Şimdi Ara

Geleceği değiştirirsek, o andan sonraki zamanın geçmişini değiştirmiş olmazmıyız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim ki, geleceğe gidip o an ki zamanda değişiklikler yaptık bu seferde, o an ki zamandan sonraki zamanın geçmişini değiştirmiş olmazmıyız ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geleceğe gidip değişiklik yaptığında değişim o an bitmeyecek değiştirdiği şeyler sonucunda olaylar farklı bir şekilde gerçekleşecek. Sen o yıla gittiğinde hala değişim yapmaya devam edeceksin ama gelecekte istediğin kadar değişim yap geçmişin sabit kalacak.
  • Zaman makinesi ile çeşitli paradokslar var geleceği bilmem ama geçmiş zamanda yaptığın en ufak bir değişiklik tüm geleceği değiştirir.
  • Evrendeki temel ilkelerden biri: nedenler sonuclardan once gerceklesir. Sen gelecekte bir degisiklik yaptiginda, yeni bir olayin nedeni olursun. Ancak iki dakika gecmise gittigimizi varsayip kendimizi vursak. Sonuc nedeni etkilemis olacak bu da paradoksumuzu yaratiyor.

Yani bence yazili bir gelecek yok, milyarlarca farkli gelecek ihtimali var. Verilen ya da verilmeyen kararlar bir yol ciziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad Jack the Pirate -- 6 Temmuz 2014; 13:21:26 >
  • Mad Jack the Pirate kullanıcısına yanıt
    Evet güzel bir paradoks. Belki de zamanda 2 dakika geriye gittiğimizde kendi evrenimize değil de paralel evrene geçiyoruzdur. Bu paradoksu ortadan kaldırır.

Tabi önce zamanda geri gitmenin olabilitesini tartışmak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Evet güzel bir paradoks. Belki de zamanda 2 dakika geriye gittiğimizde kendi evrenimize değil de paralel evrene geçiyoruzdur. Bu paradoksu ortadan kaldırır.

Tabi önce zamanda geri gitmenin olabilitesini tartışmak gerekir.

Zamanda geri gitmek derken sadece bir varsayımla izafiyet kuramıyla Ashab-ı Kehf hikayesini inceleyelim. Ashab-ı Kehf bir mağarada uykuya dalıyor ve uyandiklarinda geçen zaman onlara çok kısa gelmesine rağmen yüzlerce yıl uyuduklarını fark ediyorlar. Işık hızına ulaşmış olabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3. Yıldız Yolda -- 8 Temmuz 2014; 4:32:44 >
  • Yok abicim bence orada farklı bir durum var :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bence geçmişe gitmek geleceği değiştirmez. Çünkü Yaşanan gelecek zaten geçmişi değişmiş gelecektir. Ben öyle düşündüm en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benemder -- 8 Temmuz 2014; 4:41:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Yok abicim bence orada farklı bir durum var :)

Gece gece nerden geldi aklıma bilmiyorum ama ya olduysa?

• Adamlar uyudular ya uçmadılar ki

@benemder açıkçası geçmişe gitmek mümkün olsa ve paralel evren teorisi olmasa bile dünyanın geçmişine gidilebileceğini düşünmüyorum. BBC zaman belgeselinde de açıklıyordu zaten bunu yanlış hatırlamıyorsam.
  • Eğer izlemediyseniz bu belgeseli Şiddetle ( Yumrukla vurdu kırdıyla işkenceyle) tavsiye ederim

http://youtu.be/4oBAX_-INg0
  • benemder kullanıcısına yanıt
    bende bundan bahsediyordum, yanlış hatırlıyormuşum demek ki
  • DOCTOR WHO IZLEYIN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.