Ben bundan yaklaşık 2 sene öncesine kadar çok içerdim sürekli bar,birahane,gece klübü tarzı yerlere giderdim adeta bir bağımlılık olmuştu oralardaki ortamlar Alkolede çok zaafım olduğu için içip içip kendimi kaybedip haddinden fazla para harcıyor paramla rezil oluyordum
Herneyse sık sık gittiğim bir mekan vardı oraya birkaç kere hesabı ödeyemeyip sonra vermişliğim oldu ama her gittiğimde sarhoş olduğum için ne kadar borcum olduğunu bile bilmeden ödüyordum.Kendi kendimi rezil ediyordum kısacası
En sonunda tövbe ettim buralara gitmeyide bıraktım aradan 2 sene geçti ve telefona bir mesaj geldi.En son gittiğimde hesabı eksik vermişim garsonun üzerine kalmış onu istiyormuş
Ben gitmeyeli 2 sene oluyor hatırlamıyorum bile en son gidişimi yine sarhoştum ama bu hayatı artık arkamda bıraktım ve kendimi kullandırmak enayi gibi para harcamak istemiyorum.Borcum olduğunuda sanmıyorum büyük ihtimalle bu sarhoş herif hatırlamıyodur diye akıllarına gelmiştir,yada gerçekten doğrudur bilemedim
Cevap olarak ne desem ne yapsam onu düşünüyorum.Enayi gibi para harcamak ve kendimi kullandırmamak için ne yapmam gerekli sizce?Hatırlasam eyvallah ama 1 gram dahi hatırlamıyorum gitmeyeli 1.5 2 sene olmuş zaten
Ara, biraz sert bir tonda "NE BORCU BİRADER, KAÇ SENE GEÇMİŞ ŞİMDİ Mİ AKLINA GELDİ ARAMAK?!" filan de. Koparmaya çalışıyorsa zaten geri vites atar. Gerçekten varsa ısrar eder, git öde.
arama yerine mesaj geldiyse seni kandırmaya çalışıyorlar gerçek alacaklı adam mesaj atmaz arar üstelik 2 sene beklemez telefon numaranı değiştir yoluna devam et bence
Hocam mutlaka tarihli adisyon tutuyorlardır yada makineleri vardır hesaplara ordan bakıyorlardır ancak 1.5-2 senelik adisyonu hesabı kimse tutmaz. Böyle durumlarda müşteriye ayıp olmasın diye garsonun üzerine zimmetlerler o borcu şimdi o arkadaş işten falan ayrılıcak büyük ihtimal eski borçları kapatması lazım yada ondan keserler.
Ne kadarlık bir borç?
Güvenilir insanlar ise gidin verin hak geçmesin kimseye.
quote:
Orijinalden alıntı: TYLER*
Hocam mutlaka tarihli adisyon tutuyorlardır yada makineleri vardır hesaplara ordan bakıyorlardır ancak 1.5-2 senelik adisyonu hesabı kimse tutmaz. Böyle durumlarda müşteriye ayıp olmasın diye garsonun üzerine zimmetlerler o borcu şimdi o arkadaş işten falan ayrılıcak büyük ihtimal eski borçları kapatması lazım yada ondan keserler.
Ne kadarlık bir borç?
Güvenilir insanlar ise gidin verin hak geçmesin kimseye.
Daha öncedende bir kere borç yazdırmıştım ama sonra ödemiştim.Bu sefer bu kadar zaman sonra istemeleri garibime gitti ve bir çakallık sezdim.Ne kadar olduğunu sormuyorum çünkü sorarsam kabullenmiş gibi olucam gibi geliyor
Her gittiğimde fazlaca para bahşiş verdiğim bir yerdi yani olsa bile istemeleri bir garip
Borc ne kadar? 2 senelik bi borcu odemek risk olur. Bence kandiriyorlar. Eger bi kez saf ayagina yatip oderseniz arkasi kesilmez.
quote:
Orijinalden alıntı: IEfsaneyim
Borc ne kadar? 2 senelik bi borcu odemek risk olur. Bence kandiriyorlar. Eger bi kez saf ayagina yatip oderseniz arkasi kesilmez.
Ne kadar bilmiyorum sormadım
quote:
Orijinalden alıntı: christiantroyy
Ne kadar bilmiyorum sormadım
Alıntıları Göster
Benim bir borcum yok dememe rağmen diretirlerse ne demeliyim
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
hocam sarhoşluyum diyorsun ne kadar yiyip içtiğimi bilmiyorum diyorsun şimdi de enayi yerine koyulup para ödemek istemiyorum diyorsun. öyle şey mi olur. git adamla yüz yüze konuş 2 sene sonra sni arayıp para isteyecek kadar fesat düşüncelere onların kapıldığını düşünmüyorum. git borcun neyse öde hak geçmesin
quote:
Bu mesaj silindi.
Hocam bence "2 yıl önce (kafandan salladığın bir tarih) son borcumu ödedim ve bi daha oraya ayak basmadım bile gidin başkasını kandırmaya çalışın" de. Israr etmeye çalışacaklar kesinlikle çünkü belli ki iyi bir para sokmayı amaçlıyorlar, sen yine de diret "hatırlıyorum, o günden sonra ağzıma içki sokmadım, bıraktım o hayatı ..." şeklinde yardır. Yine ısrar ederse polise gideceğini söyle. Adam senin şüphen olmadığını düşünmeli. Örneğin "kanıtlayabilir misin?" cümlesi çok sakat. Olmadı sahte bir adisyon yapar ve getirir karşına.
100 lira ver kapat konuyu 101 lira dahi verme
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_
100 lira ver kapat konuyu 101 lira dahi verme
Teşekkürler yardımlar için arkadaşlar hiç sevmediğim bir durumdur birşeyi hatırlamamak ve emin olmamak ama aynı zamanda enayi durumuna düşmektende hoşlanmam o nedenle çelişkide kaldım
quote:
Teşekkürler yardımlar için arkadaşlar hiç sevmediğim bir durumdur birşeyi hatırlamamak ve emin olmamak ama aynı zamanda enayi durumuna düşmektende hoşlanmam o nedenle çelişkide kaldım
Alacak paran olsa 1 hafta beklersin 2 hafta beklersin. Anlaşılan garson dara düşmüş senden 3 5 kuruş koparmanın derdinde
OcerSox
kullanıcısına yanıt
Hocam ben pek sert yapmayı bilmeyen biriyim nasıl emin bi duruşla yok öyle birşey derim napmalıyım
quote:
Hocam ben pek sert yapmayı bilmeyen biriyim nasıl emin bi duruşla yok öyle birşey derim napmalıyım
Bak aynen şöyle de " Birader ben sizin oraya en son 2 yıl önce gelmiş adamım bu zamandan sonra sen benden neyin borcunu istiyosun madem var bi açığımız sana niye 2 yıl bekledin istemek için" sonraki söylediği şeye göre sende doğaçlama bir şey geliştir
quote:
Orijinalden alıntı: OcerSox
quote:
Bak aynen şöyle de " Birader ben sizin oraya en son 2 yıl önce gelmiş adamım bu zamandan sonra sen benden neyin borcunu istiyosun madem var bi açığımız sana niye 2 yıl bekledin istemek için" sonraki söylediği şeye göre sende doğaçlama bir şey geliştir
Alıntıları Göster
Ama sakın geri vites atma konuşurken sesinin tonunu yükselterek konuşmaya devam et o senden ümidi kestiğinde geri basar zaten
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
ne uplaması hala almışsın işte cevabını
quote:
Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige
ne uplaması hala almışsın işte cevabını
Alıntıları Göster
up
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme