Beyler bağış yapmak isteyenler için ahbap derneğini öneriyorum. |
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM (DEPREM) (6. sayfa)
-
-
ölenlerle ilgili düzenlenecek ölü muayene veya otopsi tutanaklarında
hiç bir doktor
- açlık
- susuzluk
- hipotermi (soğuktan)
öldü yazamaz.
eğer yazarsa, bu hükümetin beceriksizliğinin resmi delili olur.
bina enkazında "yaşam boşluğu" denilen alanda sağ kalmış kişiyi 24 saatte çıkarmayı becerememişsin, kişi donarak ölmüş.
rezalet...
yüksek ihtimalle, doktorlar raporlarında çoklu organ hasarı, ezilme, iç kanama vs. yazacaklar.
-
Herkese, tüm ülkeye geçmiş olsun. İnşallah daha az kayıpla biter bu karda kışta. İki gündür rahat uyuyamıyorum. Uyumak oradaki insanlarımıza ihanetmiş gibi geliyor.
Allah en hayırlısını nasip etsin ülkemiz için.
Bu arada DH sosyal medya ekibini bir nebze sert eleştirmek istiyorum. Neden dün tüm gün teknoloji haberi paylaştınız? Yakışı kalıyor mu böyle bir medyaya? İnsanlar birbirlerine ulaşmaya, yaşamaya çalışıyor, siz Poco tanıtıldı haberi basıyorsunuz.
Gözünüzü seveyim bu kadar duyarsız ya da bunu düşünemeyecek bir ekip mi yönetiyor sosyal medyanızı. Gerçekten ben dahil o tweetlerin altındaki çoğu insan sizden aşırı soğudu bu tavrınızdan ötürü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim damat şuanda hatayda sınır da asker idi şehre yollamışlar abi diyor 1 tane ayakta apartman yok mecaz anlamda değil ciddi anlamda 1 adet ayakta apartman yok. inim inim yardım sesleri vardı artık onlarda yok diyor.
-
Arkadaşlar bende Gaziantep de yim şu an da hasar almış 3 katlı evdeyim
Bu taraflarda çok fazla bir şey yok ama olmayacağına anlamıda gelmez mecbur oturdum soğukta beklemekten başka çarem yok
Hemen 2 sokak ötede 2 akrabamı kaybettim daha çıkaramamışlar
Oraya gittim sarılmış duruyolarmış sıkışmış cesetleri çıkaramıyorlar da bekliyorum öyle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Bırakın Türkiye'yi dünya için bile gelmiş geçmiş en büyük trajedilerden birini yaşadık dün gece. Deprem kötü vurdu evet insanlar enkaz altında kaldı. Ancak yardımların ulaşamaması, enkaz altından insanların çıkarılamaması ve bu insanların kara kışın ortasındaki bir geceyi enkaz altında geçirmesi... Bu bir trajedi.. Umuyorum öyle değildir ve yanılıyorumdur ama dün gece insanlar enkaz altında hipotermiden vefat ettiler. Ve bu sayı tahminimizden de büyük bence...
-
Okulda kaldık. Ne bir devlet görevlisi nede Belediye personeli hiç biri yoktu. Mesela insanlara Battaniye, ekmek sıcak çorba verilebilirdi. Su dağıtılabilirdi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanların kurtarılmayı beklerken donarak ölmesi gerçekten çok acı bir durum...
-
şu anda
Flightradar24: Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map
bakıyorum.
deprem bölgesi üzerinde 3 tane İHA var.
1 tane de Adana'ya doğru yaklaşan var.
İHA'ların kodları
KOZAN01 - hatay üzerinde
GÖLGE62 - osmaniye üzerinde
KAYI01 - pazarcık üzerinde
HANDE03 - adanayı geçti iskenderuna yaklaşıyor.
galiba hala durum tespiti yapmaya çalışıyorlar.
-
Allah kimseyi kara günlerde doğal afet üzerinden siyaset yapacak kadar kansız yapmasın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanlar soğukta donmaktansa hasarlı evlere giriyor ya da oralardan bir şeyler almaya çalışıyor. Bu dramın adı konamaz.
Bu yerleri AFET BÖLGESİ ilan Etmeyen - İMAR BARIŞI diyerek İmara açan Bina yapılır diyerek Müsaade veren Altına İMZA atan Kim varsa Yargılanmalı.
Sadece yargılanması yetmez TÜm mal varlıgına devlet el koymalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 7 Şubat 2023; 12:38:15 > -
Hatay'daki dayım ve kuzenim bu sabah enkazdan çıkarıldı çok şükür. Kuzenimde bir şey yok, dayımın parmak uçları ezilmiş ama doktor iyileşecek demiş. Adana'ya göndermişler. Ama teyzem ve enistemden hala ses yok:(
-
istihkam birliklerini gönderseler gene çok can kurtulurdu içimiz yanıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2004 Hint Okyanusu depreminin 10'da 1'i civarı enerji çıkmış gibi görünüyor (150 hiroşima atom bombası diyorlar). 2004'de ki deprem de 26 Megaton enerji açığa çıkmıştı ki bu Tsar Bomba'nın yarısı güçte. O zaman gezegenin kendisi bildiğin 10mm titremişti. Türkiye'de 8.5 deprem olmaz bu arada. Girit'te olur öyle bir şey ama Anadolu fay hatları o kadar büyük deprem üretemez. Megathrust depremler onlar ama Anadolu'daki deprem Strike-slip depremdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 7 Şubat 2023; 15:50:1 > -
Hocam benzin motor çalıştırmakla ısınamazsınız bulabilirseniz 1 -2 tane mum yakın aracın içi ısınır aman dikkatli olun uyumayın
Türkiye 7ye dayanamıyor. 8.5 olursa şehir kalmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X