2008 fiat linea 1.4 fire kullanıyorum 77 hp aracımı verip üste az biraz ekleyerek 106 hplik geely emgrand veya fiyatı 24 bin tl olan geely fc marka 1.5 motorlu araçtan almayı düşünüyorum fiatında parçası ucuz deniyor ama bir emniyet kemeri tokasının 90 milyon bir cam sileceğinin 50 tl den başladığı fiyatlarda bu bana biraz hayal gelmeye başladı alıp hiç olmassa sıfır arabaya binerim 5 yıl arkama bakmam diye düşünüyorum siz ne dersiniz hemen çin malı sakın diye yorum yapmaktansa kullananlar varsa araç nasıl bilgi verirseniz teşekkür ederim
insanların acaip tepkisi var ancak sakin kullanan bir adam için ideal bir araçtır.
Parçalar aşağı yukarı aynı, belirli segment ve sınıftaki otomobiller için. Fiyatlarda kıyaslama yapman için söyleyim. 2012 itibarıyla, Fc'nin ön tamponu aparatları ile birlikte 460 küsür lira civarında. (değiştirdiğimiz için biliyorum) Şimdilik servis dışında yedek parçası yok piyasada. Ben rastlamadım. Isıtmalı sinyalli yan aynaların diğer marka araçlara göre biraz daha düşük olduğunu parçayı değiştirip foruma yazan kişiden buraya aktarayım. Gerçi o zaman 2010 yılıydı. Şimdi daha pahalı olabilir.
Bunun dışında 5 yıl kullanmak isterseniz kullanırsınız. Zannedildiği gibi iki üç yıla dökülüp yığılan otomobiller değiller. Hatta daha uzun sürelerde kullanılabileceğini düşünüyorum. Piyasaya girerken getirilen otomobillerde gözden kaçmayan işçilik hataları görenlerde olumsuz etkiler bıraktı. Sonradan gelen fc, ec7 ilk gelenlere göre daha iyi durumda olduğunu söyleyebilirim. Ama fc için söylecek olursam yer yer ufak ufak iç mekanda işçilik hatalarına rastlayabilirsiniz. Çok dikkat edince ayrıntıda görülecek şeyler. Göze batan birşey olmuyor. Bunu sorun etmiyorsanız problem yok.
Motorlar araca yeterli, alışmanız gereken şey, debriyajları hidroliktir, ve ortanın az üstünde (yani bilinen şekliyle yukardan) kavrar. Buna yokuşlarda alışkın değilseniz aracı geri kaçırırsınız, yada debriyaj balatasına zarar verirsiniz. (Alışana kadar el freni tavsiye olunur. yeterli gelmiyorsa el freni telini kısalttırabilirsiz)
Ec7 de normalde standart olarak esp var. Ancak güzel yurdumuza gelen modellerde takmayı unutmuşlar.
Yukardaki arkdaşta yazmış zaten "sakin kullanan için ideal bir araçtır" diye. Evet dediği gibidir sakin kullanan adam için idealdir.
3 yıllık geely ck echo kullanıcısı olarak aracımdan memnunum evet yol tutuşu bir volvo değil tabiki süspansiyonlarıda sert ama onun haricinde cüzi ücretine rağmen donanımlarıyla yeterli bir araç, servisleri birçok yerde var parçaları ucuz, periyodik bakım ücretleri uygun, kronik sorun yaşamadık. Ki echo ck geelyin en eski modellerinden ec7 ve yeni çıkan modelleri çok daha iyi malzemeye sahip, yavaş yavaş volvo prensipleri uygulanıyor geely marka araçlara.