Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.253
Cevap
18
Favori
692.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hookman

quote:

Orijinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

Bir de birileri yazmış. 30 km. hızı geçince kapılar otomatik kitleniyor diye. Bende yok. Var mı öyle birşey cidden?

Evet benim aracımda var, ayrıca yazın camları açık unutabilme ihtimaline karşı kilit tuşuna uzunca basarsanız açık olan tüm camları da kapatıyor.

O zaman benim aracın bu konuda bir sıkıntısı var demek ki. Cam olayını denemedim. Ama otomatik kapı kitleme olayı yok. Acaba menüden aktif mi ediliyor? Var mı böyle birşey?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar muayenede sorun yaşayan arkadaşlar olduğunu biliyorum. Bende Tuvturke ürekerek gitmedim desem yalan olur. Fakat ruhsatta "FE" olarak geçen araçlarda bir sıkıntı yaşanmıyor. Yolcu başına 75 kg olarak hesaplanıyor. benim aracım 1335+45=1380 olarak muayeneden geçti. Azami ağırlığı hesaplayacak olursam 1380+300=1680 kg oluyor. 1690 kg aracın son taşıma haddi, yani ruhsatta yazan azami ağırlık kısmını geçmemek gerekiyor.

FE yazan araçlarda bu sıkıntı yok. Bunlar aracın problemleri arasında gözüküyor. Bunlara dikkat edin derim ben.
  • Kilit tuşuna uzun basınca camlar otomatik kapanıyor. Ama şu 30 km. üstüne çıkınca kapıların otomatik olarak kilitlenmesi olayı olmadı bende. Acaba bunun bir sigortası mı var? Yani sigortası atmış olabilir mi? Manuel olarak sürücü kapısı tarafındaki otomatik 4 kapı kilidi çalışıyor. Ama seyir halinde 30 km.'de üzeri kilit olayı yok. Başka bir aktif etme yöntemi mi var acaba?

• Aracımın 100.02 km.'deki karma yakıt tüketim değeri dün ve bugün yaptığım km. ışığında 7.72 litre olarak ölçülmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 19 Mart 2015; 0:37:57 >
  • Yetkili servise gitmeden özel serviste 10.000 km. bakımı yaptıracaklar için Geely Emgrand ec7 filtrelerinin resimlerini ekledim. Hava ve polen filtresini bulmak sorun değil. Yağ filtresini alırken komple demir muhafazalı ATOM tip yağ filtresi yerine MLE-1476 kodlu KARTUŞLU tip yağ filtresi alın. Netten sipariş edenler bunu özellikle belirtsin. Zira genelde ATOM tip yağ filtresi yolluyorlar. Benzin filtresini de alırken 3 ucu da soketli olan ve bir tarafında fiş çentiği olan resimdeki modeli alın. Buna benzer farklı tip ama aynı fizikte benzin filtreleri de var. Örneğin iki ucu çentikli bir ucu düz olan veya 3 ucu da düz olan modeller var. Ancak bizim aracın hortum ağız yapısına uygun değiller. Üç ucun da soketli yapıda olması lazım. Buna dikkat edin.

Yağ filtresi 10 TL, benzin filtresi 25 TL, polen filtresi 20 TL ve hava filtresi 20 TL'dir. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 21 Mart 2015; 20:53:13 >

• 167.4 km. şehirler arası Trabzon–Rize gidiş/geliş 46.06 TL ( 10.77 litre ) yaktı araç. Tüm yolu neredeyse 90 km. hızla gittim. Araçta bir çocuk ve sürücü dahil 3 kişi vardı. İyi bir değer gibi geldi bana.

• Slm arkadaslar emergrand almayi dusunuyorum ama karar veremiyorum herkes alma diyor forumu okudum kafama takilan oncelukle lpg isi muayeneden gecmiyo gibi sikintisi varmis 2012 alti modellerdemi var bu yoksa hepsindemi bide alirken lpgli alsam sonraki muayeneden kalma olasiligi varmi suanki aracim dacia solenza bunu alirkende herkez alma demisti ama aldim cokta memnunum amacim model yukseltmek bide fulune en fazla kac tl verilir yardimci olursaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: sezaibağ

Slm arkadaslar emergrand almayi dusunuyorum ama karar veremiyorum herkes alma diyor forumu okudum kafama takilan oncelukle lpg isi muayeneden gecmiyo gibi sikintisi varmis 2012 alti modellerdemi var bu yoksa hepsindemi bide alirken lpgli alsam sonraki muayeneden kalma olasiligi varmi suanki aracim dacia solenza bunu alirkende herkez alma demisti ama aldim cokta memnunum amacim model yukseltmek bide fulune en fazla kac tl verilir yardimci olursaniz sevinirim

Şimdi sana al yada alma diyemem. Ben aldım 15.000 km kadar kullandım. Fakat açıkçası memnun kalmadım. Yani tek iyi yönü alırken beğendiğim görüntüsüydü. Parça sıkıntısı aşırı derecede fazla yaşarsın. Anadolu grubu artık bu araçları getirmiyor. Getirmediği gibi parça temini de oldukça güç. Başıma gelenleri anlatsam roman olur heralde. Motoru Toyota motoru diyecekler, ama hiç bir parçası uymuyor. Sadece görüntüsü Toyota. Parça temini problemi olmasa alınabilir. Ama genede kalitesiz bir araç. Benim arabamın kaputunun altı komple pas olmuştu. Sebebi nedir bilmiyorum. 2012 model arabada pas olur mu? Bence kesinlikle olmaz. Size önerim Dacia tarzı bir araba alın. Geelyler LPG uyumu çok iyi değil. Bu arada bu araba benim 6. aracımdı, hiç bir aracımda bukadar sıkıntı yaşamadım açıkçası. Karar senin tabiki. Ama ben olsam daha yanından bile geçmem..

• Arkadaşlar ben yaklaşık 2 yıldır bu arabanın sahibiyim. İnanın çok memnunum fakat bu arabanın yeni modelleri 2014 ve 2015 bir türlü türkiyeye gelmedi acaba türkiyeden tamamen elini çekiyormu chevrole gibi. Bir de bu arabaya uyayan mekanik parçaları mesela buji kablosu mazda lantis ile aynı. başka varmı diğer parçalar ile ilgili bu aracı kullanan diğer arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HANDSOME_XP

Arkadaşlar ben yaklaşık 2 yıldır bu arabanın sahibiyim. İnanın çok memnunum fakat bu arabanın yeni modelleri 2014 ve 2015 bir türlü türkiyeye gelmedi acaba türkiyeden tamamen elini çekiyormu chevrole gibi. Bir de bu arabaya uyayan mekanik parçaları mesela buji kablosu mazda lantis ile aynı. başka varmı diğer parçalar ile ilgili bu aracı kullanan diğer arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Forumu takip edersen Mazda Lantis ile aynı olduğunu da ben söylemiştim. Gene acı tecrübelerimden biriydi. Bütün sanayiyi elimde buji kablolarıyla dolaşmıştım.! Servisler o kadar vurdum duymaz ki, sanayide uyan parçayı bul tak diyor. Sizde elinizde nadide bir araç olsun, hiç parçası bulunmasın istiyorsanız alın bir tane.! 2013-2014-2015'de bu arabalar gelmedi Ve bundan sonrada gelmiyecek. Boşuna umut etmeyin.. Benden size tavsiye.

• Bende bu aracı 3.5 yıl kullandım servis bakımları haricinde 1 kez gaz kelebeği arızası verdi onuda bir kaç gün içinde getirmişlerdi.50.000 Km dağ taş kullandım(balık avına gittim) ne parça sıkıntısı nede sorun çıkardı, bazı arkadaşlar sorun yaşamışlar ancak ben çok şükür sorun yaşamadım.Alırken LPG taktırdım ondada bir kaç kez LPG ayarı yaptırmaktan başka sıkıntı yaşamadım.Bir çok insan kullanıyor kimisi çok memnun kimisi memnun değil.Tek sıkıntısı bana göre yeni araçların gelmemesi aksi halde bir çok araçtan daha iyi bana göre.Dacia dan sonra sizi fazlasıyla memnun edecektir fakat mahalle baskısı yeni araçların gelmeyişi gibi sebepler yüzünden tutulmuyor.
    Eğer ki yeni araçlar gelmeye başlarsa piyasası yeniden oluşacaktır.
  • quote:

Hocam servis bana periyodik bakım için 350 TL fiyat verdi. 4 filtre ve yağ bakımı sadece. Ben 5w30 yağı 73 TL'ye aldım. 4 filtreyi de netten 100 TL'ye aldım. 75 TL işçilik vereceğim. Parçaları bekliyorum. Frenlerin değişimine 250 TL istiyorlardı. Ön ve arka fren balatalarını 105 TL'ye satın aldım. Servisler cidden çakal olmuşlar.

Özel servis yağ için 5w30 istedi. Ben de onu aldım. Rize'de –30 derece yok. Ama özel servis bunu istedi.

Diğer markalarda resmi servisine götürmediğiniz zaman araç garantisi sona eriyor. Özel servis olayını resmi servisine sordunuz mu?
  • Ekskalibur kullanıcısına yanıt
    Cok sagol tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: bonnie

quote:

Hocam servis bana periyodik bakım için 350 TL fiyat verdi. 4 filtre ve yağ bakımı sadece. Ben 5w30 yağı 73 TL'ye aldım. 4 filtreyi de netten 100 TL'ye aldım. 75 TL işçilik vereceğim. Parçaları bekliyorum. Frenlerin değişimine 250 TL istiyorlardı. Ön ve arka fren balatalarını 105 TL'ye satın aldım. Servisler cidden çakal olmuşlar.

Özel servis yağ için 5w30 istedi. Ben de onu aldım. Rize'de –30 derece yok. Ama özel servis bunu istedi.

Diğer markalarda resmi servisine götürmediğiniz zaman araç garantisi sona eriyor. Özel servis olayını resmi servisine sordunuz mu?

Aracım 2012 model. Zaten garantisi bitmişti. Ayrıca servis 350 TL istedi 10.000 bakımı için. Değişecekleri de 4 filtre ve 4 litre yağ. Artı olarak daha iyi bir usta buldum. İşçiliği 50 TL olarak aldı. Yağ filtresini de 10 TL'ye başka bir yerden temin ettim. Yani 4 filtre ( 25 TL+20 TL+20 TL+10 TL )75 TL'ye düştü.

Parça bulma konusuna bir şey diyemem. Ancak gerek facebook gerek internet sitelerden tanıştığım kişilerden öğrendiklerime göre hiçbir parçasını bulmak sorun değil. Yani bu konuştuklarım içinde toptancısı da var perakende olarak parça satanı da var. Şuan için sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 9 Nisan 2015; 23:43:28 >

• quote:

quote:

quote:

Aracım 2012 model. Zaten garantisi bitmişti. Ayrıca servis 350 TL istedi 10.000 bakımı için. Değişecekleri de 4 filtre ve 4 litre yağ. Artı olarak daha iyi bir usta buldum. İşçiliği 50 TL olarak aldı. Yağ filtresini de 10 TL'ye başka bir yerden temin ettim. Yani 4 filtre ( 25 TL+20 TL+20 TL+10 TL )75 TL'ye düştü.

Parça bulma konusuna bir şey diyemem. Ancak gerek facebook gerek internet sitelerden tanıştığım kişilerden öğrendiklerime göre hiçbir parçasını bulmak sorun değil. Yani bu konuştuklarım içinde toptancısı da var perakende olarak parça satanı da var. Şuan için sorun yok.

bgn var yrn var bndn 5-10 sene sonra sanırım olmayacak ve bu da doğal olarak bu aracın belki de trafik sigortası ve kasko gibi olaylarına olumsuz olarak yansıyabildiği gibi elden çıkarmanın da zorluğu cabası tabikide. Ha buna rağmen bnm tercihimdir ark.dersen buna saygı da duyulur tabiki de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dj.trust.06

quote:

quote:

quote:

bgn var yrn var bndn 5-10 sene sonra sanırım olmayacak ve bu da doğal olarak bu aracın belki de trafik sigortası ve kasko gibi olaylarına olumsuz olarak yansıyabildiği gibi elden çıkarmanın da zorluğu cabası tabikide. Ha buna rağmen bnm tercihimdir ark.dersen buna saygı da duyulur tabiki de.

Bugünü var yarını var derken? Bu söz aracın hasar durumuna ve çıkaracağı masrafa bağlı. Çok zorlanırsam yetkili servisine giderim. Zaten cümleme başlarken ŞUAN için sıkıntı yok dedim. Yani motorda ne gibi bir sıkıntı çıkmasını ya da bu sıkıntının ne sıklıklarda çıkmasını bekliyorsunuz? Alt takımlarından filtrelerine, buji kablolarından gaz kelebeğine, en küçük trim parçasından bagaj kapağına kadar ufak bir araştırma ve bir iki dakikalık telefon görüşmesi ile istediğin motor parçasını bulman mümkün. Şimdi burada sorun nedir?

Aracın kullanıcıyı korkutan tek sıkıntısı piyasada çok olmaması. Kısır bir ikinci eli var. Ben 26,000 TL'ye satın aldım. Seneye bu zaman en kötü ihtimalle 25,000 TL'ye satarım. O da sıkışırsam ve satmak istersem. Her araç satılır. Satılmayacak araç yoktur. D2 kasa Doblo aracımı 1 haftada sattım. Bunu belki 2-3 ayda satarım. Ama satarım. O konuda içim rahat. Yeter ki araç sağlam dursun ve kendini belli etsin. Gerisi formalite

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dj.trust.06

quote:

quote:

quote:

Bugünü var yarını var derken? Bu söz aracın hasar durumuna ve çıkaracağı masrafa bağlı. Çok zorlanırsam yetkili servisine giderim. Zaten cümleme başlarken ŞUAN için sıkıntı yok dedim. Yani motorda ne gibi bir sıkıntı çıkmasını ya da bu sıkıntının ne sıklıklarda çıkmasını bekliyorsunuz? Alt takımlarından filtrelerine, buji kablolarından gaz kelebeğine, en küçük trim parçasından bagaj kapağına kadar ufak bir araştırma ve bir iki dakikalık telefon görüşmesi ile istediğin motor parçasını bulman mümkün. Şimdi burada sorun nedir?

Aracın kullanıcıyı korkutan tek sıkıntısı piyasada çok olmaması. Kısır bir ikinci eli var. Ben 26,000 TL'ye satın aldım. Seneye bu zaman en kötü ihtimalle 25,000 TL'ye satarım. O da sıkışırsam ve satmak istersem. Her araç satılır. Satılmayacak araç yoktur. D2 kasa Doblo aracımı 1 haftada sattım. Bunu belki 2-3 ayda satarım. Ama satarım. O konuda içim rahat. Yeter ki araç sağlam dursun ve kendini belli etsin. Gerisi formalite

valla bilemedm hcm belki haklsnz belkide haklı goruor olabilirsnz kendnizi ancak 2el piyasası malumunuZ ulkemzde herseyde oldugu gibi cogulcu anlayışla idame ediyor.bu mantıkla bakıldığında degil geely chevrolette piyasaya vaktiyla cok buyuk giris yapti hatta marka segmentinde selefi olan opele kafa tutarcasina piyasaya girdi ancak şimdilerde adini sanini duyan yok otopazarlarinda yeri yurdu yok yani gm nin arkasında durduğu bir markaydi silinip kaybolmann esiginde.yani kaldiki geely markası iste.ben markayada karsi degilim hatta birzamanlar almaya bile niyetlenen biriyim fakat iste gercek dunya var dışarıda ve orasida cok çetin bir yer.mazda-toyota ikiliside bu örneğin atasidir hatta mitsubishi-honda ikiliside ama bakildiginde ikililerin sol tarafindakiler nekadar iddali olsalarda sagdakilerin yaptıkları tekerli tabut bile olsa pazar liderliği ve satış patlamalari yasayan markalar oldugu gerçeğiyle yaşadığımız dogru

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• dj.trust.06 D kullanıcısına yanıt
    GM firması Chevrolet markasını 2013 yılının sonlarında Avrupa pazarından çekme kararı aldı. 2014 yılında da bunu uygulamaya koydu. Yaklaşık 10 yıl daha yani 2024 yılına kadar yedek parça bulundurma garantisi veriyor ama sonrasında garanti yok. Bu nedenle otopazarında yerini yurdunu bulamazsın. Hangi marka için bunu uygularsan ikinci elinde sıkıntı yaşarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonnie -- 10 Nisan 2015; 20:46:29 >
  • Ön frenleri değiştirecekler için tavsiyedir. 1.6 motor Linea için uyumlu KALE marka ön fren balatası Geely Emgrand EC7'lere tam olarak uyuyor. Fiyatı 50 TL'dir.

• Onun bunun parçasının uymasıyla arabayı yürütemezsiniz. Kullanan Arkadaşlara tavsiyem bir an önce satın. Yoksa elinizde kalabilir. Yıl olmuş 2015, en son modeli 2012 olan bir arabayi kullanmak hiç mantikli degil. Zira aşırı derecede parça sorunu var. Anadolu grubundan olan Kia bile parçalarını satmıyor 2 senedir. Gerisini siz düşünün.

• 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.