Şimdi Ara

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM (DEPREM) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
8
Favori
20.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
108 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük geçmiş olsun, vefat edenlere allah rahmet eylesin. :(

• Okula sığındık bakalım. Petekler yanıyor. Ara ara sarsıntılar oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaradan bölgeye gidecek olan varmı benide alsın

• srkn kullanıcısına yanıt
    Allah tüm ailenize sabırlar versin inşallah. Kolay değil. Dualarım sizlerle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • japonya'da 2022 yılında Fukuşima açıklarında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem, ülkede 2 milyon evin elektriğinin kesilmesine yol açtı.

Yetkililere göre depremde dört kişi hayatını kaybetti, en az 107 kişi yaralandı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt

Amin, sağ olun...

• Gerçekten benim kafam iyice bozuldu yitirdiğimiz canlara olan üzüntü yetmezmiş gibi birileri enkaz altında çaresiz yardım bekliyor bunu düşünmek bile beni kahrediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibraniceyi iyi kotü bildigim icin, takip ettigim Instagramda bazi insnalar var. Ozellikle bazi kisilere baktim.

Gece deprem oldugundan sarsildiklarindan bahsetmiş. Ve neden kimse bir alarm vermiyor, tvlerde gormuyorum diye yakınmiş. Hikaye paylaşmişlar. Bilmiyor ki o deprem Turkiyede oldu.

Şaka gibi gerçekten, Maraş ile Israil arasi 700 km civari. Depremin boyutunu anlayin. Ankaradan, Levanten kiyilarina, Filistene, Ermenistana kadar bir çok yerde hissedilmiş. 7.8 inanilmaz bir buyukluk.

Zaten deprem dalgalari eksponansiyel yani, logaritmik artar. 7.0 buyuklukle 7.8 arasinda uçurum var. Bir degil, birkaç kat daha güçlüdür.

Turkiye topraklarinda yanal atimli faylarin uretebilecegi en yüksek buyukluk 7.9 civarlari, o da olmuş oldu. Resmen maksimum buyumlukte deprem oldu.

Helen yayi denen, yayda da birikim var turkiye cok umursamiyor boyle seyleri ama olasi Istambul depreminden ziyade, bir girit depremi 8.5 -9 buyuklugunde olabilir, dalma batma zone alaninda lehva gecisinde oldugu için o deprem, turkiyenin tum bati ve gumey sahillerini hem depremle yikar hem tsunamiyle. Maaleaef, asiri cahil, lakayit ve rahat bir topluluguz.

Aptal olamk.lazim şu olaylari surekli yasayip, onlem almamak icin. Hep ayni acilari yasiyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olume terk edildi herkes..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çalıyor

ama

Çalışıyor

diyenlerin  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 7 Şubat 2023; 1:28:0 >
  • Daha ulaşılamayan yardım edilemeyen o kadar çok yer var ki delireceğim aciz, rezil bir yönetim off ya offf.

İstanbul'da bu şiddette deprem olsa can kaybını düşünemiyorum hala ama hala deprem için en ufak bir yol alamamış bir ülkeyiz..

• ganeja kullanıcısına yanıt

En büyük hasarı deprem değil direkt tsunami verdi diye biliyorum

• # Ace # kullanıcısına yanıt

İstanbulda olsa mı ? Ülke yeniden bir kurtuluş mücadelesine girecek...

• Nasıl birşey hocam ya 2 tane 7 şiddetinde deprem oha yani baya birikim var demekki oralarda

• Mosaat kullanıcısına yanıt
    Oranın fayları 1500 yılından beri suskun deniliyor. 500 yıllık bir fayın birden stres boşaltması çok kötü bir şey.

USGS 7.8Mw (04.17)

USGS 7.6Mw (13.24)

Bu arada “Kahramanmaraş’ta fay kopmuş, en az 8.5 deprem bekleniyor” diye ortalıkta dolaşan asılsız haberlere de inanmayın.

Naci Görür hocanın Twitter hesabını takibe almanızı öneririm. Detaylı bilgileri kendisi veriyor, halkı paniğe sürükleyecek şeyler söylemiyor. Gerçekleri sonuna kadar konuşan Deprem Bilimci hocamızdır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mosaat kullanıcısına yanıt

1400 yılında olmuş en son böylesi ama o zaman böyle evlerde bu kadar insan da yoktu

• En kötüsüde kış zamanı olması allah yardımcıları olsun açıkta kalanların

Geçmiş olsun herkese

• Osmaniyedeyim. Evimiz 4.kat binamiz 3 yillik. Annem ve kardeslerim ile beraber kaliyorum. 1 Kardesim haric hepimiz uyanik durumdaydik. Tam 1.36 dk surdu. Maalesef en son 99 Agustos da bu kadar korkmustum. Hic birimizi yerimizden kipardamadi. Cok uzun ve siddetliydi. Depremin bitmesi ile asagi nasil indigimizi ben bile hayal edemiyorum. Binamizin girisinde. 1. ve 2. katlarindan catlaklar olustu.. Su anda mustakil evi olan dayimlardayiz. Ama; hepmiz olebilirdik. Rabbime sukurler olsun ki; sag cikabildik. Ama 2 gundur uyku haram.. surekli tetik halinde bekliyoruz. Daha kotu durumda iller var. Allah herkese yardim etsin cok zor... Ustelik hava kis. Biz bile hic bir sey alamadik.. Enkaz altinda kalan binlerce can var... Yasayanlarin Hipotermi olmalari icten bile degil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.