlem alınmazsa eğer Marmara bölgesinde çok daha büyük yıkım olacak. Evet bugün sıcak yataklarımızda yatabiliyoruz ama yarın hiç beklemediğimz bir anda gelecek bu deprem. Aldığımız hava gibi gerçek bu.

• Zaten dayanmadı ki. Geçmişte de aynı idi. 365 yılında Girit adasında devasa bir deprem olmuştu, 8.5. O zaman ki tamamen dümdüz olmuştu. Hatta Mısırda'ki gemilerin 2 km öteye karaya oturduğu söyleniyor. Dalgalarla beraber öyle karaya varmış.

Ertelenirse RTE aday olamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30BFBCDB6 -- 7 Şubat 2023; 15:59:56 >
  • :) komik

adayım derse kim hayır diyecek?

hayır derse nasıl engel olacak?

YSK aday olabilir derse kim nereye itiraz edecek?

YSK kararları kesin, itiraz yolu yok !

• Tüm ülkemizin ve depremden zarar gören herkesin başı sağolsun. Tüm kayıplarımıza Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına sabırlar diliyorum. Allah, kimseye bir daha böyle felaket göstermesin.

O zaman o doktorlara söyle neden 3000 USD 5000 USD maaş alamıyorum neden ev araba alamıyorum demesin. Tirana boyun eğersen sadece başkasına değil kendine de zarar verirsin!!! Ayrıca doktorların Tirana boyun egi egini sanmam

Ben aday olsun ya da olmasın demedim ki. Hatta Cumhurbaşkanı bile olsun. Ama aklı değişmez

• ...

Seçim sadece savaş sebebiyle ertelenebilir, bu dediğin şuan imkansız.

• iskender86 kullanıcısına yanıt

ben AFAD'a attım ve AFAD'ı öneriyorum. kaynakların verimli kullanılması açısından bilginin toplandığı yerden yardımın dağıtım yapılması çok önemli.

ahbap derneğinin nerde kimin neye ihtiyacı olacağı konusunda nasıl bilgi alıyor? muhtelemen sosyal medyadan ordan burdan kulaktan duyma şeklinde. battaniye ihtiyacı olmayan bir yere fazladan 1000 tane battaniye gidip, tam aksine battaniye ihtiyacı olan bir yerden haber gelmediği için battaniye gitmeyebilir.

afet koordinasyonun yetkilisi AFAD'dır, bütün bilgiler AFAD'a akıyorken kulaktan duyma şekilde yardım hazırlayan başka derneklere / kişilere para yardımı yapmamanızı tavsiye ediyorum, hazırlanan yardım çok verimli olmayabilir.

bizim şirkette de para toplanıyor onlara da vermedim mesela. kaynak ve emek israfı oluyor.

ahbap derneğini bu gibi afet durumlarında değil de yardıma muhtaç insanlar için normal zamanlarda kullanılması daha verimli. orada çünkü kimin ne ihtiyacı var kesin olarak biliniyor. alinin çocuğu hasta ona destek amaçlı gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna222 -- 7 Şubat 2023; 19:43:6 >

• tuna222 T kullanıcısına yanıt
    Herkesin kişisel düşüncesi ben devlet kurumlarına güvenmiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iskender86 kullanıcısına yanıt

yardım yine yardımdır elbette bir şeyler adresine ulaşıyordur ama benim düşüncem de bu gibi sivil STK'ların kaos ortamında sağlıklı bilgi alamadığı için verimsiz bir yardım organizasyonu yaptığı yönünde.

• Bazı. ...ların tek derdi secim.. sizin ben derdinizi ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yakınlarım için Maraş’tan istanbul yada neresi yakınsa bilet arıyorum 2 yetişkin 2 çocuk . Her yer dolu gösteriyor yardımlarınızı rica ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tuna222 T kullanıcısına yanıt
    Hocam AFAD ve Ahbap işbirliği protokolü imzaladı. Dediğin aslında mantıklı ama dediğim gibi şuan Afada giden bilginin tamamı Ahbapa da gidiyor. O yüzden Ahbap da mantıklı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.