Şimdi Ara

Gelid Tranquillo: Fiyat Performans odaklı yeni soğutucu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
32.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam tavandaki içeri hava üflemeyecek, dışarı atacak. En basit fizik kuralı ısınan hava yukarı çıkar. Sen şu anda ısınmış havayı soğutucunun üzerine geri basıyorsun

Fanı ters çevir, soğutucuyu çıkart, cpu yüzeyini güzelce temizle ince bir yüzey halinde macunu tekrar sür ve soğutucuyu sabitle, farkı göreceksin
  • tranquilodan sistem boştayken stock fandan 5-6 derece fark oluyor,boşta daha fazlasını beklemeyin yükte devreye giriyor.fan ayarınıda biostan yapmayı unutmayın pwm özelliği açık kullanıyorum ben
  • Teşekkürler.

Kasa geldiği gibi duruyor ama. Fabrika çıkışı o şekilde monteliydi fanlar. o zaman yanlışmı takmışlar fanı fabrikada!!!

Soğutucuyu yeni taktım ve macunuda ince sürmüştüm zaten tekrarlayımmı aynı işlemi ? Birde ben sıcak havayı egzos fana üflemesini nasıl sağlayacağım

quote:

Orijinalden alıntı: RorshacK

Hocam tavandaki içeri hava üflemeyecek, dışarı atacak. En basit fizik kuralı ısınan hava yukarı çıkar. Sen şu anda ısınmış havayı soğutucunun üzerine geri basıyorsun

Fanı ters çevir, soğutucuyu çıkart, cpu yüzeyini güzelce temizle ince bir yüzey halinde macunu tekrar sür ve soğutucuyu sabitle, farkı göreceksin

• Hocam sen sadece fanı değiştir önce bir bak, arkadaşın dediği gibi ısı borusu kullanan soğutucular (gelid gibi) yükte esas marifetini gösteriyor, dediğimi yaptıkrtan sonra bir de yükte bakarsın
  • kasayı aldığım yerede bi mesaj attım. onlar fan yerleşimi hakkında neler söyleyecek. Dediğiniz gibi fanın yerini değiştireceğim bakalım derece fark edecekmi. Yanlız fanı takarken göbeğim çatladı. videoda çok kolay felan demişler. Valla bu kolaysa onlar için zor nedir anlayamadım :-D

quote:

Orijinalden alıntı: RorshacK

Hocam sen sadece fanı değiştir önce bir bak, arkadaşın dediği gibi ısı borusu kullanan soğutucular (gelid gibi) yükte esas marifetini gösteriyor, dediğimi yaptıkrtan sonra bir de yükte bakarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

Durum dediğim gibi ürünü iade edeceğim, kesin çözüm olması için yarın NOCTUA NH-D14 alacağım

Gelid Tranquillo: Fiyat Performans odaklı yeni soğutucu

Ürün intel sistemler için güzel ve ucuz olabilir ama AM3 soket için çok anlamsız...

hocam neden am3 işlemciler için çok anlamsız açıklama şansınız varsa sevinirim düşünüyordum am3 için almayı oyuzden

• Hocam testler ortada kullanan onca kişinin sonucu ortada her söylenene bakarsan yandın sen, en iyi bildiğin kendi tecrübelerindir
  • quote:

Ürün benim görüşüme göre çok çok kötü,

Öncelikle elime geçen ürün hatalı bir üründü, Amd için olan motaj aparatlarından biri işlemci bloğuna girmedi. Tamamen hatalı üretim!

Allahtan Dramelim var ki o yuvayı genişletip montaj edebilecek bir hale getirdim.

Neyse bana denk geldi deyip devam ederken bir şok ile karşılaştım ki ürünün fanı AMD sistemlerde dikey eksende kalıyor yani sıcak hava direk arka fan ile atılamayacaktı, zaten soğutucunun tek espirisi bu..

Ayrıca ürünün işlemciye temas eden yüzeyi işlemciden daha küçük, evet belki işlemcinin tamamını kaplaması gerekmez soğutma için ama böyle bir konuda malzemeden çalmak niye???

Fanlarda aynı şekilde berbat, elimde thermaltake 12 cm Turbo Fanlar vardı (3 adet) onlarıda sessiz yorumlarına kanıp değiştirmmek için 3 tanede ekstra fan almıştım, sonuç

Fanlar tam olarak aynı seste kasa dışında içinde denedim thermaltake ile bir gıdım fark yok... Ama bir fark vardı bu fanlar titriyordu evet! pervanedeki yapıştırmayı tam merkeze oturtmadıkları için fan balans yapıyordu 3 fanda aynen böyle!

TT Big Typhoon ile kıyaslarsam aluminyum yaprakların araları 2 kat daha açık üzerindeki tırtıklar okadar silikki bir işe yaramaz....

Sonuç bence ürün 5 para etmez koliye geri koydum yarın iadesini yapacağım bilginize!!! boşu boşuna 2 gündür kargo vsvs bugünde motaj için 2 saat harcadığıma gerçekten çok sinirliyim...

1- Alınan üründe bir montaj sıkıntısı yaşanırsa öncelikle sağını solunu delip kesmeden satıcı ile iletişime geçilir. Eğer ürün hatalı ise değişim ya da iade talep edilir, yok sorun üründe değil montaj tecrübesizliğinden kaynaklanıyorsa doğru montaj şekli öğrenilir.

2- Bilmiyorum farkında mısın ama AMD ve İntel sistemlerde işlemci ekseni 90 derece farklıdır. Hem AMD hem İntel sistemde arka egsoz fana bakacak soğutu pek yok bildiğim kadarı ile. İntelde yapı gereği her iki eksende de montaj mümkün olabiliyor fakat AMD de böyle bir durum yok. İntel ve AMD sistemlerin her ikisinede uyumlu soğutucularda durum genellikle budur. Tecrübeli bir kullanıcı için bunda şok olacak bir şey yok.

Ayrıca eğer kasanın tavanında bir açıklık ya da fan var ise soğutucunun tavana bakması daha mantıklıdır. Çünkü "ısınan hava yükselir" havanın aşağıdan yukarı hareket etmesi daha kolaydır.

3- AMD de işlemci yüzeyinin maşallahı vardır. Piyasada AMD işlemci yüzeyinin tamamını kapatacak kaç soğutucu var? Soğutucuların taban yüzey alanı aşağı yukarı aynıdır. Kaldı ki soğutucunun işlemci yüzeyinin tamamını kapatmasının performansa bir katkısı yoktur. İşlemci çekirdeği ortadadır. Senin mantığınla düşünecek olursak piyasadaki soğutucuların neredeyse tamamında malzemeden çalınmıştır, hatta performans kralı olan bazılarında bile.

4- Pervane yapıştırmasının balansa sebep olduğunu ilk defa duyuyorum. :)

5- İşlemciyi soğutan yapraklar üzerindeki tırtıklar mı? Çoğu soğutucunun yaprakları zaten dümdüzdür, mesela başarısının kimsenin inkar edemeyeceği efsane Thermalright ultra 120 gibi. Yaprak aralıkları soğutucu içinden akacak hava miktarını etkiler. Aynı fan ile yaprakları sık bir soğutucu yaparasanız aralıklardan geçen hava daha zor geçer, geçen hava miktarı azalır, aralığı geniş tutarsan miktar artar. Her iki durumda abartılırsa performans düşer. Üretici optimum bir aralık tuttrurarak üretim yapar. Yani yaprakları daha sık bir soğutucu daha iyidir denilemez ya da tam tersi. Soğutucular performans testleri yapılarak karşılaştırılır, yaprak aralığı, tırtığı, taban yüzey alanı ile değil.

Bu arada işlemci sıcaklığı 39 dan ancak 32 dereye indi demiş bir arkadaş. Acaba arkadaşın odası kaç derece? Daha aşağı inmesi zaten bir kere fizik kanunlarına aykırı olur. Soğutucular yük altındaki performanslarına bakılarak değerlendirilir.

Orta düzey ve üst düzey hava soğutmalar arasında ciddi performans farkları yok, fakat dehşet fiyat farkları var. 1-2 derecelik farklar için orta düzey bir işlemci fiyatı kadar fark ödemenin mantığını anlayamıyorum, o da ayrı bir konu. Ödenecek fark ile kafadan daha iyi bir işlemciye upgrade edilebilir sistem çoğu zaman mesela. :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 21 Eylül 2010; 12:04:52 >

• teşekkürler bilgilendirmen için söylediklerine katılıyorum. Bir sorum olacak ;

benim soğutucuyu monte ederken sanırım biraz hatalı montaj yaptım. şöyleki fanın üflediği hava tavandan tabana doğru şuan. Bu yerleşim doğrumu yoksa fan tabandan tavana doğrumu hava üflemesi lazım.

ikinciside fifa 11 demosunu 2 saat kadar oynadım. Oyundan çıktıktan sonra sıcaklık 49 dereceydi(gigabyte ın kendi programında). sanırım güzel bi performansı var değilmi ? en azından stok soğutucudan sessiz sırf bunun için bile alınabilir bir soğutucu.
  • Fanın tabandan tavana doğru bakması daha doğru olacaktır. Eğer tavanda hava tahliyesi sağlayacak bir açıklık var ise performans epey farkedecektir. Dikkat ederseniz artık belli bir düzeyin üzerindeki yeni model kasaların hemen hemen hepsinde tavan da açıklık ve fan vardır. Soğtucunun dikey monte edilip sıcak havanın arka egsoz fandan tahliye edilmesine göre daha iyi bir yoldur, sıcak havanın yatay hareket ettirilmesine göre aşağıdan yukarı hareket ettirilmesi daha verimlidir çünkü sıcak hava zaten yukarı çıkmaya eğilimlidir.

Performans farkını görmek için karşılaştırma yapmak gerekir. Stok soğutucuya ciddi fark atacağı kesin. Yakın düzeydeki soğutucuların farkarını görmek için aynı sistemde aynı koşullarda test etmek gerekir. Farklı soğutucuları farklı sistemlerde test edip karşılaştırmak doğru olmaz. Çoğu zaman kullanılan anakart ve işlemci sonucu değiştirir. Sıcaklık ölçümleri pek hassas ve güvenilir değildir.

Şöyle bir gerçek var ki tranquillo ve benzeri fiyat/performans soğutucuları hem performans, hem görsellik, hem sessizlik bakımından stok soğutuculara ciddi fark atarlar. Sınırları zorlamadığınız sürece overclock yapmak içinde gayet yeterlidirler. Zaten sınırları zorlayacaksanız sıvı ya da gaz soğutma kullanmalısınız. mesela gidip 250TL lik bir hava soğutma dahi alsanız Tranquillo ya performans olarak atacağı fark bence 3-4 dereceyi geçmez. Her elektronik alette olduğu gibi bir noktan sonra artan fiyat performanstan çok görsellik, marka değeri vs. gibi şeyler için ödenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 21 Eylül 2010; 12:40:25 >

• @HexfeT
  • @CoxeD

Sen NOCTUA 'da alsan gene iade edersin bu kadar beğenmemezlik neden anlamadım???? Gelid Tranqillo'yu AMD sistemde sorunsuzca kullanıyorum gayette memnunum üründen bence sorunu birazda başka yerlerde aramalısın!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillibebek -- 22 Eylül 2010; 10:42:30 >
  • s.a
    Ben AMD'nin stok fanının sesinden çok rahatsız olduğum için bu soğutcuyu almayı düşünüyordum,heryerde bulunmadığı için webden alacaktım fakat o gece biraz nfs shift oynayım dedim;15 dakika sürmeden ısı 58 leri buldu fan ise kendini paralıyordu patlayacak sandım:)) Gecenin sessizliğinde uyuyan birisi olsaydı inanın uyanırdı!.AMD'yi bu konuda gerçekten kınıyorum.
    Ertesi gün vatan bilgisayara gittim, Gelid ürünleri satmadıklarını söylediler.Bende xigmatek'in HDT-SD964W modelini aldım.
    AMD'nin ters yöne kastırarak tutturulan klips, kutu içeriğinden çıkmayınca nasıl monte edeceğimi baya bi düşündüm,sonunda işlemci çevresindeki plastik aparatı söküp yerine kutudan çıkan aparatı takınca montaj olayını çözdüm. Anakartı sökmeden hallettim.
    Sonuç: En önemlisi kafa şişiren sesten kurtuldum.xigmatek midgard kasa kullanıyorum,kullananlar bilir fanları oldukça sessizdir soğutucu fanıda enaz o kadar sessiz... Isı 5-6 derece düştü.Bir arkadaşın dediği gibi işlemci yüzeyinin yanları açıkta kalmadı.Üstelik fiyat olarakta Gelid'ten 20 tl daha ucuz...
    Bir arkadaşında dediği gibi;bu tür ürünlerde biyere kadar performans, ordan sonrası sırf görsellik,marka vs.Orta seviye ürün alıcaksın kafanda rahat edicek cebinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golge3546 -- 23 Eylül 2010; 1:05:14 >

• aynı sistemde gelid i de deneyerek aldığın sonuçları kıyaslamadan 20 tl daha ucuz diyerek sonuca varman hatalı
    iki soğutucuyu da denemelisin ve ona göre fiyat performans karşılaştırması yapmalısın gelid 20 tl daha pahalı olsa da bunu hakedecek performansı veriyor
  • @Golge 3546

Bahsettiğin ürün 92 MM fana sahip, asla Gelid'in sunduğu perfomansı sunamaz. Bu iyi bir ürün olmadığı anlamına gelmez ama Overclock ve yük altında asla Gelid kadar başarılı sonuçlar sunamaz özellikle Intel işlemcilerde.
  • fiyatı ne acep
  • soğutucuyu oyundan çıktığınızdaki sıcaklıkla test sonucu olarak almak hatadır. ben i7 920 yi yaklaşık 1 saat den fazla prime95 testine soktum max sıcaklık 63 derece idi.bu fiyata alınabilecek 2 soğutucu var birisi gelid diğeri aksa nero tercih sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arrivederci -- 24 Eylül 2010; 11:04:01 >
  • slm
    Galiba biraz yanlış anlaşıldım:)
    Ben Gelid'i kötülemedim,aslında Gelid alma niyetinde idim.Söylediğim gibi,web'den alıp 3-5 gün daha stok fanın sesine katlanmak istemedim.
    Test videosundaki verilere göre arada açık ara bir fark yok.20 tl çok para değil.Benim önerim; işlemci kadar soğutucuya para ödeyen arkadaşlaradır.Ben bunu anlatmak istedim,standart bir kullanıcıya rahatlıkla yeter kanaatindeyim,o/c yapmadım ama %40 yük altında 1 saatte 54 derece max. gördüm.Stok fanda 15 dakikada 59 görmüştüm.
    Ben kendi izlenimlerimi paylaştım sadece.
    quote:

@Golge 3546

Bahsettiğin ürün 92 MM fana sahip, asla Gelid'in sunduğu perfomansı sunamaz. Bu iyi bir ürün olmadığı anlamına gelmez ama Overclock ve yük altında asla Gelid kadar başarılı sonuçlar sunamaz özellikle Intel işlemcilerde.

Fan 92 mm ama isteyen 2 tane fan takabilir bu soğutucuya ;biri üfler,biri çeker.
    quote:

soğutucuyu oyundan çıktığınızdaki sıcaklıkla test sonucu olarak almak hatadır. ben i7 920 yi yaklaşık 1 saat den fazla prime95 testine soktum max sıcaklık 63 derece idi.bu fiyata alınabilecek 2 soğutucu var birisi gelid diğeri aksa nero tercih sizin.

HW monitör arka planda çalışırken açıyorum oyunu.Benim işlemcim phenom ıı 965 be.Tabiiki herkesin tercihi kendine ait.
    quote:

fiyatı ne acep

46 tl.(vatan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golge3546 -- 25 Eylül 2010; 23:42:29 >

• ok anlaşıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

quote:

xxxx

1- Alınan üründe bir montaj sıkıntısı yaşanırsa öncelikle sağını solunu delip kesmeden satıcı ile iletişime geçilir. Eğer ürün hatalı ise değişim ya da iade talep edilir, yok sorun üründe değil montaj tecrübesizliğinden kaynaklanıyorsa doğru montaj şekli öğrenilir.

2- Bilmiyorum farkında mısın ama AMD ve İntel sistemlerde işlemci ekseni 90 derece farklıdır. Hem AMD hem İntel sistemde arka egsoz fana bakacak soğutu pek yok bildiğim kadarı ile. İntelde yapı gereği her iki eksende de montaj mümkün olabiliyor fakat AMD de böyle bir durum yok. İntel ve AMD sistemlerin her ikisinede uyumlu soğutucularda durum genellikle budur. Tecrübeli bir kullanıcı için bunda şok olacak bir şey yok.

Ayrıca eğer kasanın tavanında bir açıklık ya da fan var ise soğutucunun tavana bakması daha mantıklıdır. Çünkü "ısınan hava yükselir" havanın aşağıdan yukarı hareket etmesi daha kolaydır.

3- AMD de işlemci yüzeyinin maşallahı vardır. Piyasada AMD işlemci yüzeyinin tamamını kapatacak kaç soğutucu var? Soğutucuların taban yüzey alanı aşağı yukarı aynıdır. Kaldı ki soğutucunun işlemci yüzeyinin tamamını kapatmasının performansa bir katkısı yoktur. İşlemci çekirdeği ortadadır. Senin mantığınla düşünecek olursak piyasadaki soğutucuların neredeyse tamamında malzemeden çalınmıştır, hatta performans kralı olan bazılarında bile.

4- Pervane yapıştırmasının balansa sebep olduğunu ilk defa duyuyorum. :)

5- İşlemciyi soğutan yapraklar üzerindeki tırtıklar mı? Çoğu soğutucunun yaprakları zaten dümdüzdür, mesela başarısının kimsenin inkar edemeyeceği efsane Thermalright ultra 120 gibi. Yaprak aralıkları soğutucu içinden akacak hava miktarını etkiler. Aynı fan ile yaprakları sık bir soğutucu yaparasanız aralıklardan geçen hava daha zor geçer, geçen hava miktarı azalır, aralığı geniş tutarsan miktar artar. Her iki durumda abartılırsa performans düşer. Üretici optimum bir aralık tuttrurarak üretim yapar. Yani yaprakları daha sık bir soğutucu daha iyidir denilemez ya da tam tersi. Soğutucular performans testleri yapılarak karşılaştırılır, yaprak aralığı, tırtığı, taban yüzey alanı ile değil.

6- Bu arada işlemci sıcaklığı 39 dan ancak 32 dereye indi demiş bir arkadaş. Acaba arkadaşın odası kaç derece? Daha aşağı inmesi zaten bir kere fizik kanunlarına aykırı olur. Soğutucular yük altındaki performanslarına bakılarak değerlendirilir.

7- Orta düzey ve üst düzey hava soğutmalar arasında ciddi performans farkları yok, fakat dehşet fiyat farkları var. 1-2 derecelik farklar için orta düzey bir işlemci fiyatı kadar fark ödemenin mantığını anlayamıyorum, o da ayrı bir konu. Ödenecek fark ile kafadan daha iyi bir işlemciye upgrade edilebilir sistem çoğu zaman mesela. :))

Bence söylediklerin baştan aşağı saçma...

1- Butip bir hata için ürünü kargo ile yollayıp günlerce bekleyecek vaktim yoktu. Bilmiyorum bu işlerle ne kadar uğraşıyorsun ama vakti zamanında kendi subloklarımı üretip su soğutma kurmuştum bu tip düzeltmeler benim için çocuk oyuncağı dolayısı karşılaştığım sorununlara nasıl müdahale edeceğimi senden öğrenecek değilim.

2- Sen daha soğutucu nedir bilmezken ben türlü türlü soğutucu kullandım... thermalright ürünleri, noctua ürünleri, thermaltake ürünleri iki sistemde de (amd&intel) olması gerektiği gibi montajlanabiliyor.... Eminim çok şaşırdın buna ama öyle işte hayatta bitek gelid tranquiolo yok...

tavandada arkadada 12 cm fanlarım var ama öğrenmen gereken birşey var... Benim istediğim şekilde bir montaj hem ramleri hemde anakartı soğutuyor... Diğer türlü sadece işlemci soğur ve kasanın doğal hava akışına ters bir durum bu...

3- Hadi yaa gerçekten öylemi? 3-4 yıl önce çıkmış bir TT big typhoon al incele bakalım tabanı ne kadar veya noctua soğutucu veya thermalright soğutu... öyle yada böyle taban alanı ne kadar büyükse okadar fazla ısı sığası demek buda daha iyi soğutma demek....

4- Hayatta böyle kim bilir daha neler öğreneceksin... (Araba lastikleride balans yapar haberin varmı merak ediyorum, hani dreksiyon titreyince rot balasa sokulur ya, bildiğin aynı mantık)

5- ilk defa ağzından kısmen doğru birşeyler çıkmış ama onuda becerememişin... Soğutucularda yüzey alanı ne kadar artarsa performansta okadar artar... Elbetteki bu yüzey alanına ne kadar çok hava vurursa okadar başarılı olur. evet gelid bunu arttırmak adına tırtıklı yüzey yapmaya çabalamış ama olmamış o tırtıklar hiçbir işe yaramaz yarar olması için daha bariz olmalılardı.

6- Ağzından çıkan 2. doğru cümlede bu 6 da 2 fena sayılmaz...

7- Çoğu kişinin derdi performanstan çok sessizlik o yüzden bi noctua, thermalright ile gelid arasnda dağlar kadar fark var...

Bu arada Noctua NH-14'ü iade ettim beğenmedim, ramlere aşırı yaklaşıyor, öndeki fanı aşırı derecede yukarı kaldırmak gerekiyor ramlerle çakışmasın diye ve fanları çok güçsüz aynı ses oranında daha fazla hava üfleyen fanlar mevcut...

Thermalright extreme 120 rev c aldım gerçekten müthiş bir soğutucu...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.