Şimdi Ara

Geforce4 MX440- Rodeon 9600 ES ?? ACİL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar bu ekran kartlarından hangisi daha iyidir sizcee ??

• Elbette 9600 se iyidir.Eski kartım eski anılarım canlandı şimdi
  • 9600se
  • Geforce4 MX440 çok eski bir ekran kartı tabikide Radeon 9600
  • quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

9600se

• 9600 SE, düşük bellek band genişliği yüzünden kendi serisi içinde ezik kalsa da, MX 440 söz konusu olunca ezikliğini unutuveriyor
  • hey gidi mx440 ne oyunlar bitirmiştim onunla
  • quote:

Orjinalden alıntı: NOS_91

hey gidi mx440 ne oyunlar bitirmiştim onunla

MX440 deyince, daha 2001'de çıkmış oyunlarda bile gösteremediği efektler geliyor aklıma.

Hele, 2003'te MX'le çalışmayan oyunlar çıkınca... Piyasaya sürüldüğü yıl olan 2002'de kartı alıyorsunuz(ben) ve 1 yıl sonra çalıştıramadığı oyunlar çıkıyor.

Tekelciliğin kötü sonuçları. R300 ve ardılları gelmese daha neler görürdük, bilmiyorum. ATI tam zamanında indirdi tokadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Nisan 2008; 0:07:03 >

• Haklısın ATI o zamanlar (2002-2006) çok müthiş performans veriyordu.. shader 1.1 destekliyordu sanırsam mx440 ondan açmıyordu oyunları
  • MX 440, shader model 1.1'i desteklemiyordu. Programlanabilir shader desteği yoktu, başka deyişle. 8.1'i (SM 1.4) bırakın, ilk çıkan Directx 8.0'a donanımsal destek vermiyordu. (GeForce 3'te bile shader model 1.1 - dx 8.0'a donanımsal destek mevcuttu.)

Bu yüzden, GeForce 3 açarken, Geforce 4 MX açmıyordu o oyunları (Silent Hill 3, PoP: SoT vs.). 2001'de çıkan Comanche 4'te bile su efekti tam değildi, bu shader meselesi yüzünden. Bir de bu Comanche 4'ün demosu, kullandığım Asus MX440'ın kutusundaki CD'den çıkmıştı Oyunun açılışındaki shader - not detected yazısını gözümüze sokup TI 4200 aldırmak için koydular o demoyu, sanıyorum ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Nisan 2008; 0:36:19 >
  • mx 440'a laf yok hala 2000model pcmin içinde yatıyor kendileri çok dandik bir karttı ama olsun hatırası var
  • Gerçekten çok hatırası var

SoF 2'nin de efektlerini tam göstermiyordu bu, aklıma geldi.
  • 9600 tabiki
  • bulabilirseniz 9600xt veya 9800 pro alın bari ikisinde de performanslıdır.
  • 9600 se forever
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

MX 440, shader model 1.1'i desteklemiyordu. Programlanabilir shader desteği yoktu, başka deyişle. 8.1'i (SM 1.4) bırakın, ilk çıkan Directx 8.0'a donanımsal destek vermiyordu. (GeForce 3'te bile shader model 1.1 - dx 8.0'a donanımsal destek mevcuttu.)

Bu yüzden, GeForce 3 açarken, Geforce 4 MX açmıyordu o oyunları (Silent Hill 3, PoP: SoT vs.). 2001'de çıkan Comanche 4'te bile su efekti tam değildi, bu shader meselesi yüzünden. Bir de bu Comanche 4'ün demosu, kullandığım Asus MX440'ın kutusundaki CD'den çıkmıştı Oyunun açılışındaki shader - not detected yazısını gözümüze sokup TI 4200 aldırmak için koydular o demoyu, sanıyorum ki.

Aynı kart bende de vardı!!! Asus 9180 gibi bi ismi vardı sanırsam!!!

GF 4 MX 440'ın dx7 olması kötüydü ancak kart dx7 de çok iyi performans sağlıyordu!!!

Arkadaşın biri sm 1.1 olduğudan oyunları açmıyordu diyor ama o kartlarda ne yazık ki ne pixel shader ne de vertex shader bulunuyordu!!! (Vertex shader'ın yapması gereken geometrik hesaplamaları bile işlemciye bindiriyordu kart, sağolsun!!!)

Nfsu'daki efektleri açamayınca kartın nasıl bişi olduğunun anladım ancak bana zamanında acaip cod1, united offensive ve cod2 oynattı!!! (tabiki de dx7 render'ı ile)

Hey gidi günler... İyi karttı ama bir önceki nesil GF 3 (sm 1.1) ile başa çıkamıyodu!!!

Buarada havada karada ati 9600 açık ara önde!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 16 Nisan 2008; 20:03:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.