|
Geely, BMW ve Mercedes'i geride bırakarak ilk 10'a giren ilk Çinli üretici oldu!
-
-
2011'den beri Geely FC kullanıyorum.
Memleketteki vergi politikası yüzünden bu araçların devamı gelmedi.
Uygun araba alma şansımızı engellediler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekonomiyi sadece finans olarak algılayan bakanların olduğu bir ülkede, bastıkları paranın yarattığı enflasyonu da halkın belini kırarak düzeltebileceklerini sanmaları normal ki hala son gaz oara basmaya devam (kendilerini prof diye pazarlayan "ekonomist" bilirkişiler de bu duruma çanak tutar her zaman) :)
Sonuç
Ederinin 4 katına satılan her ürün, sadece araç değil her ürün
Abd faiz indirsin diye duaya çıkmamız yakındır Allah yolu, Hak yolu quattrolu imamımızın arkasında :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 2 Haziran 2024; 23:18:26 >
-
Fiyatları çok pahalı, ayrıca ülkemiz gibi yerlerde ++ vergilerle etiketi çok yukarılarda, bize ancak haberini okumak düşüyor.
-
Çinliler eğer ben gemiye arabayı koyar satarım pazarının da içinden geçerim mantığını bırakırlarsa uygun araba alırsın tabi
Geely o dönem battı bu arada,ondan gelmediler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önyargı böyle bir şey işte. Geely ortağı falan değilim ve benim savunmama da ihtiyaçları yok. Dünya otomotiv sektöründe kendini ispatlamış marka zaten.
Bir orta alt sınıf birey olarak Opel, Renault, Hyundai, Fiat, Kia, Peugeot, Ford marka giriş veya ikinci sıra araçlar kullandım.
Geely aralarında en sorunsuz, en konforlu araç ve her birinin yarı fiyatına alınabiliyor.
Motordaki eksantrik zincir ömürlük. Kia ve Hyundai'de de var ama onlar illaki değişim istiyor.
Koca Ford, Opel, Renault vs triger kayışını dayıyor. 60-90 bin km'de bir yüksek işçilik maliyetiyle değiştiriyorsunuz.
Güncel Geely modellerindeki en verimli plugin hybrid motor seçeneklerini Avrupalı rakiplerinden çok önce yaygın şekilde piyasaya sundular ve fiyat olarak da her sınıftaki aracı rakiplerinden daha uygun.
Türkiye'ye giriş çıkış ilişkilerini, kolay işlerin peşinde koşan yandaş bir grupla yaptılar. Hem bu nedenle hem de vergi politikasıyla azalan fiyat rekabetinden yılarak memleketi terk ettiler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Geely'nin mi fiyatları çok pahalı?
Ben diyorum Fransa
Sen diyorsun Floransa
Arkadaşım ben kötü araba demedim,senin aracının olduğu dönemde battı firma dedim
Dünya otomobil sektöründe kendini kanıtlamış olabilir,bu gemiye araba doldurup kafasına göre araba satma,milletin pazarının içinden geçme hakkı vermez dedim
Ab ABD çatır çatır vergi uyguluyor bu yüzden, Avrupa'da vergiden kurtulmak için fabrika açmaya hazırlanıyorlar bu yüzden
Burada da açarlar,ucuza satarlar
Ok?
Senin bahsettiğin ithalat vergisi ama bu memlekette ithalatçı firma o vergiyi ödemiyor. Sen şahıs olarak getirirsen ödersin.
Benim bahsettiğim vergi ise devasa boyuta ulaşan ÖTV...
Sadece Geely değil, birçok firma terketti memleketi.
Battı dediğin yıllarda firma koca Volvo Otomotiv'i satın aldı. Bizse çakma işlere sınırsız kaynak ayırmakla meşguldük.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmLord -- 3 Haziran 2024; 12:57:9 >
Volvoyu alacak firman yok senin,koç bile connect iteleme peşinde millete
Devasa boyuttaki ÖTV yüzünden değil, Çinli araçlara dünya çapında uygulanan vergiler yüzünden o muhabbet
Geely ülkeden çekildiğinde millet çatır çatır 0 faizle araba alıyordu,battı çekildi
Düze çıktı geldi
Bu kadar basit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 3 Haziran 2024; 15:26:27 >
Türkiye'de saçma sapan bir vergi sistemi var. Vergi ve ÖTV sistemi herşeyi bozuyor ya kaldırsınlar yada adam gibi ayar versinler dünyanın hiçbir ülkesinde böyle saçma sapan bir vergi sistemi daha yok
-
Nasıl bir araba hocam? Bana ciddi manada tekerlekli teneke gibi geliyor, o yüzden bir bilen olarak sana sorayım dedim.
2011 model Geely FC...
-
Estağfurullah. Uzakdoğu grubu araçların motor mekaniği hep aynı.
Geely FC ve Emgrand bu gruptaki muadillerinin neredeyse yarı fiyatına alabileceğiniz araç. İçi dışı geniş, oturaklı ağır araba.
Anadolu grup getirip servisini de üstlenmişti. Şimdi yetkili servis ağı yok. Oralardan çıkanlar ve Japon grubu tamircileri bu araçlardan da anlıyor.
Parçalari da İstanbul, Ankara ve İzmir'deki tedarikçilerden temin ediliyor. Başka şehirlerdeyseniz kargo ile geliyor.
Atmosferik 1.5 motor bu kasaya küçük. 1.8 motorlu olanlar var ama Türkiye'ye gelmedi. Keşke gelseydi. Sonradan turbolu, hybrid, plugin hybrid modeller de çıktı ama onlar hiç gelmedi.
Eğer sakin kullanıcıysanız, rampalarla çok işiniz yoksa, trafiğiniz çok sıkışık değilse tavsiye ederim. Ben çok yoğun trafikte kullandığım için şehiriçi yakıt tüketimi şehirdışının iki katını buluyor.
LPG ile uzun yolda 7-8 litre yakıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
2011'den beri Geely FC kullanıyorum.
Memleketteki vergi politikası yüzünden bu araçların devamı gelmedi. Uygun araba alma şansımızı engellediler. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X